Jump to content

Jante Passat B5/B5.5

BogdyS
 Share

Postare recomandată

Prima are pretul pe bucata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 weeks later...

baieti am si eu o intrebare....

o janta pe spate..mai exact buza de la janta este putin indoita..nu face cercul perfect...

pe la 150 incepe un tremurat...la 160 tremura asa de tara masina, de am impresia ca urmeaza sa ii sara rotile...face urat tare....ar putea sa fie de la acea indoitura- pe aparatul de echilibrat a iesit ok, respectiva roata avea 5 cu 5...

masina merge lin de la 1 km pana la 150...

daca nu e de aici, imi puteti spune unde sa verific, ar fi o alta piesa de la roti, motor, care sa cauzeze acest tremurat?

ps. cauciucurile nu au galme...au fost verificate, si par ok..

Modificat de FanBarcelona
Link către comentariu

Toate rotile au fost echilibrate ?

Link către comentariu

3 aveau 5 cu 5 pe aparatul acela, si doar dreapta fata 5 cu 10...ulterior au fost echilibrate toate...nu am mai dat o tura cu masina ca nu am avut timp, insa eu nu cred ca ar putea sa fie de la plumbi...ma gandesc, poate o fi vro ceva la distributie...sau la o roata, un rulment-planetara..sau in cel mai fericit caz pt mn janta- ma duc sambata cu ea la roluit...poate am timp totusi sa dau si o tura sa vad cum e cu toate echilibrate...

tu ce zici colegu?

Link către comentariu

Pai posteaza dupa ce dai o tura ca vb. degeaba. Mai mult ca sigur de la una din roti este. Mai putea fi de la cardan, dar stiu ca nu ai. La 160km/h masina ta (caroseria) intra in rezonanta la frecventa (RPM) rotii.

Vorbim de jantele din postul 591 ?

Am cautat ceva timp o pereche originale, dar era sa-mi iau tzeapa cu jante sudate si am renuntat. Am luat AM si sunt multumit. Am gasit cu et 35. Spitele nu ies in afara planului vertical al jantei. Am pus pe ele cauciucuri cu ramflet. Doar sa fiu prea gogoman sa le zgarii prin colturi de bordura. Oi pune si poze ca asta e luata de pe net.

post-82361-0-86214900-1403110214_thumb.j

Modificat de 42miticutza
Link către comentariu

da, e vb de jantele din postul 591...

ok, am sa dau o tura atunci sa vad cum se prezinta situatia....apoi revin cu informatii..

Link către comentariu

E de la jante mai mult ca sigur. Ca sa scoti motorul din cauza o scoti din viteza.

Link către comentariu

@FanBarcelona, echilibreaza-le in alta parte. Am mai patit sa le echilibreze ok abia a 2a sau a 3a incercare. Am si eu una de tabla cu buza putin indoita, dar se remediaza din echilibrat.

Link către comentariu

Buza de tabla se inreapta usor. Tot la vulcanizare.

Link către comentariu

in seara asta am pus motorina si 50 km a stat acu numa la 160...nici vb sa mai tremure....nici acum nu imi vine a crede ce inseamna niste amarati de plumbi...mers lin ca in leagan... :D

ms colegi...

totusi voi cauta sa indrept janta...oricum abia se vede insa, imi sta pe creier...

Link către comentariu

Eu am roluit una de tabla, dar am aruncat cu banii pe fereastra, mai ales ca ea se putea echilibra si fara indreptat. Daca tine presiunea si se echilibreaza, e destul.

Link către comentariu

a mai ramas una neechilibrata...5 cu 5..ma duc maine sa o scot si pe aia ...

Link către comentariu

mie imi trepideaza undeva la 110 120...la 140 150...merge super,ciudata treaba 

Link către comentariu

Tot jante. E caracteristica trepidatia la anumite viteze.

Link către comentariu

Le-am echilibrat pe toate 4,pe fata am pus si 2 cauciucuri noi..aia de la vulcanizare au zis ca sunt bune atat  jantele cat si cele 2 cauciucuri care nu is noi de pe spate,nu trepideaza tare,dar se simte...probabil ca un pic si jantele un pic si cauciucurile si se aduna de o mica trepidatie :dry:

Link către comentariu

Ia vezi sa nu ai cumva noroi pe jante. Da-le jos si curata-le bine

Link către comentariu

Am si eu o problema cu trepidatul insa a mea incepe de pe la 90-100,insa nu cred ca ar putea fii jantele pentru ca nu sunt lovite sau strambe,insa acest trepidat il face de cand am montat distantieri pe masina.

Se poate sa nu fii curatat eu bine discurile  sau ce altceva ar putea sa fie?

Daca ar fi asa de ce inainte  de a monta distantierii nu mi-a trepidat?

Va multumesc!

Link către comentariu

Rotile se dezechilibreaza odata cu uzura anvelopelor. Nu conteaza faptul jantele n-au lovituri. Periodic trebuie echilibrate. In cazul tau coincide momentul montarii distantierelor cu aparitia dezechilibrului.

Modificat de 42miticutza
Link către comentariu

Asta cu dezechilibratul odata cu uzura n-o cred. Cel putin daca se uzeaza uniform. Noroi pe jante, indoituri de la gropi, plumbi cazuti, cauciucuri deformate, distantieri naspa. Cam asta sunt.

Link către comentariu

Ar trebui sa o crezi mishutz, orice cauciuc in timp se deformeaza egal sau uniform(probleme directie, brate, etc). Cauciucuri noi timp de 4 ani echilibrezi 1 data pe an, cauciucuri second de 2-3 ori pe an in functie de cati km faci pe an.

Link către comentariu

Pai, le echilibrezi la an sau cand incep sa trepideze, dar n-am auzit sa inceapa sa trepideze de la uzura normala si egala.

Modificat de Mishutz
Link către comentariu

Uzura normala nu este neaparat egala. Un cauciuc uzat (normal) are diferente de zecimi de mm pe raza. Forta de frecare creste in zonele de uzura maxima si face ca in acele zone banda de rulare sa se se consume mai repede ca restul rotii. In acel moment centrul de greutate al rotii difera de axul rotii si trebuie echilibrata. 

Link către comentariu

Buna seara. Vin si eu cu o intrebare pentru cunoscatori. Am un Passat b5 si are jante pe 16 iar rezerva o am pe 15. E ca naiba si as vrea o janta de tabla pe 16. Ce caracteristici trebuie sa aiba? ET etc. ????

Link către comentariu

Iti citesc eu maine ce scrie pe rezerva mea de 16". Tot tabla e

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!