Jump to content

Switch usa - probleme

ovidiubest
 Share

Postare recomandată

Oho... ai fost la limita - bine ca nu s-a blocat pe incuiat - atunci era mai urata situatia - dar nu e panica nici asa, ca doar am gasit varianta usoara sa o dechidem si in acest caz - impingand sufa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

Salut baieti.Am si eu o belea la usa stanga fata: ca in majoritatea cazurilor nu mi se mai aprinde becul din usa,nu mai piuie cand deschid usa si raman luminile aprinse si cand incerc sa blochez usile toate sigurantele coboara in usa ,mai putin cea de la sofer,care coboara si se ridica imediat.Schimbat switchul dar simptomele persista.Colac peste pupaza mi a cazut si siguranta care tine butucul si nu reusesc sa o pun la loc.Ma poate ajuta cineva?

Link către comentariu

faptul ca iti sare siguranta se datorireaza lipiturlor crapate pe placa broastei. ca sa pui sgiuranta butucului la loc, trebuie sa dai jos manerul interior, cel fixat pe fata interioara a usii

post-11532-0-36814200-1406784436_thumb.j

Link către comentariu

Salutare,intr-adevar colegul Kelu e dibaci tare.Am refacut toate lipiturile dupa ce in prealabil schimbasem switchul si totul merge perfect.Mare atentie insa la demontarea incuietorii surubul care bloceaza butucul nu trebuie demontat complet ci pe masura ce il desfaceti incercati sa scoateti butucul.Din clipa in care a iesit, surubul ramane asa.Multumesc Kelu pentru sfaturi.

Link către comentariu

Salut,

fiindca am constatat in ultima vreme ca imi tot intra apa in masina pe la usa soferului, atunci când ploua, deduc ca mi s-a deteriorat garnitura de etansare dintre tabla ce sustine macaraua si usa. Am mai reparat cu silicon in urma cu câtiva ani, insa fara sa demontez tabla, iar acum presupun ca uzura garniturii s-a amplificat. Prin urmare vreau sa demontez usa si sa remediez problema insa daca tot demontez atâta as umbla si la incuietoare pentru refacerea preventiva a lipiturilor, inlocuirea preventiva a swich-ului (am cumparat Saia Burges) si curatarea colectorului motorasului.

Dintre toate operatiile enumerate mai sus, singura despre care nu stiu nimic desi am citit topicul, este curatarea colectorului motorasului.

Rog un coleg experimentat sa descrie aici cât de precis poate, cum se face aceasta operatie, fiindca din pozele pe care le-am vazut in acest topic eu deduc ca motorasul este asamblat cumva nedemontabil si nu inteleg cum as putea ajunge la colectorul sau.

Modificat de Remus66
Link către comentariu

undertacher2001

Salutari din nou.Dupa ce am schimbat swic-ul din usa sofer constat ca becul din usa dupa inchiderea acesteia se aprinde la 10% din intensitate.Mentionez ca am led in usa ,am schimbat cu bec normal si dupa inchidere ramane stins.Celelalte functii sunt ok.

Link către comentariu

Asa face la LED>

Link către comentariu

undertacher2001

Deci este normal?Afecteaza cu ceva?Mentionez ca desii am led la toate usile doar la cea care am schimbat sw face.Multumesc.

Link către comentariu

NU ar trebui sa faca. Ai led cu canbus ?

Link către comentariu

undertacher2001

Nu,este simplu.Deci nu este normal sa faca asa,ar putea fi de la sw,fiind singurul la care am umblat?

Link către comentariu

Daca pui bec si nu face nu e de la switch, daca pui ledul din partea cealalta, face la fel ?

Link către comentariu

undertacher2001

Am pus alt led si face la fel.

Link către comentariu

Atunci ar trebui vazut ce ai facut prin broasca.

Link către comentariu

Cum se curata colectorul motorasului din broasca?

Trebuie sa desfac usa, soferului si as dori sa fac cu aceasta ocazie toate lucrarile, adica inlocuire switch, lipituri in broasca si celelalte.

Modificat de Remus66
Link către comentariu

decapsezi motorasul din broasca si l cureti.colectorul este cel pe care se invart carbunii

Link către comentariu

Merci Kelu, insa tot nu-s lamurit. Ca trebuie sa desfac motorasul din broasca mi-am inchipuit eu, insa ca sa ajung la colector, având motorasul in mâna, mai trebuie sa-i desfac vreun capac ceva, sau are vreo gaura sau mai stiu eu ce prin care pot curata colectorul. Asa din ce-am vazut eu in poze, motorasul pare nedemontabil in parti componente.

Pe scurt, dupa ce l-am scos din broasca ce fac ?

Modificat de Remus66
Link către comentariu

Are doua cleme pe lateral, in partea cu axul... trebuie sa le desfaci pe alea.

