Jump to content

Caraie planetarele

AdiF
 Share

Postare recomandată

Pentru piesele OEM fabricile trebuie sa respect un nivel de calitate impus de producatorul de masina, asta-i clar. Sunt ferm convins ca furnizorii de piese in proportie de 30% le livreaza si produse importate din China care vizual, poate si calitativ sunt perfect identice cu cele originale fabricate de ei candva, pe care nu o mai pot produce in asa fel incat se incape in pretul pe care il plateste VAG. La piesele AEM cred ca se schimba rapoartele adica 50 Asia-50% Europa. Altfel nu imi pot explica cum pe alibaba, chinasupliers.... se vand pompe de apa, role de intindere, brate....la container. Asa cantitate evident ca este cumparata de un producator de piese care nu isi mai permite sa produca la pretul dictat de piata si mai bine cumpara si le revinde sub sigla proprie.

Ce ne impinge catre piesele OEM? Siguranta ca cumparam o piesa cat de cat cu calitatea controlata de producatorul de masini in contrariu cu cele AEM a caror calitate este controlata doar de furnizor. Ca argument contrar nu cred ca un set de brate Lemf

Modificat de msanyix
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 703
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• C o s m i n

107

• Executron

22

• valioglu

20

• lupo_bv

18

Top Posters In This Topic

Posted Images

Adica daca le-am luat de la astia gen Autonet,adica dealer-ii mari de piese sa ma astept ca sunt...fake-uri!Eu zic ca am luat piese bune, da-le-n ma-sa,ca stii ce frumoase erau in cutiile alea noi!!!! :))

Tot de la Autonet am luat si eu. Si tot cutii frumoase aveau, de iti venea sa le tii in vitrina.

Dar vreau sa-ti spun ca bratele Lemfoerder pe care am dat 500 de euro, sunt prastie. Nu bat, dar la solicitari mai sanatoase zici ca se rupe masina in doua. Nici macar in prima zi cu ele n-am avut impresia de "masina solida". La fel sunt si in ziua de azi. Si urmeaza sa cumpar altceva, vad eu ce si de unde, dar in nici un caz ce am acum.

End of :)

Link către comentariu

daca nu ma insel brate fac si aia de la Mapco...daca te intereseaza vreun cod sau pret la ele aici sunt

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut!Nu am schimbat capul de planetara.Mai merg ceva cu el,nu stiu daca voi avea ceva probleme mai grave!Ma orientasem la cele italiene,dar in final nu stiu ce voi alege.Multumiri lui Cosmin ,care mi-a raspuns la telefon intr-o zi de Sambata!

Link către comentariu

Pai este foarte simplu de ales!Un cap de planetara Metelli este in jur de 250 de lei iar un Spidan GKN este in jur de 450 de lei!Amandoua fac acelasi lucru si sunt absolut convins, din experiente anterioare, ca rezista cam acelasi numar de kilometri, daca si numai daca, nu se rupe vreun burduf de planetara intre timp,fara sa ai tu cunostiinte de acest fapt! :lol:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am luat Metelli cu 175 de lei .Stie cineva daca este bun acest cod:15-1239 sau asta OE 8D0498099B cod motor ANA WVWZZZ3BZYP228342.Multumesc anticipat!

Link către comentariu

Tocmai ce am observat si eu ca mi s-a spart un burduf de planetara la capul de planetara de care vorbeam mai zilele trecute.Ciudat este ca este rupt undeva langa colierul care il prinde pe bratul planetarei.Maine sau cel tarziu poimaine trebuie sa-l schimb.Probabil ca am lasat masina parcata cu directia bracata ptr ca alta explicatie nu gasesc intrucat nu imi aduc aminte sa fi agatat vreo linie de tramvai sau vreo sarma.Insa am urcat pe o bordura unde am atins putin pe dedesubt dar m-am gandit ca am atins vreun brat.Chiar m-am bagat sub masina dar nu am observat nimic suspect...

Link către comentariu

Si la mine caraie cand parchez, capul de planetara pe dreapta,dar am inteles ca mai pot merge asa cateva mii de km.Voi ce ziceti?

Link către comentariu

Depinde cum ai noroc. Daca burduful e spart de ceva timp, a intrat mizerie si binenteles vaselina nu mai este, poata sa se sparga oricand.

Modificat de cristi-bv
Link către comentariu

Da poti merge dar sa nu fortezi masina in curbe, adica fara accelerari bruste.

Link către comentariu

• 1 month later...

si eu am avut o problema asemanatoare cand luam viraj spre dreapta fie ca masina era in sarcina sau nu se aurea un carait. m-am dus cu masina in service si acolo or spus ca ii de vina rulmentul de la roata din fata stanga. cand or desfacut la roata sa schimbe rulmentul or descoperit ca filetul de pe capul de planetara era distrus, butucul era si el stricat in locul unde intra rulmentul s au facut niste santuri si a trebuit schimbat si butucul pt ca noul rulment nu mia intra cum trebuie avea joc. la planetara or refacut filetul ca sa nu cumpar alta fiind scumpa si or garantat ca o sa tina filetul facut de ei.

si partea interesanta este ca aveam probleme cu franele: am dus masina pe tester si cei de acolo au spus ca trebuie schimbata pompa abs. porblema se manifesta in sensul ca la fiecare frana imi intra in functie abs chiar daca nu era nevoie si oprirea se facea mai greu decat in mod normal se auzea un zgomot si pedala trepida. noroc ca am schimbat rulmentul s butucul si acea problema s-a rezolvat de la sine ca eram pe punctul de a cumpara alta pompa abs

Link către comentariu

• 4 months later...

am si eu o problema si banuiesc ca de la planetara se trage.Cand virez dreapta se aude o bataie precum o bormasina setata pe percutie.bataia persista numai la plecarea de pe loc cu viraj dreapta si in curbe la fel spre dreapta numai cand accelerez.

