Jump to content

Computer bord blocat


AndreiO2
 Share

Postare recomandată

Imi cer scuze daca mai era vreun topic ce ataca acesta problema, grava dupa parerea mea.E putin mai lung postul dar as vrea sa prezint cu lux de amanunte ca mi se pare ciudat si ....foarte urata patania. Mi s-a intamplat la un drum de noapte incheiat cu circa 2 ore in urma asa ca iata imrpesiile la cald si ce am patit. Eu suspectez o blocare zdravana a unui din calculatoarele centrale ale masini. Va dati seama ca sunt disperat si astept o parere daca a mai patit cineva si cat de grav ar putea fi. Sunt si super nervos pe deasupra poate nejustificat dar la cat costa masina asta ai unele pretentii. Iata cum s-au intamplat lucrurile:

CUM SI CAND S-A INTAMPLAT: Fiind noapte si conducand de ceva timp am oprit intr-o comuna mai rasarita si lumina sa ne dezmortim picioarele si sa ne "aerisim" putin (eram 5 persoane in masina).Am oprit motorul, am scos cheia din contact si am iesit toti afara. Usile din partea stanga (dispre sosea) le-am inchis dupa ce am iesit, cele din dreapta le-am lasat deshise pe ambele sa se mai schimbe aerul. Dupa circa 5 min sa zic aproximatic am pornit can stupoare imi aparea pe maxidot ca am cele 2 usi din dreapta INCA deshise.Bineinteles ca primul lucru am zis mai inchideti-le odata mai hotarat putin. Bineinteles ca erau inchise. Maxi dotul se BLOCASE pe acea stare cand avea usile deschise.Mi-am zis ca e o problema de firmware (care desi nu trebuia sa existe) a aparut. Bineinteles ca fiind pe acea imagine cu "usi deshise" nu mai intra in nici un alt meniu. Am oprit din nou pe dreapta (am facut asta de vreo 2 ori) am scos cheia din contact am stat vreo 30 sec cel putin. Am repornit. ACEEASI imagine pe Maxi dot.

Am pornit cu acea imagine. Si aici incep erori pe care le-am constat in mers si care banuiesc (nu stiu exact cum e gandita masina dar am urmatoarele erori. Iata ce am constat merg cu BC-ul "busit"

- dupa ceva timp mi s-a stins ilumnarea display-ului si butoanelor de la Stream desi acesta mergea in conitnuare si executa corect toate comenzile

- semnalizare: se aprindea corect(inclusiv cea "confort") DAR martorii (sagetile) pt semnalizare nu se aprindeau, iar semnalul acustic NU se auzea nici acela

- luminile : se aprindeau corect DAR pe bord (iarasi) nu aparea nici nu martor nici la faza lunga si nici la cea scurta

- de pe stream disparuse imediat dupa blocaj afisarea de temperatura (probabil nu o mai receptiona de la BC)

- martorul de la frana de mana este singurul care imi apare corect (la pornire reapar acei 3 martori care trebuie sa apara si care se sting cand pornesti)

- CEA MAI TARE FAZA : duap ce ca ori de cate ori am oprit si am repornit si nu s-a deblocat, e urmatorul lucru. Masina se armeaza normal (sper sa nu se dezarmeze singura noaptea), dar se intampal ceva extrem de ciudat. Se sting dupa cateva secunde ledurile butoanelor, displayul maxi dotului DAR bordul cu toate cadraenle (turatii , viteza, temperatura si nivel carburnat) TOATE astea raman aprinse. Am stat langa ea vreo 5 minute, am revenit dupa vreo ora. In acest moment cu BC-ul blocat dupa mine NU se mai sting, raman aprinse !

Sper ca nu v-am plictisit dar mi s-a parut lasand la o parte faptul ca mi s-a intamplat (si eu nu am mai auzit de asa ceva) in caz ca e o problema uzuala astept pareri si sfaturi si daca exista (dar nu cred) explicatii pt ce s-a intamplat :wub:

Sunt victima unui "bug" dur de firmware sau ceva chiar mai grav acum proaspta "implementat" pe MY 2008 sau e ceva vech?

Masina teoretic e operationala cu neajunsurile si fenomenele de mai sus. Maine astept sa vad daca dupa vreo 10 ore o ia corect. Ma indoiesc . Oricum imi doresc sa nu porneasca ca in momentul unei diagnoze in service sa le indice corect ce a fost...Daca isi "revine" singura iarasi e nasol ca nu stiu cauza si poate reapare din nou. Mai postez maine acum ma duc la culcare destul de amarat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • AndreiO2

    19

  • rvacaru

    8

  • gabriel

    8

  • danycoca

    7

:wub: Asta e dezavantajul in a cumpara masina noua :P Trebuie sa ii rezolvi tu toate bubele cu care iese din fabrica :P

Nici nu stiu de ce iti faci atatea ganduri: inapoi in service, doar ai vrut masina noua ca sa ai garantie, nu?

