Jump to content

Latenta La Acceleratie


voov-X
 Share

Postare recomandată

Am o problema cu pedala de acceleratie(?) de cand am luat masina. La inceput m-am obisnuit foarte greu cu ea. Este vorba de o intarziere a raspunsului in momentul apasarii. Apas, dureaza aprox 0.6-0.7 secunde dupa care motorul raspunde. A doua problema ar fi faptul ca nu accelereaza liniar, adica apas vreo 2 cm si nu se intampla nimic, dupa care accelereaza pe cam 1 cm de cursa, dupa care pot sa apas pedala pana in fund ca nu simt nici o modificare (cativa cm buni).

La voi, ceilalti posesori e la fel? Sau e o problema la masina mea? La un Renault Megane de exemplu pedala raspunde cam dupa 1 cm dupa care raspunsul e mult mai liniar pe intreaga cursa a pedalei. Ma intreb daca nu ar trebui sa fie la fel si la mine.

Astept confirmari sau sfaturi.

10x.

Daca dau altcuiva sa conduca masina pateste ca si mine la inceput: ori supratureaza motorul de-l ia dracu, ori moare motorul. Am intrat si in alte masini, dar cu niciuna nu m-am obisnuit atat de greu si dupa cum vad nici altora nu le e usor pe lupul meu.

Modificat de voov-X
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cursele pedalelor difera de la masina la masina.

Nu poti compara raspunsul unui motor de 1L/50CP cu unul de 1,6L/110CP, chiar daca difera si greutatile masinilor.

Motoarele mici isi iau puterea/cuplul din turatii, asa ca vor trebui tinute mai turate.

Intrebarea a mai fost pusa si de un proprietar de Polo, cu un motor asemanator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai tocmai de asta intrebam aici pentru ca poate mai sunt persoane cu Lupo motor de 1.0 MPI care poate stiu si binevoiesc sa raspunda :biggrin: .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sincer eu chiar am incercat sa vad daca observ vreo latenta la apasarea pedalei de acceleratie. in parcare, cu masina scoasa din viteza nu am observat nici o latenta iar la drum nu prea pot sa-mi dau seama. oricum incearca sa verifici sa vezi daca nu trebuie intins cablul de acceleratie putin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Confirm si eu aceeasi situatie cu a voov-X. Acelasi motor. As suspecta ceva valva EGR. Nu am avut timp sa merg sa-i fac un test VAG-com, din pacate, pana acum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cablu de acceleratie au toate, da spre deosebire de dacie mai au si ceva parte electronica. La golfu lu taicameu i s-a stricat clapeta de acceleratie si de la cablu si-a reglat relantiul putin mai sus.

p.s. nu aveti careva o poza cu valva egr, sau nu stiti unde se gaseste?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am gasit aici ceva, mai in josul paginii, dar e la un MK IV, nu la Lupo.

EGR MK IV

Si aici un link interesant cu ce a iesit dintr-una:

mizerie supapa EGR

Iar aici, un motor de Lupo, dar nu stiu exact care, oricum nu seamana deloc cu 1.0 MPI:

senzorii la un motor de Lupo

Si inca unul cu mizerie:

mizerie 2

Cam asta am reusit sa gasesc cu Google images. Sper sa va fie si voua si mie de folos :rolleyes: . Eu am sa incerc sa o identific si sa o curat probabil.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mersi fain pentru imagini. la golf si la motorul de 1.4 de pe lupo valva EGR e foarte vizibila dar la motorul de 1.0MPI sincer eu nu o gasesc.

daca reusesti tu cumva sa o identifici te rog fai o poza.

Apropo, motorul din fotografia postata de tine e motor de 1.4.

Ce cod de motor are lupo-ul tau?

Inca odata multumesc mult.

Modificat de ciuboy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Saptamana trecuta. Service. Curatata clapeta acceleratie. Inlocuit un furtun (nu mai tin minte care). Recalibrat adaptorul de semnal de la pedala (nu mai stiu ce termen s-a folosit pe-aici pe forum pentru acest lucru). Acum merge bine. Raspunde bine la acceleratie, in sensul ca timpul de raspuns de la 0,6-0,7 secunde s-a redus semnificativ, adica motorul reactioneaza la acceleratie ca la o masina normala.

Momentan astept si o supapa EGR sa vina... din pacate nu au gasit pe stoc nici la ceva depozit mai mare asa ceva si mai am de asteptat... ciudat e ca nimeni nu stie cat timp :unsure:.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Partea cu latenta la acceleratie e una dar partea cu accelerarea intarziata in mers poate fi de la stilul de condus! Cand apesi acceleratia combustibilul e trimis in cilindru in functie de cat de tare e apasata. In schimb daca apesi la 2000 de ture acceleratia pana in podea motorina care intra in cilindre nu arde toata si e eliminata pe esapament ca fum negru! De aceea cateodata cand apesi pedala pana la fund acceleratia este slaba dar daca ridici putin pedala masina o i-a inainte mai repede! Fiind masini mici asta se intampla multor persoane! Turatia normala ar trebui sa fie in jur de 3000 la un motor de 1.0!Cand conduci cu 2000 de ture si schimbi viteza si o calci la fund nu va zbura masina! Cel putin asta am inteles eu de la un inginer dintr-un service anume! Si eu am avut problema cu latenta la accelerare, dar mi-au rezolvat-o al un service in iasi fara sa-mi schimbe nimic! Habar nu am ce mi-au facut ca e fost ceva timp in urma asta si chiar n-am fost interesat sa intreb!

Modificat de AndrewB
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!