Jump to content

Polita Casco

shkoda
 Share

Postare recomandată

Salutare la toata lumea ! In max 2 saptamani am sa fac si eu comanda pt o skoda octi 2, varianta trend,sper sa gasesc una pe stoc...imi puteti da si mie un sfat...unde sa imi fac casco? mentionez ca vreau sa o iau pe leasing, multumesc frumos

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

depinde si de banca la care faci leasingul!! fiecare banca iti ofera 2-3 variante!! daca o iei prin porscheleasing ai :allianz-tiriac,generali si asirom(parca). pana acu' 2 luni la allianz aveai un an gratuit,acum nu mai e!

Link către comentariu

Salutare !

Am o Octavia 2 luata pe leasing persoane fizice la Porsche Leasing, asigurata la Generali.

Pana acum nu am fost deloc la ei cu nici o dauna. Masina are un an fix, numai ca in timpul asta s-au adunat mai multe zgarieturi mai mici sau mai mari.

Am lovit-o eu de 2 ori, pe ambele parti ale barei din spate, stanga / dreapta, si au ramas zgarieturi pe bara si putin pe una din aripi. In plus am mai gasit zgarieturi pe o usa, la portbagaj si pe o aripa din fatza.

Trebuie facute constatari pentru fiecare din aceste zgarieturi? Se pot face mai multe pe o singura constatare? Si daca da, ce justificare se poate spune politaiului ca s-au intamplat toate deodata !? (Stiu ca trebui sa mergi in termen de 48 de ore de la producerea evenimentului)

Ideea este ca as vrea sa le rezolv pe toate ca nu se stie cand mai apare ceva si o sa fie si mai multe de rezolvat. Se poate rezolva orice punctuletz de vopsea sarita ?

Cei de la Generali s-ar putea sa comenteze ceva ca vreau sa repar tot felul de mici zgarieturi ? Accepta mai multe constatari deodata? sau mai multe evenimente pe acceasi constatare?

Va rog dati-mi si mie un sfat cum sa procedez, cei care ati mai trecut prin asa ceva.

Va multumesc.

Link către comentariu

Salutare la toata lumea !

Are cineva casco la RAI Asigurari ?Cum sunt la despagubiri ?A avut cineva probleme cu ei ?Rog informatii cine cunoaste.Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Cei de la Generali s-ar putea sa comenteze ceva ca vreau sa repar tot felul de mici zgarieturi ? Accepta mai multe constatari deodata? sau mai multe evenimente pe acceasi constatare?

Eu am folosit CASCO o singura data, cand am luat o piatra in parbriz. Chestia ca pe moment nu s-a intamplat nimic (am luat-o pe autostrada), dar a doua zi dimineata era prezenta o crapatura de vreo 15 cm. Pe langa asta aveam aripa din dreapta fata usor infundata, a fost lovita in parcare cred ca cu o piatra sau au dat cu mingea in ea, ceva de genul acesta. Dar aripa o aveam asa de mult timp. Am mers la politie si am declarat ca asa cam gasit-o in parcare, cu parbrizul crapat si aripa infundata. Am dat declaratia, am completat toate hartoagele, am primit dovada pentru reparatie, m-am dus la Allianz (ca la ei aveam pe vremea aia), ei au constatat si fotografiat, dupa care m-am dus intr-un service la care am fost trimis de ei si totul s-a rezolvat, fara nici o problema, totul cursiv. Deci merge sa bagi mai multe avarii pe aceeasi constatare.

