Jump to content

Polita Casco

shkoda
 Share

Postare recomandată

Prietenul tau doar se lauda sau daca chiar are un asemenea contract inseamna ca a fost facut de cineva incompetent!

In alta ordine de ideei, in cazul unei daune totale, cf unei reglementari a CSA, asiguratul nu poate fi despagubit cu o suma mai mare decat valoarea reala a bunului asigurat!

Pe scurt, i se va recalcula prima de asigurare, i se va restitu diferenta pe care a platit-o in plus si va primi 6000 euro!

Modificat de D@ny
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa stiam si eu, insa el era foarte mandru ca l-au prostit aia si plateste prima anuala la o valoare de 20.000 euro pentru o masina care acum este undeva la 6.000 euro pe piata, linistit ca in caz de ceva primeste suma asigurata. :) insa vroiam sa fiu sigur ca nu gresesc.

Link către comentariu

Nu am inteles de ce zice Andra30 ca a primit o despagubire de 14 000 euro si epava de vreo 4 500 euro si pe banii aia nu poate sa-si cumpere decat o bicicleta. De aici am tras deja concluzia tipului de om care este. Eu nu as da atata pe o bicicleta. Ne zici totusi ce Skoda Octavia este aia daca veche de cativa ani valora inca 23 000 euro? Eu nu cred asta. Iti iei Passat nou la banii astia. Am carnet din 1992 si nu am avut niciodata accident. Daca totusi Doamne fereste se va intampla, nu mi-ar conveni ca un andra30 sa ma dea in judecata si sa-mi vand casa si sa pierd ani din viata atata timp cat am avut RCA si ea culmea casco. Faza cu sa-mi plateasca motorina din rezervor chiar este penibila. Scuzati de jigniri dar nu m-am putut abtine. Asta nu stiu, dar epava te obliga sa o iei sau numai daca vrei tu? Daca nu o vrei nu-ti da 100% din valoarea asigurata? In general lumea cred ca ia epava si o repara totusi si ramane si cu bani.

Link către comentariu

M-am interesat si daca nu vrei epava, se va vinde la licitatie, iei banii de la castigator si asigurarile iti dau diferenta pana la suma asigurata. Deci nu are sens sa te plangi ca "am ramas cu epava si ce fac cu ea". Nu te obliga nimeni sa o iei. De obicei esti mai castigat daca o iei.

Link către comentariu

• 6 months later...

Salut. Daca a mai postat cineva ce va intreb eu imi cer scuze, dar nu am observat. Masina mea este inscrisa in frata, sunt proprietar, am asigurare obligatorie acolo, dar vreau sa imi fac casco undeva in romania, pentru siguranta. Stie cineva daca se poate si cum as putea proceda? Daca as face casco afara as plati enorm pentru ca rulez masina in alta tara decat este inscrisa.

Link către comentariu

Nu se poate face nici Casco nici RCA decat in tara unde masina este inmatriculata,in cazul tau Franta(exceptie fac masinile inmatriculate in state non UE,unde se poate face RCA doar pentru tranzit,asta daca ti expira RCA ul in timp ce te indrepti spre tara respectiva) si in alta ordine de idei,nu ai cum sa platesti mai mult decat e normal chiar daca stai cu maisna in Romania,suma platita pentru Casco in orice tara a UE este mai mare decat in Romania pentru ca asa e la ei nu pt faptul ca circuli in alta tara

Link către comentariu

ms de raspuns... eu voiam sa imi fac o asigurare in caz de orice pentru romania, exclusiv. cand m-am interesant sa fac casco acolo m-au intrebat unde va fi rulata masina si am spus romania. mare greseala. dupa ce au auzit au inceput sa se strambe, sa spuna ca sunt riscurile foarte mari ca nu avem infrastructura, ca sunt multi hoti si escroci etc. numai de cand au venit ninsorile am vazut si auzit de fel si fel accidente si m-am gandit ca ar fi bine sa am o asigurare full si pe teritoriul romaniei, pentru orice fel de situatie, sa asigur masina ca si cum as asigura o casa sau pe mine ca persoana.

