Jump to content

Cauciucuri

big danny
 Share

Postare recomandată

Cu Vredestein de iarna mergi ca tractorul. Ceva mai fine sunt Yokohama Wdrive, care sunt ceva mai silentioase pe asfalt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

anul trecut pe zapada care a fost am avut NOKIAN Wr G2 foarte multumit,am urcat o panta la care tractorul doar visa:)) . abia astept sa vina zapada mare din nou sa ies cu masina:D! oricum ,cred ca toate cauciucurile de iarna isi fac "treaba"!

post-62913-1286831325_thumb.png

Link către comentariu

Fiti atenti aici, e vorba de dimensiunile oficiale din acte pt. passat-ul din semnatura:

- in talonul nemtesc sunt trecute 205/55 R16

- in CIV romanesc sunt trecute 215/55 R16 (sau 205/50 R17 sau 235/40 R18).

Intre cele 2 bolduite iese o diferenta de 1.7%, adica 1.1 centimetri in plus la diametru, conform acestui calculator.

Stiu ca o abatere <2.5% e considerata ok, dar totusi vorbim de dimensiunile "de referinta".

Care din cele 2 este dimensiunea corecta?? Nu ar fi trebuit sa fie una si aceeasi si la nemti si la romani? :Driver:

Modificat de tlc
Link către comentariu

Raspunsul este ca toate sunt dimensiuni corecte. Dar nesimtiti de la RAR nu s-au mai obosit sa copieze toate dimensiunile de anvelope permise si agreate de producator pe

masina ta. Daca ai brief mic si scrie si 205 55 16 dute la RAR si spunele sa treaca si dimensiunea asta in CIV ca poate in viitor la ITP cand o sa-l faci o sa ai anvelope de 205

55 16 pe masina si nu o sa iei ITP-ul. Eu m-am certat cu ei la RAR si am trecut in carte 4 tipuri de anvelope admise de producator din 7 cate erau trecute in Certificatul de

Omologare al masinii.

O seara buna

Modificat de macristian1
Link către comentariu

In urma cu o pagina, intreba cineva daca poate sa puna anvelope cu indice 91. La modelul 2.0 TDI 140 , in specificatii scrie valoarea 94 , la fel cum apare si aici http://sites.google.com/site/1810martin/pa...el-combinations .

Am gasit niste anvelope Michellin la un pret f. bun, dar au indice 91 . Mai doresc niste pareri daca se poate ..daca merita sa iau cu 91 sau sa mai caut cu valoarea 94 .

" 91 Indicele de

Modificat de gh3pard
Link către comentariu

Eu zic că poți să pui fără probleme. Merg de două ierni cu Goodyear 205/55 R16 91V și sunt foarte mulțumit.

Modificat de Ottoflo
Link către comentariu

gh3pard crezi ca o sa care anvelopele tale in total 2460 kg ?. Eu nu cred. Asa ca pune linistit anvelopele de iarna care le-ai gasit.

O zi buna

Link către comentariu

Aveti grija doar la ITP, atunci cauciucurile tb. sa fie conforme cu CIV-ul.

In rest nu cred ca incarca nimeni prea des masina atat de tare incat sa atinga "masa maxima totala autorizata".

Link către comentariu

eu am passat b6 2.0 cu 140 de cai cumparat second de la reprezentanta VW din Germania si am toate foile in original din fabricatie in care scrie foarte clar 205/55 R16 91V asa ca poti pune linistit.

Link către comentariu

Am sa iau 91V iarna aceasta , se pare ca nu este un standard peste tot la anvelopele de passat . Intradevar, nu o sa ating niciodata sarcina maxima admisa .

Link către comentariu

In urma cu o pagina, intreba cineva daca poate sa puna anvelope cu indice 91. La modelul 2.0 TDI 140 , in specificatii scrie valoarea 94 , la fel cum apare si aici http://sites.google.com/site/1810martin/pa...el-combinations .

Am gasit niste anvelope Michellin la un pret f. bun, dar au indice 91 . Mai doresc niste pareri daca se poate ..daca merita sa iau cu 91 sau sa mai caut cu valoarea 94 .

" 91 Indicele de

Modificat de Blondu
Link către comentariu

Intrebare: aveti idee unde pot gasi huse pentru anvelope pentru dimensiunea 235/45 R17?

Multumesc!

