Jump to content

Probleme Geamuri Electrice


golfina3
 Share

Postare recomandată

Salutare domnilor si bine v-am gasit.Problema...problema mare pentru mine...masina in cauza un polo 9n cu 4 geamuri electrice mai deunazi mergeau toate cele 4 geamuri perfect...pana cand cele 2 din spate au inceput sa faca figuri...adica:merg sa le deschid din fata din consola centrala de pe usa stanga dar din butoanele care sunt pe usile spate nu merg.Sa fie oare ca bateria masinii era moarta si pana am schimbat-o a durat vreo 3 zile?Am schimbat bateria si...la fel situatia nu s-a schimbat.Ce-i de facut?A mai avut cineva o problema de genul acesta?Astept cu nerabdare raspunsurile si sugestiile Dvs.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Al Bundy

    13

  • F l o r i n

    8

  • dan 48

    8

  • b0gdan_07

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • Administrator

:vaidecapulmeu: Bine ai venit in familie .

Pe usa soferului ai :

- un buton dreptungiular care blocheaza / deblocheaza usile pe interior si nu pot fi deschise de afara ;

- butoanele de ridicat / coborat pentru ambele geamuri fata ;

- un buton mare dreptunghiular care blocheaza ridicarea / coborarea geamurilor de la butoanele din spate ( pentru copii ) ; Cand butonul este ridicat poti misca geamurile de la butoanele usilor spate sau de la butoanele din usa soferului . Daca este apasat poti misca geamurile spate DOAR de la butoanele din usa soferului .

- butoanele de ridicat / coborat geamurile din spate .

Asa este la Golf . Cred ca si la tine este la fel .

Modificat de aryes13
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut

Eu nu am toate geamurile electrice dar la mai toate masinile cu cele 4 geamuri la buton,ai butonul de pe consola portiera sofer care e raspunzatoare de efectul care-l ai.Daca nu merge, sigur a ramas blocat de acolo !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Da...ma temeam ca spui asta ...mai mult ca sigur ca s-a blocat butonul...va multumesc mult dragilor si am sa ma apuc sa remediez problema cand o sa am timp.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Am si eu acceasi problema. Am geamuri electrice doar pe fata. Cand incerc sa deschid geamul dreapta fata, stupoare, nu se deschide. nici de la mine nici de la el. opresc motorul, repornesc.....nimic; inhid masina cu cheia, o deschid, pornesc motorul, stupoare... se deschide... Cu siguranta nu e cxeva normal... Mai sunt cazuriasemanatoare? Ce e de facut? Am masina de 5 zile..... TOTUSI!!!!!!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

salut!sunt nou pe forumsi dupa multe cautari am gasit un caz asemanator.. stiu ca este din 2007 dar ii incer norocul :rolleyes: am si eu un polo 1.4 tdi cu geamuri electrice doar pe fata. aceeasi problema ca mai de sus,insa la mine nu se mai deschide si inchide deloc geamul din dreapta fata,nici de la sofer si nici de la pasager.Insa vreau sa fac o precizare! Am desfacut usa sa vad poate ii dau de cap.am scos mufele le-am curatat nitel(am zis ca nu mai face contact) si apoi am montat totul la loc si ca sa vezi ca geamul mergea.am montat totul la loc si cand il incerc iara bucurie mare nu mai functiona :blink: .am incercat din nou am scos mufa (de la motoras si buton) si surpriza,iara functiona geamul.Insa vreau sa precizez ca nu aveam contactul pus,dar daca scoteam mufele si le bagam la loc geamul funvtiona pt putin timp,dupa care...nu!

ca astea sunt sintomele.insa as vrea sa stiu daca stie cineva daca este o eroare sau este ceva ars(modulul de confort)

Multam la toti! :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Ma regasesc si eu cu poloul meu 9n, acceasi problema misterioasa cu 2 geamuri electrice, cel dreapta fata e mort. A gasit cineva vreo solutie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...
georgesandu521

Salut, acelasi geam dreapta la 9N3 nu mai functioneaza si in acelasi timp nici comanda lor din cheie la inchidere nu mai merge. Are cineva vreo idee ? Multumiri anticipate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca scoti si pui mufa la modul si buton,geamul poate fi actionat pentru o perioada scurta de timp,care corespunde functiei originale a masinii,anume aceea ca geamurile pot fi inchise si deschise pentru o perioada de ...n minute dupa luarea contactului,fara a deschide vreo usa.In general,modulele nu mai functioneaza datorita contactelor imperfecte aparute in urma trintirii portierelor(in special a soferului) cit si a defectelor de fabrica(rar intilnite),pentru ca daca modulul soferului nu merge nu merg nici comenzile pe geamul din dreapta.Trebuie verificat daca geamurile se inchid si deschid din cheie odata cu inchiderea sau deschiderea masinii,verificat sa existe pe modul 12v;masa;5v;0,4v.In mare astea sint defectele dar cel mai bine se pot stabili dupa efectuarea unei diagnoze,dealtfel,acelasi simptom poate avea cauze diferite functie de masina.Dati mai multe detalii,care geam merge,daca merge si functia comfort,TREBIE VERIFICATA existenta tensiunilor de mai sus,si mai revin cu idei.

