Jump to content

Modificare unilaterala contract Casco la masinile in leasing - Introducere fransiza obligatorie pe fiecare dauna

Vizitator
 Share

Postare recomandată

• Administrator

Teo, nu zice Hop pana nu sari... stai sa vedem si Allianzu pe interval :D

Cat priveste fransiza la dauna :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• alxrro

24

• Diesel

22

• Cristian

21

• Burady

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asa cum am promis, revin cu documentul primit de la Porsche Leasing scanat:

Deci ei spun ca se poate denunta actualul contract de asigurare...Hopa. Deci ei au scapat 'porumbelul'...

Deci Porsche Leasing poate renunta la contractul de leasing daca doreste...RAMANE DOAR SA VREA ACEST LUCRU.

Link către comentariu

Dudule, lasa-ma frate sa dorm si eu bine, oricum m-a cam speriat Cristi ca el a avut daune mici iar eu hop 1600 ron din prima. :D

Modificat de GtSport
Link către comentariu

GT...stai linistit ca 1600 lei e o dauna mica...o piscatura de tzantzar.

Link către comentariu

Este uimitor ce vi se intampla . Cum pot , la jumatatea politei sa modifice termenii contractuali ?

. La societatea la care lucrez au fost cazuri in care un client a avut daunalitate de cateva mii % dea lungul unui contract pe 4-5 ani si nu i s-a impus nici o fransiza . Si locuiesc intr-un oras mic insa in doi ani de cand lucrez aici , in 8-9 cazuri am vazut aceleasi fete la daune cam din 3 in 3 luni .

Nu vreau sa laud pe nimeni pentru ca in mod sigur si la aceasta firma au fost litigii ,clienti nemultumiti si mai stiu eu ce insa in nici un caz nu modific contractul omului asa ...ca s-au platit daune .

Am modificat si eu polite insa in cazul in care s-au apucat de TAXI sau mai stiu eu ce activitati care implica alte riscuri insa in nici un caz fara acordul prealabil si benevol al asiguratului (la voi fiind vorba de leasing e mai rau)

Se pare ca vi se iau banii cu ocaua mare si vi se plateste cu ocaua mare doar putin dupa care se scoate de sub tejghea ocaua mica .(ma refer la istorioara cu Alexandru Ioan Cuza cand a prins pe negustorul de untdelemn cu 2 ocale de 2 marimi)

Este efectiv INADMISIBIL si o mare contributie o are BROKERUL care intermediaza .

Link către comentariu

Acum realizez ca la octavia din semnatura am la Generalli de cand am luat-o (Ianuarie 2005) si inca mai am la ei. Masina a fost luata cu banii jos. Dauna o oglinda rupta.

Ma gandesc ca nu primesc numai cei cu leasing cu daune ci si cei care au CASCO in general la ei. Acum 1-2 sapt mama mea a fost lovita de unu si a fugit, deci urmeaza sa am o dauna de "incasat" de la ei. Sa vedem daca primesc si eu vreo instiintare :Driver:.

Link către comentariu

Oameni buni, ma numar si eu printre cei care au primit faimoasa scrisoare de 350 Ron si deh... se pare ca n-am ce face, mai ales ca aveam de rezolvat cateva zgarieturi de la pietricele de pe carosabil si o cheie pe una din portiere. Acum voi fi nevoit sa le aman :)

Problema este ca ieri am dat intr-o bordura cu roata dreapta fatza, s-a indoit janta iar cauciucul este numai "harshait", pare recuperabil. M-am dus la baietii de indreapta jante (e din otel) care mi-au zis fara a sta pe ganduri, ca janta e irecuperabila, nu se mai poate indrepta. In plus, cu janta si cauciuc nou (cele de rezerva) se pare ca trage dreapta destul de rau :) ... probabil a fost afectat si altceva in afara de janta.

