Jump to content

Zgomot la plecarea de pe loc


doctorul
 Share

Postare recomandată

dupa indelungi controverse cu mine insumi, am decis sa postez, pentru a afla parererile voastre legate de urmatorul fenomen:

de vreo saptamana si ceva(nu-mi dau seama sigur) am observat aparitia DOAR la plecarea de dimineata a unui zgomot in partea dreapta spate.foarte fin, ca un "planset", se aude doar cativa metri cu a I-a, apoi dispare!nu harsaie mai mult, nu nimic!

daca opresc imediat, si apoi plec e posibil sa mai apara.pe restul zilei e liniste si pace!

de la ce este dansul?legatura cu gheata, cu frigul?cu faptul ca trag frana de mana seara?(am verificat, am dat jos roata la prima ora si se invarte, deci nici o sansa sa ramana blocata sau ceva asa).sa ramana placutele putin mai stranse pe disc etc?

poate sa aiba vreo legatura cu tractiunea integrala?(asta m-ar ingrijora cel mai mult, dar nu vad ce ar putea avea, nu pierde gram de ulei, nici nu se murdareste macar, nu s-a umblat pe acolo niciodata.burdufele la planetare sunt intacte)!

deci, ce credeti?in seara asta n-am mai tras frana de mana, sunt curios maine dimineata!

daca n-am dat destule detalii, intrebati.

p.s. n-am lovit nimic de curand, placutele pe spate le-am schimbat in toamna, deci nu sunt nici noi nici vechi....

va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

news: a facut si dupa ce a stat fara sa fie trasa frana de mana!

astept idei! :coolpics:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca este ceva de care sa te ingrijorezi. Datorita faptului ca eu folosesc frana de mana destul de des (am locul de parcare intr-o oarecare panta, iar lasatu' in viteza nu e chiar un sport pentru mine), in aceasta perioada, cand plec de pe loc patesc la fel. Pana se desprind placutele de frana (tot noi) de disc (in mod normal nu ar trebui sa existe acest zgomot, dar datorita vremii umede si foarte reci, la suprafata de contact dintre placuta si disc se formeaza o mazga inghetata cu rol de "adeziv"), ai acest zomot. Odata cu rularea catorva zeci de metri, acest zgomot dispare.

LE: si daca nu folosesti frana de mana, acea "punte de contact" exista. Sa vezi daca aveai tambure pe spate si nu placute.

Modificat de Rumplestilskin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa m-am gandit si e, dar "perseverenta " lui m-a facut sa cer totusi niste pareri.

am dat roata jos si la invartirea cu mana nu se simtea nimic! :coolpics:

de ce?

pe fata de ce nu face?

daca erau tambure eram fericit, zgomotul ala e inconfundabil!

p.s. placutele nu-s noi!

Modificat de doctorul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

credeti ca poate sa fie rulmentul?

toti rulmentii la toate rotile sunt neschimbati, in afara de roata asta, la care a fost schimbat acum aproximativ 30 k km.

dar eu nu cred ca rulmentul poate face un zgomotel la plecarea de pe loc dupa care liniste!

pareri?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Rulmentul nu este deoarece s-ar fi auzit in permanenta. Sigur este vorba de ceva la sistemul de franare, asa cum zice si Rumple.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cumva ai spalat masina si a ajuns intre placute si discuri ceva praf sau noroi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

m-am feit sa spal masina de multa vreme, mai ales de cand a venit frigul.

mizeria insa cred ca ajunge oricum pe vremea asta, am jante de aliaj, si "deschiderea" intre spite e destul de mare.

am fost afara cam la 2 ore dupa ce am ajuns la servici.am mutat-o putin inainte si inapoi, nici pic de zgomot.

asa cam exclude rulmentul si vad ca toti inclinati catre sistemul de franare...??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acuma am citit mai atent primul tau post, si la mine face asa dimineata de multe ori. Banuiesc ca discurile ruginesc putin peste noapte, de la aerul umed, sau se misca mai greu pistonasele in etriere dupa ce lasi frana de mana. Si imediat dupa ce pleci, isi revin de tot. Poti dormi linistit in privinta asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc! :icon_cool:

si eu ma gandeam la fel, dar in alte ierni nu a facut si de aia imi bateam capul!

