Jump to content

Xenon Aftermarket Pe Golf 5


cosmin_lille
 Share

Postare recomandată

@Radu C Ai mai multe variante:

1. Faruri OEM cu xenon OEM...de pe Ebay...cea mai buna varianta...eventual si autolevel

2. Faruri aftermarket cu lupa si un kit de xenon bun (care sa nu dea probleme)...recomand 4300k...merg si cu masina cu 4300k si cu a mea cu 6000k si e diferenta clara de vizibilitate.

3. Xenon pe farurile halogen...

Eu va recomand sa nu va grabiti cu xenon pe halogen si sa luati de pe ebay faruri originale. Diferenta de pret se compenseaza cu lipsa stresului si a problemelor. Vorbesc din propria experienta. Daca as putea sa aleg din nou...as da banii fara sa ma gandesc de 2 ori. Bafta la cumparaturi.

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cat sunt farurile OEM cu xenon OEM de pe ebay?fara autolevel...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La partea de ilegalitate a xenoane-lor aftermk, eu zic ca este aproape imposibil de detectat acest aspect...

Cei care au xenon, e trecut in talon? Nu cred ...

Daca eu sustin ca e de fabrica, nu vad vreun politai care ar putea sa sustina contrariul.:-?

...

Se detecteaza in maxim 1 minut de catre orcine stie cum sa o faca. Tine cont de cele doua dotari suplimentare pe care trebuie sa le aiba orice Xenon de fabrica: autoleveling si spalator faruri. Cat crezi ca ia sa verifice daca le ai pe astea doua? Autoleveling-ul isi face un test la pornirea motorului si aprinderea farurilor (sus/jos) si ajunge sa te puna sa opresti motorul, sa stai 2 minute si sa-l pornesti din nou si sa aprinzi farurile. Iar la spalator este si mai simplu de verificat pt ca se vede.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu toate au autoleveling deci asta nu poate fi verificata, iar in ceea ce priveste spalatorul de faruri, eu am. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@rapier - spalator faruri, vine si in winter packet, nu este prezent doar in cazul farurilor xenon!

autoleveling, nu cred ca stie toata lumea cu ce se mananca si mai poate sa nu functioneze!

Sunt de acord ca e ok sa mergi pe produse OEM si legale, dar aici e o portita si sincer crd ca sunt prea slabe sansele ca vreun politist sa ma puna sa fac porniri/reporniri etc ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La noi in tara nu prea cred ca are cineva ce sa iti faca acum.Poate doar ARR-ul dar astia nu prea se complica cu masini mici.Dar daca prinzi control in afara tarii fii sigur ca amenda face cat un set de faruri originale de pe e-bay.Va veni poate si la noi vremea cand nu vom face astfel de compromisuri...prin care altii au de suferit. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt de acord cu tine ca ACUM nu fac ei asta...da asteapta sa se aplice legea ceva mai bine si sa vada ca e rost aici de luat taloane...sa vezi ce repede invata. Iar daca iesi cu ea din tara, s-ar putea sa ai o surpriza. Spalatorul de faruri vine SI in winterpacket la G5, eu vorbeam in general ca la o masina cu Xenon vei avea obligatoriu si asa ceva. Iar autoleveling-ul este in dotare pe orice masina cu Xenon de cativa ani incoace. Radu1, la modelel vechi poate nu era autoleveling prezent peste tot dar la generatiile noi de masini este prezent la toate.

Oricum, nu vreau sa avem acum o disputa pe ce face sau nu politistul. Am zis doar ca este posibil sa se depisteze. Pana la urma fiecare face ce vrea...dar suporta consecintele in caz ca este prins.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din moment ce il orbesti de la 1km, si ai o lumina albastra in oala care bate peste tot, nici nu trebuie sa te faca sa faci opriri/porniri etc.

Doar masinile cu xenon in oala de far cu halogen orbesc din lateral, culmea, mai tare decat din fata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si daca am blue vision reglat prost ? de unde stie el ?:icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici eu nu prea sunt de acord cu xenon-ul montat pe faruri fara lupa, cu toate ca luna viitoare dupa ce inmatriculez definitiv masina o sa-mi montez asa ceva.

