Jump to content

Cutie De Viteze

bogdangolf
 Share

Postare recomandată

Nu mai e nevoie baieti...era iesita bucsa aia care face legatura intre intre cutie si tija...am bagat-o inapoi si totu e ok...:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

buna. sunt nou pe site si am o problema mica. am un vw vento 95`. de ceva timp intra greu de tot a 1-a. uneori intra bine alteori trebuie sa mai plimb schimbatorul sau sa fac pedala de ambreiaj de vreo 2-3 ori. kitul de ambreiaj l-am schimbat de cateva zile ca facea si el probleme, dar chestia cu schimbatorul o facea si inainte. doar cu vit 1 mi se intampla. ati mai intampinat careva problema asta?

Link către comentariu

ai verificat uleiul in cutie???dac e la nivel verifica atent si tijele alea de vin d ela schimbator la cutie.pot crea si ele probleme.nivelul la cutie se verifica prin desfacerea dopului cu cap de imbus din partea din spate a cutie de viteze.(adic partea stanga a masini.dai roata jos)

Link către comentariu

depinde cand nu intra in viteza...te referi in mers... de obicei treapta 1-a face figuri si nu intra decat cand a stat roata...sincronu e de asa natura sa nu intre deoarece daca ar merge repede ar aparea forte foarte mari in cutie..la fel face ai treapta a doua.. ia sa incerci sa bagi in viteza a 2-a dupa 80 la ora sa vezi k nu prea vrea..

daca te referi la stat pe loc si nu intra pot fi exact cele doua variante prezentate mai sus de claus...salut

Modificat de Darkgrin
Link către comentariu

MS DE AJUTOR. ULEI IN CUTIE AM. AM SCHIMBAT TIJELE ALEA 2 DE CATEVA MINUTE. O SA EMRG CU EA IN PROBA SI SPER SA SE FI REZOLVAT.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare! Am si eu ceva probleme la cutia de viteze, a inceput sa-mi sara din a 5-a, la inceput nu i-am dat importanta, iar acum merg numai in 4 trepte. Daca stie cineva un atelier de reparatii de cutii in Slatina sau Craiova, il rog sa-mi zik si mie. Sunt putin disperat deoarece tre sa plec la un drum lung. Poate sa faca asa si din cauza uleiului? Iar daca il skimb sa-si revina? Si daca si-a luat cineva kitt de reparatie pt treapta a 5a il rog sa-mi zik d unde pot face comanda si kt costa?

Link către comentariu

Ar trebui ssa citesti tot topicul, a mai avut cineva problema asta. Eu te sfatuiesc in primul rand sa verifici nivelul de ulei in cutie

Te asteptam cu noutati

Link către comentariu

buna seara

sunt nou pe aici..

si am si eu o problema

am un golf 3 1.6. 75 cp..si am o problema..cred ca este cutia de viteze...

cand accelerez sa plec..daca plec usor cu turatia merge bine 1,2,3,4,5...

daca plec mai brutal sau plec mai sportiv..se aude ca si cum ar iesii din viteza dar nu iese..dar se aude zgomot cam de asa ceva.si nu are zvana..asta doar la 1 si 2..un pic la 3...

ce sa fie?

cutia de viteze?

ceva rupt prin ea?

astept si eu pareri..

stima si multumesc

Link către comentariu

Acelasi lucru, verifica uleiul din cutie

Link către comentariu

Salut,in ultimul timp a inceput sa`mi intre si mie greu in viteza.Am uns putin tijele de la timonerie cu un spray si cateva zile a intrat foarte usor,acum iar intra greu.Cu ce naiba sa le ung?Nu pot sa le sprayez odata la doua zile :D . Daca poate cineva sa-mi zica exact unde ar trebui sa le ung ar fi si mai bine :)

Link către comentariu

Salutare! Am si eu ceva probleme la cutia de viteze, a inceput sa-mi sara din a 5-a, la inceput nu i-am dat importanta, iar acum merg numai in 4 trepte.

E gata pinionul cel mic de a5-a. Cu schimbatul uleiului nu mai rezolvi nimic.

