Jump to content

Cauciucuri

big danny
 Share

Postare recomandată

Am avut eu Yokohama puse la alta masina si s-au comportat bine, am fost multumit. Dar vezi cu dimensiunea de 225 ca nu e in talon. Eu as merge pe 215 ca este destula stabilitate, parerea mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare, crede-ti ca daca as pune cauciucuri de iarna 195/65/R15 ar fi vreo problema?

Link către comentariu

Salut,

Daca janta nu este mai lata de 7J e ok. Din punct de vedere al aderentei, diferenta intre o anvelopa 195/... si una 205/... nu este semnificativa, iar ca anvelopa de iarna, e de preferat ca anvelopa sa fie mai ingusta (rezistenta mai mica la inaintarea pe un drum cu zapada).

Bafta...

Link către comentariu

Nu exista janta pe 15 cu J 7 pe care sa poti monta 195/65 R15. Pe passat B6 nu sunt roti pe 15!!! Citeste documentul atasat si apoi poti posta in cunostinta de cauza.

VW Passat 3C_anvelope_jante.doc

Link către comentariu

Salutare,

Conform pozei atasate pe computerul de bord se poate seta viteza pentru cauciucurile de iarna, care momentan e OFF la mine. Intre timp pe masina am pus cauciucurile de iarna.

Ce anume ar trebui setat aici in computerul de bord?

Viteza care e mentionata in specificatiile cauciucurilor de iarna (Indice viteza: T -> maxim 190 km/h - asta e la ale mele)??

Nu mi-e prea clara treaba asta, poate intrebarea e de novice ... dar e prima iarna a passatului in ograda mea :) si inca il descoper pe zi ce trece.

Merci.

post-66918-0-37813000-1291803276_thumb.j

Link către comentariu

Nu exista janta pe 15 cu J 7 pe care sa poti monta 195/65 R15. Pe passat B6 nu sunt roti pe 15!!! Citeste documentul atasat si apoi poti posta in cunostinta de cauza.

Salut,

Este posibil ca lista atasata e tine sa fie pentru masinile europene. Ai mai jos 2 link-uri in care poti gasi mai multe modele de jante, pentru Passat, cu prindere 5x112 si 5x100 care se pot monta si pe Passat B6.

Si sa stii ca, inainte sa postez, am cautat sa vad daca se pot monta jante de 15' pe Passat.

http://www.lakeshorewheelandtire.com/vw/vw-passat.shtml

http://catalog.thewheelwarehouse.com/index.php?main_page=index&cPath=54_630

Bafta...

Modificat de Cryy
Link către comentariu

@toby01 Da, de acolo se seteaza viteza maxima pentru acele cauciucuri, pentru ca in momentul cand o depasesti sa te avertizeze sonor in bord si printr-un mesaj care nu dispare pana nu ajungi sub acea viteza maxima, ca esti pe cauciucuri de iarna si ca ai depasit siguranta lor data de producator prin acel Vmax scris pe cauciuc.

Link către comentariu

Salut,

Este posibil ca lista atasata e tine sa fie pentru masinile europene. Ai mai jos 2 link-uri in care poti gasi mai multe modele de jante, pentru Passat, cu prindere 5x112 si 5x100 care se pot monta si pe Passat B6.

Si sa stii ca, inainte sa postez, am cautat sa vad daca se pot monta jante de 15' pe Passat.

http://www.lakeshore...vw-passat.shtml

http://catalog.thewh...ex&cPath=54_630

Bafta...

No offence Cryy, dar am impresia ca nu prea faci diferenta intre jantele de Passat B5, respectiv B5,5 (masini pe care se pot monta si jante de 15") si cele de Passat B6. Datele postate de mine sunt din Elsawin (program folosit si de reprezentante). Ca fapt divers, cand vei putea monta jante cu prinderea 5x100 pe Passat sa ma anunti si pe mine. Suna de curiozitate in reprezentanta si vezi ce zic.

O zi buna.

