Jump to content

Zgomote la rulare

j0ke
 Share

Postare recomandată

Spuneam maio sus de fsi uri ca sint mai zgomotoase,dar zgomotul care il aud este numai in mers,larelanti toarce bine motorul,se aude ca un huruit jos la podea si pe partea soferului si pe cea a pasagerului,si cind incepe,se simte o vibratie asa in podea,zgomotul seamana ca cel de avion asa....nu se aude mereu,dar este ff deranjant,nu stiu de ;la ce o fi...o fi de la distributie,ca nu am schimbato si am 105000km,o fi catalizatorul,ca merg cu senzoru de noxe defect de vreo 2 ani,dar daca era catalizatorul imi iesea la tester....nu stiu ce sa zic bucse si tot restu nu am sch niciodata....de la ce ar putea proveni acest huruit jos in podea?ma gindesc ca o fi si de la benzina ca ii bag numai 95,si fsi cere 99 sau ai buna.....performantele motorului nu sau schimbat dar ma scoate din sarite,acest zgomot

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• SSRAZVAN

15

• bamse

12

• georgebz

12

• lupo_bv

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...

Revin cu problema mea de mai sus. Am schimbat si suportii "10" de la telescoape pe spate + "3" si "6" de la arc.

Nu mai bate asa de tare ca inainte ci mai rar si cand bate bate odata nu de mai multe ori ca inainte. Bataia se aude numai cand trec peste denivelari sau gropite destul de mici care cat de cat se misca masina la trecerea peste ele :(

Nu stiu ce ar mai putea sa bata. Poate ma lamureste si pe mine cineva :(

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut.

Am descoperit întâmplător un zgomot în partea stânga faţă, care apare doar în următoarele împrejurări: în timpul rulării am roţile bracate la maxim spre dreapta, iau piciorul de pe acceleraţie lăsând-o să decelereze uşor, apoi îi dau brusc un "şpriţ" scurt. Se aud de fapt două zgomote, una în momentul şocului provocat de "şpriţ", de parcă se deplasează ceva, apoi se aude un zgomot "de revenire" în poziţia iniţială. Nu-mi dau seama exact, dar pare a fi zgomot de cauciuc sau plastic... în orice caz nu este de metal. Cu roţile drepte, bruscând-o în acelaşi fel, zgomotul nu apare. Iar în rest, la rulare normală nu se aude nimic, chiar în curbe strânse.

Am maşina de aproape 6 luni şi în intervalul ăsta i-am schimbat cam tot ce înseamă elemente de suspensie... amortizoare, bucşe basculă faţă şi spate, pivoţi, bucşe bară stabilizatoare (originale), bielete bară stabilizatoare, aşa că, prin eliminare, am dedus că trebuie să fie un element de susţinere a amortizorului. Am căutat aici pe forum şi înţeleg că scârţâitul poate fi de la flanşa amortizorului sau de la bucşa amortizorului. Am fost la service şi am vrut să comand flanşe + rulmenţi sarcină şi bucşe amortizor, dar mi s-a spus că "bucşele amortizor" nu e nevoie să le schimb, pentru că am schimbat deja amortizoarele şi vin odată cu ele. Flanşa şi rulmentul am înţeles unde sunt poziţionate, dar când vine vorba de bucşa amortizorului, nu mi-e clar. Ce anume se înţelege prin "bucşa amortizorului" şi unde este aşezată, in partea inferioară a amortizorului sau în partea superioară, lângă flanşă? Vorbesc, bineînţeles, de amortizoarele de pe faţă. Întreb pentru că am vazut câteva poze sau scheme în care, pe lângă flanşă apare un element de cauciuc, dar nu am găsit şi o legendă să îmi dau seama ce este şi eu, din câte îmi aduc aminte, când am schimbat amortizoarele, astea noi nu aveau nicio chestie de cauciuc în partea superioară care să arate a bucşă.

În fine, pe mine mă interesează să scap de zgomot, dar să şi schimb tot ce ar putea să se deterioreze în viitor şi să provoace alte zgomote. Deci, întrebarea ar fi... dacă schimb flanşele şi rulmenţii, cum mi-a zis flăcăul de la service, e de ajuns? Nu mai sunt alte elemente care să înceapă să scârţâie în viitor? Şi, într-adevăr, "bucşa amortizorului" vine odată cu acesta?

later edit: Totuşi nu-s chiar 100% sigur că e de la vreun element al amortizorului, pentru că nu am schimbat capetele de bară... dar e posibil să scoată asemenea zgomote, de cauciuc sau plastic?

