Jump to content

Buton Exfoliat

addy32
 Share

Postare recomandată

de 3 zile am observat ca butonul de la geamul din dreapta se exfoliaza. practic am dat doar cu degetul si gata a ramas butonul partial alb. o sa pun o poza.

sa ma astept ca toate butoanele sa faca asa???? nu am pus nimic pe el adica sa-mi fi curs ceva... are un jumate dar am o super grija.

nici nu stiu daca se schimba in garantie desii ma indoiesc.

bataie de joc. s-a mai intamplat cuiva sau o fi contribuit vreun om de bine la problema asta si sa nu-mi fi dat seama...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu siguranta s-a si "jucat" un binevoitor cu unghia sau cu inelul pe buton. Stiu ca asta ar fi o hiba la passat, exfolierea manerelor si a butoanelor, dar eu zic ca daca nu este intervenit peste acestea cu obiecte dure, sau zgariate, nu vei avea nici un fel de problema. La passatul b.5.5 pe care il mai am, are pe la 150 mii km si nu am astfel de porbleme, pe cand am vazut masini sub 100 mii km, si aveau manerele exfoliate. Parerea mea este ca daca ai grija, nu ai cum sa patesti asaceva. Dar din pacate, nu ii poti controla pe toti pe care ii transporti cu masina ce fac.

Link către comentariu

Poti sa te duci la dealer sa ceri inlocuirea lui in garantie. Daca baietii vor concluziona ca este defect de fabricatie (desi ma indoiesc) il vor schimba. Nu te costa nimic incercarea.

Bafta!

Link către comentariu

Si eu am patit acelas lucru si nu sa jucat nimeni cu unghia pe el si nu putem compara b5 cu b6

Link către comentariu

Tot la butonul geamului din dreapta si la mine. Nu a fost folosit aproape deloc pt ca nevasta-mea sta in spate cu copilul.

Poate asta o fi si motivul pt care se exfoliaza-ca nu e prea folosit :-)

Modificat de valco
Link către comentariu

Se pare ca este o hiba la masini grup VAG

Si la Audi e aceasta problema :huh:

Exista topic pe site despre remedieri acest defect

Eu insa am curat protiunea si ...asta e...ma prefac ca asa era !

Link către comentariu

Ar trebui sa o rezolve pe garantie...e clar ca si calitatea a mai scazut de la B5 la B6

Modificat de :::AL3X:::
Link către comentariu

garantie???? o sa zica ca nu am avut eu grija de buton... la masina mi-au zis ca o folosesc necorespunzator... oricum daca asta e calitatea unui buton, ma intreb ce mai este prost in masina (in afara de mine ca m-am grabit si am luat-o).

ce sa zic eu sunt multumit, :) dar citesc si ma minunez ca este ceva generalizat... si totusi la banii astia...

ce o face neamtu in situatia noastra??? sigur nu scrie pe forum, ma degraba este la usa la ei...

Link către comentariu

• 1 year later...

Am si eu o mica problema , ce-i poate face la butonul acesta ??? La reprezentata cardinal motors au zis ca n-au acest buton si merge comandata doar toata consola care costa aproximativ ( 1500 RON ) cea ce nu renteaza....Mai jos am sa atasez pozele cu pricina...Astept pareri si soluti . Multumesc

post-27387-1232393142_thumb.jpg

post-27387-1232393159_thumb.jpg

post-27387-1232393172_thumb.jpg

post-27387-1232393181_thumb.jpg

Link către comentariu

Curios ca s-a exfoliat asa de repede.... Ai scapat cumva pe el ceva lichid din odorizant auto? Asa se face de obicei cand curge lichid pe butoane.

Link către comentariu

Nu nu am scapat absolut nimic ! pur si simplu s-a cojit ....masina este din 3.02.2006 , unde as putea gasi butonul acesta?

Link către comentariu

Se pare ca exfolierea se produce ca urmare a deteriorarii stratului de vopsea neagra in contact cu anumite substante pe care le avem pe degete. Acestea pot fi anumite uleiuri, creme de maini, cosmetice, solutie de plaje, ... sau chiar tranpiratia degetelor pe care o au unii dintre noi.

Desigur problema nu este ca transpiram intr-un fel anume, ca ne dam cu solutie pe corp sau ca mai stiu ce mizerie superficiala ne ramane pe degete. Problema este calitatea prosta a vopselei aplicata pe butoane, care intra in reactie cu aceste substante chiar si in cantitati foarte mici.

Atasez o poza cu butoanele mele, se vede ca nu au fost zgandarite, pur si simplu vopseaua s-a desprins cand inca era in garantie.

post-19728-1232439211_thumb.jpg

Link către comentariu

cred ca se pot comanda butoanele si schimba, nu costa f mult. Eu asa am facut cu manerele de la usi de pe partea stanga si dreapta fata si am remarcat ca asteanoi sunt facute din alt material, nu mai au stratul ala protector deasupra care se zgarie f usor

Modificat de maximusx_r
Link către comentariu

maximusx_r mai multe detalii cat te-a costat ? la ce dealer le-ai schimbat? Eu am incercat dar la RCD 300 merge schimbata toata consola n-au acel buton !