Nu e o problema generala, eu pana acum nu am mai auzit la nimeni asa ceva, cel mai grav bug la maxidot de care am auzit este ca dispare cateodata afisajul sau apar caractere ciudate, datorita panglicii/conectorului de legatura. Dar nu are nici un alt efect decat ca dispare afisaj maxidot.

Asa ca fuga la service, diagnoza, inlocuit ce e defect si cam asta e :P

Modificat de rvacaru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic sa nu iti faci mari probleme pana nu se uita cineva in service la ea...doar ai garantie, cum spune colegul rvacaru mai sus. Nu cred ca ai probleme la "unul din calculatoarele centrale" ale masinii, cel mai probabil este o problema la instrument cluster (bord) ori la mufele de cuplare ale acestuia, ori la fire. O diagnoza cu VAG COM ar putea sa iti dea ceva indicii. Ai putea incerca sa scoti ambele borne de la baterie pentru cateva minute (stiu ca in multe cazuri, erorile stocate se sterg dupa 2 minute, parca) si sa vezi daca mai sunt probleme dupa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In dimineata asta dupa ce a stat vreo 10 ore. Am pus contactul totul se pare ca merge acum normal din nou. EXACT de ce mi-era mai teama mai tare. Ca pot sa patesc asa din nou :(. Spune-ti-mi va rog daca ma duc cu ea in service e posibil ca aceasta eroare sa se fi inregistrat in caz ca nu s-a blocat chiar si partea care inregistra erorile :( Sau ma duc de maimutoi sustinand ceva ce nu prea au auzit cei din service si care eu personal nu o pot demonstra decat daca masina a inregistrat "ceva" . Exista sigur acel ceva sau ma fac de ras ?!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

desi cam neortodox sfatu meu.. si poate putin deplasat..DACA e sa ti se mai intample incearca sa scoti o borna de la baterie.. teoretic ar trebui sa se reseteze tot...desi sper sa nu ti se mai intample.. partea proasta e ca daca nu te duci cu ceva conctret la service or sa ezite sa te creada pe tine... sa ne zici cum ai rezolvat problema. mai am vreo 5 saptamani si-mi vine si mie masina (teoretic) :( si sa stiu la ce sa ma astept si cum sa remediez :mop: bafta multa

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mergi la service si cere o diagnoza. Spune ce ai patit. Daca te considera nebun, te duci la altii. Daca toti te considera nebun vinzi masina, nu ti-ai atins scopul achizitionarii unei masini noi -> nu ai garantie si suport tehnic. Simplu :(

Eu zic ca daca s-a intamplat o data, o sa se mai intample. Ceva nu e ok acolo, masina e prea noua sa aiba "fite". Sigur e stocat ceva in ECU. Daca nu mergi sa vezi, o sa regreti ca nu ai incercat si nu ai aflat ce a fost.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ceva asemanator se mai intampla si la masina din semnatura, dar la navigatie. Am patit-o de vreo 3-4 ori pana acum. Dupa ce opresc motorul si il pornesc din nou, atunci cand apas pe butonul care imi arata pe unde sunt, ramane blocata navigatia la ultima oprire. A fost funny cand am ramas in Ungaria in "pana". Dar la mine se remediaza f simplu: opresc masina si o inchid pt aproximativ 15 minute. Se reseteaza singura si totul este ca nou. Asta s-a intamplat si la tine: s-a resetat si de aceea este totul perfect acum. Dar, la mine, cand am facut o scanare mi-a aparut la modulul navigatie problema pe care am avut-o. I-am sters erorile si totul este perfect acum. Asa ca s-ar putea ca si la tine sa fi ramas in memorie eroarea. Fa un test cu vag-com. Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca toti te considera nebun vinzi masina, nu ti-ai atins scopul achizitionarii unei masini noi -> nu ai garantie si suport tehnic. Simplu :(

Nu mi-o lua in nume de rau...dar... nu cred ca si-a cumparat masina sa o vanda :mop: Trebuie mers la ei si daca tot fac pe nebunii le faci scandal. Dupa ce ca stai pana sa-tin vina mai stai si dupa cu ea in service pentru "mici defecte". Este inacceptabil faptu ca dupa 4 luni de asteptare, mai ai si probleme cu ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca o sa ma duc cu ea in service. Daca a ramas eroare pe undeva banuiesc ca nu se sterge

"singura" dupa un timp.Se sterge doar cu programul dedicat pt VAG sau se poat sterge erorile singure in timp?! Acum in august cu concediile(cel putin explicatia oficiala a lor asta este) ma programeaza cam in 10-14 zile cel mai devreme :(. Asa ca sper daca e ceva sa ramana?