-as vrea sa stiu care planetara este cu probleme[stanga sau dreapta]?

Link către comentariu

Dreapta.

Link către comentariu

• Administrator

Pai cum care planetara?

Mai mult ca sigur este capul de planetara cel care face zgomot, dar asta ar trebui sa-ti dai tu seama de unde vine "bataia".

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare! Am si eu nevoie de ajutorul vostru (parerea voastra) ca am observat ca va pricepeti, iar eu sunt inca la inceput :rolleyes: . Am schimbat cam acum un an, burduf planetara dreapta si acuma mi-a descoperit la service ca imi este fisurat si burduful stanga fata. In 2 zile urmeaza sa merg sa mi-l schimbe. Bun, problema este ca mecanicul m-a intrebat daca nu cumva aud ceva sunete in viraje, si i-am spus ca nu, dar facand un drum de 120 de km intre timp, am auzit in viraje "acel sunet" care nici nu stiu cum sa il explic, parca ceva se rostogolea dintr-o parte in alta, cand luam viraj la dreapta suna in stanga si invers, daca luam doua viraje, sau mai multe, la dreapta, doar la primul viraj se auzea sunetul. Daca stiti ce ar putea fi, aveti vreo idee, mi-ar fi de folos. Va multumesc anticipat ;)

Link către comentariu

daca a intrat apa la planetara in timp rugineste. Asta e motovul ptr care a intrebat mecanicul. Daca ai noroc si schimbi la timp scapi daca nu trebuie schimbat capul de planetara...e posibil deci sa fie capul de planetara

Link către comentariu

mersi mult de raspunsul asta prompt. mi-a mai spus cineva exact acelasi lucru, ca atunci cand voi schimba burduful, e posibil sa scap de sunetul asta. daca nu, probabil capul. mersi mult de sfat.

PS: sti cumva cat ar costa schimbul la capul de planetara? (in linii mari bineinteles)

Link către comentariu

In jur de 300 lei piesele + manopera. Gasesti in topic mai multe date.

Link către comentariu

Daca deja bate capul de planetara, inseamna ca e larevedere!Schimba-l direct fara sa mai stai pe ganduri, adica nu incerca sa bagi vaselina, sa-l speli si sa-i schimbi burduful pentru ca vei plati 2 manopere de pomana!Capul e deja dus!

Link către comentariu

Hmmm....am fost azi la service. S-a uitat mecanicul, a condus masina sa vada ce si cum suna, si a zis ca nu e capul si nici rulmentii sau bucsele, si a pus burduful. A zis ca sunetul nu i se pare a fi unul mecanic :blink: . Sunetul tot acolo e, intradevar e un sunet tare ciudat, parca ceva scartaie, trosneste, habar nu am cum sa il descriu (se aude cam incet ce ii drept, nu e un sunet puternic sau pronuntat). E ca si cum ar fi o piatra, un surub, care se tot plimba dintr-o parte in alta. Nici macar din ce parte vine nu am habar, si cred ca nici mecanicul habar nu avea. A zis ca daca se amplifica sunetul sa ma intorc ca atunci sigur o sa gaseasca problema :huh:

Modificat de CrisBoy
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Putin ajutor daca se poate, am schimbat toate bratele pe partea stanga iar cand masina mi sa stricat mia iesit capul planetarei cel dinspre cutie care are o piesa in stea si 3 rulmenti pe fiecare brat tripoda parca se numeste problema mea este ca dupa ce am montat toate bratele nu mai resusesc sa bag tripoda+ cei trei rulmeti ai ei inapoi in carcasa, carcasa ramanad pe cutie prinsa in cele 6 sau 7 suruburi hexagonale, ce pot face mai detaliat ca sa o pot baga la loc? Ce operatiune si cum ca deja ma obosit.

Link către comentariu

De ce n-ai luat jos planetara?

La fel si capatul dinspre cutie. Altfel lucrezi cu ea pe masa.

Link către comentariu

pai a iesit cand m-am chinuit sa trag masina din drum, sti cum o pot baga la loc fara sa dau jos cele 6 suruburi ale carcasei de planetara?Am vreo sansa e vreo metoda ca sa tin planetara inclinata?

Link către comentariu

Cta, nu e bine sa faci asa. Asa cum a zis Cosmin, da jos tripoda, asambleaz-o si dupa aia urca planetara pe masina. Planetara stanga se poate scoate si se poate pune pe masina, fara sa desfaci niciun element de suspensie. Scoti doar roata.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!