Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

sau ALAN 42, tot portabila ;)

intr-adevar tare treaba cu cotiera :D

Modificat de meghitz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mai spune-ne si cat era reflectata in canalele 1 si 40 la respectiva antena pe masina ta ca sa tragem niste concluzii.. in cazul in care s-au masurat si canalele astea.

inteleg din cele spuse de tine ca este vorba de aceeasi antena (de 90 cm) care initial avea SWR de 2.0 pe masina amicului tau, corect?

Pe masina prietenului VW Passat am pus antenele mele pe baza lui magnetica , ML 145 President si Sirio 1020 mm . Aceste antene au dat rezultat f. bun .

Am pus si antena lui de cca. 900 mm pe masina mea si am incercat sa reglam reflectata fara sa se taie din spic si era pe la cap de scala rosu in 40 si 2 si ceva in 1 . S-au abandonat incercarile din motive de sedinta .

Ulterior si-a cumparat o antena mini Midland cu baza magnetica si reflectata dupa reglare este exceptionala . Antena cu probleme a luat-o un sofer de al nostru si a montat-o pe o bascula . Maine merge la Deva si se opreste la tipii de la Orastie care sunt renumiti in zona noastra . Spune ca aude si este receptionat foarte bine de la distanta normala .

Modificat de liv_sibiu
Link către comentariu

Am rezolvat problema...m-am apucat sa confectionez un suport care va fi prins de un surub de sustinere a bordutui...statia va fi amplasata in partea dreapta a consolei centrale. Revin cu poze cand va fi gata

Link către comentariu

bbogdanmircea

astazi m-am intalnit cu colegul hipo5 caruia as vrea sa-i multumesc pe acest cale care mi-a aratat cum foloseste el statia si antena la calatoriile extraurbane si m-am mai linistit in legatura cu pozitionarea acelui cablu la chedere

mai lipsesc doar banii si o comanda

Link către comentariu

V i c t o r
Revin cu poze cand va fi gata

Daca esti hotarat sa "intepi" bordul, nu-i o problema... Am crezut ca vei sa eviti sa-l gauresti. Asteptam pozele promise.

Link către comentariu

Intrebare pentru cunoscatori : vineri un prieten si-a luat statie Alan 42 portabila si antena ML 145 cu baza magnetica . Si-a calibrat antena si reflectata este practic 1 : 1 . Nu i-a placut marimea antenei si a incercat o antena cu lungimea de cca 900 mm . Nu s-a putut regla reflectata sub 1:2,0 . A mers la un meserias si acelasi rezultat . Si-a pus din nou ML-ul si reflectata 1:1 . S-a folosit aceeasi talpa magnetica si pozitionarea in centrul pavilionului. Auto VW Passat . Ce poate fi ? Multumim .

antenel scurte au ,,balast ,, care trebuie reglat si ala !! daca ne spui si ce tip de antena e iti explic si care e ,,balastul,, !

Link către comentariu

bbogdanmircea

sambata am ajuns si eu la oradea ca si pasager si am folosit intek 520 u pe acumulatori in masina cu antenuta ei. Concluzii: acumulatorii tin cam 2.5 ore; din masina statia emite cam la 500 m destul pentru a intreba colegii pe care langa treci cum e drumul; la receptie e ok numai ca am avut zone in care nu s-a vorbit deloc si chiar erau radare in zona

Link către comentariu

antenel scurte au ,,balast ,, care trebuie reglat si ala !! daca ne spui si ce tip de antena e iti explic si care e ,,balastul,, !

Antena Sirio Omega 27 , asa retin .

Link către comentariu

Prin amabilitatea colegului bzsa in 2-3 zile voi intra in posesia unei statiii CB President Harry III ASC. Acu problema e ca nu stiu cu ce antena sa o imperechez. As vrea si performante maxime dar in acelasi timp nici sa nu fie prea lunga (sa arat precum masinuta teleghidata) avand in vedere ca golful meu e hatckback. Momentan optez intre President ML 145 (dar care are talpa magnetica de 12cm) si Sirio Turbo 800S (are si talpa magnetica mai mare si e si mai micuta (84cm)). Voi ce parere aveti?

Link către comentariu

sal!

Eu am president HARRY III ASC cu antena Midland CB ML145, cu talpa de 14 si sunt f multumit

Talpa de 12 e cam mica..., daca bate vantu' foarte tare......

Sa nu imi spui ca o antena de 80cm e mai eleganta decat una de 160cm... Fa abstractie ca e vorba de masina ta si uita-te la alte masini, si vezi ca dpdv aspect nu e mare diferenta.

