Jump to content

Modificare Faruri

MariusMKV
 Share

Postare recomandată

Nu e greu deloc dar trebuie sa ma uit la far mai intai. Trebuie aflat amperajul becului de pe pozitie. In acea "linie" as pune 6 LED-uri de exemplu. Daca sunt de 1,5 V si x amperi trebuie protejate de o rezistenta care se monteaza in paralel (LED-urile se inseriaza). Te ajuta Legea lui Ohm sa afli rezistivitatea circuitului. Intensitatea curentului care ajunge la pozitie o afli daca inseriezi un ampermetru cu becul initial, apoi calculezi rezistenta cu ajutorul formulei. Sa ma corecteze cineva daca am gresit

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Andretti,nu o sa mearga cu inserierea LED -urilor pentru ca rezistenta circuitului in acest caz va fi destul de mare si computerul masinii va sesiza ca nefiind nici o rezistenta(sarcina)=bec ars, ca sa pacalesti computerul masinii trebuie sa pui un "shunt" in paralel cu alimentarea.

Eu asa am reusit sa fac,am montat o rezistenta de 100R/5w in paralel cu LED urile de pozitii.

L.E am vazut tarziu ca te ai gandit sa pui un rezistor in paralel,asa da merge :vaidecapulmeu:

Modificat de VAG4Ever
Link către comentariu

Salut.

Dupa cum am mai postat odata aici, caut faruri angel eyes pentru al meu G5.

Am ajuns la varianta asta:

1: farurile: http://www.autoaccesorii.ro/standard_products.php?id=1795

2: becuri pentru ele: 2 seturi http://www.autoaccesorii.ro/standard_products.php?id=2145

Va rog mult ajutati-ma cu niste sfaturi, e ok ceea ce iau, becurile se potrivesc, stie cineva sa le monteze cum trebuie(desigur contra cost), daca apar dupa aceea erori care trebuie anulate cu vag-com-ul,daca afecteaza garantia masinii si daca mai trebuie ceva cumparat in afara de ceea ce am scris mai sus.

Pls pls pls help nu ma pricep si nu vreau sa arunc 1500 RON aiurea.

Multumesc anticipat.

Modificat de George Burciu
Link către comentariu

De montat/demontat este f usor..

Dai masca jos iar farul are un surub in partea de sus - stanga (far stanga) respectiv dreapta , unul pe interior sub masca si inca unul in banboul de la bara.. Se scoate mufa si gata. De intrat este putin mai greu pana il nimeresti pe pozitie

Multa bafta

Link către comentariu

Am luat un far de la cineva si l-am inlocuit pe al meu care avea niste cleme rupte.

Daca mai vreti sa incercati una alta(incalzire desfacere geam etc), il donez eu.

Link către comentariu

@George Burciu ma intereseaza !!

In sfarsit o donatie in scop caritabil :D

o sa iau legatura cu tine sa vad cum ajung in buc..

Link către comentariu

Ia aruncati un ochi pe www.autoled.ro si sa-mi spuneti ce parere aveti despre desfacerea si vopsirea interiorului farului pe negru si eventual de ledurile care le pun ei pe pozitie.

Cum e la Golf 5 se desfac greu farurile, o sa tina vopseaua neagra sa nu se exfolieze de la caldura, se mai etanseaza bine farurile sa nu fie probleme cu ele dupa de genul sa se abureasca, etc

Modificat de Auras
Link către comentariu

super tare .....

si eu vreau

Link către comentariu

Lucrarile sunt interesante, pe site-ul autoled.

Dar... eu vreau sa vad ce o sa faca Psy2D. Tare curios sunt cat de usor e de desfacut farul :)

si putin :ceuameni: cei care au facut site-ul autoled sunt de groaza la capitolul scriere :lol: :)

Link către comentariu

Hai ca sa va linistesc eu cu cei de la Autoled

Aseara le-am trimis mail ca as fi interesat de modificarea farurilor mai exact vopsirea lor in negru si montat pozitie, astazi primesc mail de la ei si imi spun ca n-au facut pana acum Golf 5, dar nu-i problema, iar pretul mi se pare mai mult decat exagerat-200 iepuroi, pai cu banii astia mai bine iei faruri aftermarket caci sunt atatea firme si in plus sunt cu lupa si cu angel si poti monta linistit si un kit xenon aftermarket, deci la mine cade faza asta cu autoled deoarece mi se pare prea mare pretul

Ce parere aveti de aceasta oferta de 200E

Link către comentariu

Salut.

Dupa cum am mai postat odata aici, caut faruri angel eyes pentru al meu G5.

Am ajuns la varianta asta:

1: farurile: http://www.autoaccesorii.ro/standard_products.php?id=1795

Salut

din proprie experienta, pot sa-ti spun ca becurile Philips sint chiar foarte bune, dar farurile sint foarte slabe, sint facute de FK, firma care in opinia mea ofera doar design, calitate mai putina, un prieten bun si-a pus si dupa 6 luni incepusera sa se ingalbeneasca foarte evident, plus probleme de etansare= faruri aburite = durata de viata redusa a halogenelor, inconfort in trafic etc.

