Jump to content

Modificare unilaterala contract Casco la masinile in leasing - Introducere fransiza obligatorie pe fiecare dauna

Vizitator
 Share

Postare recomandată

Ieri am gasit in posta o adresa de la Porsche Leasing prin care sunt informat ca din cauza daunelor multiple pe care le-am avut de la inceputul contractului (iunie 2006) mi s-a introdus o franciza pe fiecare dauna, in suma fixa de 350 euro. Am avut 3 daune, in valoare totala de 2600 RON, toate fiind in urma unor incidente (accidente) care nu s-au produs din vina mea, respectiv am gasit masina lovita in parcare.

Mie nu mi se pare normal, avand in vedere ca in momentul in care s-a semnat contractul de leasing si anexa cu scadentarul de plata nu se prevedea nici o fransiza, casco platindu-se in suma fixa, in fiecare luna.

Mai spun ei acolo ca aceast suma de 350 euro nu se va aplica daca dauna nu se va produce din vina mea, si consider ca toate daunele nu s-au produs din vina mea, acest lucru fiind mentionat si in procesele verbale intocmite de Politie.

As vrea sa aflu parerile voastre despre acest aspect, inainte de a ma adresa initial Porsche Leasing si Generali si apoi Comisiei de Supraveghere a asigurarilor pentru lamuriri suplimentare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• alxrro

24

• Diesel

22

• Cristian

21

• Burady

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

se aplica insa la daunele cu autor necunoscut... stiu despre ce e vorba. Trebuie sa suni la poesche si sa spui ca tu ai avut un contract si ca acesta nu se poae modifica unilateral si ca scadentarul de plata si franciza sunt parte a contractului. Deci ori revin la contractul initial, ori iti arata unde ai semnat tu ca esti de acord ca, condittile de asigurare sa varieze sau renunti la asigurarea la Generalii in favoarea altora si pana atunci nu mai platesti nimic (asta doar asa ca sa le bagi mortu` in casa)

Link către comentariu

Ideea e ca contractul nu se modifica, ce se modifica e probabil polita de asigurare, pentru ca eu nu aveam decat 10% din valoarea masinii fransiza la furt, la alt fel de daune nu aveam deloc fransiza. O sa cer sa mi se retrimita copie dupa polita de asigurare Casco, sa vad daca au schimbat-o, desi nu e normal s-o schimbe.

Later edit: Polita de asigurare Casco nu s-a modificat. Am cerut acum 5 minute o copie pe email si e aceeasi.

O sa le trimit un raspuns la adresa lor, intre timp vreau sa ma documentez, eventual o sa incerc sa vorbesc si cu cei de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Link către comentariu

polita face obiectul contractului si nu se poate mdifica unilateral.... adica nu au cum sa-ti bage pe gat fransiza aia de 350e.. fi tare pe pozitie...

Link către comentariu

Sunt tare pe pozitie, doar ca nu vreau sa ma apar fara sa am armele pregatite. Asa ca inca adun date, dovezi... si astept mai multe pareri. Din cate stiu, nu sunt singurul, fransiza s-a introdus pentru toti clientii Generali care au asigurare facultativa Casco.

Link către comentariu

• Administrator

Pai faza asta cu introdusul fransizei obligatorii la polita Casco era de asteptat ...

Asa cum am scris acum 2 saptamani si pe topicul "Polita Casco" , scriu si aici ...

"S-ar parea ca mai marii asigurarilor ne pregatesc o surpriza , doua ... nu prea placute .

Vor sa modifice reglementarile in asa fel incat la politele Casco sa existe un procent fix , obligatoriu de fransiza .

Adica peste acel procent de fransiza se va putea negocia , dar sub el nu .

Si s-ar mai parea ca vor sa introduca aceasta fransiza fixa si la ... RCA .

Vom vedea ce va fi ... ca mai e putin pana la sfarsitul anului acesta ... "

Constat acum din ceea ce scrii ca s-ar parea ca unii au luat-o inaintea celorlalti cu introducerea fransizei obligatorii . :rolleyes:

PS : CristiN succes in demersuri ... :icon_thumright:

Link către comentariu

o aberatie. In mod normal orice dauna care nu e din vina ta ( inclusiv Autor necunoscut) nu trebuie inclusa nicaieri. E corect sa platesti cand esti sofer prost si faci 3 daune an dar nu daca se infing 5/an in tine. Tine-ma la curent, chiar asteptam pe cineva care sa se loveasca de aceasta problema. Iar contractul verifica daca poate fi modificat prin transmiterea respectivei adrese catre tine sa nu cumva sa fie pe aia cu aprobarea tacita.... Ma gandesc sa nu cumva ca ei sa-ti fi adus la cunostinta acum despre modificare si sa le opereze putintel mai tarziu.

