Jump to content

Despre Airbag

mihai2206
 Share

Postare recomandată

pe cea din scaun nu am curatato e cam dificil de scos, dar o sa incerc.

pot sa inlocuiesc si siguranta de airbag, sa pun una mai mare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ok, nu o schimb, multumesc :)

o sa curat contactele de la mufe si o sa va spun exact cum sta treaba.

Modificat de colvalcea
Link către comentariu

Am avut si eu aceasta eroare de 2 ori la rand in 2 seri diferite acum aproximativ 1 luna.

Solutia:

- desfaceti mufele

- suflati puternic

- conectatile la loc

- impingetile bine pana cand nu se mai clintesc

- gata :)

Dupa stergeti eroare cu vag-com-ul si s-a rezolvat problema :cool:

P.S.: Asta daca nu aveti la indemana spray-ul de contacte :D

Modificat de Riddler
Link către comentariu

• 9 months later...

salutare, imi poate spune si mie cineva ce inseamna si cum se remediaza?

Address 15: Airbags Labels: 3C0-909-605.lbl

Control Module Part Number: 3C0 909 605 J HW: 3C0 909 605 J

Component and/or Version: 04 AIRBAG VW8 029 2521

Software Coding: 0012340

Work Shop Code: WSC 00028 028 00001

VCID: 2D5A0BEA8B4B2874

1 Fault Found

01284 - Side Airbag; Drivers Side; Disabled

000 - -

Link către comentariu

Este anulat din calculator, cu VCDS se face ENABLE si trebuie vazut daca mai exista airbagul lateral din scaun.

Link către comentariu

d curand am dat cu masina intr-o groapa mare si mi s-a aprins becul de la airbag si d atunci nu s-a mai stins.c ar putea fi oare?mentionez k am o skoda octavia tour 2004...

Link către comentariu

Vreo mufa cu contact imperfect. Martorul se stinge numai cu VagCom-ul. Si tot atunci o sa vezi si care mufa face figuri.

Link către comentariu

FA o diagnoza si vezi ce eroare apare pe airbag.

Link către comentariu

al bundy, sti ca in trecut imi tot aparea eroare cu airbag, de fapt si acum face la fel, dar am gasit o solutie temporara pana ma duc la reprezentanta (eu nu i-am dat de cap, am demontat mufele, dat cu spray de contacte, etc.)si anume am anulat din can gateway cu vcds sistemul electric pe airbag-uri si s-a stins becu din bord si nu mai apare, acum daca banuiesc eu bine, nu-i asa ca nu mai sar airbagurile in caz de impact (Doamne Fereste) ?

Link către comentariu

al bundy, sti ca in trecut imi tot aparea eroare cu airbag, de fapt si acum face la fel, dar am gasit o solutie temporara pana ma duc la reprezentanta (eu nu i-am dat de cap, am demontat mufele, dat cu spray de contacte, etc.)si anume am anulat din can gateway cu vcds sistemul electric pe airbag-uri si s-a stins becu din bord si nu mai apare, acum daca banuiesc eu bine, nu-i asa ca nu mai sar airbagurile in caz de impact (Doamne Fereste) ?

Poti da mai multe detalii cum ai facut?

Link către comentariu

De ce nu optezi pentru varianta de aici?

am facut exact ca in diy si nu a rezistat mai mult de 30 de km si s-a aprins eroarea din nou si mentionez ca pe drum drept fara denivelari si fara gropi.

Poti da mai multe detalii cum ai facut?

o sa mai intru odata si o sa fac print-screen.

Link către comentariu

Imi vine greu sa cred, pai atunci nu mai este de la legaturi, ai alta problema! Din cate am inteles astia in repr au aceeasi procedura!