Link către comentariu

Salut,

Ok. Ceea ce spui tu are logica din punct de vedere al unei reprezentante VW. Ceea ce am facut eu, a fost sa raspund unui coleg de forum, care are un set de jante (originale sau nu) de 15' cu prindere 5x112 si vrea sa stie daca se potrivesc la un Passat B6 (intimplator, dimensiunile specificate erau doar cu vreo 3% mai mici decit cele normale pentru un B6). Practic, daca o janta corespunde din punct de vedere al priderii pe butuc, nu atinge nimic pe linga ea (etrier, elemente de caroserie, directie, suspensie, etc...) si impreuna cu anvelopa ajunge la un diametru apropiat rotii recomandata de constructor pentru modelul respectiv, poate fi folosita indiferent de diametrul ei (15'. 16', ..20').

Daca toate masinile ar avea doar roti cu jante originale, producatorii de jante ar muri de foame (cu asta nu ma refer la VW, care are o serie destul de variata de modele de jante originale).

In concluzie, iti dau dreptate in ceea ce spui (jantele din lista atasata de tine sint cele recomandate de VW), dar , masina, dupa ce am cumparat-o, este a mea si eu hotarasc ce jante /roti motez pe ea, iar consecintele tot eu le suport (amenzi, respingere la I.T.P., etc...)

Bafta...

Link către comentariu

jantele pe 15 nu se pot monta pe passat B6(2005-prezent).sunt prea mici si lovesc in etrier.am incercat eu cu una de tabla,prindere 5x112 si nu a incaput.

Link către comentariu

Cryy, nu mi-o lua in nume de rau - nu sunt adeptul reprezentantelor, dar crede-ma, nu postez doar de dragul de a posta sau a face un numar cat mai mare de posturi. Era vorba de o informatie tehnica - asa cum ti-a raspuns si colegul eug-vvw jentile de 15'' nu se pot monta pe Passat-ul 3C. Pe modelele anterioare se puteau pune fara nici o problema. Nu e suficient ca prinderea sa fie 5x112 ca sa se potriveasca, mai trebuie tinut cont si de ET si J. Nici eu nu am jante de tabla originale pe masina (folosesc un ET mai mic decat cel recomandat de producator, dar sunt pe 16''). Stima si toate cele bune.

Link către comentariu

Pronet vrei sa ne intalnim sa vezi cum intra fara probleme jante pe 15" pe un Passat din 2007 ?. Daca jantele de 15" au un ET

minim 40 intra fara probleme inclusiv si pe Audi A4. Conditia este ca etrierul sa nu fie pentru disc de frana mai mare de 288 mm. La tine eug nu au intrat pentru ca ai discuri de frane de

312 mm.

O seara buna

Modificat de macristian1
Link către comentariu

Fara nici o problema. Facem proba pe masina mea. Am discuri si etrieri standard, nemodificati, asa cum a iesit din fabrica. Astept maine un telefon, cand doresti. Sper ca nu-mi sugerezi cumva sa modific discurile numai de dragul de a monta jantele de 15!!! Eu vorbesc strict din punct de vedere tehnic, nu de improvizatii sau alte modificari aduse masinii.

PS: Chiar nu inteleg totusi, daca scrie clar cu ce jante vine echipata aceasta masina si ce dimensiuni se pot monta, se gasesc colegi care tin neaparat sa contrazica ce zice producatorul. Eu unul am incheiat aici discutia si fac ce proba vrei - deja suntem Off topic.

Modificat de pronet
Link către comentariu

Problema montarii jantelor de 15" pe passat B6 s-a mai discutat in posturile anterioare!

Orice alta discutie contradictorie fara o sustinere fizica ( poza ) va fi sanctionata cu warn, pentru bagare in seama si offtopic!

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Fara nici o problema. Facem proba pe masina mea. Am discuri si etrieri standard, nemodificati, asa cum a iesit din fabrica. Astept maine un telefon, cand doresti. Sper ca nu-mi sugerezi cumva sa modific discurile numai de dragul de a monta jantele de 15!!! Eu vorbesc strict din punct de vedere tehnic, nu de improvizatii sau alte modificari aduse masinii.