Link către comentariu

salut,

Astazi mi-au venit cauciucurile din Germania......cumparate SH, 2 bucati Dunlop SP WinterSport M3 (DOT oct 08) si 2 bucati Dunlop SP WinterSport 3D (DOT mar 09).

Toate cele 4 anvelope sunt aproape noi (5 - 10 % uzura..sau poate nici atat).....

Dilema mea dupa ce am tot citit prin forum si pe net (stiu ca 3D sunt generatie mai noua) este urmatoarea:

Care pereche sa o pun pe fata si care pe spate??? :))

Thx

Link către comentariu

De obicei pe fata se pune perechea care are profilul cel mai bun , acuma in cazul tau, sa inteleg ca nu e mare diferenta intre ele . Eventual cauta pe internet niste review-uri si vezi care model are cea mai buna aderenta pe carosabil umed/zapada si caracteristici de franare mai bune si pune-le acelea pe fata.

- informativ , cat te-au costat cauciucurile?

Link către comentariu

@ gh3pard

Am prins o ocazie :(....205/55/16........

4 bucati Dunlop SP WinterSport (2 buc. M3 + 2 buc. 3D) + 4 jante OEM + 4 capace OEM = 200E

Transport gratuit din Germania pana in RO

Link către comentariu

oricum le-ai pune, fiind 2 tipuri diferite poti sa ai surprize in curbe la viteze mai mari deoarece aderenta unora e diferita de a celorlalte. Atentie la viteza in curbe pe carosabil umed (nu vb. de conditii de gheata/zapada ca acolo e clar pentru tot omul ca se merge cu atentie)

Link către comentariu

Recomand NOKIAN 215 / 55 / 16

- W: pentru cei care merg pe drumuri cu zapada multa;

- WR: pentru cei care merg afara si au autostrada;

Personal am W si va pot spune ca sunt exceptionale ( peste Michelin ).

Scuze, am uitat sa zic ca anvelopele sunt de iarna.

Link către comentariu

Salut. Eu merg de 2 ierni cu Dunlop SP Winter Sport 3D 215/55/16 cu 97H si sunt tare incantat de cum se misca pe zapada masina. Nici nu-mi imaginam ca pot merge prin asa locuri cu aceste cauciucuri. Nu stiu daca conteaza prea tare dar sunt aduse din State. Recomand cu incredere acest tip de anvelopa. Seara buna.

Link către comentariu

Pe mine m-ar interesa rezistenta la uzura - sa le schimb cat mai rar avand in vedere ca rulez mai mult de 30k de km pe an si nu prea au timp sa imbatraneasca... Cati km ar trebui sa dureze un cauciuc si daca asta depinde de producator.... de ex. primele cauciucuri ale mele au fost bridgestone turanza 215/55/16 W si au tinut doar 20k de km din cauza ca am avut dereglate unghiurile... Un amic a luat skoda dotata cu continentaluri si are 70k facuti cu ele... Cred ca ar fi interesante parerile voastre...

Link către comentariu

producatorii dau o medie de 45-50.000 km per set in conditii ideale (rotatie periodica, umflate la presiune adecvata si verificate periodic, unghiuri corecte, drumuri decente). Asta la cauciucuri de vara. Am impresia ca cele de iarna se duc mai repede...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

am si eu o intrebare, pe masian am cauciucuri 215/55/16 iar in CI a masini scrie 205/55/16 pot exista unele probleme la inspectie ?

Eu zic ca nu....dar mi se pare ciudat ca nu ai trecut in carte anvelope 215/55/16

Link către comentariu

Ca tocmai am schimbat setul de vara cu cel de iarna, acum tre' sa arunc cauciucurile de vara care si-au dat duhul... Ca sa nu schimb setul de jante de 16", care se prezinta f.bine", si m-am gandit ca poate chiar trec de la 215/55R16 la 225/55R16, ca tot sunt compatibile, poate castig ceva stabilitate in plus. Nu stiu inca, oscilez intre cele doua, 225 sau 215.

M-am tot uitat si am dat gasit:

1. Yokohama AVS SPORT 225/55R16 95W,la 400ron/buc;

2. Firestone TZ300 215/55R16 97 XLH, la 500ron/buc;

3. Continental Procontct 215/55R16 97 XLH, la 425ron/buc;

4. Dunlop SP3000 215/55R16 93W,la 490ron/buc.

Pe ce sa merg? Cum se prezinta Yokohama in general?

Modificat de ECL
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!