Jump to content

Tampon Motor - Trebuie Schimbat

Mitta
 Share

Postare recomandată

gata oameni buni

s-a rezolvat problema cu masina

2 bucse de bara stabilizatoare. asta era pana la urma toata problema.

acum s-a rezolvat dar nu la porche sau midocar. la service-ul care a schimbat amortizoarele.

unde sunt bucsele astea de bara stabilizatoare?

later edit: nevermind, am gasit :)

Modificat de skandalouz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• constantinu

19

• Mitta

17

• Aditu

17

• dorneanucostel

12

aceeasi problema si la mine , eu am un 1.2 benzina din 2003 82000 km ,la gropi si la denivelari se aude un troncanit ,cand merg pe un drum bun nu se aude acest troncanit.

Link către comentariu

smariansilviu

la fel se aude si la mine dar in partea dreapta .

- in timpul mersului: la denivelari ,gropi , etc.

insa pe loc si tot asa miscand puternic de motor nu se aude nimic .

Link către comentariu

ingeras2020

si acum sa revenim cu feedback

asa cum ziceam s-a rezolvat problema cu troncanitul DAR asta pana acum 3-4 zile

cand iar a aparut. foarte ciudat nu ? bucse terminate in 2 saptamani???

e drept ca nu costa decat 30 de lei dar parca nu e o solutie 30 de lei pt 2 saptamani.

cine isi mai da cu parerea ce ar putea fi de vina pentru toata smecheria asta?

Link către comentariu

Acum s-ar pute sa se fi dus altceva, de exemplu bieleta(-le) antiruliu, care sunt legate de bara stabilizatoare. Oricum , poti sa virezi si tu rotile si sa bagi capul sa te uiti la cele de bara stabilizatoare. Si mai uita-te si la cele mari de brate.

Modificat de Aditu
Link către comentariu

dorneanucostel

salut tuturor....de cateva zile incoace am un zdranganit dubios in spate pe partea stanga.....doar la drum cu denivelari si piatra cubica......e ca si cum sar atinge 2 bucat de metal.....mam uitat in portbagaj ,am scos trusa sanitara....initial am crezut ca e aia....dar tot se aude....si precizez ca nu se aude tot timpul.....numai cand vrea ea :Driver:...mam uitat pe sub masina si pare a fi totul in regula...stie cineva de la ce este??

Link către comentariu

Cu vederea pare in regula insa la fortele de apasare si de dat in gropi/denivelari atunci e altceva. Mergi pe un stand de teste jocuri undeva la un itp si si vezi ce si cum...

Bafta! :icon_cool:

Link către comentariu

....de cateva zile incoace am un zdranganit dubios in spate pe partea stanga.....doar la drum cu denivelari si piatra cubica......

Un zgomot pe spate stanga am avut si eu, dovedindu-se a fi ceva banal: s-a slabil un tampon de cauciuc care sustine toba si aceasta lovea (uneori) protectia de tabla de la rezervor. Rezolvarea a constat in strangerea tamponului cu 4 coliere ("arici", "soricei") de care se folosesc la strangerea unui manunchi de cabluri.

Verifica, poate e la fel si la tine.

Link către comentariu

dorneanucostel

mersi mult hazin....am sa incerc si eu maine sa vad cum e

Link către comentariu

dorneanucostel

hazin...mam uitat azi sub masina la toba......am miscat un pic de ea

....si intradevar ...destul de slabut tamponul ala....cam moale....nu lam legat cu nimic sau ce ai zis tu in mesajul de mai sus....am facut o tura cu ea si nu se mai aude....chiar nu stiu ce a fost...sper sa nu mai revina zgomotul ala

Link către comentariu

La mine se vedea locul unde lovea, pe protectia de la rezervor. Se facuse un semn acolo. Ar trebui sa se vada daca loveste toba. Trage de teava de esapament si apropie toba de tabla aia care protejeaza rezervorul si vezi in locul in care se vor atinge daca e vreun semn. Daca nu reuseseti sa apropii toba, nu forta, inseamna ca nu-ti atinge.

Modificat de hazin
Link către comentariu

dorneanucostel

azi nu se mai aude nimic hazin.....chiar nu stiu ce sa fie oare ...la ce miai zis sa fac nu am facut ca nu am avut timp......chiar nu stiu de la ce poate fii.....poate sunt acei mici "greierasi " de care se tot vorbeste pe forum.....sper sa nu se mai auda si sa mearga bine ..o zi faina in continuare

Link către comentariu

Poate ma ajutati si pe mine cu ceva opinii... Am un 1.4 tdi, 3 pistoane deci, si remarca acum ca pe la o anumita turatie (simt doar cand e pe liber) se induce o vibratie aiurea in volan. Urc de la relanti pana ap ela 1100 ture si se simte cibratia. Si motorul suna putin altfel. NU am zgomote, tacaneli sau ceva deranjant care sa se auda de la motor in timpul ala. Dupa ce trece de zona respectiva de turatii dispare vibratia. Insa daca tin fix la acea turati si vibratia se pastraza pana scad sau urc turele.

Nu cred ca e de la tampane tousi, mai ales cap prin gropi iar nu aud nimic...

Poate ca asa facea si inainte dar nu am fost eu atent, si ma gandesc ca poate e normal la motorul asta de 3 pistoane...

Aveti idee ce sa fie?