PS: Chiar nu inteleg totusi, daca scrie clar cu ce jante vine echipata aceasta masina si ce dimensiuni se pot monta, se gasesc colegi care tin neaparat sa contrazica ce zice producatorul. Eu unul am incheiat aici discutia si fac ce proba vrei - deja suntem Off topic.

si ca sa terminam de tot cu off-topicul : masina pe care o am a fost achizitioanata DIN FABRICA cu jante de tabla pe 15" so : jantele de 15" se potrivesc pe passat

Link către comentariu

Mi-am montat astazi noile anvelope de iarna goodyear ultragrip 7+ .Inca n-am mers pe zapada sa vad cum se comporta.Ce mi-a atras atentia a fost zgomotul la rulare pe asfalt.Abia astept sa prind zapada sa vad cum se comporta.Revin cu detalii despre comportamentul lor pe zapada.

Link către comentariu

De unde ai scos-o cu jante de 15 pe B6 din fabrica cred ca ai Jetta si nu sti inca ???? Unii nu stiu ce model de passat au sau ce jante au pe masina sau ce jante au gasit pe net si pentru ce model de passat sunt ....forumul asta e de caterinca in ultimul timp ... aici ar trebui sa se discute mai mult de tehnica ... sa devina un pic mai serios si toate afirmatiile sa fie argumentate si demonstrate sa nu se apuce unii sa faca tot ce se spune pe aici ...ce reparatii sau cum se fac explicate in amanunt si cu poze cum ar fi aici

http://www.myturbodiesel.com/1000q/tire-wheel-gearing-calculator.htm

Link către comentariu

cand zic cam pe 15 din fabrica nu fac nici un fel de caterinca. b6 black edition decembrie 2006. ma crezi sau nu ... e problema ta

Link către comentariu

Poti sa pui o poza ca sa nu mai fie nici un dubiu. Sunt curios ce penuri ai (ma refer la dimensiuni). De incaput jante de 15, incap sigur si pe Passat la cele care au discuri de frana mai mici de 288 mm.

Link către comentariu

Cel mai bine este sa pui 1-2 poze si atunci se termina discutiile contradictorii. :icon_thumright:

Link către comentariu

ok. le aveti dupa sarbatori cand ma intorc de acasa de la Suceava. sarbatori fericite

Link către comentariu

Anvelope Pirelli P2500 205/55 si asa a nins acum in Constanta , eram curios sa le fac testul

Din 10 max le-as acorda nota 8 pe zapada , pe ploaie nota 10 stabilitate maxima , pe gheata nota 6 , si ceva mai zgomotoase decat unele de vara la viteze mari .

Auzisem atatea reclamatii fata de anvelopele allseason cand le-am cumparat , dar ulterior si-au demonstrat calitatile.

Link către comentariu

Salutari tuturor , se deranjeaza cineva sa lase carnatul si caltabosul ca sa imi raspunda si mie la o intrebare :))) ? am anvelope 235/45/17 si ma deranjeaza talonul adica este foarte mic (asa mi se pare mie cel putin) si simt denivelari gropite ...gropi si as vrea sa trec pe niste anvelope 235/55/17 (vreau sa raman pe jante de 17" in principiu fiindca imi plac cum arata pe modelul asta le puteti vedea si in prezentarea masinii din semnatura)e diferenta de 2 cm si ceva la talon dar pe un calculator de pe net imi zicea ca eroarea de viteza este de ~7% nu ma deranjeaza asta dar in afara de asta si cazul in care ma opreste politia si ma ia la rost mai pot avea si alte probleme ?

Link către comentariu

salut! in afara de faptul ca in certificatul masinii nu este scrisa masura asta, si probleme cu politia la un control, cred ca vei avea probleme cu stabilitatea in curbe.. cunosc pe cineva care a pus 65 in loc de 55 , si s-a plans de faptul ca "danseaza" in curbe!sarbatori cu bine ;)

Link către comentariu

@jiji2008: Daca vrei confort, incearca macar iarna sa pui niste roti de 16, cu 205/55 dimensiunea anvelopei :icon_thumright:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!