Modificat de dan 48
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

salut! si mersi pentru raspunsuri! am geamuri electrice doar pe fata :rolleyes: ! ideea este ca nu imi mai merge cel din stanga de nici o culoare insa cel din dreapta merge perfect.mentionez ca cel din dreapata nu merge nici de la sofer nici de la pasager... am incercat sa ii fac scanare cu o interfata de la obd link(scantool) si nu mi-a gasit nimic.intentionez in scurt timp sa imi iau una Vag,este o alegere buna?

si inca ceva.. cum adica sa se deschida si inchida din cheie?(sau este doar pentru cei care au alarma,ca eu nu am :D )

functia confort se refera atunci cand tragi/apesi a doua treapta si urca/coboara automat pana la final,daca da,imi merge insa numai la geamul din dreapta(cel care mai functioneaza)

imi cer scuze,insa sunt nou in domeniul autoturismelor si posesorul unui permis de aproape un an :Driver:

Multumesc inca o data pentru sfaturi si raspunsuri! :Driver:

Modificat de david alex
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

geamurile se deschid/inchid "din cheie" tinand rotit de cheie in butucul portierei sofer/pasager spre deschis/inchis, sau in functie de varianta de echipare(cheie briceag,module etc)cu ajutorul unei interfete se activeaza functia"roll up/rolll down" care coboara/urca geamurile tinand apasat pe butoanele cheii(deschis/inchis)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu imi mai merge cel din stanga de nici o culoare insa cel din dreapta merge perfect.mentionez ca cel din dreapata nu merge nici de la sofer nici de la pasager...

Eu unul nu mai inteleg nimic...Pai ori merge perfect,ori nu merge...Printre altele,daca modulul de la sofer nu functioneaza,nu se aprind nici led-urile pe butoanele usii si nu merge nici comanda confort pe amele geamuri.Deci geamul pasagerului coboara si urca doar de la butonul de pe usa aferenta.Toate simptomele care le-am descris pot sa apara toate,sau doar unele,dar defectul se afla pe acest modul din usa soferului.Ca alte defecte la aceste module ar mai fi coborirea si urcarea geamului in "suturi",adica dai comanda urca un pic se opreste,iar dai comanda si tot asa,defect provenind din senzorul de rotatie...sau dai comanda si se aude doar tacanitul releelor,aici putind fi defecte motorasele,releele de cuplare din module,contacte imperfecte pe placa modulului.Cind se defecteaza comenzile modulelor nu gasesti erori daca alimentarea e in regula.Spor la reparat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi cer mii de scuze insa am facut o greseala incat sa dat totul peste cap...

Deci cel de la sofer(stanga) merge perfect(merge si comanda comfort),insa cel din dreapta nu merge deloc. nici de la sofer si nici de la pasager(doar daca ii scot mufa de la buton sau pe cele care vin la motorasul de la macara si o pun la loc.si asta merge pentru o perioda scurta de timp)! si pe langa asta led-urile din butoane se aprind. intrebarea mea este urmatoarea: ce ar trebui sa schimmb? sau este o eroare de cod?

Mii de scuze pentru greseala si sper sa pot primi o informatie si un sfat bun!

Inca o data imi cer scuze si multumesc mult "dan 48" pentru timpul acordat!

Modificat de david alex
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

uita-te in mansonul dintre portiera si stalp, vezi sa nu ai vreun fir intrerupt.am intalnit cazuri cand chiar si cu fir intrerupt la scoatera bornei si punerea la loc, mergea geamul un interval de cateva minute.daca nu sunt fire uintrerupte, modulul ramane in ecuatie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

azi am desfacut si mansoanele si nu am gasit nici un fir intrerupt! sa fie modulul de comfort devina? ar trebui sa il schimb?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Posibil calculatorul de usa sa fie cu probleme, CAnd nu merge, la diagnoza ce zice? Modulul de confort vede cand apesi butoanele de pe usa dreapta ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare tuturor.

Am nevoie de sfatul vostru profesionist (m-am convins de asta).