O varianta mai buna si mai ieftina si care da si bine ar fi un set de faruri aftermarket cu lupa si angel eye si xenon tot aftermarket, iar la faza cu iesitul din tara cu xenon aftermarket va pot spune ca am fost plecat de curand in Italia cu fosta masina un passat b5.5 cu xenon aftermarket si am mers continuu cu farurile aprinse si in Ungaria, Austria si Italia si n-am avut nici cea mai mica problema de genul sa fiu oprit si intrebat de faruri de vreun politist, trebuie doar sa ai farurile bine reglate

Iar la faza cu faruri Oem cu xenon originale mi se pare prea mare costul pentru aceasta operatiune, cu banii aia mai bine iti iei un set de jante de aliaj, un bodykit , etc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pana una-alta, ar trebui sa va ganditi ca orbind un sofer de pe contrasens, ii poti lua viata. Poate din cauza ca l-ai orbit vede mai tarziu cu o secunda o caruta sau un betiv pe strada, si nu mai apuca sa reactioneze. Poate merita sa cugetati 5 secunde la acest aspect, inainte de a va monta tot felul de becuri contrafacute.

Din aceasta cauza la TOATE masinile INTOTDEAUNA am circulat cu farurile coborate la maxim, pe pozitia 3, chiar daca asta insemna sa merg noaptea cu 10km/h mai incet (adica cu 100 in loc de 110 :) ).

Masina actuala nu mai are acest reglaj, dar nici nu orbeste, fiind xenon oem de 35W. Cand ma urc intr-o masina de la servici, primul lucru e sa cobor farurile de pe pozitia 0 (colegului meu nu-i pasa daca deranjeaza sau nu), pe pozitia 3.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sharanel, de orbit, orbesc doar nesimtitii si nestiutorii ...

Este foarte adevarat ce spui tu, despre legalitate si moralitate, etc., totusi dintre sistemele aftermarket ne-oem, ce recomandati? Eu exclud din start varianta in care as da 1000 de euro pt upgrade la xenon OEM.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Toate sunt niste '''facaturi'''.Nu va lasati pacaliti de nume....

Eu recomand faruri Hella care sunt ca cele originale.Costa 450 eur noi+un kit aftermarket de xenon si atunci treaba e ok.Totul nu va ajunge mai mult de 600 eur..si veti fi si in legalitate :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa cum am mai spus, o alta varianta buna sunt farurile cu lupa, orice firma ar fi (in jur de 300 EUR) si un kit xenon ieftin. E muult mai bine decat pe farul cu halogen.

@ Auras eu sunt de parere ca merita mai mult niste lumini foarte bune decat niste jante...asta depinde si unde mergi...daca folosesti masina 80% in oras nici nu merita sa investesti banii in xenon doar pentru o lumina colorata :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Domnilor,

1.talonul se retine si daca farul cu luminari bate aiurea,

2.sunt kit-uri cu agrement RAR la 500 RON,

3.reglajul tine in primul rind de bun simt si in al doilea de utilitate-un reglaj prost te poate ucide si pe tine,

4.autolevellig-ul este ceva strain inca la noi,

5.cel putin la mine farurile cu xenon pus de mine au aceeasi directionare si focalizare a luminii ca luminile din primul Km (original reglate).

6.cel putin la Jetta5 se poate face un montaj ce este 100% reversibil in 15 min. fara urme.

Concluziile le trageti singuri eu nu recomand nimic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MARE ATENTIE LA MONTAREA XENONULUI AFTER MARKET!

Azi mi-am montat si eu xenon after market in urma documentarii pe forum si topicului de mai sus.