Dupa parerea mea aspectul este altul. Companiile de asigurari obisnuiesc, ca sa zic asa, sa premieze clientii care nu au accidente, sa faca tot felul de reduceri daca nu folosesti polita samd. Daca te folosesti de asigurare, pe langa faptul ca au zburat toate premiile si reducerile, poate sa si creasca rata pentru asigurarea viitoare. De aceea, parerea mea este ca pe asigurare e bine sa rezolvi problemele mai mari, care chiar merita. Eu aveam de schimbat parbrizul si de rezolvat o aripa indoita, ceea ce reprezenta cateva sute bune de euro. Asa ca merita sa o fac pe asigurare. Dar, de exemplu, acum cateva luni a intrat una in mine si mi-a rupt ornamentul cromat de pe bara din spate (plus un pic zgariata bara, dar i-am facut un polish si nu prea se mai vede). Atunci am aflat despre treaba asta cu asigurarile si am fost sfatuit ca mai bine sa o rezolv direct cu individa pe cale amiabila, ceea ce am si facut. Vreau sa iti zic ca ornamentul m-a costat 120 RON, de montat mi l-a montat cumnate-meu gratis si polishul inca 50 RON. Asa ca am rezolvat-o cu 170 RON. Gagica imi platise 250 RON, asa ca am fost amandoi multumiti. Eu am rezolvat-o repede si gratis (ba chiar mi-a si ramas de o bere :) ), iar tipa a scapat fara politie, amenda, eventual carnet luat, samd. Oricum avea un Jeep si era, din cate mi-a spus ea, patroana a unei agentii de turism, asa ca cei 250 RON erau pentru ea niste maruntis gasit prin fundul buzunarului. O puteam face, bineinteles, daca insistam si pe asigurare, dar nu merita.

Link către comentariu

"...am spalat masina dupa mult timp si am constatat aparitia mai multor avarii/zgarieturi..."

Link către comentariu

Da, asa ma gandeam si eu sa zic... sau cum ca am lasat-o in parcare 2 luni si am gasit-o cum se vede.

Am gasit totusi o relatie la Politia din Buftea si s-ar putea sa ma duc acolo, ca sa nu puna nimeni nici o intrebare, pare mai simplu.

Cat despre modificarea primei... la mine este fixa pe cei 5 ani cat dureaza contractul de leasing, cam 700 euro indiferent daca am evenimente sau nu.

Acum ar fi problema sa nu cumva sa-mi ceara toate ratele pentru asigurarea de anul acesta (tot anul), desi nu cred, intrucat sunt fixe, stabilite initial (lunar).

Link către comentariu

ratele ti le opresc doar daca ai bani de recuperat (dati din buzunar) in urma unei daune. daca mergi la service cu decontare directa, nu se aplica

Link către comentariu

Salutare la toata lumea !

Are cineva casco la RAI Asigurari ?Cum sunt la despagubiri ?A avut cineva probleme cu ei ?Rog informatii cine cunoaste.Multumesc anticipat.

Da , eu am la ei ( nu la masina din semnatura , mai am una....) .Am avut un singur eveniment care a implicat folosirea politei ( cateva zgarieturi mai profunde facute de un vecin " prietenos " ) Am facut-o pe Casco cu toate ca nu am clauza de vandalism in Polita si nici la accident nu se incadra...Au fost foarte de treaba cei de la RAI ( nu fac reclama , sincer am fost multumit de modul cum s-au miscat ) .Daca mai vrei detalii , PM please .

Link către comentariu

RAI de treaba???

eu am avut nefericita ocazie sa intru in contact cu aia(nu sunt domni) si am fost tratat de parca isi faceau mila de mine si dadeau de la ei piesele avariate

JALNIC... NU RECOMAND NIMANUI.

Link către comentariu

Casco in prezent la Aliantz suma de plata 27 mil/an fara franciza la daune-furt total , 10% in caz de furt partial. Reducere de 5% in caz de neapelare la asigurare. In curand trebuie sa imi prelungesc contractrul. Am fost sa imi spuna estimativ costurile. Stupoare 40 mil/an cu franciza de 16 mil in caz de dauna si alte cifre nasparlii pe acolo. Astia au inbunit cu totul. Asa ca sunt in cautare de alt asigurator ....

Link către comentariu

cred ca si la altul tot pe acolo vei da , pt ca cica au crescu preturile cu pana 30 %

Deci fii tare ..