Masina este inca in garantie, dar nu cred ca o sa accepte cei de la service sa-mi repare defectiunile la directie mai ales ca o sa vada ca am janta si cauciuc noi... d-apoi unde-s cele vechi!? intrebari peste intrebari... cum de s-a strambat mai stiu eu ce la directie... si tot asa :(

Alta varianta ar fi sa ma duc la Generali sa repar totul pe Casco, dar nu cred ca va depasi fransiza, cat sa merite.

Pe langa roata se poat declara pe aceeasi constatare si zgarieturile? Altfel imi trebuie alta constatare, alt dosar de dauna, alta fransiza. Asa, pe aceeasi constatare, ar fi... optim :lol: Just asking...

Ce ma sfatuiti sa fac?

Link către comentariu

Sunt mai multe cauze pentru care poate trage dreapta... incearca sa faci o geometrie, sa vezi daca se rezolva.

Link către comentariu

Cum spuneam a cam devenit asigurarea casco, impozit, pentru ca nu vad cum ai putea declara in acelasi incident zgarieturile si janta. E nasol cu trasul dreapta. Cauze pot fi brat, amortizor, fuzeta strambate. Daca ai noroc si nu au nimic, se rezolva din geometrie.

Modificat de GtSport
Link către comentariu

...faimoasa scrisoare de 350 Ron ...

350 de EURO vroiai sa zici...e o mare diferenta.

:icon_thumright: Acum, legat de problema ta cu janta si bordura. Am patit acelasi lucru dar cu o groapa. Janta se schimba pe CASCO si de asemenea orice altceva ai la directie. Daca iti trage masina, trebuie neaparat sa iti faci o verificare de geometrie. Unghiul de fuga nu se poate regla, unghiul de cadere si inchiderea se pot regla. Daca in urma constatarii se descopera elemente deformate ale directiei, este posibil si sa depaseasca prima, depinde cat este aceasta.

In continuare, te rog sa deschizi un topic separat in aria corespunzatoare (Skoda) in cazul in care nu este deja unul legat de directie si in care sa expui problemele pe care le ai la masina si sa ceri un sfat. Topicul acesta trateaza alta problema. Multumesc.

Link către comentariu

Ideea este cam nasoala. La orice dauna pina in 350 euro nu se plateste nimic, iar la daune de peste 350 Euro se plateste doar diferenta

Modificat de lexy
Link către comentariu

Corect... fransiza introdusa recent e de 350E. Ce fericit sunt ca am ales Generali :pale:

Maine dimineata sunt la service la Avia Pantelimon, sa vad ce rezolv... sper sa ma primeasca neprogramat :)) Incerc sa le rezolv pe cheltuiala proprie, respectiv janta o s-o cumpar eu si ce se mai depisteaza la directie.

Thx a lot

Link către comentariu

Ia mergeti la Generali si cereti o ridicare de fransiza(contra cost) sa vedem ce zic ?

Link către comentariu

Pai din cate stiu eu, fransiza obligatorie e deja politica de asigurare la Generali si nu cred ca mai fac contracte noi fara fransiza.

Cand am fost la Generali in toamna asta pentru constatarea unor zgarieturi, un angajat nou era chiar contrariat ca nu-mi gasea fransiza obligatorie inscrisa in polita. S-a calmat cand i-am spus eu si un coleg de-a lui ca anul trecut Generali avea fransiza ZERO la orice fel de dauna (motivul pt care am si ales acea firma de asigurare).

Link către comentariu

Pentru eliminarea fransizei ar trebui sa platiti o prima suplimentara.

Sunt curios ce raspuns va da Generali la aceasta solicitare a dvs.

Ia incercati...

Urmati sfatul lui Dukku, stie ce vorbeste...

Modificat de lexy
Link către comentariu

Da... mi se pare o idee buna. Neaparat cererea trebuie facuta in scris si mentionati ca doriti un raspuns similar (tot in scris).

Sunt tare curios care va fi acesta.