Link către comentariu

eu sunt de parere ca avand un contract incheiat pe n ani el nu se poate modifica asa din mers. Treaba cu fransiza obligatorie este pt contractele ce se vor incheia de acum incolo... da eu am deja un contract si nu cred ca ei il pot modifica asa peste noapte... poate ma trezesc si io maine ca platesc casco doar 4% din valoarea asigurata si le trimit o adresa in sensul asta... asta inseamna ca se si aplica??? adica fiecare parte poate decide unilateral ce se intampla cu un contract in derulare? sincer nu cred..

Link către comentariu

Cristi stii parerea mea ca am discutat la tel. In alta ordine de idei, ce spune Godo poate fi tristul adevar. Ei te-au notificat dar INCA nu au modificat polita si de asta tu ai primit varianta OK. In mod normal, nu se poate face schimbare de genul asta fara sa modifice polita, acolo sunt trecute clauzele de franciza. Nu cred ca pot rezolva asta doar cu un Act Aditional (care apropo trebuie semnat de ambele parti).

Partea cea mai proasta din toata povestea este ca (poate scapa acest lucru din vedere multa lume), este vorba de o masina IN LEASING. Tu ai un contract cu firma de leasing in calitate de UTILIZATOR nu PROPRIETAR. Deci nu TU semnezi CASCO si il inchei ci firma de LEasing. Care poate face orice schimbare in polita care ii convine dat fiind faptul ca ea este titularul. Daca au adoptat o astfel de masura si inca pe scara larga, sunt convins ca au ceva legal in spate. Firmele au de obicei departamente de Legal speciale si nu iau masuri care afecteaza clientii fara sa se consulte asupra urmarilor si drepturilor pe care le au. Cred din pacate ca te lupti degeaba.

Aviasol, nu se modifica nici un contract...incheiat intre tine si leasing. Ala nu se schimba. Se modifica contractul CASCO intre firma de leasing si firma de asigurari. In aceasta relatie tu esti un simplu "spectator". Sau te refereai la masinile luate cash (sau credit) cu CASCO facut de proprietar? Atunci este alta poveste si aici ai avea dreptate.

Link către comentariu

da asa e, cat e proprietar firma de leasing ea decide conditiile de asigurare pe care le aplica masinilor sale.

Link către comentariu

Ieri am gasit in posta o adresa de la Porsche Leasing ...

Cred ca asta e varianta cea buna, adica compania de asigurari discuta cu Porsche Leasing. Apoi Porsche Leasing a anuntat persoana care are masina luata in leasing. Deci va fi mai greu sa lupti contra acestei decizii. Totusi, cred ca conteaza faptul ca nu ai fost tu soferul vinovat.

Link către comentariu

E totusi de apreciat ca te-au notificat anterior si nu ulterior intamplarii unui incident.

Pe de alta parte, stiu firme de asigurari care la contracte de leasing nici macar nu majoreaza prima de asigurare de la un an la altul chiar daca au fost daune...deci schimbarea asta e clar dezavantajoasa.

Link către comentariu

Obiectiv vorbind sunt 2 probleme (particularitati) in romania:

1. Daunalitatea casco sparge orice bariere europene (este f. mare in romania).

2. Fransiza in alte tari este mai mult sau mai putin obligatorie (are menirea de a responsabilizautilizatorul in plus).

3. Chiar daca ai casco (sunt multe tari) nu despagubesc pagubele in cazul autorilor necunoscuti; reparatiile se fac pe banii proprietarului.

Mai devreme sau mai tarziu vor exista si in romania aceste prevederi + o baza de date cu daunalitatea fiecarui sofer.

Ce nu este corect in cazul de fata - schimbarea regulilor in timpul jocului. Practic tu ai semnat pe niste conditii - nu ai fost informat ca exista niste constrangeri, etc etc. Nu cred ca au suport legal. S-ar putea sa doreasca o atentionare mai mult...

Link către comentariu

am primit si eu aceeasi hartie astazi cu aceleasi informatii.

Trebuie sa citesc contractul cu firma de leasing sa vad daca au dreptul sa faca astfel de modificari unilaterale.

Revin.

Link către comentariu

Citind contractul am gasit o precizare care deja ma face sa ma gandesc ca n-am nici o sansa sa mai schimb ceva...

La art. 9, Asigurarea si suportarea riscului:

".... Utilizatorul suporta o fransiza specificata in oferta de leasing..."

Acum mai e o scapare, la mine in oferta nu e nici o fransiza, iar asa cum am scris mai sus, am doar fransiza la furt, 10%, la alte daune nu am.

Link către comentariu

Partea proasta este ca masina nu o ai in proprietate, ci societatea de leasing e proprietarul ei....

Trecand peste asta, tot o magarie ramane. Ceva de genul asta mi s-a intamplat si mie la reinnoirea politei casco, cand nu numai ca nu au vrut sa-mi aplice reducerea cuvenita (si prevazuta in contract), ci valoarea politei reinnoite depasea valoarea politei initiale cu aproape 200 euro :blink: :huh: :( Ma rog, dupa vreo saptamana de stat pe telefon si de urcat pe scara ierarhica am rezolvat problema, insa tot mi-a lasat un gust amar.......

