Jump to content

Becuri la fantele de aer si la bricheta

barbut
 Share

Postare recomandată

Mi se pare gartaneala sa tragi de la plafoniera, nu am vazut asa la nici o masina. S-ar aprinde si in situatii cand nu e nevoie, de ex cand descui masina dar nu deschizi usa la ce sa ai lumina la picioare in toate 4 locuri??? sau cand opresti si scoti cheia din contact???

Daca vrei ceva ca la carte te legi cum ti-am spus eu si faci si un circuit de dimming si iese super ok, se aprinde pentru fiecare loc in parte.

Mi se pare jalnic sa se aprinda lumina la picioare si la sofer cand se deschide usa pasagerului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca la carte nu poti ca nu a avut lumini la piocioare din fabrica. dar poti incerca cu 2 fire de la plafoniera.

Mi se pare jalnic sa se aprinda lumina la picioare si la sofer cand se deschide usa pasagerului.

Asa se aprinde si la g5 si la O2 si la superb 2.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Al Bundy nu am stiut de chestia asta, multumesc.

JALNIC, JALNIC, JALNIC.

Daca s-ar intampla asa ceva la masina mea, efectiv as taia firele.

Parerea mea...

Link către comentariu

OK. OK. OK vad ca intrebarea mea legata de lummina de la picioare sau pedalier a starnit o discutie aprinsa. In concluzie daca trag decat un singur fir + de la lumina fiecarei usi care corespunde locului ar fi dragut si elegant, dar am vazut la A4 din 2011 cand s-a deschis o usa s-a aprins si lumina in interior+picioare in toate 4 locurile. Pe mine ma interesa daca stie cineva de unde pot trage fir pt asa ceva mai de aproape adik tablou sigurante, relee e.t.c. pt ca nu vreau sa rtrag fir chiar de la plafoniera ci de undeva mai jos

Link către comentariu

Firele de la plafoniera vin din calculatorul de confort.

Link către comentariu

Eu nu inteleg de ce nu vrei sa te legi la lampile de la usi? Mi se pare logic sa se aprinda lumina la picioare in partea in care se deschide usa, nu toate odata.

Link către comentariu

ok baieti :icon_thumleft: va multumes la amandoi pt idei sunt bune amandoua si am sa vad la care ma hotarasc. tinand cont si de faptul ca am un copil de 3 ani si ii mai cade una alta p jos,daca trag fir de la fiecare usa asta inseamna ca daca arunca ceva prin masina tr sa deschid toate usile sa gasesc si sa fie si iarna :dry: nu cred ca ar fi avantajos. Cum am mai sp ma mai gandesc si va multumesc pt idei

Link către comentariu

Si eu sunt adeptul modificarilor OEM. La toate vag-urile la care am intalnit aceasta optiune luminile la picioare se aprindeau in acelasi timp cu plafoniera si chiar daca deschizi doar o usa e ok sa se aprinda toate, nu mi se pare o alegere proasta a fabricantului

Link către comentariu

Pentru masinile noastre este prea complicat sa faci fiecare usa cu scaunul ei ( ar trbui sa pui intrerupatoare suplimentare la fiecare usa, ca la vechile dacii )...

si toate patru locurile luminate odata nu e de loc asa de rau cum spun unii ...

De unde alimentezi lampile, asta e alta poveste, ideea e ca si plafoniera este alimentata tot din calculatorul care se afla pe undeva pa sub bord, deci trebuie identificat locul si tras fir de acolo, nu trebuie tras neaparat de sus de la palfoniera ...

Eu la octavia am lumina la oglinzile exterioare care se aprinde la deschiderea usilor (oricare usa si are si timmer ) si care se alimenteaza din stilpii usilor ( usile din fata ) prin intermediul unor mufe de unde pleaca firele din usi... deci din acele mufe te poti alimenta lejer... daca pui si led-uri in lampile de la picioare, totul merge ca pe roate si calculatorul nu simte nici-o sarcina in plus.

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

Te legi din pillar stanga sofer - mufa T10o (de culoare verde.... de fapt turquoise) - pin 6 (fir albastru-gri, pleaca spre plafoniera maro-alb)- de unde iti iei masa, iar +12v permanent, de sub bord - ai racleta cu plusuri.

Iti va aprinde toate lampile de la picioare - pe care le montezi - asa cum e si normal.

La mine si alte modele - pot alege daca vreau sa se aprinda lampile de la picioare, la deschiderea usii la aprinderea pozitiei.

P.s. - topicul asta era pentru lumini la fantele de aer.... si ati ajuns la alte avioane..... facem mizerie, aiurea.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Pentru masinile noastre este prea complicat sa faci fiecare usa cu scaunul ei ( ar trbui sa pui intrerupatoare suplimentare la fiecare usa, ca la vechile dacii )...

si toate patru locurile luminate odata nu e de loc asa de rau cum spun unii ...

De unde alimentezi lampile, asta e alta poveste, ideea e ca si plafoniera este alimentata tot din calculatorul care se afla pe undeva pa sub bord, deci trebuie identificat locul si tras fir de acolo, nu trebuie tras neaparat de sus de la palfoniera ...

