Jump to content

intretinere parti cromate

alexserb2000
 Share

Postare recomandată

Mutumesc si nu mai fiti si voi asa de rai ca sunt si eu nou pe aciulea

Exact metoda asta a folosit-o si Niq de curand, sa-si curete barele, se pare -cu succes. Nu gasesc acum topicul.

ps: orice trick e binevenit, zic eu, asta e farmecul surubarelii "self-made" (deh, se pare ca si eu sunt o "Femeie vesela" ) , altminteri ne-am duce toti numa' la Oldtimer si am juca golf pana persoanele super-specializate in spalat cromul cu substante mega-super-speciale_pentru-spalat_capace_de_roti_de_broasca ar face delicata operatie. ;)

ps2: imi amintesc ca niq vazuse asta pe Discovery ... :P eu ma uit aproape exclusiv pe aia.... nu stiam ca-i ptr. gospodine ...sau da ? :P

ps3: cred ca am sa probez si eu asta curand pe capacele mele (nu mai apuc in veci sa ajung sa caut zemurile alea speciale - lipsa de timp - in schimb coca-cola am permanent). Rezultatele , de rusine ptr. metoda utilizata le voi comunica interesatilor pe PM. Sau poate in "Bucataria lui Radu" (chiar, mai exista emisiunea aia ? )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Radu ala a murit ;)

Link către comentariu

Oricum, partile cromate ar fi bine sa la frecam, indiferent cu ce.

Link către comentariu

am o pasta de curatat miini de mecanic. de la quivarom (cred ca zic bine)... e undeva in zona republica. Pasta pare o compozitie de ceva sapun cu ceva abraziv fin (nisip?) si este recomandata in "curatirea miinilor si a obiectelor metalice". Am dat cu ea pe bara de 2 ori, dupa care cu wd40.... bara arata bec... bine.. nu avea pori de rugina din aia adinci, dar era roshiatica.

Cred ca alte idei ar fi solutiile de curatzat scule de bucatarie, polish pt suprafete lucioase de la mafra sau chiar solutia de curatzat miinile home-made (aia cu malai... :angry: )

Link către comentariu

• 6 years later...

m'a ajutat postul asta la o chestie personala si vreau sa va rasplatesc oferindu'va (gratuit) o compozitie de curatare pentru crom/nichel. l'am cumparat de pe louis.de in vremea cand eram motocilist.

acum nu mai am nevoie. sunt 2 batoane, unul pentru curatat si unul pentru finisat. implica frecare, de aia va dau extra si una din cele doua perii de canepa dura care au venit cu ele. peria se prinde in bormasina si freci cu peria dupa ce ai aplicat strat din batonul respectiv.

daca va intereseaza, pm!

mersi pentru ajutor

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut am gasit un articol pe net in care zicea ca piesele cromate se pot curata de rugina si in acelasi timp da luciu la ele cu ... Coca-cola.Zicea ca se ia o bucata de folie de staniol, se inbiba bine in Cola si apoi se freaca piesa cromata!

Cică merge şi fără Cola :-)

Uite, ăştia fac cu folie de aluminiu şi apă http://www.robertscy...rome-clean.html

Încerc azi, să văd ce iese.

Modificat de Osi
Link către comentariu

Eu am curatat partile cromate (capace ,manere,oglinzi) cu sano anti kalcar de spalat obiecte sanitare din baie,curata tot, rugina dispare instant. Costa 8 lei la cora.

Link către comentariu

Cică merge şi fără Cola :-)

Uite, ăştia fac cu folie de aluminiu şi apă http://www.robertscy...rome-clean.html

Încerc azi, să văd ce iese.

Metodă omologată! :-)

Am vrut să-mi menajez capacele de la roţi pe timp de iarnă şi să pun unele vechi, doar că alea pe lîngă că-s îndoite mai aveau pe ele şi un strat destul de rigid de oxid şi am zis să le curăţ un pic. Sigur că am fost sceptic la metoda cu apă şi mi-am luat ceva polish special pentru curăţat crom de la Ambient. Dar am încercat întîi cu folia de aluminiu şi apă iar rezultatul a fost surprinzător. Pe site-ul ăla e şi explicat ştiinţific că are loc ceva reacţie chimică, mă rog, nu mă prea pricep cum funcţionează, dar fără să frec foarte tare, oxidul se ducea văzînd cu ochii şi încet-încet se "consuma" şi folia rezultînd o zeamă închisă la culoare. La următorul capac am încercat cu polishul, dar nici nu se compară, trebuia frecat mult mai tare şi nici nu se lua toată rugina. Aşa că am curăţat toate cu aluminiu. Nu am avut timp să stau să curăţ complet (mai ales între colţurile emblemei W), dar sînt sigur că dacă ai răbdare se curăţă perfect.

post-2166-0-52470100-1387640605_thumb.jp

post-2166-0-46159300-1387640612_thumb.jp

Modificat de Osi
Link către comentariu

Asta cu folia de aluminiu am testat-o si eu ....merge brici.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!