Link către comentariu

Eu am CASCO la OMNIASIG. In conditiile in care nu am avut daune, anul acesta voi plati mai putin cu 100 Euro fata de suma platita pe intreg anul trecut. Si sunt foarte multumit de serviciile lor in conditiile in care am avut CASCO la ei si la precedentele masini.

Link către comentariu

am la unita. totul foarte civilizat si ok.

am avut si la rai si totul a fost ok.

Link către comentariu

Azi am fost la ARDAF, 750 eur/an cu francize maxime peste tot (val. asigurata 11500 eur), iar asigurare doar pt furt total si dauana totala = 230 eur/an. Asigurarea asta am s-o fac maine. Cred ca e clar de ce nu aleg full casco. Sper sa nu o turtesc de mai mult de 500 eur/an (diferenta intre cele doua asigurari).

Link către comentariu

Salut, la cea de 230E nu ai franciza, ca-mi se pare cam mica.

Link către comentariu

Azi am fost la ARDAF, 750 eur/an cu francize maxime peste tot (val. asigurata 11500 eur), iar asigurare doar pt furt total si dauana totala = 230 eur/an. Asigurarea asta am s-o fac maine. Cred ca e clar de ce nu aleg full casco. Sper sa nu o turtesc de mai mult de 500 eur/an (diferenta intre cele doua asigurari).

Dincolo de faptul ca Ardaf e cu un picior (si o mana) in groapa...cred ca nu ai estimat cat te poate costa o dauna partiala la masina din dotare... O indoitura la un service de firma VAG ajunge f usor la 1000 lei. Un parbriz- care il ciobesti f usor in Romania e in jur de 1500 lei. Samd.

Fa o vizita la un asigurator adevarat (gen Generali, Omniasig ) care inca mai are tarife omenesti (de aia nu am pus Allianz) si vezi cat te costa o polita Casco (chiar cu unele fransize).

Nu stiu cum sunt altii dar eu ma gandesc mai putin la o dauna totala sau la un furt total (desi nu le exclud). Daunele partiale sunt deseori mai probabile si usturator de scumpe (vezi exemplele de mai sus).

Link către comentariu

Casco in prezent la Aliantz ... Astia au inbunit cu totul. Asa ca sunt in cautare de alt asigurator ....

La fel, si eu astept pareri ce alte firme merita abordate.

Link către comentariu

am avut casco la aliantz pana in ianuarie anul acesta... am trecut pe omniasig...

Link către comentariu

Incepand de ieri 03.03.2007 sunt asigurat de Allianz .. am vb cu un domn Iulian Ruicu (se ocupa de conventii intre A T si BCR Leasing) si mi-a facut un pret de 540 EUR pe an cu MP3 Player la 200 E inclus si asigurat .. mai am gratis asigurare ptr cei din masina, including me ptr deces/boala/invaliditate in limita a 500 EUR (mai bine Doan` fereste) .. pe scurt, am fost tratat foarte frumos, a fost cea mai buna oferta (la BCR .. dupa 1 an la ei, singura "oferta" era cu 520 EUR daca platesc integral pe inca 1 an) .. am platit prima rata din cele 4 si sunt foarte vesel :) .. intr-un fel ma simt mai bine stiind ca ma "acopera" A T.

Recomand !

PS - Toata "munca" de comunicare a datelor dupa noua polita, si asigurarea BCR Leasing ca n-am ramas cu masina fara CASCO a facut`o acest domn .. respectele mele !

Link către comentariu

Dincolo de faptul ca Ardaf e cu un picior (si o mana) in groapa...

toocmai am un prieten bun care lucreaza mult cu asigurarile, el m-a indrumat catre ASIT, care l-am exclus din start. A doua optiune a fost ardaf. A zis ca sunt OK si platesc baietii. In afara de asta, am un alt prieten la ARDAF, care a facut tot posibilul sa imi ofere o asigurare la pret decent. Nu pot intra in amanunte.

cred ca nu ai estimat cat te poate costa o dauna partiala la masina din dotare... O indoitura la un service de firma VAG ajunge f usor la 1000 lei.

ce naiba sa caut pt o indoitura la nesimtitii de la vag, care iti taie factura doar pt ca iti da buna ziua???