Modificat de the cube
Link către comentariu

flanshele si rulmenti se schimba numai cand la viraje stanga dreapta se aud acele traznituri cu zgomot de arc,atunci se gripeaza rulmentul de la flansa si da acele zgomote,totusi eu zic sa verifici suruburile de la planetara de sus de la cutie cele cu dinti de shoarece sa nu fie slabite

Link către comentariu

Mersi de răspuns. Eu oricum vreau să le schimb, să fiu liniştit c

Link către comentariu

De ceva timp ma confrunt cu o problema...defapt la inceput nu a fost atat de deranjanta.

In momentul in care schimb viteza in una superioara, se aude din partea din spate un sunet ca si o lovitura "tzac". Acelasi sunet se aude de exemplu cand merg foarte incet, si dintr-o data ii dau sprint. Tin sa precizez ca acest sunet se aude doar pentru o secunda, la demaraj, etc., ca si cum ar lovi ceva din inertie cand o bruschez putin. La inceput se auzea ceva mai incet, acum ceva mai tare. Din cate am observat nu este vorba despre zgomot la viraje, sau ceva de acest gen.

Aveti idee ce ar putea fi? bucse am schimbat recent pe spate...

Modificat de Rzvy
Link către comentariu

va rog ajutati-ma

de ceva timp la masina a aparut o bataie in rulaj cand merg drept si cand virez dreapta, iar daca virez stanga acea bataie e aproape insesizabila.aceasta bataie incepe de la aproximatv 40 km\h si se intensifica odata cu cresterea vitezei.nu am absolut nici un joc la nici o roata.rog pe cei ce au mai patit sau stie despre ce e vorba sa i-mi dea un raspuns

Link către comentariu

Cum se manifesta bataia depsre care vorbesti? Doar se aude sau se si simte in volan? Daca se simte in volan eu cred ca ai o janta stramba sau o galma in vreun cauciuc.

Link către comentariu

nu se simte in volan sau sa imi tremure caroseria ,am schimbat si rotile itre ele.problema e ca de ce trece timpu bataia se intensifica

Link către comentariu

chiar nu stie nimeni ce se intampla la masina mea ?

Link către comentariu

Cred ca ar fi bine sa verifici capetele de planetara dinspre roti in special cea de pe stanga.

O metoda rudimentara ar fi ca cineva sa tina fixata partea de planetara dinspre cutie, iar tu sa rotesti de roata respectiva stanga-dreapta. Un joc mic este acceptabil dar daca se aud alte zgomote pe acolo nu-i a buna.

Link către comentariu

am verifica jocurile la amandoua planetarele nu joaca deloc

ma disperat nu stiu ce sa ii mai fac cred ca o sa ii cumpar un cap de planetara si o sa il schimb sa vad daca e din ala

dar de ce zici pe staga ? mie imi bate pe drept si in viraj dreapta. cand virez stanga nu se mai aude nimic

Modificat de matei stelu
Link către comentariu

Pai asa am citit si eu ca daca ai zgomote la viraj intr-o directie e de vina planetara de pe partea opusa.

Si mie mi-a crapat odata planetara de pe stanga. A inceput sa se manifeste cu trepidatii in volan la viteze de pe la 30-40 kmh, au devenit din ce in ce mai puternice si intr-o curba spre dreapta cand coboram Predealul s-a auzit un trosc si n-a mai trepidat, dar cand am ajuns in Brasov la curbe stranse intre blocuri ziceai ca se rupe masina in doua. A doua zi mi-a aratat mecanicul cauza: se sparsese inelul care tinea bilele in tripoda.

Acum eu nu zic ca si la tine este tot planetara, mi-am dat cu parerea :) .

Ai mai putea sa incerci ceva: sa mergi la un service, sa suspenzi masina pe elevator (sa nu faci asta acasa pe cric) si sa rulezi cu rotile in gol, asa poti auzi cam de pe unde vine zgomotul.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

@GeoB: verifica sa nu fie bucsele de la punte daca ai schimbat flansele si tot bate. A, si vezi sa le masori.

Eu am un tacanit cand dau marsarier (cred ca se aude de la cutie ca se aude in stanga sub capota exact unde este cutia). In rest la mers inainte nu se aude huruit, tacanit. Rezolv oare ceva daca schimb uleiul din cutie ???