Link către comentariu

Casa e pe teritoriul Romaniei,tu ai acte Romanesti,asa ca e simplu dc pe tine si casa o asigura societatile de asigurare din Romania,dar totusi cei din Franta trebuia sa ti asigure masina oriunde ai merge,la noi poti sa le spui ca stai in Afganistan si tot o asigura

Link către comentariu

ai dreptate, la asta nu m-am gandit... ms mult de ajutor

Link către comentariu

Cand faceti casco masinilor, cititi cu mare atentie contractul! E foarte lung, stiu. Dar acolo scrie ce inseamna pentru societatea respectiva vandalism, dauna totala, calamitati naturale si alti termeni generali care pot da batai de cap atunci cand intra in ecuatie si societatea trebuie sa plateasca.

Daca banii nu sunt o mare problema, alegeti o societate mai "cumsecade". In ultima vreme si Astra a cazut mult in relatia cu clientii si poti sa dai peste fel si fel de berbeci, mai ales ca politica lor in legatura cu piesele de schimb este cu bursa de piese(sau cum ii zice). Astfel ca daca masina este mai veche de 3 ani(sau 5 ani, nu sunt sigur, dar cred ca 3), piesele inlocuite vor fi A-M, nu originale. Si nu numai ca sunt A-M, dar sunt si cele mai ieftine pe care le pot gasi ei.

Daca aveti pe cineva cunoscut care incheie astfel de asigurari si cunoaste toate aceste aspecte, e bine sa intrebati ca sa nu apara surprize neplacute. Ca te gandesti ca ai Casco si ca te doare undeva daca gasesti geamul spart sau crapa parbrizul sau proiectorul. La Astra au trimis parbriz Pilkington care e muscat de pietricele si are si o mica floare dupa doar 18 luni. De asemenea, la acel moment s-a schimbat si proiectorul dreapta, ce marca credeti ca au trimis? TYC! Am ales sa-l tin in garaj pana cade sticla la Valeo. Care dupa 2 ani de care are crapatura, inca e intreg! Iar un TYC dupa 2 ani(cel de pe stanga) deja ia apa si se abureste si nici nu-l pot regla! La proiectoare mai e cum mai e, dar ganditi-va daca or sa va puna usi, radiatoare, bari de genul asta pe masina. Cea mai ieftina bara pe care o poti gasi ca sa o pui pe masina, e de unica folosinta. Asta inseamna ca daca ai ghinionul sa i-o dai vreunuia in spate, ai toate sansele ca aceasta sa se sparga, exact ca si cum ar fi din sticla!

Link către comentariu

Nu stiu daca ce expui ai intalnit sau ai auzit,eu am platit si am incasat bani de la majoritatea societatilor de asigurari mai putin Alianz Tiriac care mi se par cei mai nepotriviti pentru mine,sa trecem la subiect,eu din 1990 cred ca adunat am stat maxim 3 ani fara casco,asta cand eram plecat si nu aveam timp sa reinoiesc polita,dar niciodata nu mi sa sugerat sa cumpar piese AM sau cele mai ieftine ca nu-mi fac plata,tot ce cer acesti asiguratori este sa nu depasesti valoare bunului asigurat.In alta ordine de idei,in majoritatea cazurilor am reparat masinile in regie proprie,operatiune la care asiguratorul nu plateste TVA ul la manopera,in rest am primit pana la ultimul leu,ultima data in 2010 cand am sunat sa intreb in ce stadiu se afla dosarul meu de dauna,asta dupa maxim 15 zile de la constatare,am primit un raspuns prompt<banii v-au fost virati in cont de cateva zile>.Crede-ma ca stiu ce scrie in contract pana la ultima virgula si niciodata nu au vrut sa ma arda la bani si niciodata nu am fost asigurat doi ani la rand la aceiasi societate,am facut asigurari la cei care mi au facut cea mai buna oferta,de preferat fara fransiza.Daca ai toate actele in regula,masina pe numele tau,fara leasing ca deja intram in alta discutie,nu cred ca au motiv sa nu te despagubeasca sau sa ti repare masina fara ca reparatia sa depaseasca suma asigurata.