Daca vrei aspect, pui o antena MINI de 30 cm, cu care receptionez la 1-2-5 km si gata.

bafta!

Link către comentariu

...am observat si fenomenul "magnet", respectiv cel fara statie se tine scai de cel cu antena...

- sunt ceva soferi care daca te vad cu antena se asteapta sa zbori prin trafic, ca si cum purtarea statiei ar fi echivalnta cu depasirea obligatoria a vitezei legale, respectiv am parut ciudat daca am mers regulamentar cu staia, chiar si unde nu se anunta radar... ( mai ales ca pe drumul de intoarcere, de regula, merg mai linistit si mai responsabil )

Ai dreptate,chiar azi am avut un clio care s-a tinut scai de mine multi km.Pur si simplu omul ma tinea de "iepuras" pana cand m-am saturat si am mers cu 40km/h...apoi si-a vazut de treaba.La acestia se mai adauga si cei care (in oras) se iau dupa ambulante ca vorba aia..."face partie".Tot azi pe E85 un coleg cu Q7 era admonestat ca merge prea incet.Incredibil.

Link către comentariu

Prin amabilitatea colegului bzsa in 2-3 zile voi intra in posesia unei statiii CB President Harry III ASC....

am aceasi combinatie cu antena President ML 145 cu talpa de 12 CM..este de ajuns dupa parerea mea chiar si la viteze mari, poti sta linistit.

Modificat de Florin75
Link către comentariu

Eu am President ML 145 si are talpa magnetica de 140 mm .

Link către comentariu

Eu am President ML 145 si are talpa magnetica de 140 mm .

Imi poti spune si mie de unde ai achizitionat-o si la ce pret ?

Link către comentariu

La president romania este undeva la 238roni cu baza magnetica dar nu stiu exact de 12 sau 14.

Mie la pachetul harry3 asc+president ml145 (700ron) mi-a venit cu talpa de 14.

Dar mai bine intrebi la ei.

Link către comentariu

multumesc tuturor celor care prin mesajele lor m-au invatat cum sa pun cablu de la antena pe la portiera, cu bucla necesara contra intrarii apei in masina. azi, intre Braila si Buzau, m-a prins o ploaie cu furtuna de nu se vedea masina din fata........ cu toate aste nu mi-a intrat in masina nici o picatura, desi rafalele au fost din toate directiile. sper sa reusesc sa pun ceva poze, pentru cei ce nu au gasit inca solutia ideala, dar nu am cum mai devreme de cca 1 sapt.

descriere: cablu tras pe langa cheder, pana jos, "invelit" chederul cu cablu in dreptul coltului de jos al portierei, sia apoi urcat cablu in masina, deci incalecarea chederului se face jos, deasupra pragului. solutia este garantata!

Link către comentariu

bbogdanmircea

Daca am putintel timp o sa pun si eu niste poze cu antena montata dupa aceeasi metoda dupa ce am vazut la colegul hipo5.

Ideal cred ca ramane o montura fixa, am fost prin oradea si acolo am vazut ca se folosesc la greu monturile fixe, ba la unii chiar am vazut antena prinsa de "veriga" de remorcare care este pe bara spate la Logan!

Modificat de bbogdanmircea
Link către comentariu

Intr-un final m-am decis. Am plecat hotarat sa iau Sirio TURBO 800 si m-am intors acasa cu President ML-145 :( . Am fost personal in Bacau la Artero si am cumparat antena si tot acolo am si calibrat-o, dar nu stiu cat de bine pentru ca mosuletul de acolo parea ca nu are nici o treaba cu ce inseamna calibrarea antenelor. Dupa primele probe (prima data cand am statie) e jale tare. Pe drumul Bacau-Pascani nu am auzit mai nimic. Am butonat squlch'ul ala in toate directiile inclusiv pe ASC; in afara de COLEGU nu se intelegea nimic sau se intelegea extrem de greu. Daca il lasam pe ASC nu mai auzeam aproape pe nimeni; daca il miscam usor sfaraia de innebuneai; daca mergeam cu el mai sus in pozitia unde nu sfaraia, iar nu mai auzeam pe nimeni. Intr-un final m-am decis sa fac o proba si am apelat un tir care era in fata mea. Respectivul mi-a raspuns ceva dar nu am inteles ce din cauza sfaraielilor. Abia cand ma apropiam de oras a inceput sa fie putin mai bine fata de europeana E85. Am mai incercat o proba si mi-a raspuns cineva de la aproximativ 20km care mi-a spus ca ma aude tare, clar si cu intensitatea de 5 liniute, dar eu pe el tot greu l-am inteles. Acu nu stiu nici cu butonul ala RF GAIN care e treaba. Abia cand am ajuns acasa am constatat ca ala era dat pe maxim si am citit in instructiuni cam ce face. Nu stiu cum e la altii, dar daca asta inseamna CB intr-o saptamana pun statia la vanzare si raman la batranul Bel 65.

