Jump to content

2008 .: R32 Deep Blue

voinea

Postare recomandată

• Administrator

daca am noroc sa fie neschimbate de la 2009 la 2010 inseamna ca in ianuarie sunt direct la plata impozitului pe 12 luni si castig 2 luni de mers gratsi cu masina din aceasta "stationare" a impozitului.

Link către comentariu

Bravo. Faci o alegere inteleapta sa pastrezi masina. La cat a costat si cat ai mai investit in ea, daca ai vinde-o acum ai pierde enorm. Chiar daca masina ta e impecabila si intretinuta ca la carte, preturile la R32 sunt destul de mici si sunt foarte putini oameni ar oferi pretul corect pe ea.

E buna ideea cu Multivan-ul. Un prieten de familie care are casa si in Germania si-a luat Multivan Highline TDI 4Motion si pot spune ca este o masina superba. Am facut cateva drumuri Bucuresti-Karlsruhe cu ea si este foarte tare. Spatiu interior imens, scaune comfortabile, un ecran de 15 inchi la care se pot uita toti pasagerii din spate. Motorul + 4 Motion se comporta bine, este destul de stabila pentru gabaritul ei si face fata cu brio mersului mai tare pe autostrada.

Are deja aproximativ 240000 km fara probleme majore. Deci chiar este o masina de tinut peste 5 ani.

Bafta.

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu
  • Administrator

cu multivanul e o poveste super simpla. M-am dus pana la PBN cu Alex (kinderul meu) si ne-am urcat in ea. Eu studiam pozitia inalta, butonele de pe consola. In 5 minute de joaca in spate Alex al meu spune "cand voi fi mare si voi avea copii asa masina o sa-mi cumpar" . Am stiut ca e potrivita. L-am mai descusut putin, apoi am prezentat si sotiei ideea , cum mai facem drumuri noi 4 + alta familie am zis ca e o varianta super. Am citit tot ce e scris aici la noi pe aria despre vanuri , am sunat cativa clienti cu T5 Highline tunati si m-am convins 100% ca e o masina deosebita de familie. Daca treci peste aspectul exterior de duba (e totusi un transporter) masina e superba la interior (in dotare multivan highline).

Vestea deosebit de buna e ca de o saptamana a fost lansat si in RO (dar si DE de o luna) T5 GP . Modelul facelift al T5ului are aproape acelasi interior (au luat mult pe bord de la Golf VI dar scaune, usi sunt la fel de bine facute) au trecut toate de la 1.9TDI-2.5TDI la 2.0TDI si exista spre bucuria mea 2.0TDI + 4motion + DSG 7trepte. 400Nm cu DSG si 4motion, interior piele, senzori parcare fata-spate, navi cu toata europa, 2 usi electrice, clima , pachet noapte , geamuri 60% tined, cam astea sunt dotarile. Mai stau putin sa iesim din iarna ca nu prevad sa avem drumuri pana in primavara dar se pare ca va fi un bun inlocuitor pentru PLUSul nostru ca masina de familie. Acum doar sa iasa socoteala mea (socoteala ce aici vede pentru prima data ochii altcuiva) si sper sa-mi iasa. Daca iese R32ul ramane la mine multi ani de acum. Si nu-mi pare rau deloc :rolleyes:

PS: T5 GP mai are inca 6-7 ani de viata deci nu va fi un model invechit o lunga perioada de timp.

Link către comentariu

Din cate am citit ti-ai montat scaune incalzite la R32. Poti sa imi dai mai multe detalii? As fi si eu interesat pentru passatul meu.

Link către comentariu
  • Administrator

mi-am montat incalzire in scaunele OEM scoica. Nu chiar usor (a fost nevoie sa se descoasa niste bureti - pus incalzirea si apoi cusuti la loc buretii). La Bogdan in atelier am facut operatia asta (el se ocupa de fel cu interioare de piele dar tot la masina lui de cusut ajungi daca vrei sa faci ca de fabrica incalzirea pusa)

Link către comentariu

Ai montat un kit de incalzire universal sau ai adaptat sa fie OEM?

Offtopic: am rezolvat cu interfata. Totul e ok acum :D. Mersi de ajutor.

