Jump to content

Masina nu prea are stabilitate la viteza mai mare

FlorinD
 Share

Postare recomandată

Eu nu imi dau seama ce observati voi la O2, insa chiar si cu PDG, masina e destul de stabila. Ce e drept, la vant lateral si peste 100/h nu ai la ce sa te astepti, mai ales daca nu ai incarcatura. Si e valabil la orice masina lunga si cat de cat inalta (eu am combi). Dar sa spui ca niste banale delimitari de banda iti creaza probleme... eu ma declar confuz. Am fost pe Soarelui, cu viteze decente si in afara de zgomotul la vant, nu am observat probleme de stabilitate cand treceam pe langa tiruri sau alti mastodonti. Nici pe soselele normale, cand am pe contrasens masini mari (care numai cu 90/h nu merg), nu am observat sa ma impinga, citez "2-3 cm spre reapta/stanga". Amortizoarele nu stiu ce vechime au, bucse nu am schimbate (de 2 ani si ceva de cand am masina) decat cele mari, de la bratele J spate, bieletele antiruliu sunt noi (ma rog, au un an, sa zic). Trotineta are 220k km, deci numai noua nu este. Indiferent ce cauciucuri am pus pe ea (Pirelli Snow Control, Dunlop SP SportPerformance, GT Radial Champiro), masina este stabila, nu imi sare inima la franari, e confortabila pe orice drum as duce-o (adica imi face placere sa o conduc, nu va ganditi ca se merge pe asfalt bombardat cum se merge pe o sosea neteda).

Mai bine s-ar ferifica articulatiile, bieletele de directie/capetele de bara, bucse bara stabilizatoare si nu numai (adica toata bucsaraia, sa fiu mai exact, ati fi surprinsi unii ce pot face niste cauciucuri duse), amortizoarele si, de ce nu, arcurile. Centrul de greutate e mai sus la modelele cu PDG, insa chiar si asa, pot intra in curbe fara probleme, chiar si cu CC-ul activat (cred ca stiti ce inseamna o curba de 120 grade cu CC activat la peste 110/h, ai impresia ca masina vrea sa decoleze). Dar nu decoleaza, chiar si cu cauciucuri 195/65 r15. Nu mai zic cum s-ar comporta masina cu cauciucuri mai late, 205 sau 225 :D. Eu am o teorie: ori cei care spun ca O2 (chiar si cu PDG) este o masina instabila au condus inainte doar masini sport sau carturi, ori masinile au suspensia cu probleme, ori nu prea au habar sa conduca. Nu ma dau eu as al volanului, am condus ceva la viata mea (inclusiv un Sprinter 316, care gol aveai impresia ca te arunca stanga-dreapta pe drum denivelat- ce e drep, masina goala, doar doi ocupanti, pe vant lateral- abia acolo emotii :D; si s-a mers tocmai pana in Finlanda cu Sprinterul, asa ca stiu ce vorbesc). Am avut dacii, inclusiv Supernova, care intr-adevar era masina stabila (cei care au habar imi dau dreptate), dar si Matiz, care, condus cu cap, nu mi-a dat emotii. Conteaza cum conduci masina, sa ii intelegi comportamentul si, CEL MAI IMPORTANT, sa o mentii in stare buna (sau foarte buna) de functionare. SI aici nu ma refer doar la motor si cutie, ci mai ales la trenul de rulare. Degeaba bagati unii bani in frane extra, arcuri scurtate sau sport si cauciucuri care nu apar in carte, daca ignorati bucsele, bieletele, amortizoarele. Alea va tin pe sosea in mod confortabil.

Gata, v-am plictisit destul, sunt nou si poate o sa ma ignorati, insa ar fi pacat sa va bagati ceva in ea suspensie si sa aveti doar grija jantelor, a vopselei si a sistemului audio.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• FlorinD

10

• iontab

10

• BLiTZ

8

• remmusycc

8

Corect, suspensia e de vina la simptomele de instabilitate pe drum.

