Jump to content

Compatibilitate jante-anvelope

Aditu
 Share

Postare recomandată

Pai nu ai cum! Jantele tale sunt pe 16" iar anvelopele 195 65 15 sunt pe 15",e alt diamentru!Iti trebuie fie alte jante,fie anvelope 205 55 16 de iarna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...

salutare! am jante pe 16 si latime 7,5j si cauciucuri 205/55/16 as putea sa pun pe ele cauciucuri de 195/55/16 ??

Link către comentariu

salutare! Am si eu o skoda fabia 1 si masina e echipata cu jante de tabla de 14 cu anvelope de 185/60/r14 vara si 165/70/r14 iarna. pot monta vara jante pe 15 cu 6,5J cu anvelope de 195/55/r15 sau 195/50/r15 sau cu ce anvelope merg jantele pe 15 cu 6,5? am tot citit pe forumuri si nu am gasit nimic concret.

Link către comentariu

Oricare dintre dimensiunile de 15" date de tine merg pe 6.5J fara probleme.

Dar 195/50 R15 este echivalentul lui 185/60 R14. Asa ca eu as alege 195/50 R15.

Link către comentariu

salutare! am jante pe 16 si latime 7,5j si cauciucuri 205/55/16 as putea sa pun pe ele cauciucuri de 195/55/16 ??

De montat poti monta,dar nu stiu cum o sa arate.Daca-s pentru Golful din semnatura si nu ai suspensie sau macar niste arcuri o sa arate cam mare ,,gaura" dintre roata si caroserie.Si avand in vedere latimea jantei, cauciucul o sa stea mai stretch/incordat un pic.

salutare! Am si eu o skoda fabia 1 si masina e echipata cu jante de tabla de 14 cu anvelope de 185/60/r14 vara si 165/70/r14 iarna. pot monta vara jante pe 15 cu 6,5J cu anvelope de 195/55/r15 sau 195/50/r15 sau cu ce anvelope merg jantele pe 15 cu 6,5? am tot citit pe forumuri si nu am gasit nimic concret.

Poti monta 185 55 15 / 195 50 15 / 195 55 15 ;)

Modificat de Adrian_S
Link către comentariu

salut am si eu 195/50r15 pe jantele de vara dar anul asta trebuie sa-mi schimb gumele vreau sa-mi pun pe fata 175/60 r15 si pe spate 195/50 r15 se poate precizez ca pe fata vreau sa pun 175 sa arace in v pe janta rog un raspuns daca aveti asa !!

Modificat de cicorico
Link către comentariu

Nu pune anvelope de dimensiuni diferite, cu atat mai mult mai late pe spate unde nu ai tractiune.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

eu nu vreau sa pun neaparat ca sa am tractiune ca nu ma dau cu ea vreau sa areate mai diferit

Link către comentariu

Tocmai. Este o prostie sa pui roti mai late pe spate doar de look. Afecteaza echilibrul masinii, iar faptul ca treci de la 195 la 175 iti reduce mult din tractiunea pe fata, creste tendinta subviratoare.

Vei avea un diametru de 59.1cm pe fata si 57.6 pe spate.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

k dar de niste distantiere pe spate si imi pastrez 195 si pe fata si pe spate este bine ?? vreau sa pun distantiere de 2cm sa para jantele la aceeasi linie ca acum rotile de pe spate par mai inaintru decat cele pe fata

oricum multam mult de sfat

Link către comentariu

E mult mai ok asa.

De obicei pe spate jantele sunt mai in interior decat cele de pe fata pentru reduce subvirarea.

Link către comentariu

am inteles deci o sati urmez sfatul si o sa-mi iau distantiere asa ma gandeam si eu multam mult

Link către comentariu

vreau sa intreb si eu daca dimensiunea de 235/45/r17 merge pe bora, daca are cineva?

Mersi!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare. Vreau sa pun pe 18" 8.5J 225/40/18. Gasesc foarte greu 255/35/18 si sunt foarte scumpe.