Link către comentariu

oricum daca baga la toate daunele fransiza macar stim ca o sa fie toata lumea atenta ca sa nu fie din vina lui... o sa apara tot felu de alte combinatii ... genu il rogi pe unu cu Raba sa-ti traga una si ii dai 100 lei + amenda si gata... ca tot e mai ieftin decat 350E :lol: etc... si astfel toate alea cu autor necunoscut devin cu din ala cunoscut si vinovat... Iar incidenta accidenteleor la no este asa mare pt ca 1. astea nu sunt drumuri 2. in ultima vreme in Buc nu sti daca poti sa ajungi de la A la B fara sa ramai blocat cca 3ore in trafic... cand apare blocaju apar si tot felu de romani intreprinzatori care se infig pe contrasens pe sensu tau pe tine pe trotuar pe linia de tramvai tren sau alt mijloc de transport pe linii :) etc...

Pietrele in geam se rezolva si ele... iti chemi un prieten sa zica ca de la roata lui a sarit cand mergea in fata ta.. si ca a vazut-o chiar si el in oglinda.... etc... sa demonstreze asiguratoru si gaboru ca nu-i asa... si gata.. De mentionat ca daca pui un RCA pt regres atunci cand te duci sa faci pe casco nu mai platesti fransiza...

QED

Modificat de aviasol
Link către comentariu

:rolleyes: Acum un an si ceva cand Porsche Leasing a schimbat asiguratorul de la Unita la Generali am primit o noua polita casco prin care se modifica rata lunara cu cativa euro. Am fost la Porsche, am discutat cu ei si mi-au spus ca eu voi plati doar suma trecuta in scadentar, deci nu am platit acei 3 euro in plus pe luna. Pe polita casco eram trecut doar utilizator deci nu am semnat nimic.

Link către comentariu

Pietrele in geam se rezolva si ele... iti chemi un prieten sa zica ca de la roata lui a sarit cand mergea in fata ta.. si ca a vazut-o chiar si el in oglinda.... etc... sa demonstreze asiguratoru si gaboru ca nu-i asa... si gata.. De mentionat ca daca pui un RCA pt regres atunci cand te duci sa faci pe casco nu mai platesti fransiza...

QED

De treaba asta n-am auzit... :D

Link către comentariu

e mai veche treaba asta sa stii!!

se numeste escrocherie si multi o practica de mult timp!

SI din cauza ei (dar nu numai) rata daunei este f mare la noi si se incepe cu lucruri de genul scumpirii casco, fransize obligatorii, etc... :D

Link către comentariu

Si eu am gasit-o in posta astazi ... :scratch: Per total am daune trecute acolo de 46 de miloane, dar 36 provin dintr-o dauna facuta de alcineva, care s-au rezolvat pe RCA-ul respectivului, doar 10 mil pot sa zic ca imi "apartin" gasindu-mi masina zgariata in parcare ( a trebuit vopsit spoilerul sapte care a fost 10 mil). Pe site-ul porscheleasing dc intri iti zic din prima ca le-a picat reteaua de telefonie, deci e clar ca suna toata lumea. Eu zic ca fac treaba asta la toata lumea indiferent de daunele avute(1000 ron) la mine :screwy: . Sunt curios dc trimit si la cei care nu au avut nici o dauna... Astept ziua de luni sa pot suna la ei dar ma indoiesc ca o sa prind prea repede... CristiN mai tine-ne la curent dc ai mai aflat ceva. Eu i-am ales pt ca erau singurii care aveau franciza zero desi erau mai scumpi, iar acum metoda asta de ati vari pe gat cei 350 E mi se pare aiurea. In concluzie ei scapa de tot ce se intampla si costa mai putin de 350 E , cu sau fara vina ta...

Link către comentariu

Pai asta e noua politica de asigurare la Generali. Cu fransiza obligatorie pentru toti.

Link către comentariu

Asadar sansele ca cineva sa faca ceva sunt zero? daca am vrea sa trecem la alt asigurator? sau pana la urma o sa fie la toti asa( ma refer la franciza), mai devreme sau mai tarziu?

Modificat de Aries
Link către comentariu

Atata timp cat firma de leasing (titularul asigurat) e pasiva in chestia asta, utilizatorul legal nu prea are ce sa faca, eventual poate sa faca 'presiuni' asupra firmei de leasing sa schimbe asiguratorul. Daca ii permite contractul de leasing.

Link către comentariu

Pietrele in geam se rezolva si ele... iti chemi un prieten sa zica ca de la roata lui a sarit cand mergea in fata ta.. QED

kein QED pentru ca o sa ti se spuna ca nu a fost contact intre masini

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!