Jump to content

Jante Passat B5/B5.5

BogdyS
 Share

Postare recomandată

Buna, imi explic dorinta si problema si aici. Vreau sa cumpar in seara asta jantele astea http://www.leboncoin.fr/equipement_auto/600438973.htm?ca=12_s le vreau de mic copil.

Vreau sa le pun pe passat-ul meu. Problema este: trebuie neaparat sa pun distantiere?

Din ce am aflat pe prietenul Google, jantele ar fi cu ET-ul de 46 si 7.5j  iar pasatul meu are ET-ul de 37. Le pot monta fara sa imi "frece" in ceva? Sau sunt obligat sa pun distantiere?

Eu ma gandesc ca nu DACa pun cauciu cu latime mica gen : 195 sau 205 pe 40 sau 50 talon R 17. Astept o iluminare si parere de profesionist.

Pretul e bun?  Am vb acum cu tipul, el le-a luat sa le monteze pe un golf 3 gti si a renuntat. Deci ies din cuptor sunt ca si "noi".

Astept sa imi raspundeti ca intr-o ora doua merg (sau nu) dupa ele.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu-ti recomand.

Pe langa ca nu au aceeasi distanta intre prezoane, nu ai nici acelasi diametru la inelul de centrare.

Iti trebuie neaparat FLANSE adaptoare, nu distantiere.

Adica iti trebuie adaptate distantele intre prezoane si inelul de centrare.

Iar pentru flanse iti trebuie macar 20mm grosime. Si o sa te trezesti ca iti freaca in aripa.

Concluzie: uita de ele.

Link către comentariu

Ai dreptate, acum m-am uitat pe cateva pagini anterioare une am postat un site foarte bun. Ii foarte adevarat, inelulu nui acelasi. Si cu flanse si alte nebuneli nu ma risc.

Merci mult.

Acum incerc sa uit de ele.

Link către comentariu

liviuplenicianu

Salut. Stiti cumva in Bucuresti un service ieftin care indreapta jante? Ele sunt Road America...si cand am pus cauciucurile ..mi-a zis ala ca trebuie indreptate. :(

Link către comentariu

ET50 nu atinge la Passat... Dar depinde si de latime, ca nu-i tot una ET50 si 6.5J sau ET50 si 8J. 

Bineinteles ca depind si pneurile...

Link către comentariu

Salutare dragi colegi,

Un scurt test pentru cunoscatori...aveti idee ce model de jante sunt cele prezentate in imaginea atasata???

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Sa auzim numai de bine...!!!

:Driver: post-45241-0-63519800-1390091940_thumb.j

Link către comentariu

Salutări la toată lumea!

Am o nedumerire. Se pot omologa jante pe 17 pe Passat B5, (1.9 TDI, 81kw)? A omologat cineva?

(Am un set de Phoenix-uri pe care le folosesc de câtiva ani şi aş vrea să intru şi în legalitate cu ele).

Pe B5.5 ştiu că se poate.  

Modificat de shark
Link către comentariu

Galy inca nu am pus jantele asa cu nu stiu cum se comporta masina cu jantele cele noi,insa ma gandeam sa pun cauciucuri de vara masura 205/60/15,oare o sa imi faca probleme?

chiar daca vor fii echilibrate tot se va simti trepidatia in volan la o franare mai puternica?

sau mai bine sa montez anvelope 195/65/15?

Link către comentariu

eu am avut montate pe b5.5 195/65/15 cu jante 5*112/ j6.5 / ET 50 erau foarte bine echilibrate nu am avut probleme cu vibratii sau trepidatii la viteza mai mica sau mare. Doar la franari mai violente de pe la 150-160 trepida volanul. Din cauza ca rotile sunt prea spre interior. am schimbat cu jante ET45 pe care vw le are din fabrica pre b5. si e ok. Eu as opta pentru jante originale second, de cele chinezesti nu am incredere.

Link către comentariu

Am o nedumerire. Se pot omologa jante pe 17 pe Passat B5, (1.9 TDI, 81kw)? A omologat cineva?