Link către comentariu

andrew20...la simptomele pe care le descrii tu despre masina,tind sa cred ca este discul de ambreiaj la tine nicidecum cutia de viteze ...este doar o parere, nu vreau sa te induc in eroare.Bafta! :)

Link către comentariu

@Byz: cand dadeai cu spray, intra mai bine, mai repede? poate fi timoneria, nu prea cred, dar verific-o pentru orice eventualitate. Daca timoneria este buna.... colegul de mai sus este sustinut si de mine.

Succes, te asteptam cu noutati

Link către comentariu

Deci dau cu spray si 2 zile imi merge parca e noua,dupa iar incepe sa intre greu.M-am plictisit sa tot o dau cu spray odata la doua zile :offtopic:

Link către comentariu

Se poate sa se fi uzat garniturile de la timonerie si sa frece fier pe fier iar cand dai cu sprai e si normal sa intre mult mai usor.Eu zic sa verifici daca mai ai garniturile la timonerie si nuca.Bafta! :)

Link către comentariu

dorur asta ziceam si eu, k e gata pinionul de la a 5 a. Cu ulei n-am rezolvat nimik, unde gasesc sa cumpar kitt-ul de reparatie pt treapta 5? Dekt sa iau o cutie d la dezmb si sa kda, mai bn ii skimb pinionul

Si unde gasesc pe cineva sa mi-o repare? Pe 20 tre sa plec si nu pot merge in 4 trepte 2000 si ceva de km

Sau daca are cineva de vanzare kitul sau eventual o cutie buna de 1.6, 75 ponei, din 94, varianta New Orleans... please help meee... mersi k ma suportati

Link către comentariu

Nu stiu daca ai observat,fiind la primele posturi, dar la noi pe forum se foloseste limba romana "pura" si nu cea de mess.(iti fac aceasta observatie deoarece incalci regulamentul de utilizare al forumului cu exprimari de genul "kda", "k" etc.).

Cat despre kitul de reparatie pentru treapta a 5-a intreaba aici pe forum, in aria de vanzari, pe volskman si o sa iti raspunda daca exista asemenea kituri in comert si la ce preturi.Bafta.

Link către comentariu

@byz: te asteptam cu noutatile in legatura cu timoneria

Link către comentariu

Saptamana asta masina e plecata la mare cu fratele meu.Cand se intoarce o sa ma uit atent la garniturile de la timonerie si asa e programata saptamana viitoare la schimbul de ulei si inlocuit rulmentii.Nu ar fi o problema schimbul timoneriei doar ca mi-e frica sa nu mi-o regleze bine ala la service,am mai vazut cateva cazuri pe forum...

Link către comentariu

Atunci daca o duci la doctor, sa se uite si el pe acolo. noi doar te putem indruma, eu unul daca nu o vad, nua am de unde sa stiu exact care este problema.

Te asteptam cu noutati

Link către comentariu

• 2 weeks later...

- Salutare. Am o problema la cutia de viteze/diferential si ma gandesc ca poate cineva a mai patit asa ceva. In mers o data cu cresterea vitezei se aude un huruit urat care tot creste n intensitate odata cu viteza...se amplifica. Jocuri la roti nu am ca sa fie rulmentii, planetarele nu pot fi duse ambele (am ridicat masina pe rand de fiecare roata fata si se aude la fel cand o bag in viteza si las ambreiaju) si zgomotele se aud din cutie. Am verificat nivelul uleiului din cutie si e ok. Daca ati mai patit careva sau aveti vreo idee, please hepl.

Modificat de taz21
Nu era nevoie sa deschizi topic nou
Link către comentariu

La mine face la fel dar doar cand virez stanga sau dreapta (si nu e de la planetare - am ridicat masina si se aude din dreptul diferentialului).

Se aude de aprox. 5000km si nu s-a agravat.

Link către comentariu

De cat e imbusul pt dopul de la cutia de viteze?

Link către comentariu

Salutare.

Problema mea suna cam asa: uneori cand vreau sa bag a1a sau marche arriere intra doar pe jumate, daca mai incerc de vreo 4 5 ori intra, sau daca calc din nou ambreiajul am vazut ca intra. Sa fie de la timonerie sau de la ambreiaj? Si inca ceva: schimbatorul are joc fata -spate. Poate sa-mi zica cineva ce bucsa trebuie schimbata (eventual si un cod)?

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!