Jump to content

Et-ul Si J-ul

Northman
 Share

Postare recomandată

5 mm e o diferenta mica...eu am distantiere de 20mm si tot nu atinge.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sal am citit despre ET de pe jante si m-am lamurit, dar neincrederea ma macina. luminati-ma va rog.

am gasit sa achizitionez jante de tabla pe 15 dar cu ET 33. stiu ca pe original la tablele pe 15 au ET 38. deci vor iesi mai inafara, dar nu o sa atinga la balans aripile? deci? are cineva asa?

Daca vei pastra dimensiunea anvelopei recomandata de producator.. la majoritatea masinilor poti sa iesi in afara linistit cu 10-15 mm fara sa iti faci griji ca va atinge. Masina per total va avea de castigat la capitolul look.

Link către comentariu

Cine imi poate spune limitele ET pentru Audi A3 Sporback? Ma intereseaza jante de 18" 8j.

Link către comentariu

Poate sa imi explice si mie cineva daca este vreo diferenta intre o janta cu 7 J si cauciuc 225 45 R17 si o janta cu 8 J si cauciuc tot 225 45 R17?

Intreb deoarece toata lumea se raporteaza la latimea jantei cand alege ET-ul si mai putin la latimea cauciucului care va fi montat pe janta.

Modificat de gHapciu
Link către comentariu

Este o diferenta...de obicei pe 8j se recomanda 235/45 R17 daca e 225 va sta cam intins, janta fiind mai lata.

Link către comentariu

SEA e adevarat o parte din ceea ce scris akolo........de exemplu la 9j eu am 225 montat pe ea fara probleme si garantat merge si 215...........

gHapciu multa lume pastreaza aceeasi dimensiune de 225/45/17 indiferent de latimea jantei dat fiind faptul ca aceasta este o dimensiune pe care o recomanda producatorul si daca este trecuta in talon/carte si tu ai alta dimensiune si te prinde rar-ul nu te vad prea bine.....:(

George Mihail pe 8j se pune 225 linistit nu va sta deloc stretch/intins ci va arata chiar bine......cand pui 235/45 pe el deja sta balonat si nu mai arata frumos

Link către comentariu

E foarte posibil. Eu spun din proprie experienta cu 7j si 225, asta recomandata de producator fara a sta balonat. Iar scirocco are 8j cu 235/40 r18 din fabrica. Si chiar nu ar fi nicio diferenta intre cele doua latimi de janta, dar cu acelasi cauciuc?

Link către comentariu

Cine imi poate spune limitele ET pentru Audi A3 Sporback? Ma intereseaza jante de 18" 8j.

Pt 18 inch jantele OEM puse de producator au 7.5J si ET54 sau ET56

Pe aceasta janta se pune din fabrica anvelopa cu dimensiunea 225/40/R18

Iata cateva exmple: Click1 , Click 2

Orice deviere de la aceste specificatii, poate duce la functionarea necorespunzatoare si imbatranirea prematura a diferitelor parti ale masinii cum ar fi: articulatii, caseta de directie, etc.

Daca cumva nu vrei sa pui jante OEM si vrei sa iti raspund la intrebare, parerea mea este ca va trebui sa pui un ET cuprins intre 50 si 56. Daca il pui mai mic de 50 sau daca vei pune anvelopa mai lata de 225 sunt convins ca vei avea neplaceri atunci cand masina va fi mai incarcata, mai ales ca vrei sa pui si 8J latime !!

Poate sa imi explice si mie cineva daca este vreo diferenta intre o janta cu 7 J si cauciuc 225 45 R17 si o janta cu 8 J si cauciuc tot 225 45 R17?

Intreb deoarece toata lumea se raporteaza la latimea jantei cand alege ET-ul si mai putin la latimea cauciucului care va fi montat pe janta.