Link către comentariu

dorneanucostel

revin iarasi cu o "mica" problema.....acum nu se mai aude un trancanit pe partea stanga ...sa mutat pe partea dreapta....se aude doar in interiorul masinii....e ca si cum 2 plasticuri sar atinge din cand in cand...pe drum drept nimic....doar din cand in cand pe drumurile denivelate......mam uitat in portbagaj si nu am nimic care sa loveasca pe acolo sau sa se atinga de bancheta din spate....e posibil sa fie si cricul ala care e montat pe roata de rezerva??..am rabatat si am pus la loc bancheta din spate si aceleasi sunete stresante.......si acum un pic :) cand stau pe loc si rotesc volanul e ca si cum ceva pe partea din spate ar pocni.....stie cineva ce poate fi??

Link către comentariu

Cand rotesti volanul pe loc si ai frana de mana trasa se misca putin masina inainte-inapoi si se aud tamburii cum scapa putin. Daca lasi frana de mana in jos sau daca dimpotriva o tragi pana o "sufoci" nu ar trebui sa se mai auda...

Iar pt prima problema...verifica aparatorile de plastic de pe sub masina, evacuarea daca se misca si atinge, sau inceraca cu mana sa vezi ce zgomot fac aparatorile de plastic ale amortizoarelor...

Dar pe mine nu ma intampina nimeni cu opinii, cu postul meu de mai sus? :P ca sa stiu daca e cazul sa imi fac sau nu griji.

Modificat de Aditu
Link către comentariu

dorneanucostel

verificat si vazut aditu....azi mam uitat la aparatoarele de la amortizoare..acea aparatoare care defapt e imbracat amortizorul....am miscat de ea si se atinge intradevar de pasticul aripei.......acum nu am testat sa vad daca intradevar e acelasi sunet care il aud si eu un masina....nu am avut cu cine sa vad.....dar cred ca in mare parte cam aia e treaba .......o rezolvare ceva????

Link către comentariu

Mai aud si eu pe spate cate ceva pe drumuri proaste. Solutionare...daca ar fi sa fie aparatorile alea nu prea am...Poate doar sa cumperi o pasta cauciucata care sa o dai pe margeina inerioara a aparatorii si care odata uscata sa nu mai produca sunte urate. Sau poate mai trebui sa umbli la sistemul lor de prindere care cred ca e o bucsa de cauciuc dar e greu de umbalt.

Eu cand mi se pare ca aud sunte de pe acolo ma gandesc ca ele sunt de vina, desi numai sunt sigur. Poate e si altecav. Cand o sa fie si mai evident o sa merg la service sa insiste baietii si sa vada daca am probleme macanice.

Link către comentariu

dorneanucostel

am verificat si roata de rezerva si trusa de scule care este deasupra ei....acelasi sunet deranjant(uneori)....cred ca o sa imi fac o programare la servise...e ink in garantie.....oare ma baga in seama cu o problema asa "minora" ?

Link către comentariu

Si eu am ceva care se aude prin zona stalpului spate pe stanga pe drumuri mai rele... Am mesterrit eu prin mai multe locuri si nu prea am rezolvat nimic. Cred ca sunt niste plastice de pe langa bancheta sau de pe langa stalp... Insa nu am reusit sa identific exact sursa si sa o neutralizez. Incerca si tu sa bocani pe acolo si sa provoci sunteul respectiv... Poti sa incerci si in service.

Sau cauta pe forum topicul de greierasi si scrie si acolo ca aici deja iesim offtopic :icon_thumright:

Succes!

Link către comentariu

dorneanucostel

ai dreptate...de la tampon ajungem la greierasi...cred ca totusi am sa imi fac o programare in servise...poate au aia idee ce anume este...poate sau mai intalnit cu astfel de probleme.....azi chiar miam oprit muzica si parca sunetul a crescut in intensitate...parca s-ar fi desfacut ceva si se aude si mai tare....o sa vad ce o sa imi zica si cei din servise....:)

Link către comentariu

sa o puna pe un tester de suspensii si amortizoare...ca la itp, daca nu du-te cu ea la un service itp sa o testezi. si te costa 30-40 roni. Numai sa aiba aparatura aia de testeaza jocurile.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
dorneanucostel

seara all......azi avand un pic de timp liber mam ocupat un pic de masina.am vrut sa dau de cap greierasilor si am observat urmatorul lucru:cand am zguduit masina (era pe loc cu motorul oprit) in stanga si in dreapta , sub rotile din spate se auzea zdranganit....cum sar freca 2 tambure..doua bucati de cauciuc.....stie cineva ce poate fi ?...sa rupt ceva de sub ea???

Link către comentariu

Daca aveai frana de mana trasa erau tamburii de pe spate. Daca lasi frana de mana in jos si o misti se mai aude? Sper sa fie asta :D

Modificat de Aditu
Link către comentariu

dorneanucostel

iak la asta nu mam uitat....dar cred ca era frana de mana trasa :D...incerc azi...orisicum mersi .....tu tiai rezolvat problema cu zgomotul din spate?

Link către comentariu

Nu cred ca am rezolvat...Am mai umblat pe la trusa din roata de rezerva si am mai captusit cu carpe pe la marginea ei... Insa nu am avut ocazia sa mai aud ceva. Cand merg prin oras fff rar se aude. Numai pe asfalt din ala poros sau cu crapaturi multe, pe denivelari scurte luate in viteza... si dese se aude. Nu stiu ce sa mai zic de el :beerchug: Mi-am luat un WD40 sa il vars in rola centurii de siguranta din spate dreapta ca are un zanganit si ea daca o provoc cu bobarnace, desi nu cred sa fie de la ea.

Modificat de Aditu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!