La polo meu 9N cu geamurile din fata electrice nu funcționează bine butonul care

post-67435-0-59597200-1311450955_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu o surubelnita lata, sau si mai bine cu ceva similar de plastic ca sa nu strici masca de la butoane.

Vezi in imagine. Masca respectiva are cleme metalice de jur imprejur. Singura grija e sa nu ciobesti plasticul de la masca. De aia ti-am zis ca ar fi util ceva de plastic tare, sau macar sa bagi surubelnita intr-o carpa.

Dupa ce scoti masca cu butoane vei putea deconecta priza ce duce la comanda geamurilor.

post-17144-0-09097300-1311491031_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merci Mult de tot Aditu.

Numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

am avut si eu o problema gemurile este o problema ne rezolvata incuiam masina si la un scurt timp

geamurile cobarau singure si usile se deschideau asta sa intamplat dupa ce am fost cu ea la spalatorie

am desfacut usile dar degeaba nu am gasit nimic leam montat la loc tot asa facea vreo 2 zile

acum sia revenit nu mai face

ce as putea face sa fiu sigur ca no sa se mai intample in vreo parcare sa fiu plecat de langa ea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai si-a revenit...pina data viitoare.Nu ai observat tu,dar sigur este ceva in neregula,ori cu revenirea butucului,ori cu comutatorul din broasca usii.Mai degraba,ramine comutatorul blocat permanent pe deschis.Trebuia desfacuta broasca sa vezi ce e in neregula.Pune o inchidere pe masina sau achizitioneaza un modul de inchidere cu chei briceag din dezmembrari si scapi de inconveniente.Presupun ca nu ai inchidere din telecomanda...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am un Polo 1.4 TDI care are tot aceeasi problema dar si altele:

- cu geamurile electrice, dar isi mai revine cateodata, mai ales cand reconectez borna la baterie

-in momentul cand nu functioneaza geamurile respectiv oglinzile nu se mai aprind ledurile din butoane

-nu funcioneaza temporizatorul stergatoarelor de parbriz

-usa de la portbagaj nu se incuie si nu se descuie cateodata

-martor airbag in bord

Cineva mi-a sugerat ca este de vina modulul comfort care ar avea contacte imperfecte. Ar putea cineva sa-mi spuna unde se gaseste acest modul si cum se poate demonta si cateva sfaturi pentru problemele de mai sus.

Va multumesc!

Modificat de gabi.pirvan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.Verifica cablajul usii soferului in burduful de cauciuc,respectiv mufele din stilp,s-ar putea sa fie corodate(ai putea chiar sa ai probleme cu modulul de geam electric sofer,am mai intilnit asa).

2.Temporizatorul stergatoarelor este in centrala electrica,verifica existenta comenzilor de pe maneta in conectorul centralei,respectiv,iesirea din centrala catre motorasul stergatoarelor.

3.Verifica cablajul din mansonul de trecere la haion pentru problema inchiderii,eventual,actuatorul(apropo,dezaburirea lunetei merge?)

Despre martorul airbag,ala il vezi la diagnoza ce eroare a stocat.Eu cred ca mai degraba contactele imperfecte sint la centrala electrica si nu la modulul confort.Daca vrei sa stii exact firele si mufele din centrala,T18a/18 este pozitia unde vine comanda de intermitent,T18a/16 este intrarea masei capat de cursa stergator;T5a/5 si T5a/4 sint iesirile catre motoras stergator.

T5a este mufa cu 5 pini neagra din conectorul centralei(vezi ca sint 2 mufe mai mari,una maro si una neagra),iar T18 este o mufa maro cu 18 pini.Daca ai dubii,apeleaza la electrician,sau daca te pricepi,dar ai nelamuriri,PM.Intre timp,poate mai auzim alte pareri.

Modificat de dan 48
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Putin offtopic dar poate va pricepeti.

Am un polo, 4 usi din 2008 cu geamuri manuale.

As vrea sa ii pun geamuri electrice pe fata. Imi poate spune cineva de ce am nevoie?

Din cate stiu e sunt: macara + motoras + suportul acela de tabla, fete de usi + butoane , computer de bord cu modul pt geamuri electrice.

Mai e ceva?

Multumesc,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai nu iti trebuie computer de bord neaparat, decat daca vrei tu sa iti montezi optiunea asta. iti trebuie modulul de comfort, calculatoarele de usi(2 daca vrei numai pe fata), cablajul aferent, fetele de usi. INSA ideal este sa gasesti in dezmembrari o masina donatoare astfel incat sa nu fii nevoit sa iti confectionezi singur cablajul. "jumulesti" tot ce iti trebuie dupa un polo dauna si faci treaba ca la carte

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!