plus ca mi-am pus intrebarea (si mai sus) :De ce nu face si pe fata?

probabil din cauza ca acolo franele sunt solicitate mai mult, etc.

gata, va multumesc pt sfaturi,daca face altcumva mai rau va anunt.poate dau cu putin spray pt discuri de frana sau ceva de genu asta!

cred ca ar trebui cumva trecuta la "probleme caracteristice" daca mai face si pe la voi, desi in sine nu este o problema!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe fata probabil e alt material in discuri sau placute :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa vedem, am dat cu niste "deterjet rapido" de la ma-fra, ma rog, cat s-a putut, adica doar pe una din partile discului.sunt chiar curios maine dimineata, dar la partea interioara a discului e mai greu de ajuns, a acoperit in cea mai mare parte de tabla aia de protectie!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:rolleyes: :)

problema rezolvata!

sau cel putin pentru moment, azi nu a mai facut!

cred ca e de la ma-fra!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Am si eu o intrebare. De ceva timp la franarile usoare (cele care opresc masina de la 20 km/h) sa zic ca si exemplu aud un hasait. De asemenea daca nu circul cu masina o zi sau doua la primele 4-5 franari aud tare acel hasait care apoi scade ca si nivel dar tot se aude la micile franari. Deci nu la cele bruste ci la cele normale in trafic se aude. Placutele de frana sunt noi si pe fata si pe spate. Din ce imi amintesc eu si inainte de schimbul placutelor exista acel sunet.

Oare ce ar putea fi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am aceeasi problema, dar dupa primele franari dispare. Suspectez placutele de proasta calitate cumparate de la un magazin dubios care vinde piese pentru orice masina fara sa scrie nimic pe cutii. Greseala mea, nu o voi mai repeta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aceeasi pb am avut-o si eu ...

placutele de frana erau f uzate si jucau in etrier .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai sa va zic povestea mea.

Se manifesta si la mine fenomenul (sunetul) la primele 4-5 pedale la roata dreapta fata, in afara de asta dupa o drumetie de 8-9 km fara stil sportiv mi se incalzeau franele si se simtea un miros a ars pe care nu stiam de unde provine.

Pana la urma urmei mi-am luat inima in dinti si am dat jos roata din partea dreapta. Am constatat cu stupoare ca pe marginile ruginite a discului de frana s-a depus o cantitate insemnata de ferodo uzat care in timp s-a suprapus si a depasit grosime discurilor cu cca 3 mm. Este vorba de cele 2 portiuni perpendiculare unde teoretic ar trebui sa se dagajeze ferodoul uzat de cca 12-13 mm pe diametrul exterior a discului si de cca 8 mm pe diametrul interior. Palcutele mele prindeau cca. 70% pe suprafata discului si restul de 30% pe ferodoul imbacsit din care cu timpul s-a format un fel de calamina si care patrundea tot mai mult spre mijlocul discului. Placutele prindeau si pe disc dar si pe partea asta imbacsita care se incalzea.

Nu am avut la dispozitie nici un material special de curatat frane care oricum nu cred ca ajuta avand in vedere rezistenta materiei depuse si calite de alungul anilor asa ca am apelat la clasicul cioacan si dalta. Am ciocanit finut prima data cu ciocanul unde depunerea era mai groasa si dupa cu dalta ambele discuri din fata pana am dat jos tot materialul. Ca sa va fac o compratie depunerea se decojea ca si rugina groasa depusa cu timpul pe o bucat de metal adica foarte greu. M-am chinuit vreo 4-5 ore pana am reusit sa ciocanesc totul jos de pe discuri.

Motivul: s-au schimbat o droaie de placute fara sa se curete discurile de frana.

Rezultatul se simte. Nu mai freaca la pornire, nu mai miroase a ars si franele sunt mai agresive.

Am verificat si discurile din spate care sunt curate.

Asa ca bafta tuturor care vor sa se apuce de treaba.

Modificat de msanyix
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa am facut si eu anul trecut cand am schimbat placutele si acum ca ai adus tu vorba, imi dau seama ca de atunci si nici eu nu mai aud frecarea aia.

