Jump to content

Schimbare distributie - cand , cum , de ce ?

voinea
 Share

Go to solution Solved by andrei_221,

Postare recomandată

Sa stii ca pe la 600 lei iti poti lua role Ina, pompa apa Hepu si curea cel putin Gates.Ptr 70 de lei in plus merita la asa o operatiune complexa si pe care o faci la cativa ani buni!Orienteaza-te spre firme consacrate si traditionale in fabricarea acestor piese ptr distributie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

merci de info , inteleg ca cele de mai sus sunt de proasta calitate , scuze dar chiar nu ma pricep!

Modificat de C o s m i n
Nu mai da quote la mesajul anterior. Foloseste butonul ADD REPLY.
Link către comentariu

Iti pot spune chiar 2 magazine cu piese foarte ieftine!De acolo mi-am achizitionat si eu aceste piese (si multe altele) si le-am mai dat altor colegi de forum.Doar suntem o comunitate aici si trebuie sa ne ajutam, cu astfel de mici sfaturi si ponturi macar!!

Link către comentariu

Liviu Pitesti

Incercati pe comenzipieseauto

Eu am dat 195 pe role INA,182 curea Contitech si 160 curea Gates.

Pompa de apa Hepu 205 lei.

Un numar de telefon pentru cei interesati 0762.401.011

Link către comentariu

@djkrys5 mergi pe ceva bun. nu te arunca la nu stiu cine stie ce..... . ti-au dat colegii mai multe optiuni

Link către comentariu

Liviu Pitesti

Cand am schimbat distributia la Polo 1.4 Tdi,am vazut ca avea rolele tot INA si curea Bosch.Nu stiu daca asa a venit de afara.

Banuiesc,ca INA este firma buna.

Modificat de Liviu Pitesti
Link către comentariu

Multumesc tuturor pentru informatii!

Imi cer scuze daca devin un pic offtopic dar as vrea sa-mi spune-ti daca pretul de 2200 -2300 lei pentru montarea kitului de distributie plus schimb ulei , filtru motorina , filtru aer , filtru carbon ( bineinteles incluzand kitul de ditributie , uleiul , filtrele si manopera ) este corect /fairplay ?

Cei de la service imi spun ca folosesc doar piese vw/audi din Germania si nu alte firme, are relevanta?

Mii de multumiri!

Link către comentariu

Va salut!

Am si eu o intrebare pentru voi. Trebuie sa fac distributia si nu stiu ce producator de piese sa-mi cumpar/aleg. Doresc niste piese bune. Ma puteti ajuta in alegerea producatorului/producatorilor? de asemenea doresc sa stiu ce anume trebuie sa mai schim legat de distributie. Masina are proximativ 150.000 km si distributia am facut-o prima data cand masina avea 86.000 km in anul 2006.

Multumesc

Link către comentariu

@djkrys5 din punctul meu de vedere mi se pare mult, chiar daca se pun piese originale.un exemplu: pe un site anume kitul de distributie original de vw golf axr este 118 euro(reducere). concluzia......

bogdan.cocea din cite stiu si mi s-a spus INA ar fi cele mai bune. pe linga kitul de distributie se schimba si pompa de apa.

@bogdan cureaua sa fie gates. cel mai bine poti vorbi cu colegul VOLKSMAN

Link către comentariu

A sosit timpul sa schimb si eu distributia, la masina din semnatura. Dupa ce am citit acest topic, doresc o curea contitech, role ina. Cu pompa de apa mai stau in dubii, asi lua airtex ca e mai ieftina. Voi ce parere aveti, merita airtex sau sa merg pe hepu?

Link către comentariu

Din punctul meu de vedere ti-as recomanda Hepu.

Link către comentariu

Hepu si mergi linistit si fara griji pana la urmatorul schimb de distributie!Face toti banii in plus!

Link către comentariu

Sall,ma confrunt si eu cu o pb.Am un golf 4 ,an 2004 ,motor 1.9 tdi ,tip motor ATD , aveti idee la cati km se schimba distributia la ea? Are 220.000km.si un loc de unde pot achizitiona kit-ul , ceva bun si mai ieftin daca se poate , asta daca va fi nevoie sa o schimb acum? Nu am cartea service la masina si nici nu stiu cand a fost schimbata ultima data,dar dupa spusele propietarului ,cam pe al 170-180 mii km,dar nu am de unde sa stiu sigur.Daia ma interesa din cati in cati km se schimba distributia la acest tip de motor de golf 4. Va multumesc frumos

Link către comentariu

@magnatu dupa carte se schimba la 90.000 km.un kit ieftin si bun nu stiu daca gasesti. :)

Link către comentariu

@magnatu

In aceeasi situatie am fost si eu, masina cuparata fara carte service, si fostul proprietar mi-a spus ca schimbase distributia la 120.000 km, dar neavand nici un bon de la piese sau service, am zis sa schimb eu din timp ca sa fiu sigur ca nu o sa am probleme.

