Jump to content

Et-ul Si J-ul

Northman
 Share

Postare recomandată

imi puteti da un sfat am gasit un set de jante aliaj de vw originale 5X100, ET 38, 7J X17H2.merg anvelopele de 225/45/17?am ceva probleme sa le pun la un seat toledo 2003?

Merg pe toledo. Eu am exact dimensiunile de de jante si anvelopele spuse de tine.

Le poti vedea in topicul meu, aici

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La jante 7.5 ET 45 incaltate cu 225 exista posibilitatea ca fata sa iti atinga usor la denivelari bruste si ample sau la curbe luate tare. Asa ca iti recomand pentru cauciuc dimensiunea 215/50.

Lungimea prezoanelor nu are niciodata legatura cu ET-ul.

Dar daca pun 225/45 mai exista riscul sa atinga?Sau sa fie prea grele pentru puterea motorului meu?ms

Link către comentariu

Pai tocmai cu 225 exista riscul sa-ti atinga. Cu cauciuc mai lat, riscul creste. Diferenta de greutate la anvelope nu cred ca te va afecta prea tare. Poti incerca chiar si 215/45 daca vrei sa fie mai usoare... o sa arate mai bine ca 215/50, dar o sa scada comfortul (talon mai mic).

Daca vrei 225, iti trebuie 225/50. 225/45 e dimensiunea standard pentru jante de 17. Daca le pui pe jante de 16, scazi diametrul rotii prea mult si o sa ai erori in kilometraj/vitezometru cam mari.

Bafta

Link către comentariu

Pai tocmai cu 225 exista riscul sa-ti atinga. Cu cauciuc mai lat, riscul creste. Diferenta de greutate la anvelope nu cred ca te va afecta prea tare. Poti incerca chiar si 215/45 daca vrei sa fie mai usoare... o sa arate mai bine ca 215/50, dar o sa scada comfortul (talon mai mic).

Daca vrei 225, iti trebuie 225/50. 225/45 e dimensiunea standard pentru jante de 17. Daca le pui pe jante de 16, scazi diametrul rotii prea mult si o sa ai erori in kilometraj/vitezometru cam mari.

Bafta

Ok ms.eu credeam ca, cu cat e mai mare talonul(adica 45 sau 50 de exemplu) cu atat e mai inalt cauciucul ca sa zic asa sau cum....deci sa inteleg 50 reprezinta mm in inaltime a cauciucului?O singura intrebare mai am, daca pun 215 o sa arate urat cauciucul pe janta?adica o sa fie mai ingust?ms inca odata. :blink:

Jantele inca nu le-am cumparat si tocmai din acest motiv pun multe intrebari "tampite" dar vreau sa ma informez cat mai bine ca sa stiu daca merita sa dau banii pe ele.

Link către comentariu

Da, valorile gen 45 sau 55 exprima inaltimea talonului, dar nu reprezinta mm ci procent din latime. Asadar, cauciucul 225/45 are talon inalt de 45% din 225, deci 101,25 mm. Cauciucul 215/45 nu va avea acelasi talon, ci 45% din 215, deci 96.75 mm.

Janta de 7.5 inci latime are... 190,5 mm ;), deci reprezinta 88,6 % din latimea anvelopei de 215. Unele teorii spun ca nu trebuie sa sari de 85%. Altii sar si de 100% :). Eu zic ca 88.6% e foarte ok. De exemplu, 225 pe janta de 8 e ceva foarte intalnit si arata foarte ok, iar acolo janta reprezinta 90,3 % din anvelopa.

Bafta!

P.S. vezi ca s-ar putea sa coste mai mult anvelopele 215/50/16 sau 215/45/16 sau sa nu ai prea multe optiuni, pt ca am impresia ca nu sunt dimensiuni prea comune.

Modificat de Acidutzul
Link către comentariu

Da, valorile gen 45 sau 55 exprima inaltimea talonului, dar nu reprezinta mm ci procent din latime. Asadar, cauciucul 225/45 are talon inalt de 45% din 225, deci 101,25 mm. Cauciucul 215/45 nu va avea acelasi talon, ci 45% din 215, deci 96.75 mm.

Janta de 7.5 inci latime are... 190,5 mm :icon_thumright:, deci reprezinta 88,6 % din latimea anvelopei de 215. Unele teorii spun ca nu trebuie sa sari de 85%. Altii sar si de 100% :rolleyes:. Eu zic ca 88.6% e foarte ok. De exemplu, 225 pe janta de 8 e ceva foarte intalnit si arata foarte ok, iar acolo janta reprezinta 90,3 % din anvelopa.

Bafta!

P.S. vezi ca s-ar putea sa coste mai mult anvelopele 215/50/16 sau 215/45/16 sau sa nu ai prea multe optiuni, pt ca am impresia ca nu sunt dimensiuni prea comune.

Cu cauciucurile ma descurc ca am un prieten de are depozit si le iau la pret bun.Pe scurt ca m-am ametit de tot, vreau sa-mi zici daca 215 va arata ingust pe janta, si daca da, sa imi zici daca imi recomanzi 225 cu un talon mai mic si care ar fi acela,astfel incat sa nu imi atinga dar nici sa fie prea mic si sa simt orice groapa sau sa imi afecteze altele...Recomanda-mi o valoare finala te rog ca sa stiu ce cauciuc sa caut si iti promit ca nu te mai stresez :P.Da-mi 2 optiuni ce imi recoamanzi tu ca vad ca te pricepi foarte bine.Inca o data scuza daca am insistat prea mult!

Link către comentariu

@pr_cata: recomandarea ti-am facut-o acum 2 zile: 215/50/16. Nu sta fortat pe janta, nu atinge, nu ai erori mari in kilometraj/vitezometru, ai comfort.