Link către comentariu

Am inteles... am sa merg la service sa schimb anvolepele in prima faza si sa fac un test... am sa fac un test cu masina si cu alte jante cu totul de pe o alta O2.... daca stie cineva cum pot sa o las mai jos de fata... are PDG si de cand am schimbat toata fata... bucse... pivoti....totul chiar si flanse amortizoare am observat ca sa ridicat destul de mult de fata.... ce posibilitate am sa o las mai jos?

Modificat de remmusycc
Link către comentariu

doar sa schimbi arc + amortizor cu unele pt masini fara PDG

Link către comentariu

O sa schimbi anvelopele/jantele degeaba, verifica amortizoarele pt.ca ele sunt cauza"balansului"pe drum.

Asteptam rezolvarea !!

Link către comentariu

Eu iti recomand sa refaci unghiul de fuga din nou, dar la un service bun, nu de cartier. Mi-am schimbat arcurile de PDG cu unele sport si nu puteam sa tin masina pe sosea nici la 40km/h, fata treagea intr-o parte, spatele intr-o parte, dupa drumuri pe la 2 serviceuri, am descoperit ca problema era de la unghiul de fuga. Daca vrei sa o lasi schimbi doar arcuri, nu e nevoie sa schimbi si amortizoare.

Link către comentariu

Am inteles... am facut unghiul de fuga la Ford in Alexandria....loc in care isi fac toti prietenii la toate masinile si nu au probleme... chestia este ca masina sa ridicat enorm de fata.... mult nai mult decat orice alta O2 cu PDG.... sunt anumite tipuri de bucse??

Link către comentariu

Daca ai pus bucse de golf 4 sau cele universale pt.grup VW ce sunt prin comert(universale pt.a inalta masina)atunci...pretentiile sa nu ti fie prea mari de la ele.

Modificat de romytaxy
Link către comentariu

Bucsele au fost originale.... dar nu stiu de ce s-a inaltat asa.... voi merge sa o verifice altcineva poate reusesc sa ii dau de cap...

Link către comentariu

din schimb de bucse nu se inalta masina.... 

eu as zice ca ai pus arcuri neconforme.

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

Tocmai ca nu sau schimbat nici arcurile nici amortizoarele de pe fata.... doar bucse...capete bara... bielete....

Link către comentariu

Intotdeauna cind masina sta pe elevator pentru diverse reparatii,primele 2-3 zile ai impresia ca este mai inalta

Link către comentariu

Eu cand am spus"bucse"m am exprimat gresit, eu m am referit la acele distantiere de aluminiu care vin sub tampoanele telescop la PDG.

NU m am referit la bucsele din brat, dar... sa inteleg ca nu ai montat acele distantiere ca sa o inalti sau gresesc eu ??

Modificat de romytaxy
Link către comentariu

Nu am montat distantiere.... nu stiu de la ce poate fi

Link către comentariu

Intrebare de om prost: au fost stranse suruburile/piulitele suspensiei, cand s-a facut lucrarea? Nu de alta, dar uneori baietii lasa proprietarii sa descopere anumite probleme. Recent un coleg a observat un zgomot mai puternic la "ceva", in mers, cand s-a dat jos (imediat ce a auzit galagia, din 5 prezoane nu mai avea decat 3, celelalte parasisera masina, cu tot cu capacul de la janta de aluminiu. (un Audi de generatie mai veche, janta de aliaj are un capac de vreo 15 cm diametru, prins in cleme). E, nu-l mai are. Si nici doua prezoane. Sa nu le dai unora cu cheia peste dinti?!

Ar trebui mers un pic inapoi la misiriasii care au facut lucrarea, sa verifice daca totul e in regula. Vechitura mea sta perfect pe asfalt, chiar si la viteze mari. Si eu chiar am PDG din fabrica (asta mi-am si dorit si nu renunt la el), nu a fost modificata masina dupa cumparare.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

As dori sa imi spuneti si mie ce fel de arcuri sa iau sa nu mai fie asa de inalta, diferenta dintre masina mea si altele este de vreo 5 cm in inaltime.

Link către comentariu

pai ai pachet de drumuri grele... trebuie alte arcuri si alte amortizoare

Link către comentariu

Amortizoare am schimbat pentru suspensie normala.... si arcurila la fel trebuie???

Link către comentariu

da, arcurile sunt cu "inaltarea" 

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!