Eu la octavia am lumina la oglinzile exterioare care se aprinde la deschiderea usilor (oricare usa si are si timmer ) si care se alimenteaza din stilpii usilor ( usile din fata ) prin intermediul unor mufe de unde pleaca firele din usi... deci din acele mufe te poti alimenta lejer... daca pui si led-uri in lampile de la picioare, totul merge ca pe roate si calculatorul nu simte nici-o sarcina in plus.

Nu trebuie tras nici un intrerupator ca fiecare usa are intrerupatorul ei.

Link către comentariu

multumesc Florin si celorlalti baieti. Este cel mai ok asa cum ai spus tu Florin, sa ma leg de la mufa direct cred ca este cel mai elegant si sigur asa decat sa trag fir de la plafoniera. Scuze daca am deviat subiectul dar si asta tine tot de interior si cred ca ar fi multi interesati de treaba asta si am zis sa nu mai deschid alt topic. Daca am gresit imi cer scuze si rog moderatori sa mute topicul. Va multumesc!

Link către comentariu

sal la toata lumea. Am si eu o problema cu iluminatul de la aerul conditionat (cele 3 reglari). Mi sa ars becul si l-am inlocuit cu altul led dar nu mai are aceiasi intensitate. Imi poate spune cineva de ce. Am avut arse cam toate becurile(fantele de aer, bricheta) le-am inlocuit cu leduri dar parca nu sunt prea multumit deoarece ledurile acestea fiind putin mai lungi decat cele originale care erau de sticla, acum la fante imi lumineaza mai mult partea de jos, aceea cu scaunul sau ce este, iar cea cu O este mai slab luminata. Recent am cumparat 2 leduri cu un bec SMD care ce-i drept lumineaza mai tare, dar lumina este cuncentrata intr-o singura directie si este mai rau pentru luminarea grilei de la aer, in schimb am incercat sa-l pun la fanta de aerisire greapta si lumineaza mai bine decat becul pe led, se vede ceva mai pronuntat.

Acum va rog frumos sa imi spune-ti de ce nu imi lumineaza ca inainte becul de la aer. AM INCERCAT SI LED SI SMD SI BECUL CLASIC DAR LA FEL.... AVE-TI SI O POZA....CRED CA SUNT SINGURUL PE VERDE :))

kdsgsz.jpg

Link către comentariu

LED-urile nu sunt indicate pentru asa ceva. Lumina lor este mult mai concentrata si directionata decat a becurilor. Ghidurile de lumina au fost concepute pentru bec, deci la bec trebuie sa ramai.

Probabil ai pus bec mai slab sau l-ai infipt prea adanc sau prea afara. Compara cu cel vechi inclusiv pozitia filamentului.

Link către comentariu

ok am inteles Cosmin, am sa incerc din nou cu becurile clasice. Acum am nevoie daca po-ti sa imi explici mai amanuntit (daca vrei pe privat) cum se scoate cadranula cela cu vitezometrz, turometru etc... as vrea sa imi inlocuiesc si eu becurile de la limbi, ma inerveaza ca sunt tot pe verde si as vrea alta culoare (eventual daca po-ti sa imi dai o parere) si sa imi spui daca e treaba grea si complicata. MS

Link către comentariu

Daca nu esti destul de priceput in ale electronicii, nu-ti recomand sa te bagi.

Detalii aici.

Link către comentariu

il am pe varu care se pricepe f f bine in ale elecronicii (este inginer in domeniul asta) ;)) problema era sa o scot dacolo..

Modificat de cosm3ngl
Link către comentariu

Pentru a scoate clusterul te poti inspira de aici. Dupa ce ai scos volanul si capacele de la volan, o sa vezi 2 suruburi ce tin clusterul in partea de jos.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut, m-a mancat si pe mine sa-mi schimb 2 becuri de la pictogramele fantelor intrucat erau arse, unul de la grila centrala din dreapta si cel de la grila stanga din dreptul pasagerului. Mi-am comandat la reprezentanta 2 becuri - 60 RON si nu au vrut sa faca discount. Bun, demontez azi grilele, pun becurile, si dupa ce pun la loc tot observ ca nu mai merge cel de la grila centrala din partea stanga. Demontez iar grila si observ ca becul este ars. Chiar asa proaste sunt ? de becul din partea stanga nici nu m-am atins .... imi vine sa ma dau cu capul de perete, munca degeaba si acum trebuie sa mai comand un bec ...

o sa ajung la 90 RON pentru un nimic .... :banghead:

Link către comentariu

Da, tocmai de asta recomand sa punem leduri la ele.... se vad si mai frumos, mai definite pictogramele si la bani, tot pe acolo iesi - cu tot cu manopera - daca nu le pui tu.

Link către comentariu

Chiar asa proaste sunt ?

Nu proaste. FOARTE proaste.

30 ron 1 bec de 1.2w??? :blink:

Link către comentariu

S-au ieftinit.....erau 40 lei bucata -cel oem

Link către comentariu

in kaufland au la 3 lei si ceva 2 bucati..am luat pt butonul de aer conditionat..

Link către comentariu

Aia e altceva. Tu ai vazut cum arata un bec pentru fantele de aer?

E cu tot cu soclul negru. Pentru cei priceputi, becurile din Kaufland merg cositorite in soclu dar foarte greu.

Link către comentariu

da... si se vor arde - scutura, tot la fel de repede... si nici lumina frumoasa nu dau.

Munciti mai mult, dar nu o faceti in fiecare zi - treceti la leduri !

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!