Jump to content

Compatibilitate jante-anvelope

Aditu
 Share

Postare recomandată

Noroc,

A pus cineva anvelope 225/50/R16 pe jante de 7" (7J) ?

Dacă da...puteți să-mi trimiteți o poză să văd cum arată?

Anvelopa se comportă normal sau există efectul de tramlining?

Vă salut!

Modificat de MihaiMAN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se pun pe BMW Seria 3 E46 E90 si Z4 E85 cat si E89.

Atat timp cat a pus BMW-ul combinatia asta, nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme.

post-10565-0-01040600-1427306178_thumb.j

post-10565-0-26438300-1427306210_thumb.j

Modificat de meghitz
Link către comentariu

E bine, e bine.

Imi fac cu ochiul Bridgestone-urile astea si vreau sa stiu la ce sa ma astept.

Bridgestone-Potenza-Adrenalin-RE002.jpg

Daca aveti si alte pareri, nu va sfiiti sa le spuneti.

URA!

Modificat de MihaiMAN
Link către comentariu

E o latime prea lata 225 50 pe o janta de 7j ... latimea maxima pe 7j recomandata e 205. O sa iti stea cauciucul ca o "gogoasa" pe janta... si bridgestone-urile alea nu au peretii intariti, e o anvelopa destul de moale si pe latimea aia in curbe o sa simti masina ca o barca cu talon de 50.

Link către comentariu

225 se pune pe latime de 7 din fabrica pe multe modele. Este adevarat vorbind de 225/45 R17.

Link către comentariu

225/45 nu gasesc pe 16.

Asta as fi pus, dar nu sunt.

Din toate calculatoarele pentru compatibilitate anvelopa-janta rezulta ca pe latimea de 7J se pot pune anvelope de 225, dar sunt si maximul admis.

As pune 215/50, dar nici pe alea nu le gasesc.

Ce sa fac? Ce sa faaac?

Aveti poza si din lateral, sa vad cum arata in raport cu janta?

Link către comentariu

De ce nu vrei sa pui varianta standard pt golf, 205/55 R16?

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

E o latime prea lata 225 50 pe o janta de 7j ... latimea maxima pe 7j recomandata e 205. O sa iti stea cauciucul ca o "gogoasa" pe janta... si bridgestone-urile alea nu au peretii intariti, e o anvelopa destul de moale si pe latimea aia in curbe o sa simti masina ca o barca cu talon de 50.

De ceea ce spui tu vreau sa ma feresc, de aceea vreau sa stiu concret ce si cum...

225/50/r16 au aceeasi inaltime a anvelopei ca 205/55/r16.

Ca anvelope sunt compatibile, adica nu scade viteza de rulare si nici nu lasa sau ridica masina, dar nu stiu daca merg si arata bine pe 7j.

De ce nu vrei sa pui varianta standard pt golf, 205/55 R16?

Vreau o latime mai mare. 

Daca nu gasesc ceva sa-mi convina probabil ca voi ramane la marimile standard, dar voiam putina aderenta in plus. 

Modificat de MihaiMAN
Link către comentariu

Pune-le pe jante 7.5J si gata.

Link către comentariu

Alte variante stiu si eu, dar voiam sa stiu daca varianta asta se aplica pe ce am.

Link către comentariu

Se aplica! :)

Pune-le si gata. Vino la mine sa iti arat jante 7J cu anvelope 225/50 de la un Seria 3 E46, sa iti pui si tu linistit :) Le am gata montate.

Link către comentariu

Mihai fara suparare dar ce masina ai de zici ca vrei aderenta mai buna?Dute spre o anvelopa premium cu aderenta mai buna si atunci o sa poti sa pui o anvelopa cu o dimensiune mai mica 215 sau 205 , 225/50 nu zice nimeni ca nu intra pe 7j... dar e supradimensionata , intra aici si pune dimensiunea ta de anvelopa pe 7j si dupa incearca 205/50 ( dimensiunea corecta pe o janta 7j ) si vezi care este diferenta si cum arata http://www.willtheyfit.com/ .

Link către comentariu

225/50 este foarte ok pentru 7J, cand vorbim de 16", nu de 17".

Dpmdv, cum zice si colegul mai sus, daca un producator ca BMW a vandut masini cu exact dimensiunea asta de cauciuc si latime de janta in echipare OEM, cred ca nu are sens sa spunem ca sunt supradimensionate sau ca ar putea avea nu stiu ce probleme.

Ma gandeam si eu sa pun intr-o vreme, sunt doua probleme: cauciucurile sunt mai scumpe si mai rare, si dimensiunea nu este printre cele agreate de VAG (desi e echivalenta cu 225/45/17).

Important nu este cum arata sau cat de lat este cauciucul, ci dupa parerea mea dimensiunea zonei de contact cu asfaltul (contact patch area). Evident asta depinde de multi factori - dimensiune cauciuc, janta, presiune, greutate masina, viteza. Din fericire, exista un calculator care mi se pare genial, aici:

http://bndtechsource.ucoz.com/index/tire_data_calculator/0-20

La niste valori zic eu normale obtinem urmatoarele date pentru dimensiunile uzuale VAG + 225/50R16:

225/45R17 - 229 cm2

225/50R16 - 225 cm2

215/55R16 - 215 cm2

205/55R16 - 201 cm2

195/65R15 - 190 cm2

Cred ca te poti orienta fara jena si catre 215/55R16, mai castigi un pic si la talon ceea ce in Romania conteaza.