Link către comentariu

matei stelu - Da si tu mai multe detalii, e foarte greu sa ne dam cu parerea dupa 2 cuvinte, mai ales daca nu am vazut masina. In primul rand "bataie" pt. mine inseamna o vibratie a volanului, ca o lovitura in volan, dar tu zici ca nu se simte in volan. Deci ce e atunci? E un zgomot doar? A ce seamana? E tare, incet, metalic, e un huruit?

Eu am avut un capat de planetara rupt si aveam un tacanit metalic foarte puternic la viraje stranse (intoarcere). Alta data am avut un tacanit foarte mic la orice directie de mers pe care il auzeam numai la viteze de peste 40km/h si din ce in ce mai tare si mai des cu cat crestea viteza. Am cautat ce am cautat si pana la urma s-a dovedit a fi un amarat de cui infipt in anvelopa stanga fata, iar capul lui facea zgomot in mers. Mult timp nu l-am vazut pt. ca era infipt exact in profil si acoperit de mizerie.

Deci daca vrei ajutor fii mai specific.

Link către comentariu

• 2 months later...

Buna,

Un Golf IV a suferit un mic accident, adik a fost lovit in roata dreapta fata, scrijelit aripa si portiere.

Dupa reparatii, (la roata a fost schimbat doar bieleta si capatul de bara, + directie)schimbat aripa + portiere+vopsit, se aude,in mers, un zgomot k si cum ar fi rulajul rotii pe asfalt, numai k la un nivel mai accentuat, mai tare; iar cand trec cu masina prin apa, se aude k si cum ar fi geamul deschis.

Ce am observat este ca daca mai urca cineva in dreapta fata(peste 100 kg) zgomotul dispare in mare parte.

Va rog daca a mai avut cineva problema asta sau ma poate ajuta cu o idee...ii multumesc anticipat

Link către comentariu

un zgomot ciudat am si eu.....am trecut intr-o zi prin parcare la Kaufland peste o rigola din parcare si a intrat in vibratie ceva sub podul pedalier, a mai avut cineva zgomotul?

Link către comentariu

Am rezolvat problema cu zgomotul din partea drepta fata.Dupa mai multe verificari(in mai multe service) un MESERIAS ADEVARAT mergand in probe cu masina a inceput sa traga de portiera dreapta fata in mers spre interior, moment in care a disparut zgomotul.Ce era?-portiera nu etansa perfect pe cheder.Am fost din nou la cei care mi-au reparat masina, le-am explicat fenomenul, au dat fata la portiera jos pentru a vedea exact locul unde nu etanseaza si intradevar chederul de pe stalpul din mijloc nu etansa.

Au dat jos chederul, au indreptat portiunea respectiva, au pus totul inapoi si in probe zgomotul a disparut.

Bafta tuturor.

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare din nou.am schimbat discurile si placutele pe fata,iar acum dupa 500 de km,mi se aude uneori un scartait pe ultimii metrii de franare.mentionez ca nu franez brusc.am fost la mecanic si mi-a zis ca e de la capetii de bara ( ciudat,tocmai acum 1000 de km i-am schimbat dreapta stanga ).uneori,nu neaparat cand se aude si scartaitul,se aude un fel de huruit sau frecare cand franez,dar parca......nu stiu cum sa va zic,se aude cam urat.asta am obs ca nu face cand e masina rece,ci dupa ce merg vreo 20-30 de km prin oras cu ea.oare ce sa fie?va rog un raspuns sa nu mai arunc banii pe constatari la piese deja schimbate ( golf 4 1,6 16v 2001 motor azd 190000 km parcursi )

Link către comentariu

• 10 months later...

Salut,

De ceva timp am niste zgomote in fata si mentionez ca nu am joc in articulatii sau bucse directie.

La mers pe drum drept merge bine,nu trage intr-o parte,la franare nu bate nimic.Acum am fost la masina si cand am lovit cauciucul cu pumnul se aude ca si un zdranganit.Acest zgomot se aude la ambele rotii pe fata.

Am facut o inregistrare sa auzitii cum se aude

Mersi

Link către comentariu

Poate fi faptul ca bati in roata si la randul lui arcul bate in oala amortizorului sau poate sa se auda de la tablele alea de protectie din spatele discului de frana care ating de disc. La mine cel putin sunt coapte aproape toate, le poti rupe cu mana.

Stiu ca si eu mai bagam cate-un picior in roata si face asemanator. Cand se aude mai exact zgomotul? cand treci peste denivelari, la gropi sau pur si simplu mergand pe drum?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!