(Am un set de Phoenix-uri pe care le folosesc de câtiva ani şi aş vrea să intru şi în legalitate cu ele)..

Am omologat eu pe B5.

Se poate.

Link către comentariu

Poti sa faci o incercare sunt caucicurile putin mai late dar si mai mici in diametru daca nu ma insel cu aproximativ. 7.5 mm. Fa o incercare bafta. Ca parere personala eu a-s ramane la dimensiunile date de producator.

Link către comentariu

(Am un set de Phoenix-uri pe care le folosesc de câtiva ani şi aş vrea să intru şi în legalitate cu ele)..

Am omologat eu pe B5.

Se poate.

Multumesc pentru promptitudine!

Link către comentariu

producatorul vad ca recomanda 205/60/15 ,iar dupa aceea sunt omologate 205/55/16 si 195/65/15.

eu acum am pe masina 195/65/15 si vroiam sa trec la cele recomandate de producator.

despre jantele cele noi Cosmin mi-a zis ca pot sa ii pun distantieri si va fi in regula ,insa as dori sa aflu parerea membrilor care au folosit distantieri ,despre comportamentul masinii,mai ales in curbe si la franari bruste.

insa ce ma intriga pe mine este caci sunt fabricate in China si au sigla originala vw!

Link către comentariu

Eu ti-am spus despre distantieri pentru ca AM asa ceva pe masina.

Nu te incomodeaza cu nimic.

Link către comentariu

De aceiasi parere cu distantieri. De la ET 50 pana la ET 37 cauta de 13 mm sau pe aproape. Mai trebuie sa investesti si in alte prezoane :o. De curiozitate dar eu nu am vazut modelul acesta de jante pe passat, poate ma insel dar nu cred.

Link către comentariu

galy, ai schimbat dimensiunile la anvelope sau jante?tot 15 dar alt ET?

daca da, mai tremura volanul la franari violente intre 150-170...??

Modificat de FanBarcelona
Link către comentariu

asa e ,nu sunt de passat sunt de golf 5 sau 6,cel de la care le-am cumparat mai avea un set de phoenix pe 16,dar erau lovite rau chiar daca incercase sa le indrepte si sa le vopseasca,asa caci le-am cumparat pe acestea fiind aproape noi.

o sa montez cauciucuri 205/60/15 si o sa incerc prima data fara distantieri sa vad cum se comporta si dupa acea cu distantieri minim de 13.

va multumesc mult la toti!

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Stie cineva vreun site cu informatii despre compatibilitatea intre masinile din grupul vw si jantele puse de ei? Am gasit jante 5x112 cu ET ok pentru B5.5, dar nu stiu daca s-ar centra ok pe butucul rotii. Am gasit de Audi, de Scirocco, de Passat CC..

Imi pare rau daca s-a postat pe undeva si nu mi-a sarit in ochi.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

am luat si eu pt pasatul meu un set R15,

model original de b5,5

leam revopsit ,urmeaza sa le pun cauciucuri de vara

post-37598-0-43871900-1393765355_thumb.j

Modificat de ionutzmi
Link către comentariu

Frumos model. Pe 15 nu exista optiune mai buna pentru B5.

Cum le-ai vopsit? Clasic sau in camp electrostatic?

Link către comentariu

Am salivat si eu la modelul ala, dar inca nu am gasit un set care sa fie ok, cel putin in zona mea. Astea sunt alegerea pe 15, iar pe 16 ar fi niste Vancouver, dar oamenii cer scoruri mult prea mari pentru un set, chit ca e zgariat sau nu.

Link către comentariu

Pentru ca Vancouver sunt foarte rare.

Link către comentariu

salut,

stie cineva ce model sunt? producatorul este alutec, marimea 17'' ...

informativ discutand, o janta rupta, sparta in 2 locuri se mai pote refolosi cu incredere?

post-105026-0-13621500-1394090273_thumb.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!