Jump to content

Probleme generale geamuri electrice Fabia

charisman
 Share

Postare recomandată

Contacte imperfecte... ar trebui luata unitatea de comanda jos si curatate contactele de la butoanele de comanda.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aveti voi idee unde pot gasi suportii aceia si cablurile doar?

Voi fi eu cel care iti da vestea proasta, trebuie sa cumperi kit-ul complet, eu am schimbat anul trecut o macara in aprilie si anul asta am mai schimbat una in iunie, sunt facute prost de tot, mecanisme de plastic si pe care ruleaza cabluri otelite, vara pe caldura mare plasticul devin fragil, iar cablurile care ruleaza le deterioreaza foarte tare.Decat sa umbli la ele vara mai bine dai drumu la AC sa te ia plamanul.Bafta!

Link către comentariu

Andrei Florin

am reusit sa fac ceva adaptare pana la urma, sa intaresc bbucata aia de plastic cu o tabla, cablurile le voi rezolva cu unele de frana de bicicleta, mai ramane bucata de tabla care prindea geamul (luata cu imprumut de cei de la ager parbrize...) sper sa o rezovl si pe aia si nu va tb sa cumpara un porc intreg pt o friptura...

va tin la curent si cand voi pune totul cap la cap revin si cu poze, poate va inspirati si voi

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am si eu o problema. Am dat macaraua jos, precaut fiind sa pun niste vaselina pe la rotite si cabluri si cand sa pun tija de la inchidere am observat ca s-a rupt plasticul in care era prinsa tija care iese si poti apasa pe ea sa blochezi usa. se mai poate prinde cumva sau renunt la ea ca oricum nu avea nici un rost?

Link către comentariu

salutare!

si eu am rupt codita aia.

am luat plasticul (tzumburushul) si l-am lipit pe fata usii, in gaura, ca sa para ca e inca functional! :icon_cool:

presupun ca ai buton de incuiere/descuiere a usilor de langa comanda geamurilor, nu? atunci, nu-i mai vad rostul plasticului.

bafta!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salutare!

o mare nedumerire: oare bucatile de plastic de la macaraua din stanga spate se potrivesc cu cele din fata? ca la o adica as renunta la posibilitatea deschiderii geamului stanga spate (ca sa nu fiu nevoit sa stau in curent :P ) si sa pot sa-l deschid pe al meu. stie cineva?

va multumesc pentru raspunsuri.

si :) nu-i inteleg pe unii forumisti: dupa ce primesc raspunsuri, nu mai dau un feedback, sa stie si restul populatiei solutia gasita sau rezolvarea problemei. nu e acuza pentru cineva anume, este o constatare.

numa'bine!

Modificat de cristi v.
Link către comentariu

aveti idee unde gasesc si eu cablu acela de tractiune pt geamuri ? am vrut sa folosesc cablu de fran de bicicleta dar nu e maleabil

Link către comentariu

Incearca cu cablu de viteze pentru bicicleta, e mai subtire si mai elastic. Problema e cu niturile ca sunt cam greu de strans ca sa tina in sarcina.

Modificat de Cristiii
Link către comentariu

• 2 weeks later...

am acel motoras ars impreuna cu modulul electronic, nu sunt sigur ca acest motoras este al masinii de aceia va rog sa-mi spuneti ce cod aveti pe motorasul geamului stanga fata la modelul cu 4 geamuri electrice si la modelul cu 2 geamuri electrice ptr ca asi vrea sa stiu daca se potrivesc intre ele in special modulul care cred ca actioneaza si oglinzile si geamurile din spate. motorasul meu cu modulul incorporat este acesta modulsimotorasstanga.th.jpg am gasit s cumpar dar de la modelul cu 2 geamuri electrice si nu sunt sigur daca se potrivesc de aceia am mare nevoie de cod. multumesc.

Modificat de Negresa
Link către comentariu

• 1 month later...

E pentru prima data cand intru in dialog cu iubitorii si posesorii de Skoda Fabia si tin sa le multumesc tuturor celor care au dat sfaturi bune si am reusit sa repar intrerupatorul de la geamul dreapta fata care oxidase si acum e perfect. Am dat ambele fete de usi jos si am uns sinele cu ulei de mecanisme fine ( o fi bine? ). La un geam, partea din plastic care culiseaza pe sina e rupta ( cazuta in portiera ). Oare cat ma mai tine cealalta jumatate? A mai patit cineva asa ceva? Din cheie geamurile urca si coboara complet. Din telecomanda ( la deschidere ) geamul coboara doar 3 cm. si la inchidere urca pana sus. E ceva normal? Am vazut la unele masini ca geamurile coboara complet doar din telecomanda. Am pe masina telecomanda MAAT si pe cuvant ca nu stiu ce face butonul FINDER/HIJACK. Multumesc si astept un raspuns ( sau mai multe ).

