Jump to content

Probleme generale geamuri electrice Fabia

charisman
 Share

Postare recomandată

salut,

sunt mai nou pe aici dar am si eu o problema cu geamul usa fata dr.daca apas pe buton sa il cobor este ok dar cand vreau sa il ridic se ridica cam 3 sferturi din cursa si apoi o ia in directia coborare pana jos de tot chiar daca eu dau comanda de la buton de urcare.daca apas cate putin pe buton reusesc sa il urc pana la capat.banuiesc ca este o problema din buton.cine ma poate ajuta cu o parere?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E o problema de culisare, la un moment dat geamul merge greu si atunci senzorul de forta percepe ca ar fi prins ceva (gen mana , gatul) si da inapoi. Incearca sa vezi de ce merge greu geamul, e mizerie, chederul e deranjat, ceva impiedica geamul sa culisesze usor.

Link către comentariu

astazi o sa demontez panoul si o sa verific.mi s-a parut ca merge mai greu macaraua.cred ca ai dreptate.o sa dau si cu un spray de vaselina pe cabluri si pe rotite daca tot o desfac.ms frumos

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salut,

comercializeaza cineva pe aici doar plasticele de la macara?...as avea nevoie ca s-au rupt pe stanga fata.

multumesc,

Link către comentariu

daca ai folosi functia search, ai gasi la forumul de anunturi, la vanzari- piese de schimb, este un topic legat de asa ceva.

Link către comentariu

Buna

La postarea 125 Gabriel DIACONU ne-a promis o poza cu modelul de microcontact (switch) din broasca usii. Te rugam Gabriel, posteaza poza aia sa o poata vedea si cei care nu8 stiu ce sa cumpere.

Pentru felul cum se schimba, multumim foarte mult de explicatii.

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Salutare dragi colegi de forum am si eu o intrebare a montat cineva pe fabia geamuri electrice (adica sa nu fii avut din fabrica)

Link către comentariu

.... cum se face resetare la geamuri? adica nu se mai ridica geamurile la prima treapta a butonului! am montat de curand un cdplayer, si au fost scoase bornele de la baterie, si de atunci trebuie sa tin in sus de butoane pana se inchid geamurile! inainte doar ii dadeam un impuls si se ridica singur! va multumesc

Later Edit!

S`a rezolvat [partial, trebuia sa tin ridicat de geamuri , simultan, si dupa aceea , coborat, si tinut in aceste pozitii ceva timp ( , 3,5 secunde) ...... dupa ce am facut asta....... functioneaza doar cel de la pasager , cel de la sofer tot trebuie sa tin mult timp de buton ca sa se ridice! ce sa fac? sa scot bateria iarasi, si sa incerc resetarea? va multumesc!

Modificat de t.dan
Link către comentariu

ca sa iti functioneze functia confort a actionarii geamurilor, tot ce trebuie sa faci este:

-bagi cheia in yala de la sofer, descui si o tii rotita in pozitia de descuiat. vei vedea ca geamul coboara. dupa ce a coborat in usa, mai tii in continuare inca 5 secunde, apoi dai drumul cheii dupa care:

-incui masina tot cu cheia in broasca, astepti pana urca geamul in pozitia maxima, numeri 5 secunde si dai drumul la cheie.

-gata.

Link către comentariu

Sau la fel poti face din butoanele de pe usa soferului.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

fabia 1 e din 2001 adusa de dincolo, nu stiu daca a inainte sau dupa facelift, cineva mi-a zis ca ar merge de la vw polo.

Link către comentariu

• 3 months later...

Salutare, in drum spre casa dupa ce am fumat si eu o tigara si am decis sa inchid geamul, TRONC! a scapat cablul de la macara!. Am incercat sa il repar din rasputeri, am prins cablul pe macara, dar din pacate defectul era si acolo unde se uneste cablul cu motorasul. In concluzie este nevoie de un cablu nou.

Acum 1 an si un pic, am facut aceiasi macara (Stanga Sofer) la un servis undeva pe la Obor, ei mi-au dat un an garantie, si au avut dreptate.

Exista vreun servis unde nu o sa ma coste 500-600ron sa imi repare macaraua?

Link către comentariu

500-600 ron sunt multi bani.macaraua costa aprox 200 ron, iar manopera nu are voie sa coste mai mult de 50 ron

Link către comentariu

Mi-am comandat o macara, fara panoul din aluminiu la cel mai mic pret 260RON fara montaj. Sunt foarte scumpe la un servis mi-au cerut 360RON pe o macara SH Originala Skoda.

Link către comentariu

Deci, am avut macaraua rupta din cauza unei cleme.

img6585o.th.jpg

Eu am avut aceasta macara "Reconditionata" la un "Servis" acum un an, gentlemanu mi-a dat 1 an garantie, si 1 an a tinut "reconditionarea".

Am decis acum sa dau cu 70lei mai mult si sa imi cumpar una noua.

img6587u.th.jpg

La 300RON cu tot cu taxe, mi-a venit macaraua cu tot cu partea din aluminiu.

Clemele sunt tot din plastic, dar sunt mai de calitate, si cablurile lafel.

Am uns sina de la macara cu un unguent rosu care se poate "achizitiona gratis" de la orice servis auto.

