Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

Bun asa .

Daca mai intri in 27 seara intreaba si de mine ( Cornel ) daca sunt pe acolo .

De ce ? cei din 27 spun mereu ca controlul pe care ti-l dau nu este relevant ?

Sunt anumiti vanzatori de statii care dupa ce le vand si monteaza recomanda clientului sa ceara controale in canalul 27 ca este mai " liniste ".

Te-ai prins ?

Acolo ai cele mai bune rezultate din cauza receptiei foarte bune a antenelor de pe bloc , nicidecum al emisiei statie sau antenelor pe care le comercializeaza .

De aceea toti sau aproape toti sunt sfatuiti sa faca un control in 22 sau auto - auto , aia este o proba concreta a statiei ce o detine . :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Victor avea azi:

- 1. in canalul 1

- 1.1 in 22

- 1.4 in 40

Link către comentariu

La cati W ? ai facut masuratoarea

Trebuia sa mai cobori putin spicul ptr a incerca egalizarea swr-ului in toate canalele .

Stiu ca nu este recomandat dar daca nu iese poti incerca sa tai 1cm din spic .

Dar daca tot nu iese poti incerca sa schimbi putin locul in care este asezata antena .

Uite la mine daca o pun pe mijlocul plafonului are un swr mai prost decat daca o mut 30 cm mai spre spate .

Intortocheate sun caile CB- ului .

Da Victore sun in 27 daca vrei sa cobori ne auzim acolo .

Modificat de cornelus
Link către comentariu

@SSorin foarte interesanta ideea de a monta statia sub cotiera la Golf4 dar am cateva intrebari :icon_thumright: : de unde ai alimentat-o si cum ai tras firele (eu unu nu suport ideea de firea aiurea prin masina) pe unde scoti antena si pe unde bagi firul in masina? mai poti sa apesi butonul rosu ca sa scoti centura de siguranta ? :lol:

Si pana la urma cum e mai bine sa prelungim cablul antenei ? Prin lipirea unuia nou de dimensiunea dorita sau prin prelungirea cu un cablu din ala existent pe piata gata mufat?

Link către comentariu

Si pana la urma cum e mai bine sa prelungim cablul antenei ? Prin lipirea unuia nou de dimensiunea dorita sau prin prelungirea cu un cablu din ala existent pe piata gata mufat?

Cel mai bine e sa-l inlocuiesti cu altul dintr-o bucata de lungimea dorita Lungimea insa trebuie sa fie un multiplu de lambda/2 tinind cont de factorul de scurtare a cablului.

Link către comentariu

La cati W ? ai facut masuratoarea

Trebuia sa mai cobori putin spicul ptr a incerca egalizarea swr-ului in toate canalele .

Stiu ca nu este recomandat dar daca nu iese poti incerca sa tai 1cm din spic .

Dar daca tot nu iese poti incerca sa schimbi putin locul in care este asezata antena .

Uite la mine daca o pun pe mijlocul plafonului are un swr mai prost decat daca o mut 30 cm mai spre spate .

Intortocheate sun caile CB- ului .

Da Victore sun in 27 daca vrei sa cobori ne auzim acolo .

Nu-mi place sa tai din spic...

Uite, eu am masurat la a mea acum 2 zile in parcare la Billa-Tricodava si aveam 2,4 in 22 :blah: nu aveam obstacole in jurul meu.

De acolo am mers la stadionul 23 August, e o zona mai degajata chiar la intrare si aveam 1.1 in 22. ;)

Pe care s-o iau de buna ?

Azi dimineata am vb cu Victor, el era la Sala Palatului (in vale) iar eu eram intre Piata Alba Iulia si Muncii, intre blocuri si mai aveam si firele de troleibuz pe deasupra.

Si ne-am auzit decent.

Oricum 1.1 in 22 eu zic ca e beton.

Parerea mea ;)

Link către comentariu

Mai putin de 1,1 nu cred ca puteai sa scoti . Felicitari !

uite aici despre lungimea Cablului : http://www.apadegura.ro/doc_cablu.htm

Recomant inlocuirea .

Pe scurt , aplicand formula , un segment de cablu trebuie sa aiba 181,81 cm si lungirea se face inmultind de fiecare data cu un numar impar .

181,81 x 3 = 545,43 cm

sau

181,81 X 5 = 909.05 cm

asta daca vrei sa pastrezi o impedanta de 50ohmi la cablu si sa fii sigur ca totul este corect .