Exista, bineinteles. Pe prima janta anvelopa va sta mai balonata iar pe a doua janta va iesi mai inafara fata de anvelopa. De obicei, pt o anvelopa de 225 mm latime, pt ca aceasta sa stea aliniata cu janta (asa cum este normal), latimea jantei va trebui sa fie 7.5J.

gHapciu multa lume pastreaza aceeasi dimensiune de 225/45/17 indiferent de latimea jantei dat fiind faptul ca aceasta este o dimensiune pe care o recomanda producatorul si daca este trecuta in talon/carte si tu ai alta dimensiune si te prinde rar-ul nu te vad prea bine.....:(

Nu e adevarat, in mod normal cu cat cresti latimea jantei va trebui sa cresti si latimea anvelopei si viceveresa. Janta trebuie sa stea pe cat mai mult posibil aliniata cu anvelopa.

George Mihail pe 8j se pune 225 linistit nu va sta deloc stretch/intins ci va arata chiar bine......cand pui 235/45 pe el deja sta balonat si nu mai arata frumos

Man, de unde ai scos faptul ca pt o latime de 235 mm a anvelopei, anvelopa va sta "balonata" pe 8J?

Nu uita ca majoritatea producatorilor pun 235 pe 7.5J chiar. De ex pt Audi A4, producatorul alege latimea jantei de 7.5J pt o anvelopa de 235/45/R17

Anvelopa de 235 pusa pe 8J va arata chiar ff bine!!

Eu stiu ca tu mergi la extreme, dar nu uita ca majoritatea dintre noi nu vrem jante care sa iasa in afara anvelopei si pe care sa le agatam in borduri la fiecare parcare laterala si dupa 2-3 luni de zile sa arate in ultimul hal de zgariate!!

Link către comentariu

De unde am scos...?din simplu fapt ca am avut 235/45/17 pe janta de 8j si arata ca ceapa.............tocmai de aceea am zis ca mai bine pastrezi dimensiunea recomandata de producator indiferent de j............indiferent ce se alege 225 sau 235 pe 8j important este sa aibe buza de protectie pentru janta..........;)

Link către comentariu

salut, am schimbat rotile 195/65/r15 6J et 45 cu 205/55/r16 7J et 35. Arata mult mai bine acum masina cu jantele putin mai innafara dar as vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa afecteze unghiul de fuga al masinii, din cate am citit pana acum nu ar trebui sa fie vreo problema. Multumesc

Link către comentariu

Exista, bineinteles. Pe prima janta anvelopa va sta mai balonata iar pe a doua janta va iesi mai inafara fata de anvelopa. De obicei, pt o anvelopa de 225 mm latime, pt ca aceasta sa stea aliniata cu janta (asa cum este normal), latimea jantei va trebui sa fie 7.5J.

Mersi frumos de răspuns. Știam că diferă aspectul anvelopei pe jantă, însă întrebarea mea e mai mult... principială :)

Având în vedere că 225 mm = 8.8 inch, după părerea mea, la același ET cu anvelope 225, atât timp cât janta nu depășește lățimea de 8.5 va avea aceleași distanțe față de suspensie/aripă, indiferent că e 7, 7.5 sau 8. Corect?

LE: Bineînțeles, pe aceeași mașină și cu același diametru.

Dooomnu Dan :) Știam treaba asta. Pe mine mă nelămurește de ce toată lumea se leagă de lățimea jantei și nu de lățimea anvelopei.

Modificat de gHapciu
Link către comentariu

the_punkreas2003

Depinde ce vrei sa faci, George.

Daca ai Golf5 si Passat B5.5 de exemplu. La Golf ai et50, la Passat ai et37. Evident daca vrei sa iei jantele R15 cu 6J de pe Golf si sa le pui pe Passat nu o sa ai nicio problema. Daca vrei sa iei jantele R17, 7,5J si ET50 sa le treci pe Passat eu zis ca trebuie sa intrebi sau sa faci calcule.

Daca ai doar Golful si vrei sa treci de la R15 la R18 sa zic atunci iei acelasi ET ca sa nu ai probleme. Pentru ca ET este distanta in mm dintre fata de prindere si mijlocul jantei. Si e logic, daca ai acelasi ET janta pica la fel doar ca e mai lata in stanga si in dreapta. Iar latimea jantei se masoara in inchi (7J=7 inchi).