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Nu cred ca te mai tine mult. Mie azi tocmai mi s-a rupt una , partea nasoala e ca s-a smuls cablul din ea, patina aia a ramas pe sina, insa cablul s-a smuls si evident , doar nu se putea altfel , s-a incolacit pe mosor si s-a facut varza. M-am chinuit toata seara sa desfac, in final am descalcit cablul dar nu se mai poate refolosi, asa ca am facut cumva s pot urca geamul sus si asa ramane pana cumpar un kit de reparatie sa schimb. Pentru inceput poti sa cauti pe aici http://vwforum.ro/index.php?showto...7&hl=macara nu de alta dar sa fi pregatit atunci cand iti va pica geamul :angry:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Taa-raaaaaaaam :D

Azi Skabia a primit macara noua , model aftermarket (nu original) dar perfect compatibil, merge brici.

Montaj rapid, se deface prin gaurire macaraua cea veche de pe panoul de tabla (niturile)

Macaraua noua se prinde cu surub si piuita pe panou.

Se taie colierul de plastic care tine mosorul cu cablu si se monteaza motorul din interior (grija sa nu sara mosorul)

In rest, am observat un alt design la patine, care din nefericire sunt tot din plastic dar din fericire au un design solid, adica sunt compacte. Suportul metalic de la geam e prins pe patine cu 2 suruburi destul de sanatoase, nu prin imbinare ca la modelul original.

Pret 240 lei , cine vrea , pun poza si cu cutia pt cod.

dsc00081g.th.jpg

dsc00075n.th.jpg

dsc00076g.th.jpg

Modificat de saboteur
Link către comentariu

• 1 month later...

salutare!

ce s-a intamplat cu pozele atasate de saboteur? e vreo politica a forumului sa nu promoveze piese de schimb aftermarket? chiar ma interesa codul acela, sa dau si eu comanda.

LE: cred ca am eu o problema cu browserul. cu chrome si logat nu vad nicio poza si niciun link, cu mozilla nelogat vad linkurile :icon_thumright:

asa ca imi cer scuze pentru afirmatia de mai devreme. nu o sterg, pentru ca nu are rost.

Modificat de cristi v.
Link către comentariu

OFFTOPIC: ai gasit si tu cu ce sa navighezi... Chrome. Mai are mult pana la un browser decent, chiar daca e mai bine gandit. IE8 on W7 rulz :)

Link către comentariu

tot off-topic: bine ca esti tu cum traba! :):D

Modificat de cristi v.
Link către comentariu

si eu tot chrome folosesc si nu am avut nici o problema.

Link către comentariu

• 2 months later...

Din nefericire m-au lovit si pe mine problemele cu geamurile.

Mai exact,la geamul dreapta fata...Am desfacut acolo si am vazut care e problema.Pun o poza sa va arat si intrebarea este daca pot sa iau doar partea incercuita sau trebuie tot ansamblul?Caut solutia cea mai ieftina,ca majoritatea.Partea incercuita este cea cu probleme.

post-29115-1270283460_thumb.jpg

Modificat de CCristi
Link către comentariu

Gasesti acea parte la cineva care a schimbat macaraua din cauza clemelor. dar ce a ptit acea parte? S-au stricat dintii sau canalele in care se prinde cablul?

Link către comentariu

Chestia aia neagra are in interior o rotita cu niste zimti,zimti aia s-au ros si acum geamul cand se inchide de tot face un zgomot :cool:.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Am luat un kit de stanga de la el de curand, 125 lei + transport, problema este ca daca nu-l are pe stoc astepti vreo 2 saptamani dupa el.

Link către comentariu

Aveti idee cat este un geam stanga fata de Fabia ? unul din cele doua suruburi de fixare ale geamului a fost strans mai mult decat trebuia si poccc. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Si eu am avut approximativ aceiasi problema, cand am dat sa ridic geamu......un zgomot de m-am speriat....si geamul a ramas intepenit. Am gasit pe net un biat care le "repara" la 170 lei..... mi-a schimbat tot la macara, cleme, cabluri etc. Mi-a zis ca am 1an garantie verbala, eu nu's prea increzator, oricum dupa 2 saptamani sa rupt una din cleme, l-am sunat si a fost foarte politicos omul mi-a schimbat clema si pana acum de vreo 2 luni nu am mai avut probleme. Oricum o macara noua la 600ron sau una refacuta cu piese noi la 170lei e o diferenta.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare! Va intreb si eu ceva: nu stiu ce mi se intampla da butonul de actionare din stanga al geamului din dreapta fata nu mai merge si si geamul din stanga mai face figuri. E posibil sa mi se fi oxidat contactele si sa fie din cauza aia? Sa speram ca nu-i mai rau de atat. Oricum, daca va rog imi puteti pune niste poze sa vad si eu cum se desface si se lucreaza acolo? Eu n-am mai umblat la asa ceva si mi-e frica sa nu le stric de tot. Fabia e a lui tata si ma impusca daca i le stric :somnmare:

Link către comentariu

In panoul de comanda actionare electrica a geamurilor nu exista decat un mecanism asemanator cu placa de baza a unei telecomenzi. Adica este o placa cu circuite si o placa de silicon pe care sunt aplicate buline de grafit. Daca nu functioneaza trebuie cumparat un kit reparatii telecomenzi si inlocuite bulinutele de grafit. Spor la treaba.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!