Daca gresesc rog sa fiu corectat .

Modificat de cornelus
Link către comentariu

@SSorin foarte interesanta ideea de a monta statia sub cotiera la Golf4 dar am cateva intrebari :blah: : de unde ai alimentat-o si cum ai tras firele (eu unu nu suport ideea de firea aiurea prin masina) pe unde scoti antena si pe unde bagi firul in masina? mai poti sa apesi butonul rosu ca sa scoti centura de siguranta ? ;)

Cablul de antena intra pe la usa din spate/dreapta, alimentarea este de la bricheta, butonul de la centura se poate actiona, eventual se ridica putin cotiera.

Mai putin de 1,1 nu cred ca puteai sa scoti . Felicitari !

uite aici despre lungimea Cablului : http://www.apadegura.ro/doc_cablu.htm

Recomant inlocuirea .

Mai e o problema, eu am un reflectometru din ala de 40 ron de la Mondoplast, nu stiu totusi cata baza poti sa pui pe el...

L-am comparat totusi cu inca 2 (tot din astea ieftine) si am obtinut aceleasi rezultate.

Vreau sa-l compar cu unul mai "destept" ;)

Link către comentariu

Uite eu am asta ca reflectometru : http://www.lccom.ro/product_info.php?cPath...products_id=228

Putem incerca si cu al meu .

Dar pot sa recomand si un amic , care se ocupa cu statii si care are analizor ; http://www.lccom.ro/product_info.php?cPath...products_id=242 cu ala esti mult mai sigur si stii exact si impedanta cablului si tot ce trebuie .

Link către comentariu

Am facut ceva curatenie printre posturi. Va rog sa va rezumati la discutii legate de titlul topicului. Pentru chat folositi statiile :icon_thumright:

Va rog sa respectati regulamentul forumului privind discutiile legate de activitaile ilegale (lucrul cu puteri peste cele permise).

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

"73" are o semnificatie anume?

Link către comentariu

Din cate am auzit inseamna drum liber sau ceva de genu'.Am gasit o lista de expresii:

Capra cu 3 iezi = ARR + RAR + Cantar

Capra cu 3 iezi si lup = ARR + RAR + Cantar + Politia

Cap de creta = politist

Prost cu tunu' = politist cu radarul

Veioza = radar cu instant on, rotit sau cu intrerupator

Veiozar = politist cu veioza

Licurici = Politist pe motocicleta

Donator de organe = Motociclist (imprudent si vitezoman)

Agricultori = politia rurala

Polifronteristi = Politia de frontiera

Padurari = Control la incarcatura de lemn

Sobolan = Politist ascuns, de obicei inafara drumului

Economie = Carburant in plus

Politia agricola = Politia Rurala

Saibe = Diagrame

Rabla = Traseista

Albanez = Sofer din jud Alba (periculos)

Conservar = Conducator autoturism

Mitici = Bucurestenii cand vin la munte

supozitor = unul care sta lipit de spatele camionului si nu intra in depasire

Cap sec = Sofer din jud Caras Severin ( imprudenti )

Caralii = Politie

Jargon Radio CB - automobilisti

canal utilizat = 23

colegu' = apelativ

Jam City = Bucuresti (jam = blocaj in trafic)

Reno City = Pitesti

Ford City = Craiova

Aro City = Campulung Muscel

orbete = femeie la volan

donator = motociclist

mini-donator = scuterist

cercetasi = politie locala / rurala

castor = politist rutier

castoriţa = politista rutiera

castor calare, centaur = politist pe motocicleta

baraj = filtru de politie rutiera

cartel = filtru de politie rutiera + RAR (+ jandarmi sau trupe speciale)

big brother = camere fixe cu radar

pozar = politist cu radar

Link către comentariu

73 = Salutări

88 = Sărutări

Prescurtari folosite de Radiaomatori .

@ speedo Canal utilizat = 22 (oficial Info trafic in CB ptr Romania )

Modificat de cornelus
Link către comentariu

Da,greseala mea...am luat cu copy/paste si n-am observat.

Ma bate gandu' sa-mi iau si eu un Maxon.O intrebare pt cine are cunostinta de cauza:noaptea intre orele 1 si 5 este activitate pe E85 intre autoturisme sau tiristii sunt de baza?(Bacau-Bucuresti)

Link către comentariu

Din cate am citit pe forumuri Maxon nu este o firma de calitate... Tiristii circula toata noaptea... Deocamdata sunt putini automobilisti cu statii.