Intrebari mai de "newbie" va rog sa-mi spuneti si mie:

1. Daca cer o "diagnoza" ce fel sa le spun sau stiu ei ce sa faca?! :icon_thumright: Si daca nu gasesesc nimic sau imi sterg erorile si spun ca nu a fost nimic daca masina e in garantie platesc ceva?

2. In general constatatrile servicului si sventual manopera pt diverse remediere in perioada de garantie, daca nu e ceva standard (exemplul asta cu diagnoza computerului de bord) se plateste sau nu in garantie ? Ca banuiesc cu nu ORICE ti se nazare pierd aia timp sa-ti investigheze tot ce ti se pare tie si banuiesc ca te pun sa platesti mult ca sa-ti "dispara" cheful sa te duci pt orice (desi mi s-ar parea normal ca in garantie sa poti face asta...nu toti au avut masina VAG inainte sau poate sunt la prima masina sunt multe cazuri

Cum e de fapt situatia cam pt ce te "taxeaza" propmpt baietii de la service(dealeri) Skoda CHIAR si in garantie ? Ca sa stiu si eu sa nu ma cert daca chiar trebuie sa platesc ceva sau sa o inghit nemestecata.Multumesc :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

c4linutz, crede-ma ca sunt "luptat" cu serviceul Skoda, si ajungi la un moment dat sa uiti tot ce bun si frumos la masina, si sa vrei sa o vinzi daca se poate pe alt continent sa fii sigur ca nu o mai vezi niciodata :icon_thumright:

Ar fi culmea sa te puna sa platesti o diagnoza. Eu vreau sa merg sa cer un senzor de alarma nou. Nu am cum dovedi ca e defect, decat prin memoria cu alarmele (unde la urma urmei pot declansa cate alarme vreau). Daca vor sa inteleaga e bine, daca nu, reclamatie la "firma mama" si treci la alt service. Daca cu nimeni nu ai spor, e logic sa te gandesti la alt produs, nu? (am exagerat cu problemuta mea, nu o sa imi vand masina pt un senzor de alarma, dar ideea e aceeasi).

Si da, e logic ca o masina nou nouta sa fie predispusa la bubite, nimeni nu scoate masini perfecte de pe banda. Daca sunt, le rezolvi pe garantie (ca de aia exista ea) si te bucuri 250mii km de masina fericit :Driver:

Modificat de rvacaru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bubite...nu zice nimeni nimic!! dar conteza si cand apar!! ca daca vin pe la 2-3000 km parca iti piere tot entuziasmul!! pe la 100-150 000 nu s-ar supara nimeni! :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu m-ai inteles... prin bubite ma refer la cele care apar in primii 1000 de km sa zicem... contacte imperfecte, vicii de material, etc. Nu datorate uzurii ci a unui defect de fabricatie (fie el asamblare sau executie).

Ca nu se inchide portbagajul usor sau sare 2 cm in loc de 3...sa fim seriosi... eu nici nu am observat ca sare :Driver: deschid, ridic si gata :icon_thumright:

Modificat de rvacaru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

AndreiO2: eu unu as merge peste ei si nu as fi dispus sa astept nici o zi. mai au si tupeu, dupa ce stai 4 luni si astepti masina, daca vine cu un defect mai stai o luna ca sa o repare, asa ceva nu este acceptabil. te duci si sari pe ei si nu ar trebui sa accepti ceva mai mult de 24h termen de rezolvare. hai inteleg ca daca e o piesa defecta trebuie sa astepti o sapt pana vine din fabrica dar pt diagnosticare si faze de genu asta nu imi pare normal. oricum nu e vina firmei skoda, decat ca a trimis ceva cu defect, as zice ghinion, vina e a dealerului care e obisnuit sa te lalaie si la noi inca nu sunt obisnuiti cu termenul de satisfactie a consumatorului.

stie cineva ce scrie in certificatul de garantie? care sunt termenele de interventie in perioada garantiei?

Modificat de dustangel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa mergi la reprezentanta te jupoaie de bani. Eu iti sugerez sa vizitezi o firma de tuning. De pilda eu ti-as putea sugera una la Cora Pantelimon in incinta fostei fabrici de incaltaminte Antilopa . Eu cred ca acolo te-ar putea ajuta fara costuri prea mari.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu sugerezi bine in cazul unei masini in garantie, daca te referi si la "remediere". Pentru o simpla diagnoza poate sa roage un coleg cu Vag-Com (din orasul sau) :icon_cool:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

incearca sa reproduci conditiile, adica sa lasi cele 2 usi de pe dreapta deschise ceva timp si vezi daca se intampla din nou. Daca se poate reproduce problema, va fi usor sa le arati in service.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-am gandit si eu la asta ar fi chiar tare asta sa se repete si sa se repete la toate dar nu cred :icon_thumright:.