Modificat de top
Link către comentariu

Cred ca te poti orienta fara jena si catre 215/55R16, mai castigi un pic si la talon ceea ce in Romania conteaza,

La 215/55 anvelopa este mai inalta cu 1 cm decat 215/50, deci nu. Este 'insesizabila' cresterea, dar prefer o anvelopa mai "scunda" sau la fel cu dimensiunile stock.

Daca as gasi as pune 215/50, dar nu sunt, cel putin in Romania.

De stiut, stiu ce vreau, dar voiam sa ma asigur ca nu dau banii pe niste anvelope ce pot ruina mersul normal al masinii.

Ori pun anvelope standard(205/55), ori pun 225-uri[pentru ca altceva nu gasesc], dar mai am nevoie de informatii in plus sau pot sa le numesc, informatii de convingere.

Fiecare dintre voi are dreptate si apreciez raspunsurile.

Asta imi da calculatorul de la RIMSnTIRES.com

post-92586-0-50572400-1427480039_thumb.p

post-92586-0-79856500-1427480045_thumb.p

post-92586-0-16352800-1427480057_thumb.p

Modificat de MihaiMAN
Link către comentariu

E adevarat, e o mica diferenta de inaltime, la unele masini VAG insa stock sunt si 215/55R16 si 205/55R16 (Passat B6 - la Golf nu stiu cum e).

Pana la urma. daca mergi pe stock + cauciucuri de calitate, rau nu are cum sa fie. Eventual poate mai umbli la suspensie etc

Link către comentariu

Christian.B77

Eu am 205/50/17, in afara de faptul ca sunt cam inguste, ma descurc super cu ele iarna pe zapada, cu anvelope Dunlop Wintersport 4D

Link către comentariu

salutare

am si eu o mica intreabare: pot pune jante de 16 pe passatul din semnatura? fara sa fac alte modificari? 

in talon sunt specificare cele de 15 cu 195 65 r 15 ...asa cum le am acum, de tabla. cele originale cu care a venit masina 

ma gandeam sa schimb cu unele de vara  205/55/r16 si sa ramana astea de tabla pt iara 

Modificat de Faby2xlc
Link către comentariu

Da, poti pune jante de 16 fara nici o problema, cu doua mentiuni:

- teoretic ar trebui sa te duci la RAR sa-ti treaca si 16" in carte (si talon daca il ai vechi)

- ideal ar fi jante de 16 de pe modelul asta de Passat, cele originale au 16x7" ET 37 ,central 57.1mm(daca iei de exemplu jante cu ET45 vor sta un pic mai intrate inauntru, 8mm)

Link către comentariu

Salut.

Pot monta pe b6 roti cu dimensiunea 215 65 R16 la cauciuc si janta 6.5Jx16R ET 33 ?

Link către comentariu

Salutare.

A venit vara si trebuie sa incalt masina de la avatar.

Am pus mana pe un set de 4 anvelope 215 / 45 / R16.  Masina are in prezent 215/55/R16.

Intrebarea mea este: pot folosi noile anvelope?

Link către comentariu

...păi poți, de ce nu?!?!

Vei avea un talon al anvelopei mai mic. 

Probabil că o să îți schimbe concepția despre "groapă".

Modificat de MihaiMAN
Link către comentariu

Sunt site-uri ce spun ca nu sunt compatibile pentru ca o consecinta ar fi indicare undei viteze in bord mai mare/mai mica decat cea reala.

dar pt mine asta nu e o problema.

ma interesa daca este o problema din alte pincte de vedere. Ca o sa fie masina putin mai joasa..si ca o sa se simta gropila mai bine.. imi asum :)

Link către comentariu

Ar putea fi o problema din puct de vedere legal.

Daca nu ai aceasta dimensiune trecuta in cartea de identitate a masinii s-ar putea sa te alegi cu amenda si sa ramai fara talon.

Link către comentariu

Sunt site-uri ce spun ca nu sunt compatibile pentru ca o consecinta ar fi indicare undei viteze in bord mai mare/mai mica decat cea reala.

dar pt mine asta nu e o problema.

ma interesa daca este o problema din alte pincte de vedere. Ca o sa fie masina putin mai joasa..si ca o sa se simta gropila mai bine.. imi asum :)

Intradevar, viteza reala va fi mai mica cu 6.5% = aprox. 7 km/h, dar daca nu te deranjeaza pune-le.

Eu spun ca au talon prea scund avand in vedere drumurile, dar daca nici asta nu-i o problema atunci decizia ramane la tine si doar la tine.

URA!

Link către comentariu

215/45 R16 sunt roti de Polo! Adica mult prea mici pentru un Passat. Vor cobori garda la sol, pasajul rotii va arata gol si in general se vor vedea foarte micute pe passat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!