Bafta

Link către comentariu

@pr_cata: recomandarea ti-am facut-o acum 2 zile: 215/50/16. Nu sta fortat pe janta, nu atinge, nu ai erori mari in kilometraj/vitezometru, ai comfort.

Bafta

Ok o sa merg pe varianta asta.Ms pt sfaturi!nu prea am inteles de ce o sa am mici erori dar ma lamuresc eu pe net.Ms inca o data! :D

Link către comentariu

Pentru ca instrumentele de bord sunt calibrate pentru un anumit diametru al rotii, si implicit circumferinta a ei. Oricat te joci cu dimensiunile jantelor si anvelopelor, in cele din urma roata trebuie sa aiba diametrul constant. Daca diametrul se micsoreaza, roata parcurge o distanta mai mica decat cred instrumentele si deci mergi mai putini km si ai o viteza mai mica decat arata ele... si invers.

Ai toate informatiile si un calculator (al doilea) privind diferentele de dimensiuni aici. Dimensiuni standard la G5 (ca sa ai termen de comparatie) sunt: 195/65/15, 205/55/16, 225/45/17 si 225/40/18. Diferentele circumferintelor rotilor la dimensiunile astea nu difera niciodata mai mult de 0.84%. Roata la 215/50/16 e mai mica cu aprox 2% (sub 3 se considera acceptabil). 215/55/16 e mai mare cu 1.4% iar 215/45/16 e mai mica cu aprox 5.5%!!!

Bafta!

Link către comentariu

Salut!

Am nevoie de un sfat in achizitionarea unor jante si a anvelopelor pentru masina mea(din profil). Acum am 205/55/16, cu jante avand ET42 si 6.5J si doresc sa trec la jante pe 17 inch. Conform producatorului pe masina pot sa montez jante de 17 cu Et 47 si 7.5J impreuna cu anvelope 235/45/17. Am gasit la: Jante aceste replica dar se pare ca sunt cu 8J, iar pe aceeasi pagina la catalogul Threeface Wheels 2010, apar ca avand ET45 si 7,5J. De fapt cat are voie sa fie diferit ET si J-ul fata de specificatii, pentru a nu avea probleme. Am cautat pe multe site-uri inclusiv pe Carbibles.com, in sectiunea Tyre, dar inca nu m-am lamurit. Daca cineva de pe forum are jante si anvelope cu aceste dimensiuni pe Passat 3C, as fi interesat sa aflu cum se comporta masina)confort, tinuta de drum, consum, etc.

Multumesc.

post-28008-1277910145_thumb.jpg

Modificat de Adi 36
Link către comentariu

Io as zice ca la banii care-i dai pe jantele astea ai putea sati iei niste OEM-uri second sau niste jante facute de producatori cat de cat renumiti.Replicile arata bine,dar calitatea lor e foarte indoielnica.Alegerea e a ta!

Modificat de stevee
Link către comentariu

Si eu sunt de aceeasi parere, respectiv NU replici. Acum depinde cati bani ai la dispozitie.

Am gasit jantele astea la 149 EURO. Sunt originale, dar au latimea numai de 6 inch asa ca trebuie anvelope 205/50/R17 (diferenta intre 235/45/R17 si 205/50/R17 e foarte mica, poate ai si dimensiunea asta in talon). Uite aici celalalte modele, dar la preturi mai mari.

Daca as avea 149 EURO per janta eu le-as lua pe cele originale.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

recomand si aceste replici. eu am avut si am fost f multumit

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Nu ar trebui sa existe informatii date de producator, pe care sa le gasim cu usurinta eventual pe situl oficial, cu privire la valorile J si ET admise pentru fiecare model in parte? Caut ca disperatul pe google si pe forumuri sa vad ET-ul minim pentru A3 de zile intregi. Am gasit/primit cateva informatii si se pare ca intre 40 si 56 ar fi destul de safe, cel putin asa sper :P

Link către comentariu

• 1 month later...

Stie cineva sa imi spuna ET-ul si J-ul pentru niste jante de tabla de VW Golf Mk5? De cateva zile am intrat in posesia unor jante de tabla pe 16" si ma gandesc sa le bag ca roti de iarna pentru al meu Golf... Multumesc anticipat!

Link către comentariu

Eu am jantele OEM de 16 cu ET50 si latime 6.5. Pentru un cauciuc 205/55/16 ar trebui sa fie ok orice janta cu latime intre 6 si 7 si ET intre 51 si 40.

Bafta.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

sal,am citit de m-am ametit dar legat de cele pe 14 de tabla nimic concret,m-ar interesa la 185/75/14 ce Et este potrivit,eventual si J,

Modificat de liviui
Link către comentariu

revin ,am incercat sa pun jante din tabla r 14 si nu intra de etrieri,aveau et 38,cu un alt numar am sanse ,lamuruti-ma si pe mine cei care a-ti mai intalnit problema asta,acum am r 16 cu et 42

Link către comentariu

multumesc,stiu eu ceva engleza dar m-am pierdut de tot in tabelele alea :icon_thumright: sa caut ceva cu acelasi et...,nu stiu

Modificat de liviui
Link către comentariu

am gasit decat pt jetta,care are aceeasi prindere ca si golful meu si daca am inteles bine pentru r 15 ar fi necesar un et 45.

Link către comentariu

Pentru R 15 ET este ok intre 35 si 45. Eu am pe un passat jante vara cu ET 45 si jante iarna cu ET 39.

O zi buna

Link către comentariu

• lupo_bv a închis acest topic
  • Marian a deschis acest topic
  • Bebeee unpinned şi pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!