Cu ce influenteaza faptul ca pun 225/40 in loc de 255/35?

Link către comentariu

Salut. 

Anvelopa va sta intinsa. Efect si mai vizibil daca are protectie de janta.

Eu am 225/40 pe 8 latime:
20120326121152.jpg
Link către comentariu

Masina am luat-o cu jante originale 8J fata si 8.5J spate. Cauciucurile de pe spate erau 225/40/18 dar tocite. Deci trebuie sa iau cauciucuri pe spate si sunt putin in impas, adica nu prea vreau sa iau 255/35. In afara de estetic/zgariat janta ce alte dezavanaje exista?

Modificat de GIZMO
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut !

Am nevoie de un sfat:

ar trebui sa pun dimensiunile astea OEM: 7,0J x 16“, ET 45, cauciucuri 205/55/16

Daca pun  6,5J x 16" - ET 43 cu cauciucuri 205/55/16 ce se intampla ?

Va sta guma trapezoidal, pentru ca e janta mai ingusta ? Datorita ET-ului de 43 in loc de 45 va sta janta mai "in afara" ? E sesizabila diferenta de la ET 43 la 45 ?

Merci

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

@75NOR: ET43 va scoate janta mai in afara cu 2 mm (fata de ET45), deci nu e o problema.

Teoretic, un cauciuc 205/55R16 se poate monta pe jante de 16" avand latime intre 5,5 si 7, deci merge si pe 6,5Jx16".

Link către comentariu

O chestiune ciudata: la 205/55/16, Octavia 2 are J6.5 cu ET50 (vezi Crateris), iar Superb are J7 cu ET 45(vezi Spectrum)

Jantele de care intrebam, cu J6.5 si ET43 sunt de Roomster. Oare sunt o alegere buna pentru Superb ?

post-9928-0-47612500-1363254835_thumb.jp

Modificat de forceturbo
Quote inutil
Link către comentariu

Jantele de Roomster seamana un pic cu modelul Draconis de la Octavia 2. Dar in cazul asta, ai ET43, deci stau mai in afara cu 7 mm (comparat cu ET50) si deja e o diferenta maricica...

1Z0071494A-250x250.jpg

PS: Dar diametrul de prindere (PCD) e ok ? Ca Octavia si Superb au 5x112 iar Roomster are 5x100 (asa stiam eu).

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu

Din cate stiu si eu,Roomster are 5x100 la prezoane.

Link către comentariu

@DRAPAR: ai dreptate, sunt 5x100, am omis sa verific :(

Deci nu am ce face cu ele.

Am gasit Crateris mai multe seturi de vanzare, sunt 5x112, 6.5J, problema e ca au ET50, deci vor sta cu 5mm mai "sub masina" fata de ET45 cat e la Superb :(

Trebuie sa sap doar dupa Spectrum sau Moon, sunt singurele OEM 16'' Superb.

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

Vor sta cu aprox 11 mm la interior: 5 mm de la ET si 6 mm de la latime ;)

0.5J = 1/2 inch = 12 mm (din care 6 mm se distribuie la exterior si 6 mm la interior).

Vor arata f urat cei 11 mm in minus pe masina!!

O sa incerc sa ma mai uit pt tine prin Germania poate iti gasesc totusi ceva OEM de Skoda Superb.

Link către comentariu

Dap, ai dreptate, asa se face calculul corect !

11mm in minus arata aiurea la nivelul aripilor...

Vor sta cu aprox 11 mm la interior: 5 mm de la ET si 6 mm de la latime ;)

0.5J = 1/2 inch = 12 mm (din care 6 mm se distribuie la exterior si 6 mm la interior).

Vor arata f urat cei 11 mm in minus pe masina!!

O sa incerc sa ma mai uit pt tine prin Germania poate iti gasesc totusi ceva OEM de Skoda Superb.

Da, te rog sa-ti intinzi "antenele" dupa ceva OEM: Spectrum sau Moon sunt singurele variante :(

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!