Link către comentariu

Am si eu o mica problema , ce-i poate face la butonul acesta ??? La reprezentata cardinal motors au zis ca n-au acest buton si merge comandata doar toata consola care costa aproximativ ( 1500 RON ) cea ce nu renteaza....Mai jos am sa atasez pozele cu pricina...Astept pareri si soluti . Multumesc

Am mai spus pe forum ,aceeasi problema am avut si eu si l am vopsit cu negru mat e ca nou butonul dar trebuie sa te pricepi un pic la detalii !!

Link către comentariu

Salut!

Si eu am avut problma cu butoanele exfoliate.....dar neavand incotro decat sa cumpar altele(la mine fiind problema manerul de la usa cu butoanele de la geamuri) am dus-o la un vopsitor auto pro. si mi-a facut-o ca noua, pacat ca nu am poze inainte/dupa.

Link către comentariu

maximusx_r mai multe detalii cat te-a costat ? la ce dealer le-ai schimbat? Eu am incercat dar la RCD 300 merge schimbata toata consola n-au acel buton !

Ursanu incearca si in alte parti nu numa la dealer, de exemplu magazin piese auto (preferabil un magazin mare pentru ca nu toate se ocupa cu butoane ci doar piese de motor, caroserie etc.)

Link către comentariu

m-a costat aprox 250 ron cu tot cu montaj amandoua manerele la cybernet atuto center din bacau. E alta treaba acum, la cat de zgariate erau celelalte

Link către comentariu

Am mai spus pe forum ,aceeasi problema am avut si eu si l am vopsit cu negru mat e ca nou butonul dar trebuie sa te pricepi un pic la detalii !!

Ce fel de vopsea...de unde ai luat-o?

Am si eu vreo doua butoane cu problema.

Ai vopsit tot butonul sau ai acoperit doar partile exfoliate?

Link către comentariu

la o masina de 28.000 euro sa te apuci sa ii schimbi butoanele totusi

masinile pentru romania parca ar fi rebuturi sincer imi cam pare rau ca am ales marca asta credeam ca e ceva mai serios dar vad ca apar probleme aproape la orice componenta a masini urmatoarea masini sigur nu va mai fii din grupul VAG imi pare rau dar asta e . o sa aleg dintre bmw si mercedes

Link către comentariu

Din cate am vazut si eu la ex-B6, anumite parti se exfoliaza din cauza ca au venit in contact cu ceva solutie de pe degete sau carpele de la spalatorie. De atunci nu ii mai las sa atinga bordurile decat cu carpa curata si uscata, pe care in general le-o dau eu. :)

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare! Aveti ideie cum se demonteaza ornamentul din capul schimbatorului de viteze??? Inelul cromat ce inconjoara ornamentul acela pe care sunt scrise vitezele s-a exfoliat... :blah_: ... si as vrea sa-l schimb, sau eventual sa-l dau la cromat (ca as avea unde)

Pentru orice eventualitate, stiti unde as putea gasi un inel nou?

Link către comentariu

Citeste urmatoarele 2 posturi:

-> http://vwforum.ro/index.php?showto...st&p=888735

-> http://vwforum.ro/index.php?showto...st&p=889985

Metoda e relativ simpla :)

La imbinare clemei cu nuca (depinde din ce e, piele/plastic) bagi ceva mai ascutit cu varf "tesit" (surubelnita e ok, dar sa nu zgarii) si ridici in sus pana iti vor iesi clemele din locasuri :D

Eu am folosit un card de METRO ca am schimbatorul din piele si sa nu-l zgarii. Simplu ca "buna ziua" :P

Pretul unei astfel de "capacel" de nou la reprezentante e 21.59 RON (cu TVA). Eu l-am luat de la TESS Brasov prin Decembrie, la un curs EUR-LEU de 3.5 ;)

Codurile capacelelor in functie de "inscriptiile" de pe el ar fi urmatoarele:

- codul capacel schimbator 1-5,R: 3C0 711 144

- codul capacel schimbator 1-6,R: 3C0 711 144 A

- codul capacel schimbator 1-6,R + 4motion: 3C0 711 144 B

Sper sa-ti fie de folos :)

:Driver: safe

Riddler

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Multumesc mult Riddler pentru ajutor :blink: Asta era faza si la mine, am nuca schimbatorului imbracata in piele si nu vroiam sa zgarii pe acolo sa arate mai rau ca inainte.... oricum, treaba ma obseda destul de tare, toate butoanele si asa, masina in general arata bine, numai prostia aia cromata se exfoliase. Intre timp am si comandat piesa la reprezentanta dupa codul dat de tine (~25 ron cu TVA) si acum e doar o chestie de zile pana se remediaza problema :rolleyes:

Spor la :Driver:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!