Jump to content

Geamuri Electrice

maximusx_r
 Share

Postare recomandată

Banuiam asta... Intrebarea era daca nu cumva EDC-ul sau calculatorul de usa reseteaza sistemul...Nu-mi explic cum de merge geamul a doua zi si seara nu a vrut sub nici o forma de oriunde il actionam!

Modificat de Cristi_VW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verifica firele din mansonul dintre caroserie si usa. EDC-ul nu are treaba....

Link către comentariu

Ok, mersi Florin, am sa verific! Ceva sfaturi dupa ce sa ma uit mai bine la firele alea?

Link către comentariu

Cred ca am descoperit problema! Mansonul de cauciuc nu mai sta lipit de caroserie si intra apa la mufa. Era foarte murdar acolo! Am curat-o, dat cu spray de contacte si am dat cu putin silicon pe marginea mansonului pentru etansare. Acum totul functioneza in parametrii! :)

Link către comentariu

acum vezi cum faci, sa ermetizezi mansonul, pe tabla. Lipeste-l cu silicon, daca nu vrei sa-l schimbi

Link către comentariu

PAi tocmai a spus ca l-a lipit cu silicon....

Link către comentariu

• 10 months later...

Sper sa nu dezgrop un topic ingropat de aproape 1 an , dar , mi a aparut o problema la geamurl fata pasager si geamul spate dreapta. La geamul fata pasager nu mai merge actionat din butonul de pe usa , nu mai este nici iluminat , insa comanda de la sofer de pe panou merge fara probleme . la geamul spate dreapta iluminarea nu mai merge, in schimb se actioneaza si de pe usa si de la sofer .

A mai intalnit ceva problema si a rezolvat o? Ma gandesc sa desfac cele 2 butoane si sa curat contactele , dar nu as vrea sa ma apuc de treaba si sa fie problema din alta parte .

Multumesc 

Link către comentariu

• 6 months later...

Pentru a modifica usi spate cu geam manual, daca inlocuiesc usile cu totul cu unele cu geam electric, de ce as mai avea nevoie, banuiesc ca fire de tras in centrala?! Mersi.

Link către comentariu

Se pare ca si eu am o problema la B6 le meu,deschid geamul din dreapta din butonul de la sofer (un sfert),ajung la destinatie,si ii dau comanda sa se inchida masina (din telecomanda).

Ea se armeaza,dar geamul nu se inchide,din contra coboara mai jos aproximativ 5 cm ,parca n ar sti unde e...

O deschid iar,si o armez ,geamul functioneaza normal...

Am citit topicul,dar n am gasit nimic concret...

Stima!

Link către comentariu

concret - verifica sa fie chederul curat - daca este curat si geamul nu este obstructionat de nimic, in urcarea lui, problema este la calculatorul de usa - nu ai ce sa-i faci, decat sa-l inlocuiesti

Link către comentariu

Nu ti pun la indoiala raspunsul,dar merge sa l verific cu tester,ca sa fiu sigur?

Stima!

Link către comentariu

• 5 months later...

Buna, 

Am si eu o mica problmea cu geamul de la usa soferului.

Merg toate comenzile mai putin urcarea automata (nu tot timpul !). Adica spre exemplu:

1. Din pozitia maxim sus cobor geamul (nu automat ci tinand butonul in pozitia 1) sa zicem pana la jumatate. Dau pe automat in sus. Merge .

2. Din pozitia maxim sus cobor geamul (de data asta pe automat ) sa zicem pana la jumatate. Dau pe automat in sus si vrea sa urce o fractiune de sec dar pe urma coboara maxim jos.

3. La fel ca la 2 doar ca inainte de a urca geamul opresc contactul si il pun din nou. Dau pe automat in sus si Merge.

Am desfacut la butoane si contacte (adica am desfacut modulul de butoane si am verificat contactele) totul e ok.

Ce NU am apucat sa verific este sa dau jos fata de usa si sa verific un pic cablajul de la modul la fata de usa, sa verific mufa de la usa pe caroserie. Tin sa precizez ca mi-a mai facut figuri dar nu asa de des ca acum, ce a ce ma duce la banuiala unui contact prost, dar banuiesc ca doar in zona calculator usa fata de usa pentru ca din cheie merge indiferent ce am facut anterior cu geamul si comanda si actionarea geamului e acolo...

Recent am tot dat jos fata de usa pentru repararea boxei si ma gandesc sa fie un contact prost ??