Link către comentariu

Eu vorbesc din proprie experienta aici. Cand am avut Casco la Astra si am nevoie de el, a durat O LUNA CA SA TRIMITA EI LA SERVICE parbrizul si proiectorul ce le-am schimbat, repere care repet sunt A-M si cele mai ieftine pe care acestia le pot gasi.

La fel am avut in toamna o dauna pe RCA la Omniasig. Am fost cu omul acolo, am facut tot ce trebuia facut si pe lista am vazut ca aveau decontare cu Metrotehnica. Am fost, am vorbit, am lasat actele aferente intrarii in reparatie, si pe langa indreptat si vopsit era si un bandou de schimbat. In acest caz, domnul Nelu mi-a zis ca daca vreau neaparat sa schimb si bandoul, va dura mai mult pentru ca si ei sunt cu bursa de piese si alte nebuneli d-astea. Bandoul era putin atins, ceea ce nu m-a deranjat asa tare si am ales sa nu-l mai punem pe deviz si pe-ala, fapt pentru care a 2-a zi m-au sunat ca a venit acceptul de plata.

Ca sa nu mai zic ca la Astra daca ai caz de vandalism trebuie sa mergi la politie si sa faci plangere, sa faca ei poze si toate cele. Cand le-am zis politistilor ca m-au trimis de la asigurari, au zis ca nimeni nu mai procedeaza asa. Impedimentul in acest caz e ca trebuie sa astepti dupa o dovada care se elibereaza in cateva zile daca ai noroc, iar daca nu termenul pentru acea hartie e de 30 de zile!

In alta ordine de idei, asiguratorii care au ca politica de piese treaba cu bursa de piese, ei trimit piesele catre service! Service-ul doar zice, spre exemplu: "imi trebuie bara fata" si societatea de asigurari o cauta pe cea mai ieftina si o trimite catre acestia. De-aia reprezentantele au renuntat la Astra si la multe alte societati.

Eu am platit mai mult polita Casco pentru ca am ales ca piesele ce imi vor fi inlocuite pe durata contractului sa fie originale. De unde atata, a fost doar o vrajeala! Si cine sta sa se dea in judecata cu ei acuma pentru asa ceva? Daca trebuia sa-mi puna tot botul masinii si imi puneau chinezarii, atunci faceam scandal, dar pentru un proiector si un parbriz n-avea rost sa-mi bat capul cu ei.

Link către comentariu

Si eu la vechea masina, l;a reparatie pe RCA la Astra , am refuzat sa ki se monteze pe masina bara spate AM, le-am spus ca vreau OEM si gata. NU stiu ce au facut cei de la service, dar peste 3 zile a venit bara OEM.

Link către comentariu

E normal ca pentru vandalism sa mergi la politie,cei de la politie stiu ca se inregistreaza cu un AN la reclamatia ta, si ca nu o sa gaseasca niciodata pe acei indivizi si din aceasta cauza fac pe nestiutorii si te plimba de colo colo.In fine,sant cazuri intre cazuri,din punctul meu de vedere,asigurarea facultativa e indispensabila pt mine,esti linistit din orice punct de vedere,condus,parcat,oprit la semafor,gropi,zapada etc

Link către comentariu

Ca sa nu mai zic ca la Astra daca ai caz de vandalism trebuie sa mergi la politie si sa faci plangere, sa faca ei poze si toate cele. Cand le-am zis politistilor ca m-au trimis de la asigurari, au zis ca nimeni nu mai procedeaza asa. Impedimentul in acest caz e ca trebuie sa astepti dupa o dovada care se elibereaza in cateva zile daca ai noroc, iar daca nu termenul pentru acea hartie e de 30 de zile!