Kit role + curea distributie + curea transmisie am luat marca Contitech. - aprox 600 lei

Pompa apa - marca Airtex (dar Ina este mai buna). - 130 lei

Toate au fost cumparate din Pitesti (tu eventual poti cauta si pe site-uri cu piese import care au sediul in Bucuresti si sigur gasesti mai ieftin)

Manopera m-a costat 150lei :offtopic: (prieten de familie)

Link către comentariu

@ bad69 cea mai buna pompa de apa este hepu

Link către comentariu

Eu am pus pompa Hepu la primul schimb de distributie si dupa ~55k km am inceput sa pierd antigelul. Cauza: pompa de apa.

Link către comentariu

bbogdanmircea

Cea mai buna pompa (si piesa in general) este cea care e montata corect si exploatata corect.

Faptul ca e de firma nu garanteaza ca la o montare sau exploatare corespunzatoare nu o sa crape.

Banuiesc ca toti acesti producatori (nu ma refer la chinezarii aici) totusi trebuie sa indeplineasca niste standarde de calitare cand vand un produs.

Link către comentariu

Dar ce inseamna exploatare corespunzatoare a pompei de apa?Ea se invarteste independent de vointa sau controlul nostru, odata cu cureaua de distributie.

Link către comentariu

Baieti,pana la urma ma gandesc sa merg sa fac schimbul de distributie la Augsburg Militari,cica ma duce in jur de 10 milioane kit-ul de distributie + manopera si imi da si garantie 18 luni sau 60 mii de km. Ce parere aveti? Cum vi se pare service-ul? ok? naspa? pareri . . . . multumesc frumos

Link către comentariu

mersi,dar ma interesa si ceva mai recent,acolo ultima postare e prin august 2009

Link către comentariu

unde pot achizitiona kit-ul , ceva bun si mai ieftin daca se poate

M-ai facut sa rad, domnu Magnat. Pai sunteti cam la stramtoare? :D

In alta ordine de idei, ar fi bine sa te hotarasti - ieftin = porcarie. Nu cred ca ai vrea asa ceva la distributie.

Parerea mea e tot Contitech + Hepu sau INA (cam acelasi lucru). Ca idee, marcile mari cumpara piesele intre ele, asa ca de ex pompele Hepu au rulmenti INA sau SKF in ele, iar pompele SKF sunt, daca nu ma insel, HEPU rebranded :)

Cele mai putin cunoscute - gen AirTex - pot fi bune sau nu. Vom afla peste 4-5 ani si 100.000 Km. Vrei sa risti? Pt 10-20 ron?

Orice ai alege, ia ceva original. Adica daca scrie Conti pe el, sa fie Continental, nu chinezism pe care scrie Conti. Si asta nu o controlezi cumparand de la butica de piese. Mergi si ia de la cineva pe care-l poti strange de gat dupa aia.

Dupa cum mi se pare - ca nu te pricepi - cel mai bine e sa mergi la un atelier care iti da garantie pt manopera+piese. Da, pt ambele, nu vii cu piese in sacosa. Numai asa mai ai o sansa daca iti crapa. In general, cei seriosi isi aleg piesele dupa criteriile lor - piese bune - si cer mai mult. Daca te scumpesti la 100 Ron, mai bine joaca la loto :zzzzz: Ca idee, o distributie se poate face prost mult mai usor decat bine. Chiar daca toate piesele au intrat la locul lor. Se schimba multe pe langa cele 3 piese de care se vorbeste de obicei - curea, intinzator si pompa. Sau, la atelierul din colt... doar pe astea ti le schimba.

Sa invatam o data ca cea mai ieftina oferta de obicei nu e cea mai buna afacere!

Link către comentariu

Pentru cei care isi schimba distributia la VW passat B5 si B5.5, va recomand sa schimbati si rola de la alternator. La mine s-a blocat acea rola si daca o schimbam cand faceam si distrbutia ma scutea de alta manopera.

Link către comentariu

Foarte corect ce a spus Eto!Mie la fel mi s-a intamplat, dupa nici 1000 de km. de la schimbarea distributiei.Norocul meu ca m-a lasat exct cand am intrat in Bucuresti dupa un drum in Bulgaria.Deci schimbati si frei-ul ca nu-i un cap te tara si tot se umbla acolo.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!