Link către comentariu
  • Administrator

ufff... nu stiu daca e prin topic poza cu scaunele . Am pus husele oem cu swich-uri cumparate separat. Butoanele OEM vin cu toata masca climatronicului si ar fi costat prea mult (+ca nu prea sunt fan desfacerea consolei ca sigur apar zgomote in timp) . Daca nu e pe topic poza fac maine cand plec la munca una cu telefonul si o atasez. Cum afara a dat deja frigul sunt foarte incantat ca am incalzire

Link către comentariu

Niste poze cu masinica cand mai vedem si noi ? :D

Modificat de Sergiu.B.
Link către comentariu
  • Administrator

pai azi i-am facut baita si maine daca prind soare poate facem si poze cu rotile de iarna :D incercam incercam

Link către comentariu

Cat a costat haldex controler si cat de greu este de montat? Am citit ca se simte mai multa tractiune pe puntea spate,este adevarat?

Cat priveste vanzarea masini ,iti spun din proprie experienta ca nu merita nici macar sa incerci sa o vinzi, eu am cerut 13.000e pentru predare leasing ,unde mai sunt 2 ani de contract incepand cu luna a-2a din 2010. Toti cei care m-au sunat mi-au oferit schimburi...

O sa o achit iar apoi o sa o vand in Germania, din pacate la noi lumea cunoaste decat doua masini X5 si Q7, cu toate astea nu am vazut niciodata 7 peroane intr-un Q7 :RO flag:

Modificat de mefisto
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Foarte tare... masina si toate cele relatate aici. Bafta in continuarea planurilor! Cred ca folia si suspensia anuntate, o sa'l faca si mai "nervos"(de parca nu ar fi de ajuns).

Offtopic: Noul Golf R nu e tentant??? 270cp dintr'un motor de 2l, dar ma gandesc ca motorul nu e asa "dispus" la tuning ca si cel de R32 si nu ar fi o schimbare semnificativa, eventual acel Audi.

Cum zicea cineva mai sus, cine stie daca o sa mai vedem motoare de astea pe Golf in goana asta dupa motoare mici, consum redus si cai multi...dar nu se stie cata fiabilitate.(PS: Vorbesc de motoare pe benzina).

Inca o data bafta! Si asteptam noutati dupa cum ne'ai obisnuit in acest topic... :vaidecapulmeu:

Modificat de sochaux_s
Link către comentariu
  • Administrator

mefisto> nu are rost sa o vand pe nimic. Mai am de plata destul la ea cu leasingul si chiar e o masina ce-mi place enorm. Soundul intradevar nu va mai fi pe nici un golf asa (din pacate).

Golf VI R e interesant dar nu m-as simti mai bine in el. Poate in S4 dar cum ziceam mai sus ma tenteaza ca masina de familie sa ajung la un T5 Mutltivan 2.0TDI CR 180CP +cip. Asa singurul motiv sa schimb R32ul ar fi pentru scirocco R sau altceva mic si sport. Poate acum ca VW detin 20% din suzuki o sa vedem masini mai multe pe clasa mini-mica (deh or dezvolta si ei impreuna platforme)

Link către comentariu

Ai vrea o tractiune in defavoarea R32-ului?! Ok... e 2.0T care e mult mai tare decat acel 3,2 in multe privinte (mai putin sound-ul) dar e tractiune. S4-ul e vis dupa mine. Ma refer la cel nou.

Link către comentariu
  • Administrator

daca-mi iau T5 renunt la ideea de S4 nou (momentan).

In 2010 cobor R32ul 2cm. Momentan nu am facut modificarea datorita garajului ce nu-mi permite intrarea decat cu ceva modificari (la garaj). Din mai-iunie 2010 voi schimba apartamentul si nu voi mai avea problema asta.

Link către comentariu

ca si posesor de T5 2.5 174CP long version 8+1 pot spune ca sunt cele mai confortabile masini la drum lung.

nu amortesti ca in masinile mici, motoarele sunt puternice, transmisie pe pinioane, spatiu berechet (stai ca in fotoliu la volan) vizibilitate maxima (pur si simplu vezi peste masinile din fata)

a mea are 280.000km si in afara de oringurile la pompa duse (pierdea presiune la motorina daca statea pe dreapta peste 20 ore) si niste cuplaje pe la AC si alternator

nu am schimbat nimic, toate piesele sunt originale pe ea :icon_santa:

cine are familie si vrea confort maxim un t5 multivan e cea mai buna alegere...

daca vrei sa iti faci o idee de preturi si dotari intra aici: http://home.mobile.de/home/fahrzeuge-mahag...wagen-park.html

e reprezentanta MAHAG din Munchen, specializata numai pe vanzare si service de van-uri,

personal as merge pe Pan Americana sau United, sunt facute special pentru drum lung :offtopic:

Link către comentariu
  • Administrator

multumesc Alios de informatii dar discutia despre T5 e deja alt subiect. Oricum eu fiind a treia masina in casa (si eu si sotia cate o masina de oras , iar T5ul pentru iesiri in tara si din tara) prefer noul motor 2.0TDI biturbo de 180CP. Impozit mai mic, dotari mai recente. Prefer Multivan pentru locurile rotative din randul 2. Tu avand T5 lang inseamna ca ai T5 caravelle de aici si nr de locuri 8+1 ). La noi sunt suficiente 2+2+3 :) )

Hai sa revenim la R32. Plec spre bioru. Ce noroc pe mine ca nu dau zapada la racleta (masina fiind in garaj)

Link către comentariu

doar gti edition 30 care are 230 cp ar putea sal faca , ca unul nemodificat nu poate , oricum r32 e o super masina , nu sunt prea multe pe la noi

Link către comentariu
  • Administrator

Ca e supermasina am concluzionat si eu cu fiecare zi petrecuta alaturi de masina asta

Jurnal de bord: Am revenit acasa acum . Am bagat masina inapoi in garaj. E groaznic bucurestiul azi. Ninge abundent si e polei pe toate strazile. Zeci de dube tractiune spate, bmwuri sau mercedesuri cu probleme. Uffff... bine ca nu am fost "pupat" de nimeni in aceste 3 ore de trafic.

Link către comentariu

Te-am vazut pe la ora 2 in zona muncii. La cum ai plecat de la semafor, mi-as dori si eu ca B6-le meu sa fie 4motion ca nici cu mama cauciucelor de iarna nu m-am putut misca bine azi. Mi-au sarit in ochi led-uri alea. Intradevar, o folie ar schimba grav de tot aspectul inspre bine. :)

Link către comentariu
  • Administrator

acolo a fost al doilea loc din drumul meu unde fiind prima masina la semafor am plecat cu 30% pedala. Intradevar 4motion cu haldex-controler + gume de iarna = love . Vai cate masini am vazut azi patinand ba pe puntea spate ba pe fata ...

PS: ledurile stau pe DRL. Daca vrei sa-ti ia ochii le trec in proiector (desi nu sunt de acord cu asa ceva - doar pe ceata sau la drumuri lungi cu viteza apropiata de cea legala a tronsonului - a se citi 90kmh in orice curba ).

Link către comentariu

Esti un fericit cu R-ul in perioada asta. Azi mi-am blestemat zilele...in primul rand din cauza traficului si in al doilea rand din cauza aderentei mele si a altora.:D

Felicitari...ai o masina superba din toate punctele de vedere!

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu

Ca tot veni iarna, am sa-ti reamintesc :) . Faci te rog niste poze la incalzirea din scaune(unde e montat butonul,cum arata etc)? Cum se comporta acuma iarna? A meritat investitia? Cat te-a costat?

PS: nu ar strica niste poze cu masinuta, sa mai vedem si noi ceva frumos ;).

Modificat de dark_master
Link către comentariu
acolo a fost al doilea loc din drumul meu unde fiind prima masina la semafor am plecat cu 30% pedala. Intradevar 4motion cu haldex-controler + cauciucuri de iarna = love . Vai cate masini am vazut azi patinand ba pe puntea spate ba pe fata ...

PS: ledurile stau pe DRL. Daca vrei sa-ti ia ochii le trec in proiector (desi nu sunt de acord cu asa ceva - doar pe ceata sau la drumuri lungi cu viteza apropiata de cea legala a tronsonului - a se citi 90kmh in orice curba ).

Te-am vazut acum 3 luni, te duceai spre alexandria, eu spre bucuresti. Cred ca aveai ledurile pe proiectoare, ca erau prea puternice, plus ca si ploua afara. De la distanta se vedeau frumos, de aproape m-au orbit

Link către comentariu
  • Administrator

Cu siguranta erau pe proiector. Incerc sa fiu putin vizibil si sa trec (pentru a nu deranja)

dark_master> accesul la garaj e cam dificil sa-ti pozez intrerupatorul dar am gasit pe telefon niste poze (cam nasoale) de la montaj. Voi face si poza cu pozitionarea butonului

post-1-1261132149_thumb.jpg

post-1-1261132158_thumb.jpg

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!