Link către comentariu

Eu cam banuiesc care va fi acesta, dar nu am voie sa vorbesc urat pe forum :)

Link către comentariu

burady, referitor la fransiza citeste si acest TOPIC , poate te ajuta intr-un fel. mi se pare aiurea sa modifice PLR contractul casco fara aprobarea utilizatorului. asta daca nu cumva este specificata in contractul de casco. citeste contractul si de acolo tragi singur concluziile...daca nu se specifica nimic, ai sanse de izbanda. poti incerca cu o sesizare la COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR.

succes

bamse > fransiza(franciza e altceva iar "fransciza" nu exista) :P

Link către comentariu

Am tastat gresit, imi cer scuze.

Fransiza (e bine, nu?) nu o baga PLR-ul, o baga Generali Asigurari. Se baga si la masinile leasing si la cele proprietate personala cand daunele depasesc suma X (6.000 ron mi se pare sau procent din suma asigurata).

Nu este un caz singular, numai eu stiu cateva zeci de persoane, iti dai seama ca nu o bagau daca nu erau acoperiti cu niste acte semnate.

Modificat de .:bamse
Link către comentariu

din cate stiu, atunci cand se schimba termenii unui contract(vorbim de soc de leasing si utilizator), trebuie sa fie cu acordul ambelor parti, casco fiind fara fransiza si valoarea contractului casco ramane neschimbata pe toata perioada leasing-ului indiferent de cate nazbatii faci cu masina din vina ta. ca generalli iti zice: platesti 350euroi sau te duci la altul e cu totul altceva si sa fie stipulat in contract ca are voie sa rezilieze contractul casco unilateral(chiar daca tu nu vrei sa dai 350E dar vrei sa ramai la ei). eu zic ca atat timp cat nu stim ce este in contractul casco umplem paginile aici degeaba :lol:

ps: bamse > da e bine :PP)))

ps2: nu am zis-o cu rautate :lol:

Link către comentariu

pinguinuldestepa

Apropo de fransiza nu ai ce face.Am patit acelasi lucru .Mi-au trimis instiintare ca incepand cu 01.01.2007 pana in prezent am cumulat daune in valoare de 3600 de ron si imi baga o franshiza la dauna partia de 350 de euro .Nici mie nu mi-au dat contractul de casco .Daca te uiti pe contract ai sa vezi ca scrie ca asigurarea e suportata de tine si ca este stipulata in oferata.Si acolo scria dauna partiala 0 dauna totala 8 sau 10 % .Chestia e ca tu platesti casco dar beneficiarul asigurarii este PR si cu ei au contractul.Am sunat si la Generali si pana la urma dupa mai multe telefoane am ajuns la Porsche Broker de asigurari.Si mi-au zis acelasi lucru ca nu au ce face.Din cate am inteles eu s-a schimbat legea si isi permit sa faca chestia asta cu toate ca nu e normal.O solutie ar fi sa faci un credit si sa achiti masina integral sa nu mai ai treaba cu ei si sa-ti faci tu casco unde vrei si unde iti convine. Succes in continuare oricum.

Link către comentariu

din cate stiu se poate rezilia contractul cu generalli si poti trece la celalalt asigurator allianz. nu am nici un repros referitor la adresa lor. absolut NICIUNA. mai scumpi dar stai in fata.

Link către comentariu

Eu din cate stiu daca ai masina in leasing NU POTI SCHIMBA ASIGURATORUL (CASCO).

Link către comentariu

nu poti schimba asiguratorul decat cu acordul firmei de leasing.

la casco daca nu platesti rata la timp contractul se incheie indiferent de perioada pe care s-a semnat.

TOTUL tine de firma de leasing.

ca un exemplu asiguratilor rci leasing nu le-a fost impusa nici o fransiza indiferent de firma de asigurari la care au contractul casco.

ps:@pinguinuldestepa ce lege ti s-a spus ca s-a schimbat?

Modificat de msn2
Link către comentariu

Stie totusi careva o persoana de contact sau un nr de tel de la PORSCHE BROKER sa rezolvam problema ? In aceeasi situatie sunt si eu si nu platesc urmatoarea rata la CASCO pana nu am un raspuns ferm de la ei.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!