Dupa montare m-am putut bucura numai 20 de minute pentru c

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

incearca sa scoti sigurantele (siguranta) care sunt pentru stergatoare,luminile automate.... si dupa aia s-o pui la loc. Am patit la fel ,problema rezolvata prin punerea unor relee la instalatia de xenon.bafta

:) sa ne spui daca a mers

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

apropos de ideea ca masinile care au xenon au obligatoriu si spalatoare de faruri.gresit!!!in sua masinile pot avea xenon si fara spalatoare la faruri,si ma indoiesc ca exista vreunu atat de imbecil sa nu permita inmatricularea unui atutoturism adus din sua doar pt ca nu are spalatoare la faruri ,ci doar xenon.in situatia asta mai se pune doar problema autoleveling ului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Adi.red- dar cel care ti-a montat xenon-ul ce a zis cand a vazut ca nu mai merg stergatoare,etc.

De cati W este xenon-ul de 35 sau de 50W. A gresit cu ceva la montaj, a facut vreun scurt.

Te rog sa dai detalii dupa ce remediezi problema

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am montat pina acum xenon pe 3 Golf 5 si nu am avut nici cea mai mica problema, daca cel care monteaza trage si de alte fire este normal sa existe probleme. Se poate ca in urma montajului sa se fii tras de alte fire care au dus la errorile de mai sus .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cwr, SUA nu face parte din comunitatea europeana. Ce a spus Sharanel si alti colegi (inclusiv eu) este ca, conform acestor norme (europene, repet), masinile dotate din fabrica cu Xenon (incepand din 1993) trebuie sa aiba obligatoriu autoleveling si spalator de faruri. Acum ca masinile din SUA pot sau nu sa fie inmatriculate aici, este o alta poveste. Maine o sa zici ca in Africa de Sud normele prevad ca nu trebuie nici autoleveling... Nu mai cautati scuze sau explicatii pentru a monta asa ceva, din astea se gasesc destule. De trait si circulat cu masina o faceti in Europa, nu in SUA si nici in alta parte. Pana la urma sunt doar niste reglementari, daca vreti sau nu sa le respectati este treaba voastra.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ma indoiesc ca exista vreunu atat de imbecil sa nu permita inmatricularea unui atutoturism adus din sua doar pt ca nu are spalatoare la faruri

tu incearca. tarile civilizate sunt cam greu de inteles. iar SUA nu e o tara pur si simplu, ce e valabil intr-un stat, nu e litera de lege in toate. sunt masini care nu se pot inmatricula in anumite state de ex.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Auras: Xenonul eu l-am montat, si nu am facut scurt pentru ca daca faceam ardeam vreo siguranta. Xenonul este de 35 de w ce-am pus in plus, decat condesatori de 4700 la 35v in paralel cu alimentarea xenonului. Exact ca vroiam sa urc sa postez foto cu montajul si m-a luat capul. Am scos toate sigurantele sa le verific la ochi si nu e nici una arsa.

@andrusel: De care siguranta zici tu. Eu am carte in germana si nu stiu care siguranta este.

@Bogdan G: Nu am tras de alte fire, dar nu stiu ce s-a intamplat. Cele pe care ai montat tu xenon, aveau senzori?

Problema mea este aici:

Address 09: Cent. Elect. Labels: 1K0-937-049.LBL

Part No SW: 1K0 937 049 T HW: 1K0 937 049 T*

Component: Bordnetz-SG 1.0 H30 0704

Coding: E48D0F0600041800001400001400000000

Shop #: WSC 00000

Component: Fehler Lin-Slave 01

Component: Fehler Lin-Slave 02

1 Fault Found:

02071 - Local Databus

004 - No Signal/Communication

Becurile au mers si mergeau daca le lasam, dar nu-mi mai fuctioneaza astea: Stergatoarele fata, Senzor lumini/ploaie.

Nu am nici o alta eroare pe bord.

Modificat de ady.red
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sigurantele care sunt pentru stergatoare ,luminile automate......Eu am patit la fel,in momentul cand porneam xenon-ul,se auzea un "tzac" pe sub bord pe undeva,si din momentul ala nu mai mergea lumina de la plafoniera,semnalele (cazul meu),dar xenon-ul mergea.Daca scoteam siguranta si o puneam la loc iar mergeau(plafoniera,semnalele..).Problema rezolvata cu punerea unui cablu cu relee(cu ajutorul lui Cipos) in paralel cu instalatia de xenon.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!