In spiritul adevarului trebuie precizat ca pentru furt sau vandalism,oricare ar fi societatea la care ai casco,trebuie depusa o plangere la politie.Masina poate intra in reparatie dar nu poate fi eliberata din service pana nu confirma politia evenimentul,imprejurarile acestuia si deschiderea unui dosar penal pentru gasirea vinovatilor.Cat despre termenul de 30 de zile,acesta este termenul legal pentru un raspuns al autoritatilor statului.

Link către comentariu

asta e o mare prostie, ca pagubita este pana la urma firma unde ai casco si aia trebuie sa se agite, tu esti cel care plateste un serviciu, si il plateste scump, asa ca nu ar trebui sa mai umbli pe nici unde.dar asa sunt unele legi mai ciudate.

Link către comentariu

Pai in cazul asta nici la constatre nu mai mergem,ar trebuii sa ne creada pe cuvant,totusi trebuie deschis un dosar de dauna unde trebuie depuse si niste documente in el si nu in ultimul rand sa nu uitam ca e o asigurare facultativa,dar sa nu fim carcotasi ca nu cer nimic supranatural din punctul meu de vedere,mie mi au reparat una din maisni doar din poze trimise pe mail din italia+actele doveditoare ca sa produs accidentul,acum ce sa zic,sant cazuri si cazuri dar totusi un casco te scapa de multe batai de cap gandind la rece o bara fata sparta ca ai lovit un caine costa cat toata suma platita pe acel an

Link către comentariu

Normal ca e bun Casco, nu contesta nimic asta si nici nu ar putea. Hai sa va mai dau un exemplu, taica-miu are masina luata in Leasing si a gasit-o atinsa pe usa de incarcare marfa si aripa dreapta spate si a mers la Casco! La Allianz:) credeti ca a avut vreo interactiune cu politia? niciuna!

Nu e nimic supranatural sa-ti ceara hartia aia, chiar ma asteptam! Dar sa te faca sa te plimbi ca bou prin bucuresti intre asigurari si politie, iar nu cred ca-ti convine.

Si bulangeala cea mai mare apare asa cum am zis, atunci cand e ceva de schimbat. Una e tabla aia buna pe care o au VW-urile din anii 2000-2005 pe ele si alta e sa-ti trimita ceva cu tabla de-aia de conserva care nici macar nu sta la locul ei. De-aia iata ca eu mi-am luat teapa cu acest Casco. Si cand mi-am facut eu, aveau decontare directa cu Metrotehnica, dar cand am avut nevoie de polita, erau numai panarame de service-uri de care nu auzisem niciodata.

Si pe cine sa alegi mai repede si mai bine? Tot o reprezentanta, dar de la alta marca...Si a iesit...perfect!

Link către comentariu

@alexanderdj,tatal tau nu a mers la politie nu ca sant cei de la Aliantz niste buni samariteni,nici de cum,una e vandalism,furt,etc si alta e sa gasesti si sa declari la asigurator ca ai gasit masina atinsa, lovita in nu sti care imprejurari,e simplu de inteles si de leasing eu nu vreau sa mai aud in viata mea,nu ai nici un drept asupra masinii pana nu o achiti pana la ultimul leu si nu esti decat un utilizator care trebuie sa ceara voie proprietarului(leasing)sa repare masina.sa te fereasca Bunul Dumnezeu sa ai dauna totala pana sa achiti maisna ca nu mai iei nimic din ce ai platit,toti banii merg la proprietarul din acte

Link către comentariu

Intr-adevar, sa iei o masina in rate sau sa faci imprumut la banca sunt si pe lista mea neagra! Masina am luat-o in rate pentru ca ea totusi merita asta pentru ca produce bani. Daca nu producea bani, nu l-as fi lasat niciodata sa faca asa ceva. Mai bine ti-o iei S-H decat sa platesti la o masina in care doar bagi bani si nu da nimic inapoi.

Dar nu vad diferenta intre am gasit-o atinsa in parcare si am gasit-o zgariata in parcare. Sigur, intr-unul din cazuri te atinge alta masina si in celalalt caz o cheie sau un cui manevrate de un incapacitat mintal. Si societatile de asigurari stiu cate cazuri "reale" au de vandalism sau parbrize crapate si de-aia poate te pun sa alergi cand ai revopsire pentru vandalism.