Dupa care montarea pe usa a fost chiar simpla.

img6588t.th.jpg

Mentionez ca aceasta macara vine cu 24Luni garantie daca este instalata la un servis autorizat RAR.

Dar instalarea costa cam jumatate din pret, asa ca am decis sa o fac singur.

Concluzie, macara noua 300RON.

Link către comentariu

varianta cu tot cu tabla de aluminiu este cea mai indicata, pentru ca nu exista riscul ca la schimbarea sinelor sa se descentreze tabla sau alte "surprize" nedorite.se face "transplantul" de difuzor si e ca de fabrica :lol:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare, mai are cineva care a schimbat macaraua cu totul acele cabluri? Daca e cineva care se poate lipsi de ele, ma intereseaza cel de la mijloc (cel mai lung) la care mi s-a crapat acel opritor si s-a ros camasa interioara si cel de la mosor catre sina de pe partea difuzorului a macaralei de pe partea stanga fata.

Multumiri anticipate.

Link către comentariu

Salut

De ceva timp a inceput si geamul fata dreapta sa faca pe obositul. Cand incerc sa il inchid, aproape de ridicare completa nu se mai ridica si incepe sa se auda un pacanit repetat destul de puternic atat timp cat tin butonul de ridicare apasat. Ca sa il ridic fac mai multe manevre de ridicare si coborare. De cele mai multe ori cand e ridicat complet si nu dau drumul la buton imediat ce a ajuns sus se aude un pocnet fff puternic si geamul se lasa in jos cam 2-4 mm. Poate cineva sa imi zica ce problema e? Sa ma pregatesc de schimbarea macaralei?

Link către comentariu

clar trebuie sa te pregatesti de schimbarea macaralei sau macar sa desfaci sa vezi daca nu cumva numai vreo clema rupta pocneste.demonteaza cat mai repede ca iti va cadea geamul cand ti-e lumea mai draga

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ca sa desfaci complet fata de usa interioara (pe care se afla macaraua) trebuie sa desfaci si incuietoarea usii?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am pățit-o si eu cu macaraua rupta la gemul stânga față (electric), seara târziu când am ajuns acasă, dar m-am descurcat. Am scos chederul de la geam, am ridicat geamul, luat o banda scotch lata am lipit pe partea de sus a ușii si pe geam, iar a doua zi după ce am desfăcut ușa, am băgat si 2 lemne sub geam.

Am întrebat in stânga si-n dreapta prețul cel mai mic 230 lei macaraua, 50 lei montatul. M-am supărat si am desfăcut eu ușa era rupta o clema de plastic care mergea pe șina si ținea geamul si 2 cabluri ce merg la motoraș (defect pe care puteam sa-l evit, am tot bâzâit motorașul de disperare), am mai căutat si am găsit pe net un kit de reparare a macaralei 135 lei + taxa de transport. M-am supărat si mai rău :D, si m-am apucat de ea românește: am cumpărat 2 cabluri de bicicleta, o rigleta pentru cabluri electrice cu un singur cap (cea mai mica posibilă) ca sa poată intra in lăcaș si 1 m conductor electric 1,5 mm2 cu care am legat clema rupta in 2 locuri, după ce am lipit clema cu poxipol. Total cost în jur de 10 lei, dar e munca de chinez mic si bătrân, dar merita.

Modificat de gelu eugen
Link către comentariu

ohne_zucker_06

Nu cred ca o sa te tina foarte mult clema aia lipita cu Poxipol, am incercat si eu varianta asta si nu rezista.

Daca vrei o varianta si mai ieftina decat cea gasita de tine, cu kitul de reparatie ce contine si cablul, eu am gasit numai setul de cleme, la 50 ron, la o firma din Cluj.

Asta ca sa stii data viitoare, in caz ca nu mai "bazai" butonul sa strici si cablul.

Eu patisem la geamul de la sofer si l-am distrus, iar a dpua oara cand am patit si pe dreapta, am reusit sa nu mai stric si cablul si am reparat doar cu acest set de cleme.

Link către comentariu

Asa se intampla - se rupe clema, omul incearca sa ridice geamzul...si se strica cablul. Totusi, exista si cazuri in care cedeaza cablul.

Link către comentariu

Deocamdată vad ca ține, deoarece am legat și cu sarma, am făcut ceva probe(vreo 20). Dar dacă o sa se rupă o sa te rog sa-mi dai un contact ceva de la cei din cluj, dar de clema nu mie frica ca se rupe, sunt mai sigur pe ea decât pe cea bună, încă îmi pare rău ca n-am legat-o și pe cea bună, mie mai frica ca cedează ”mufarea” mea cu rigleta deși este cositorită. Oricum nu o să mai folosesc intens geamul ca am AC pe ea

post-65533-0-46031100-1314625100_thumb.j

post-65533-0-16111400-1314625115_thumb.j

Modificat de gelu eugen
Link către comentariu

Salutare !! Am nevoie de motorasul de la usa din stanga sofer , numai imi merg geamurile si nici oglinzile , am sa postez motorasul . Ma poate ajuta cineva????

Asa arata motorasul

Modificat de ylyuta
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!