Jump to content

Ambreiaj


albert_md2004
 Share

Postare recomandată

buna de seara!

incerc si eu o intrebare pt ca nu ma dumiresc eu f bine...pe modelul 1300-1302 ambreiajul de cati mm este?eu vreau sa stiu daca este de 200 mm si daca nu pot adapta o volant de 200 mm pe el care nu este de 200mm.. :)

am gasit o volant usurata si de aceea intreb.

multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stock pe motorul de 1300 era ambreiaj de 180 cu catei. Motorul de 1600 (1302S) avea ambreiaj de 200mm. Depinde si de cutie, poate sa aiba rulment de presiune ghidat (1302 are sigur asa) sau neghidat. Kiturile de ambreiaj de 200mm au in ele rulment de tip ghidat, care nu se potriveste pe cutii care n-au trompa de ghidaj. Dar exista, parca, o trompa montabila la cutii mai vechi, care n-au asa ceva.

Nu poti imperechea, din cite stiu io, rulment neghidat cu ambreiaj "soare".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ba poti, dar nu pt mult timp :) . Furca la rulmentul neghidat pt placa cu catei e mai subtire si se rupe. Nu stiu de ce, aparent placa de presiune cu catei pare ca se apasa mai usor sau cel putin asa mi s-a parut dar rezultatul asta e si nu sunt singurul care a patit-o :) .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu poti imperechea, din cite stiu io, rulment neghidat cu ambreiaj "soare".

jan... ai vazut-o asta vara la Bran... ;) ;) . si chiar nu are nici cea mai mica problema.

PS:vb de ambreiaj de 180

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, o merge, dar poate cu gulerul ala de centrare infipt in soare, nu? De altfel, parca-i alt rulment de presiune (neghidat) care vine cu placa-soare model mai nou (chiar de 180), dar era vorba de rulmentul pentru placa model vechi cu catei imperecheat cu placa-soare fara inel central. Sau placa de 180 merge cu rulment de orice tip :Driver: .

Dupa cum zise Bogdan, in '71 a aparut modelul de furca mai groasa, cu ax de 20mm (fata de 16), probabil c-au observat ca placa de 200 (sau trecerea la modelul cu soare) necesita forta mai mare de apasare si inseamna efort mai mare in furca. Cu toate ca forta de apasare e invers proportionala cu diametrul placii de presiune :offtopic: . Simultan a aparut rulmentul ghidat. Dar cutia poate sa nu fie aia originala a masinii. Asa ca cel mai bine-i sa te uiti pe afara la ax, vezi daca are cam 20mm diametru, caz in care ai rulmentul ghidat si placa de ambreiaj fara guler de centrare pe soare si stii ce sa cumperi, corect?

Exista si placa universala, cu guler amovibil, care merge la orice rulment.

Aici e o chestie, are cineva cutie cu ax "gros" la furca si rulment neghidat sau invers, ca poate n-au fost introduse chiar simultan astea doua?

Oricum, poti sa pui volantul ala, doar ca uite ca diametrul de 200 mm la ambreiaj (sau poate faptul ca e placa cu soare si nu cu catei) se pare ca nu se potriveste cu diametrul de 16mm la furca.

Ma duc. :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai istoria a fost cam asa:

am tot zis ca schimb disc si placa si renunt la cea cu catei cand voi da jos motorul. si se pare ca m-a ascultat caci s-a rupt furca in aprilie parca anul trecut. cutia e cea originala dar sincer nu am avut curiozitatea sa masor sa vad ce si cum inainte sa montez tot sus. ceea ce am comandat (furca, bucse,etc a fost ok si comandat pt 1200 - 61) si daca tot am dat jos motorul si am schimbat fruca am schimbat si placa, disc, rulment).

rulmentul e de la modelul fara ghidaj adica exact cum a fost si cel vechi. placa si discul sunt de wartburg de 180. si la wartburg ca si la vw sunt doua modele: cu si fara ghidaj. de fapt nici nu au copiat de la vw... nuu... :) ... sunt identice.

din cate retin nu sunt singurul de pe aici care a pus de wartburg si merge ok.

intr-adevar placa are infipta in soare guler de centrare :) .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

Cu toate ca ultimul post e in 2008,nu sunt lamurit daca se poate folosi placa soare pe rulmentul neghidat de la cutiile mai vechi.Se poate folosi in cazul in care placa vine prevazuta cu inel de centrare?sau indiferent.Exceptand sansele ca furca sa se rupa mult mai repede,alte dezavantaje sunt la folosirea tipului soare pe rulment neghidat?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da. se poate folosi placa soare. Pt modelul fara ghidaj ai nevoie de placa cu inel de centrare.

Ca sfat: nu te complica. Placa si discul de wartburg se potrivesc perfect dar fiabilitatea lasa de dorit...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Super!insa,dupa cum vad aici(http://shop.hoffmann-speedster.com/catalog/newsletter/2011/24-2011/newsletter_24-2011_US.htm),inelul de pe unele placi se poate demonta,ei,daca asta se demonteaza,teoretic ar trebui sa gasesc undeva si separat inel,pentru placa mea de 200.Corect?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mda. scrie acolo ca se poate scoate inelul pt a fi folosit pt la cel cu ghidaj. mi se pare un pic ciudat dar... nah. teoretic ai putea sa gasesti inel dar nu prea vad cum il vei pune pe placa. daca reusesti sa gasesti si sa il pui sus te rog sa scrii ce si cum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da,am cautat insa nu am dat de informatii prea stufoase.Intreb pentru ca am gasit volant 109 dinti,pentru ambreiaj de 200,si caut placa de 200 cu inel,sau,sa montez pe placa mea inelul,insa cred ca e mai sanatos sa caut direct o placa cu inel.(nici cei de la Hoffmann nu au inel separat)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Am nevoie de ambreiaj pentru masina mea, si nu stiu ce-mi trebuie, deoarece motorul este de 1600, Mexico, pus pe cutie de 1200.

Stiu ca e de 180mm .Ce ar trebui sa mai stiu?

Are cineva un cod de kit ambreiaj ca sa-l pot comanda?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nimic altceva.

suna-l pe lexxus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!