Sper ca te-am lamurit :)

Link către comentariu

Am gasit 2 modele de jante care imi plac pt al meu golf 5.Jantele sunt R16,unele cu ET 42 altele cu ET 45.Nu imi amintesc daca "J"-eul este 6,5 sau 7.Voi monta pe ele cauciucuri cu dimensiunea 205/55/16.Care dintre cele 2 modele e mai potrivit pt masina mea,ET42 sau Et 45 daca J-eul o sa fie acelas la ambele modele?

Link către comentariu

la mine rezerva de fabrica pe 16 cu et 42,oricum diferenta e destul de mica

Link către comentariu

the_punkreas2003

Golf5 are ET50. Poti monta oricare model, nu e diferenta mare intre 42 si 45 avand in vedere ca pui anvelope 205.

Link către comentariu

Indiferent daca J-eul e 6,5 sau 7?

Link către comentariu

the_punkreas2003

da. gandeste-te ca jantele pe 17 sunt 7.5J adica un echivalent de ET10 in minus. Sa-si mai dea cineva cu parerea dar eu zic ca nu o sa ai nicio problema.

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.Atunci cred ca o sa le aleg pe cele cu ET 42.

Link către comentariu

Nu am mai gasit jantele cu et 42 pe 16,doar pe 17,s-au vandut pana am ajuns eu sa le cumpar iar cele cu et 45 nu imi mai plac.Am gasit insa un alt model care imi place dar pe acestea nu le gasesc decat 7j16 ET 35.Vanzatorul mi-a spus ca nu e mai fabrica si ca nu are de unde sa le mai le aduca cu ET 45,dar ca sunt ok si cu Et 35 ca a mai montat si nu au fost probleme.Oare merita sa risc sa pun ET 35?Am tot rasfoit forumurile si am gasit ca poti sa te abati cu pana la 15mm cu ET-ul fata de ce recomanda producatorul.Dar mai trebuie luat in calcul si J-ul care se mareste la 7.Deci.....

Astept pareri de la voi sau daca cineva a montat 7jx16et35 pe golf 5 sa-mi zica si mie cum sta treaba.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Link către comentariu

La 7j et 35 va veni foarte bine.......;)nu-ti fa griji....problema cu et 35 e daca ai de la 8j in sus.....;)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

imi spune si mie cineva va rog daca la masina din semnatura merg jante de audi 225/45/17 cu et 45?la et ma gindesc sa nu fie pb.

Link către comentariu

hangyouridols

Cate prezoane ai pe roata si ce distanta intre ele?Daca e 5x112,cum e la audi,se vor potrivi.

Link către comentariu

Marianu.....daca rotile sunt 5x112 se vor potrivi,anvelopele sunt cele care ti le recomanda si vw pt utilizare singura problema care ar fi sa nu fie rotile de la 8j in sus adica 8,5-9j ceea ce ma indoiesc...in rest doar priderile sa fie identice si atunci se vor potrivi 100%

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Nu prea va inteleg. De ce e asa mare panica cu 8J si ET35? Eu am avut si am jante cu 8J si ET35 pe 18 si nu am avut nicio problema. Ba chiar pe fata ar trebui sa am ET chiar mai mic, undeva pe la 25-30 pentru ca daca virez maxim imi freaca pe interior. Nu uitati ca daca se modifica latimea jantelor, automat trebuie sa scada si ET-ul ca sa nu frece pe interior.

Pe spate am fost nevoit sa montez distantiere de 30 mm/roata sa am in sfarsit roata la nivel cu aripa. Deci, data viitoare caut jante cu et mai mic cu 30, adica undeva pe la... ET15? (sa nu fiu extrem :) ) ca sa evit distantierele.

In alta ordine de idei, pentru ca nu toti sunt fani "tuning" si merg pe lucruri extreme, puteti sa puneti si ET35 pentru ca e atat de mare toleranta, mai ales la rotile din spate, incat cativa mm nu va vor afecta.

Iar acum cer un sfat:

Momentan am 225/40/18 si cam trebuie sa imi cumpar anvelope noi. Vreau sa fie ceva cu stretch, sa fie intinse pe janta (ciuperca). Ma gandeam la 215/40/18 sau 205/40/18. Are cineva montate pe masina?

Link către comentariu

• lupo_bv a închis acest topic
  • Marian a deschis acest topic
  • Bebeee unpinned şi pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!