Jump to content

Seat Altea Alegere Motorizare Diesel


badiucornel
 Share

Postare recomandată

Ce motorizare Diesel recomandati: 1.9TDI, 105CP(77KW)-cutie manuala 5trepte sau 2.0TDI, 140CP(103KW)-cutie manuala 6trepte? Din pdv al fiabilitatii, intretinerii, consumului, zgomotului care este mai bun?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Totusi..cred ca are o oarecare importanta si caroseria mai voluminoasa si mai grea! De aceea ziceam eu un 2.0 TDI pe altea. Pe leon e suficient si 1,9 as zice eu!(desi am doar experienta unui drive-test cu aceasta motorizare)

Cel mai bine : drive-test!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt intrutotul deacord cu Andrei VVB,2.0TDI e mai potrivit pt. Altea dar poate te razgandesti si iti iei un benzinar... :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut

Eu am ales benzina 1.6 si sunt multumit de performante, mai ales ca inca nu am alergat-o fiind in rodaj. Pentru disel 1,9 as fi platit aprox. 2000 de euro in plus doar motorizarea plus aprox. 300 de euro in plus fata de benzinar la taxa de prima inmatriculare. Performantele motorului de 1,9 sunt asemanatoare cu benzinarul 1,6 doar cuplul fiind un plus in ceea ce priveste dieselul. In consecinta un demaraj mai bun la viteze mici si poate nu numai. Eu am considerat ca nu merita cheltuiala in plus mai ales ca nu cred ca o sa fac cu ea mai mult de 15-20k km pe an. La toate astea se mai adauga si costurile de service care sunt mai mari la disel.

Daca esti hotarat pe diesel eu zic ca alegerea ce mai buna este motorul de 2 l plusul de putere si de cuplu justificand banii. In mod sigur cheltuielile vor fi mult mai mari in ceea ce priveste motorizarea de 2 litrii dar eu cred ca merita.

De asemenea si zgomotul va fi ceva mai mare in cazul motorului de 2 litrii dar asta mai tine si de gusturi, mie unul imi place cand aud motorul.

Fiabilitatea cred ca este cam aceeasi in ambele cazuri iar in ceea ce priveste consumul asteaptate la cifre destul de maricele in ceea ce priveste motorul de 2 litrii, mai ales in oras acesta crescand destul de mult, bineinteles ca depinde si de stilul de condus.

Daca eu as avea de ales intre cele 2 nu as sta pe ganduri 2 litrii ar fi alegerea corecta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!