Link către comentariu

Atunci ce firma imi recomanzi?Eventual un model care sa se potriveasca in bord in locul unui radio 1DIN.

As da jos MCD-ul si as cauta un HU 1DIN daca as gasi o statie potrivita pt locasul ramas.

Link către comentariu

Depinde cati banuti esti dispus sa cheltuiesti. Pana in 300 ron - VR32 plus sau Danita 44o. Mai multi banuti President. Nu as vrea sa ma credeti subiectiv...

Link către comentariu

Uite cateva statii care se potrivesc in lacasul radio si au difuzor pe panoul frontal:

- President Johnson II

- Team RoadCom FS

- Team RoadCom Radio CB - NU are difuzor frontal

- Statie Team MX8 Model 2009 Radio CB - NU are difuzor frontal

Mai sunt si altele, dar astea mi-au venit acum in minte.

Link către comentariu

Atentie la preturi si la tzepe !

Ieri am comandat o antena de 50 de lei iar operatoarea mi-a spus ca transportul e 16 lei. Azi am primit coletul si...surpriza costa 77 de lei cu totul adica 27 de lei transportul !

Binenteles ca am trimis inapoi coletul sa se spele cu el pe undeva...

Incerc alt site azi ( nu dau nume sa nu fac reclama ) pret pe site la antena 109 lei, pret la telefon 140 !

Ca pretul de 109 e pt en-grosisti...etc...etc

Caut pe alt site...o gramada de antene pe acolo, unele chiar accesibile ca raport calitate/pret...

La telefon nu au decit antene Sirio si din gama hi-end !!!

Deja m-am scirbit de asa zisii comercianti alias bisnitari ordinari care profita acum de 'fenomen" ca sa dea mici tunuri.

Link către comentariu

Eu cred ca ar trebui sa scriem si firma/magazinul ca sa stim unde gasim produse de calitate la preturi decente si unde-s tepari.

Inteleg sa nu scriu aici daca vand eu...

Dar daca am gasit undeva o statie/antena/etc, de ce sa nu o spun si celorlalti ?

Parerea mea :beerchug:

Asteptam sa ne lamureasca un moderator cum e.

Link către comentariu

:beerchug: Nu mi se pare a fi reclama daca indic un magazin/site de unde am achizitionat ceva... Poate fi reclama doar daca am un interes material in promovarea acelui agent economic (sunt actionar, prieten cu patronu' sau alte forme de participatie)...

Propun sa precizam numele magazinelor, mai ales in cazul in care ne-am "luat teapa"...

Scuze de off-topic.

Link către comentariu

buna seara colegilor.tocmai m am alaturat clubului posesorilor de statii.

careva in 27 sau in alta parte acuma seara?

chiar, n ar fi util un topic in care sa stabilim detalii legate deunde si cum si pe ce canale putem comunica intre noi?

ete..salut colegu cornel:))

Modificat de doctorul
Link către comentariu

Nu ne spui ce scule ti-ai luat? Ne tii asa in suspans? 27 este pentru radioamatori, eu zic sa nu-i deranjam... :Driver:

Nu cred ca ne trebuie alt topic pentru a stabili un canal pentru forumisti. Sa zicem 39. E bine?

Modificat de victor blackedition
Link către comentariu

39 sa fie.nu era nimeni in seara asta.

statia este jopix kingston,4w ,puutin modificata:p

baiatul care mi a montat o si a reglat ce era de reglat mi a spus ca odata stabilita faza cu antena, aceasta poate fi pusa oriunde pe masina, si pe alta masina, fara a necesita reglaje suplimentare.

antena:trucker 145.

dar intr adevar,ziua nu te auzi in bucuresti!!!

Modificat de doctorul
Link către comentariu

Si eu sunt de acord sa popularizam canalul 39 ca fiind un back-up al 22-ului pentru soferi. Propagarea e mai buna putin iar canalul e destul de liber de zgomot.

Despre magazine si site-uri bune/rele imi puteti scrie in PM si va raspund. Nu vreau sa fac reclama si nici antireclama caci nu sunt "platit" pentru asta :cool:

Si pentru sfaturi privind diferite probleme cu statiile, antenele, fiderele puteti sa ma intrebati in PM si voi raspunde pe cit posibil.

73 colegii

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!