Doar ai vazut ca atunci cand te duci sa declari un eveniment, majoritatea agentilor constatatori te ajuta cu declaratia si uneori si data producerii respectivului eveniment.

Oricum, eu nu-mi mai fac niciodata la Astra. Plateam 170 de lei pe luna pentru o masina asigurata la 4100 de euro acum 2 ani! Si taica-miu cu valoare asigurata de 20.000 de euro plateste putin mai mult sau chiar la fel, nu mai stiu exact. Buba la mine e ca aveam abia putin peste 1 an de permis pe vremea aia.

Link către comentariu

Diferenta intre a gasi maisna lovita,zgariata involuntar in parcare si vandalism e cam mare,asiguratorul prin vandalism intelege masina devastata cu geamurile zob,tabla indoita pe mai toata suprafata unde o usa deschisa din greseala a vecinului de parcare nu prea ar ajunge,la asigurarea facultativa nu are relevanta de cand ai permis,proprietarul si permis de nu are,suma de plata e aceiasi,nu confunda cu RCA ul.

Link către comentariu

Daca ai permis de peste 5 ani, daca masina este inmatriculata in mediul rural, daca se merge pana-n 15.000 de km pe an, daca esti un singur utilizator pe polita, daca nu iesi cu masina din tara, daca nu ai mallus si tot asa, stiu ca pretul platit pentru asigurarea facultativa este mai mic. La fel daca scoti din clauzele contractului furtul, reintregirea automata a sumei asigurate si alte astfel de clauze, iar iese polita mai ieftina. Eu spre exemplu scosesem furtul dar am ales reintregirea automata a sumei de pe contract si franciza zero la fiecare eveniment. Probabil ca astea au ajutat suma sa creasca, dar conteaza foarte mult si de cat timp ai permisul si rulajul. Daca ai pe careva care incheie asigurari casco, pune-l sa-ti scoata din clauze sau trece-te cu vechime permis sub 5 ani si ai sa vezi ca difera pretul platit destul de mult.

Link către comentariu

Ala e casco partial,noi vorbeam de full casco,unde repet,nu ai nevoie nici de permis,poti sa locuiesti si pe luna nu numai la tara,nu ai fransiza,poti sa circuli printre bombe in Afganistan si pretul nu este unul deloc mare,10.000 euro valoarea bunului 800 euro suma de plata.

Link către comentariu

Aaaa, acuma inteleg. Normal ca daca-ti iei full pretul e la fel! :) Pretul nu e mare? Asta inseamna vreo 3500 de ron...dar daca stai sa te gandesti, o revopsire e mai mult, iar daca faci botul zdrente, e de 4 ori mai mult, deci merita oricum. Bani sa fie! Mie imi plac calculele lor cand e vorba de dauna totala. Nimeni nu-ti arata cum a ajuns la suma aia, dar daca stai si analizezi si iti faci singur calculele, ajungi la concluzia ca ti-au considerat masina ca fiind intretinuta satisfacator, ceea ce inseamna ca iti baga uzura cea mai mare.

Sunt 3 "stari" de intretinere: buna, medie si satisfacatoare. Si fiecare 3 sunt explicate in detaliu cand se iau in considerare, parca pe site-ul CSA gasisem astea, nu mai stiu exact.

Link către comentariu

Nu pun nici o uzura mai mare decat cea normala de la an la an,eu acum vb din puncul meu care stiu cu ce se maninca lovindu ma de ei de mai mult timp,eu vad ceva normal ca un inspector de daune sa incerce sa te inbrobodeasca printre paragrafe,doar omul de acolo-si ia salariul,dar repet la cine tine,tine,cand ai lectia invatata si invatata bine,oamenii se dau pe fata si fac totul cum scrie in contract,o maisna pierde din valoare de la an la an intre 2500 si 3000 de euro.

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!