Idei ...ca nu m-as duce sa iau un motoras si calculator daca nu sunt sigur ca e defect ?

Merci

Link către comentariu

problema este - in majoritatea cazurilor - de la calculatorul de usa. Din pacate, verifici degeaba firele.

Numai unul nou, poate garanta rezolvarea problemei, cel sh poate sa sufere de aceeasi boala - unul nou depaseste suma de 1000 lei.

Se mai verifici chederul si macaraua, sa nu ai mizerie, etc

Link către comentariu

• 3 months later...

De vreo saptamana imi face si mie figuri geamul de la sofer. Complet aleator nu mai raspunde la comenzi, nici din buton, nici din telecomanda, apoi dupa un timp isi revine si tot asa. Un tutorial pentru desfacut fata de usa are cineva?

Multumesc anticipat.

PS: prima data cand a facut figuri, functiona numai cu usa deschisa, cu ea inchisa deloc, apoi nu A mai avut nicio logica.

Link către comentariu

Posibil fir intrerupt in mansonul dintre usa si stalp.

Link către comentariu

Am inteles, pare logic. Am uitat sa precizez ca erori stocate nu sunt.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
AdrianClaudiu23

Intampin si eu o problema la geamul din dreapta fata. Daca il deschid din butonul de la portiera coboara pana jos,de asemenea merge si blocat la nivel unde doresc daca ridic in sus de el insa nu mai urca sub nicio forma, nici de la butonul portierei nici de la panoul de butoane de la sofer. Daca tin apasat pe butonul de inchidere de la telecomanda se ridica fara probleme, la fel si daca il cobor si il ridic de la sofer fara sa il atinga cineva pe cel de la portiera. E aiurea sa se urce cineva in masina si sa uit sa ii zic sa nu umble la geam ca il cobor si urc eu de la sofer ca daca il deschide trebuie sa opresc masina ca sa pot sa il inchid din cheie... De asemenea butonul de blocare geamuri de la sofer se pare ca are efect doar pt geamurile din spate...cel din dreapta fata nu are efect. ce poate fi ? 

Link către comentariu

fa o scanare sa vedem ce erori ai

Link către comentariu

• 9 months later...

Am o problema la geamurile de pe fata. Dau comanda in jos pe automat si merg perfect . La urcare pe automat in loc sa urce  ele coboara ca si cand au obstacol si se opresc dupa vreo 20cm. Nu mai urca apoi automat , decat cu butonul tinut apasat. In special cel din dreapta. Daca il cobor de tot nu mai urca pe automat. Banui ca undeva, ceva opune rezistenta si ele simt ca pe un obstacol si coboara. As vrea sa dau fetele de usi jos si sa verific .Calculatorul stricat tot asa se comporta ? 

Link către comentariu

Si eu am ceva asemanator la pasager in fata, nu merge sa cobor geamul, merge doar sa-l ridic. In schimb de la sofer merge sa deschid/inchid fara probleme. Sa fie oare butonul de la pasager? Ar fi bine fiindca am comandat de la chinezi kitul ala de butoane + bloc lumini cromate si cu ocazia asta schimb butoanele. Rezolva problema asta la o adica?

Link către comentariu

in teorie, da. Nu sunt cele mai bune - calitativ vb... dar sigur sunt cele mai ieftine.

Link către comentariu

Salut colegi.

Dupa 5 ani revin si eu cu o problema, O2 geamul pasager urca doar in trepte, pe impuls, urca 1/3 si dupa coboara singur. 

Am desfacut fata de portiera, am dat cu wd 40 pe sine, am scos bagheta dinspre interior geam , am crezut ca opune rezistenta.

Am scos motorul cu calculatorul de pe pozitie si functioneaza bine cand dau comanda sa urce, am desfacut calculatorul, iar pe placa contactele par ok.

Astept pareri? 

IMG-20171101-WA0004[1].jpg

IMG-20171101-WA0005[1].jpg

IMG-20171101-WA0003[1].jpg

Modificat de mafia
Link către comentariu

Daca geamul merge usor, nu are de ce.... 

Verificarea motorasului/calculatorului, la rece/fara conectare in ansamblu, nu certifica ca e ok. 

Link către comentariu

salut

si eu o problema ciudata tot la geamul fata sofer.

cu geamul maxim sus cand il cobor cam pana la jumate se aude un fel de cloncanit ca o rola descentrata.

restul cursei pana jos nu mai face,la urcare nu face deloc pe toata cursa,ce o  fi ?

vreo rola ceva ,mizerie ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!