Link către comentariu

Aveti grija cu mesajele de defect airbag. Inaintea Passat-ului am avut Octavia 2 si am patit-o rau cu asa ceva. Am fost la service, au remufat sub scaun de nu stiu cate ori si in dreapta si in stg, au desfacut jumatate de masina (era in garantie) si abia cand, la cererea mea, am luat la puricat cartea cu coduri de eroare au constatat ca e DEFECT unul din airbaguri, pe care l-au si schimbat pe garantie. Cel mai interesant era insa faptul ca mi-au zis ca in perioada de pana la inlocuire (s-a adus pe comanda, evident) sa merg cu grija pentru ca probabil calculatorul de airbaguri nu va lua nici o decizie in cazul unui accident. Interesant, nu? M-am pus sa scriu toate astea ptr ca martorul s-a aprins atunci imediat dupa ce am trecut in viteza peste o denivelare si toata lumea a fost sigura ca este vorba doar de un contact imperfect, la o masina noua.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

da, si eu am fost in reprezentanta, cica au reparat "un contact imperfect" dar dupa ce am plecat de la ei, dupa 7 km iar s-a aprins eroarea in bord.

uitati si poze (scuze pentru claritate) cum poti dezactiva legatura de airbag-uri din modulul CAN Gateway.

post-48113-0-02020300-1297764004_thumb.j

post-48113-0-48345900-1297764018_thumb.j

post-48113-0-40779000-1297764090_thumb.j

post-48113-0-22514400-1297764097_thumb.j

Link către comentariu

Si de ce sa dezactivezi un modul de siguranta a masinii. Mai bine repari defectiunea, doamne fereste, poate o sa ai nevoie de airbaguri.

Link către comentariu

corect, intru in reprezentanta cu ea sa vad unde are problema.

Link către comentariu

• 2 months later...

da, si eu am fost in reprezentanta, cica au reparat "un contact imperfect" dar dupa ce am plecat de la ei, dupa 7 km iar s-a aprins eroarea in bord.

uitati si poze (scuze pentru claritate) cum poti dezactiva legatura de airbag-uri din modulul CAN Gateway.

salut,

dupa ce ai facut dezactivarea n-au mai fost mesaje de tip: "AIRBAG fault", sau alte mesaje referitoare la airbag?

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

F l o r i n

nu va mai preocupati de dezactivarea airbag-urilor. Rezolvati cauza, nu ascundeti defectul. Sunt puse acolo sa ne protejeze pe noi sau pe cei dragi.....asa ca, nu va jucati aiurea.

Numai bine !

Link către comentariu

salut,

nu doresc sa dezactivez airbag-urile, dar m-am saturat de montare si demontare mufe pe sub scaune + deplasare pentru stergere erori (s-au cheltuit deja cam multi bani). Cred ca o sa adopt varianta prezentata pe forum cu taierea mufelor si legarea firelor direct.

Sunt convins ca este o greseala sa le dezactivam, dar ma intrebam daca mai apar mesaje cu "airbag fault" sau "airbag deactivated".

Am o intrebare: daca am acest mesaj de eroare "airbag fault" si Doamne fereste am un accident, airbag-urile declanseaza?

Multumesc si numai bine!

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu

F l o r i n

Nu, tocmai de asta iti zic sa rezolvi problema.

Desi nu ma omor dupa ideea taierii mufelor si legarii pe direct, este singura solutie care garantat rezolva problema, pe timp lung.

Link către comentariu

• 4 months later...

salutare, imi poate spune si mie cineva ce inseamna si cum se remediaza?

Address 15: Airbags Labels: 3C0-909-605.lbl

Control Module Part Number: 3C0 909 605 J HW: 3C0 909 605 J

Component and/or Version: 04 AIRBAG VW8 029 2551 serial nr 003 A2PC59VL6

Software Coding: 0012340

Work Shop Code: WSC 00028 028 00001

1 Fault Found

01578-Airbag Deactivation Warning Lamp; Pasangser side(K145)

009 Open or Short to Ground-Intermittent -MIL ON

PARERI? mufa de la airbagu din bord s-a stricat sau este de vina cea de sub scaun - sau mufa de la indicatorul de AIRBAG PASAGER on sau OFF

ma ducem la un prieten imi punea vagcomul stergea eroarea, acum o luna a aparut din nou dar sincer m-am saturat sa tot apelez la el , daca poate cineva sigur dela ce mufa e sau ce tr sa schimb

multumesc anticipat :banghead:

Link către comentariu

Este vorba de mufa sau firele de la lampa care indica dezactivarea airbagului pasager.

Link către comentariu

mersi mult am facut proba si am gasit mufa slaba probabil de la drumurile noastre bune :RO flag: mersi mult pt informatie :icon_thumleft:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!