Am uitat sa mentionez echipamentul e President Harry III ASC + Presidenl ML-145

Astept cu nerabdare sfaturile si parerile voastre !

Modificat de Jorjel
Link către comentariu

Printre alte "glume" pe care le face Artero, vinde antene contrafacute pe post de Sirio. Gasesti asta pe alt forum.

Cred ca n-ar strica sa mergi la altcineva sa-ti verifice statia/antena.

Modificat de SSorin
Link către comentariu

Roaga un forumist sau un cunoscut care are echipament CB si vezi ce capabile sunt, sigur ai ceva problema serioasa acolo pentru ca la ce marci ai ales, ar trebui sa functioneze lux emisia/receptia.

Link către comentariu

Eu am exact configuratia ta, antena inca nu e calibrata si pot spune ca acum dupa ce azi am facut un Ct-B si retur nu am avut decat o problema.

Si anume aceea a propagarii... si auzeam vorbitori de italiana si rusoaice. Dar in momentele fara propagare ma auzeam perfect cu baietii.

Link către comentariu

Am mai facut cateva teste acu pe seara. Rezultatul e acelasi...DEZASTRU. Cu sq pus pe auto (ASC) nu aud pe nimeni. Cu sq pus intre nivelul maxim de zgomot si nivelul unde nu se mai aude zgomotul de fundal abia abia daca am reusit sa descifrez ceva foarte vag. Am incercat si o proba dar nu mi-a raspuns nimeni, sau nu am auzit eu raspunsul. Mentionez ca am facut un drum pana in apropierea europenei E85, Pascaniul fiind cale de legatura intre Suceava si Iasi. Deci cineva ar fi trebuit sa ma auda sau sa aud eu. Voi ce parerea aveti? Unde poate fi buba?

Link către comentariu

imi pare foarte rau ca nu sunt disponibil pana pe 24 mai... eu am harry III asc si antena midland cb ml 145

la configuratia pe care o ai, sigur exista o problema, pentru ca ceea ce ai ar trebui sa iti dea rezultate si satisfactie.

o sa te sun sau o sa iti trimit un mesaj privat sa vezi cine te poate ajuta in Iasi sa iti rezolvi problema

ar fi bine sa ai garantii la ceea ce ai cumparat

trebuie sa reverifici statia cu alta antena si invers, antena cu alta statie

sper sa iti fiu mai de folos in viitorul apropiat, cand voi reveni in Iasi

Link către comentariu

Multumesc mult colegu. Statia e cumparata de la userul "bzsa" de aici de pe forum, are 6 luni si mai are 2 ani jumate garantie (colegul mi-a trimis si certificatul de garantie). Antena e cumparata astazi de la Artero din Bacau. Dar discutand acu cu colegul mogasu am dat peste un fenomen ciudat. Spre rusinea mea :pale: care am terminat facultatea de electronica si telecomunicatii nu stiu sa lucrez cu un reflectometru. Dar cand respectivul de la Artero (care am scris mai sus ca nu prea stia ce face) a pus aparatul pe masina in toate cele 3 probe acul la reflectata s-a miscat foarte foarte putin. Cel de putere s-a dus pana la 4w dar cel de reflectata s-a miscat doar 2-3 mm. Atasez o poza mai jos cu un reflectometru si am pus eu un punctulet rosu pana la locul unde s-a miscat acul.

Inca o chestie ciudata ar fi ca la fiecare denivelare sau frana mai brusca antena scoate un zgomot metalic care se aude destul de tare in habotaclu!

post-12500-1273779243_thumb.jpg

Modificat de Jorjel
Link către comentariu

As avea si eu o intrebare, ieri mergeam catre Iasi, si prin Neamt prin munti aud un coleg ce pretindea ca e la Alexandria si comunica cu un coleg dela Vatra-Dornei, si ca au reusit sa se auda pe distanta aia enorma cu ajutoru ,,propagarii,,. Eu nedumerit ca nu m-am prins care e faza am intrebat pe cineva care ma aude ce e cu propagarea (termenu in sine il cunosc) da ma gandeam ca o fi ceva cu dichis. Un coleg a incercat sa imi raspunda la intrebare, dar nici el nu stia exact sa imi explice fenomenu, doar atat mia spus ca e prima data pe anu asta cand avem propagare (eram mai bulversat), deci daca stie cineva sa imi zica in cateva cuvinte ii multumesc.

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!