Link către comentariu

dupa care scoti rotorul din stator... si o sa vezi colectorul si carbunii cu lamele. Cureti bine colectorul cu smirghel foarte fin, speli cu alcool izopropilic si trebuie sa mearga

Link către comentariu

Salutare!

Golful meu 4 are o mare problema - e in mare primejdie sa-i dau foc!

Revenind:

1. Buzzerul nu l-am auzit niciodata probabil e ars, n-are, nu vrea sa vorbeasca cu mine, dont care.

2. Verificat toate swiciurile din usi, refacut lipiturie din yale, (toate 4). inchiderea functioneaza si din cheie si din telecomanda, se aprinde ledul rosu de control. La inchidere/deschidere nu face din semnalizari (optiune setata). Ok nu semnealizeaza... am activat "horn" la inchidere/deschidere, asta merge dar tot nu da face din semnalizare.

3. Scanat la central convenience - eroare la interior monitoring lights (la parasolarul dreapta imi e rupta usita de la oglida si swiciul sta tot tipul pe deschis) in rest no errors.

4. Lumina de la plafoniera proneste cand vrea ea, nu ma refer la momentul cand e setata pe deschiderea usilor, atunci functioneaza, (si fata si spate) ma refer la cele doua lumini actionate independent de buton, il apas si nimic! uit de el asa si ma trezesc ca dupa ceva timp, opresc, incui, plec, ma intorc la masina becurile aprinse in ea  :screwy: . In momentul in care nu merg becurile de citit nu mai merge nici lumina din torpedo, nici becul de la scrumiera, nada - dar becul de pe usa merge bine mersi. sigurante ok.

Daca aveti o idei mai bune decat solutia mea cu datul foc :banghead:  va rog sa ma "luminati :rules: " ca am obosit deja cu rabla si inca nu imi permit sa-i schimb toata nstalatia... :251:

Modificat de guppster
Link către comentariu

Verifiac modulul de confort si siguranta de 15A pentru semnalizarea de confort.

Link către comentariu

Fizic la Modulul confort n-am umblat niciodata, si sincer nici nu stiu unde e, dar il gasesc, pot sa-l verfic prin inlocuire cu ceva similar nu?

Daca te referi la alte sigurante in afara de cele din panoul din stanga soferului si cele de pe baterie te rog sa fi mai explicit, nu stiu unde sa o caut :). Astea enuntate de mine sunt ok.

Verificat sigurantele: 5, 38 si 39 (astea par sa aiba legatura) sunt ok.

Link către comentariu

modulul de cf este in spatele panoului de sigurante. o cutie neagra dreptunghiulara cu una sau doua mufe.Ai nevoie de un torx de 20 sa-l desfaci dupa tablita pe care e fixat, insa nu prea ai ce sa-i faci decat sa-l inlocuiesti daca se dovedeste a fi bushit

Modificat de kelu
Link către comentariu

4. Lumina de la plafoniera proneste cand vrea ea, nu ma refer la momentul cand e setata pe deschiderea usilor, atunci functioneaza, (si fata si spate) ma refer la cele doua lumini actionate independent de buton, il apas si nimic! uit de el asa si ma trezesc ca dupa ceva timp, opresc, incui, plec, ma intorc la masina becurile aprinse in ea  :screwy: . In momentul in care nu merg becurile de citit nu mai merge nici lumina din torpedo, nici becul de la scrumiera, nada - dar becul de pe usa merge bine mersi. sigurante ok.

Update:

Aseara ajung acasa, opresc masina, vreau sa-mi caut cheile de la casa prin cotiera si surpriza: din nou nu se deschid luminile de pe plafon, deschid usa sofer nu se aprinde nici becul de pe usa. Deschid usa dreapta fata, se aprind toate becurile! (inclusiv cel din usa stanga).

In weekend sper sa-mi fac timp sa demontez iar broasca de la sofer (asta o banuiesc ca face pe nebuna) sa pun alt switch curatat etc... desi ma tenteaza sa iau o broasca noua si sa uit de rahaturile astea :(

Link către comentariu

@Grupster - nu ii dai foc (inca)

Dai jos modulul de confort, il desfaci, iei o lupa si te uiti la toate lipiturile releelor. Alea au prostul obicei sa se fisureze (din cauza de vibratii si cositor fara nus ce naiba in el)

Sau daca nu ai rabdare cu lupa - refaci toate lipiturile releelor.

Si ar mai fi o idee de verificat / refacut lipiturile pinilor mufelor (sau mufei) de conexiune.

vezi p-aici: http://vwforum.ro/topic/42587-modificari-modul-confort/page-13

Daca nu isi revine - abia atunci pleci la peco cu bidonul.

Modificat de mad_kat
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Cine ma ajuta si pe mine sa schimb switch-ul la un leon 1m ? sunt din Brasov .

Link către comentariu

• Aerofan locked şi pinned this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!