Nu mai situ exact cand am scos cheia din contact daca erau deshise deja usile sau doar acelea e cam complicat o sa mai incerc. Intre timp mai astept sa vad poate i s-a mai blocat cuiva afisajul la maxi-dot si alte chestii pe la martori la MY2008 e bine daca ar fi singular, cel putin pt ceilalti colegi forumisti :icon_cool:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Mie mi s-a intimplat exact acelasi lucru. Masina E OCtavia II elegance 1.9 TDI MY 2008. Am mai scris despre asta in probleme serioase ....etc. Ma duc la service saptamina viitoare. La mine Maxi-dotul a ramas blocat in ultima pozitie accesata, comenzileradio de pe volan nu mai functionau, martorii de bord la fel ( bine ca mergea semnalizarea si luminile, eram la 300 kM de Bucuresti) si ce a fost cel ma grav clima a refuzat sa mai functioneze. A doua zi dimineata totul era perfect. O sa va scriu ce au spus la diagnoza, masina avea in jur de 2500 km.E tare frustrant sa platesti 19000 de euro ( in cazul meu ) si sa se intimple asta. :icon_thumright:.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Doamnelor si domnilor se pare ca MY 2008 vine (totusi) cu un bug. Firmaware electrica ce o fii....Se pare ca s-a intamplat tot noaptea (cand ai consum mare pe partea electrica) .Vesti f proaste a mea a facut nu dupa 2500 ci dupa 750 doar...bineinteles ca sunt sigur ca vor spune alti 10 cu MY 2008 ca ei au 2000 sau 5000 km si nu au patit. Intrebare ati mers noaptea cu toti consumatorii porniti mai mult de 2 ore ? Simt eu ca e in zona asta treaba..poate ma insel dar...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am mers 3-4 ore avind clima pornita, lumini de drum,radio si cam atit. era ziua.

Modificat de Ice_2k
Nu mai da quote la mesajul anterior!
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Posesori de MY 20008 1.9 TDI (de preferat cu senzor de lumina si elegance) daca se poate va aminti sa fii facut un drum mai lunf de 2-3 ore cu farurile aprinse tot timpul si apoi sa opriti undeva si sa va continuati drumul ulterior FARA sa se intample "fenomenul" aceasta ?:(. Din pacate singurul test care s-ar putea face e sa pui 100 insi sa mearga 150-200km cu farurile aprinse, sa se opreasca, sa scoata cheia din contact si apoi sa reporneasca! Imposibil !!!! Daca e chestie super noua sa poate face ceva in service .Problema mea ca toate 1.9 TDI MY2008 la faza cu mers cu faruri vor da de "fenomen" Eu asa simt... . Nu vreau sa doresc cuiva asa ceva Doamne fereste....O sa aflam in curand daca ramane ceva la o scanare. De la Daniel intai probabil si apoi daca am aceeasi chestie si eu e clar :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Senzorul de ploaie e model nou fata de celelalte. E clar pe undeva e schimbat ceva in electrica masini (desigur) n-ar trebui sa inlfuenteze prin simplu fapt ca are senzor. L-am amintit doar ca elemente de legatura pt cineva mai experiemntat poate trage niste concluzii. Eu cred ca in principal e legat de mersul cu farurile mult timp de orpire si repornire in acest timp. Altceva NU vad deocamdata....A facut doar o data la mine la PRIMUL drum cu faruri peste 2 ore

Modificat de xxnelu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mai eu cred ca nu strica niciodata sa semnalam ceva,poate ca nu sunt totusi ca romanii,si mai iau in calcul si ce zic clientii.Chiar sunt curios daca raspund la mail.O sa il dau pe forum,Sper sa nu se uite dupa ce imi fabrica masina.Si poate asa aveti si voi un raspuns de la fabrica,ca la noi cu service-ul nu se stie niciodata ce se intampla,poate chiar nu au intalnit asta si normal ca nu stiu ce are.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Totusi, AndreiO2 eu cred ca-s prea multe fabulatii pe baza atator de putine informatii.

Ai fost la service?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mda... si mie mi se pare cam mare generalizarea. orice masura "cetateneasca" e binevenita in masura in care are un demers real si verificabil. nu va suparati pe mine, dar un mail de genul "sunt viitor proprietar de O2 si vreau sa va atrag atentia ca...", bazat pe un singur caz, reduce greutatea mailurilor care semnaleaza probleme adevarate.

parerea mea...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!