Eu am dat cu ciocanelul pe circumferinta discului pana au sarit toate depunerile, apoi am curatat suprafata cu un flex pana am ajuns la metal. Se vede cand incepe sa luceasca metalul. Practic aratau ca discurile noi.

De multe ori acele depuneri induc in eroare, fiindca lumea e tentata sa spuna ca ai niste discuri uzate (asa credeam si eu) vazand diferenta dintre margini si restul discului, care e mult mai subtire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am dat rotile din fata jos ca oricum vroiam sa le echilibrez. La cea din dreapta fatza langa disc era roata acestuia ca un fel de depunere ca rugina. Da acuma nu stiu exact intr-un loc lipsea din disc o bucata sau asa era rugina de perfect depusa roata incat numai intr-un loc era curat unde eu credeam ca lipseste din disc. Discurile is la fel peste tot sau la extremitatea dinspre exterior au un fel de santz sau is mai iesite in relief? Sa imi dau seama daca e rugina sau e altceva pe ele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Loveste cu un ciocanel in partea aia mai iesita in relief. Daca sare, e depunere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa o sa fac. Si pe fatza si pe spate banuiesc ca ar fi ok sa fac asta.

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

Salutare,

 

Am vazut ca vorbiti despre zgomote si ma gandeam sa va cer si voua parerea despre ce mi se intampla mie :)

 

La plecarea de pe loc (dupa ce masina a stat cel putin cateva ore) se simte si se aude un zgomot infundat din partea dreapta fata.

Se aude ca un huruit, zgomot de intensitate joasa ...(nu stiu cum sa il explic sa fie inteles) ... ca si cum ar freca metal pe metal, dar nu este continuu (probabil atinge la o rotatie intr-un anumit loc?).

 

 

Zgomotul persista primii 10-20 m si doar daca merg incet iar apoi dispare. Il simt si in volan uneori, mai tare daca virez stanga si mai incet daca virez dreapta cand plec de pe loc. Se aude de asemenea si cand merg drept fie ca e drum accidentat sau drum bun.

 

La viteze mai mari de 30 km/h nu se mai aude si nici nu se mai simte nimic. Masina merge normal, cum a mers si pana acum 2 saptamani de cand am remarcat zgomotul. La fel, daca ajung la viteze mai mari si apoi opresc, la pornire nu se mai simte / aude nimic.

 

Mentionez ca:

- Astazi am schimbat discurile de frana pe fata (trepida tare masina cand franam de la viteze mari - peste 100 km/h), am schimbat si burduful de planetare pe dreapta langa roata si mecanicii au gasit bratul inferior dreapta cu joc mare pe care am ales sa nu il schimb inca din motive financiare (posibil cauza problemei mele?).

- Am verificat cu mecanicul de la service daca freaca roata undeva si mi-a spus ca nu se intampla acest lucru

- Am dat masina sefului de service sa faca o tura si mi-a zis ca nu se simte nimic si ca nu ar trebui sa virez cu volanul la maxim ca nu cumva sa fie pompa de servo "putin cam obosita"

 

Ceva pareri / sfaturi / recomandari? Pot sa verific eu ceva ca sincer nu mai am incredere in nici un service din Brasov.

Multumesc anticipat!

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Update...

Se pare ca nu aveam lichid servo.

Am completat cu aprox 150 -200 ml si s-a rezolvat problema...

Ciudat e ca nu curge pe nicaieri...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salut, am si eu aceeasi problema ca si @doctorul, un zgomot (ca un scartait de fier pe fier) in partea dreapta spate, am zis ca sunt placutele si discurile, le-am schimbat si tot face, la viteze peste 80 se opreste, cand franez, daca am doar 20-30km/h, se aude si mai tare. Am observat ca se aude mai intens cand am greutate pe spate (este vorba de un passat variant din 2001). De cand au scazut temperaturile nu a mai facut asa intens si des, tind sa cred ca e flansa de la amortizor si fiind de plastic s-a rigidizat de la temperatura scazuta.

O sa o schimb zilele astea si va anunt daca e vreo schimbare!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!