Parerea mea, daca vrei faruri cu lupa, orienteaza-te spre Hella, sint putin mai scumpe dar nu o sa regreti, eventual poti gasi pe forum destule persoane care aduc de pe E Bay, la preturi rezonabile !

Bafta

Link către comentariu

@Golf TDI cred ca joi voi primi farul de la George Burciu (inca o data multumiri) si de joi ma apuc de modificari si vreau sa abordez mai multe idei (vopsit negru , prelungit semnalizare in exterior ) si daca tot a venit Seb! cu poze noi o sa incerc si asta..

PS: fiecare pas o sa fie fotografiat si notat :huh:

Link către comentariu

Perfect, abia astept :icon_thumright:

Bafta! :P ;)

Link către comentariu

In sfarsit rezultatul :)

s1031896qk0.th.jpg

s1031897bf7.th.jpg

s1031898ia1.th.jpg

s1031899uf7.th.jpg

s1031900hn0.th.jpg

Link către comentariu

A iesit super tare :Driver: ;)

Sunt curios insa daca nu se va aburi de acum in colo acel far...oricum felicitari pentru munca depusa...poate ne expui si noua procedeul :lol:

Link către comentariu

Nu am cum sa incerc sa vad daca se abureste pt ca nu este farul da la masina si este stricat..

A incercat numai sa vad cum vine

M`am gandit sa pun si DRL`urile tot in far dar e riscant in cazul in care se strica trebuie sa il desfac iar

Link către comentariu

Spune ne si noua cum l ai desfacut mai exact.......oricum super tare a iesit, si vad ca vopseaua a prins destul de bine pe acel "nichel" nu i ai dat cu nimic inainte de vopsire ?

Modificat de xqzme
Link către comentariu

Geamul este lipit de far cu silicon negru (cred ca merge si cel de termopane) si nu am incercat sa il bag in cuptor pt ca mi`a fost teama sa nu se deformeze..

demontarecr9.th.jpg

s1031869cn6.th.jpg

s1031871hm8.th.jpg

s1031872ts0.th.jpg

Mentionez ca nu este chiar asa de greu pe cum ma asteptam si nici f riscant (probabil din cauza ca nu era farul de la masina :) )

@xqzme momentan nu i`am dat cu nimic imainte pt ca vroiam sa vad doar cum arata, cand o sa le fac pe ale mele o sa folosesc plastic primer

Link către comentariu

Am inteles, totusi cred ca plastic primer nu va avea prea mare efect asupa acelui nichel....cred ca ar fi bine sa faci acea suparfata nichelata un pic "abraziva" sa ii spun asa ca sa fii sigur de o mai buna priza a vopselei in timp.

Link către comentariu

Asta imi e teama si mie , ca din cauza temperaturii sa se exfolieze vopseaua..

Pt o aderenta mai buna ma gandesc ca o pasta abraziva foarte fina ar fi ideala

Link către comentariu

Foarte interesant rezultat... dar... daca vrei sa vezi ce se intampla cu vopseaua, lasa farul aprins cateva ore... zeci de ore :D si o sa ai o simulare a conditiilor reale.

Dar ce ma intereseaza pe mine in mod special... cand te apuci de DRL? Ca sunt curios cate leduri folosesti, ce model, ce rezistente, etc :lol: Bafta!

P.S: Ar fi interesant sa pui cam vreo 10 (sau 8 daca le legi in serii de cate 4) Led-uri pt pozitie, si intre acestea... inca 10 (8) pentru semnalizare :Driver:

Link către comentariu

@Golf TDI m`am gandit sa pun si DRL`urile dar ce fac daca se ard ?!

este un pic mai riscant..

Link către comentariu

@-Psy2D-inecearca sa scrii la cei de pe forum care monteaza angel-eyes si vezi cu ce fel de silicon sau cu ce etanseaza ei farurile, iar pentru vopseaua de pe faruri am citit pe undeva dar nu mai gasesc cica se foloseste un tip de vopsea speciala si care tine la temperaturi mari, o sa caut detalii si te anunt daca gasesc ceva. Ar fi interesant si de montat 2 seturi de inele Ccfl din acelea cu neon, dar nu stiu cat rezista pana se ard.

Asta mi se pare solutia optima pentru modificat faruri- sa vopsesti interiorul negru si sa montezi angel-uri si gata fara alte leduri si alte beculete.

Si eu zic ca ar trebui sa dai cu un smirghel foarte fin ca sa aiba aderenta mai buna vopseaua in interiorul farului

Bafta in continuare la proiect si dupa ce faci farurile tale poate le faci si pe ale mele-bineinteles contra cost :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!