Un parbriz- care il ciobesti f usor in Romania e in jur de 1500 lei. Samd.

prietenul de care iti vorbeam mai sus lucreaza tocmai cu parbrize, si nici pe departe nu costa un parbriz atat cat ai spus :rolleyes: eventual toate geamurile la un loc, ca sa nu mai zic ca obtin discounturi de 30-50%. Oricum ideea ta am inteles-o, dar nu e dracul atat de negru pe cat vor unii sa para. Si, ma repet, diferenta dintre asigurarea care am facut-o si un full casco cu francize maxime, este de 500 euro/an, adica 1700 ron. Si, cum am mai spus-o intr-un alt post, nu circul prea mult cu masina (nu mai am "afaceri", nu mai am studii de finalizat), deci probabilitatea de a face un accident din culpa mea este relativ redusa.

Fa o vizita la un asigurator adevarat (gen Generali, Omniasig ) care inca mai are tarife omenesti (de aia nu am pus Allianz) si vezi cat te costa o polita Casco (chiar cu unele fransize).

m-am uitat pe net, si omniasig are tarife mai mari decat ardaf

Nu stiu cum sunt altii dar eu ma gandesc mai putin la o dauna totala sau la un furt total (desi nu le exclud). Daunele partiale sunt deseori mai probabile si usturator de scumpe (vezi exemplele de mai sus).

inca odata ai perfecta dreptate, dar un furt total m-ar ruina si nu as mai avea de unde sa scot bani sa-mi cumpar alta masina asemanatoare. Macar primul an lasa-ma sa dorm linistit ;) De daune partiale sper sa nu am parte, si in caz de "doamne-fereste" ma descurc mai usor decat cu un furt total. Ideea e ca trebuie sa am daune partiale de 500 euro/an, ca sa fiu la "egalitate". Doar daca o lovesc de mai mult de 500 euro/an pot sa imi pare rau ca nu m-am bagat la un full casco. Service-uri bune si dotate la preturi decente sunt destule, la fel si furnizori de piese. Nu mai calc niciodata la magarii de la vw, care au preturi de 2-4 ori mai mari decat ceilalti, atat la componente, cat si la manopera.

Salut, la cea de 230E nu ai franciza, ca-mi se pare cam mica.

ba da, din pacate franciza pt furt total sau dauna totala este de 20%, si este fixa. La asigurarea acestor riscuri nu poti umbla la franciza. Polita a costat 232 euro/an, o platesc in 4 rate, ceva sub 200 ron/trimestru. Daca iti asiguri si locuinta la ei, asigurarea scade cu 10%. La 232 euro a mei nu avea sens sa imi asigur apartamentul, dar pt cei care au full casco de 1000 euro sau mai mult merita.

Link către comentariu

Se pare ca per total ai dreptate, bafta si fara incidente pe viitor. :P

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Continuare de mai sus! Pana acum:

-BCR pt val de catalog 25.000 euro , reactualizata app 9400 euro, asiguarare 890/900 euro in caz de plata pe mai multe transe (doar franciza de 10% in caz de furt total).

-Asirom pt val de catalog 25.000 euro , reactualizata app 11000 euro, asigurare 1000/1100 in caz de plata pe mai multe transe (full fara franciza)

Oricum acceptabil fata de Aliantz unde la 1200 euro au tupeul sa mai bage francize nesimtite (exemplu: in caz de dauna eu bag 1500 ron + ei restul diferenta, asa ca daca bulesc in gem,far,eu platesc si ei nu)!

Modificat de wolfydRg
Link către comentariu

Acestea sunt polite dupa martie 2007?

Procentul mi se pare foarte mare...de aproape 10% din valoarea asigurata. Ce vechime are masina?

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!