Jump to content

Zell Am See, Austria, la ski


is-stf
 Share

Postare recomandată

Am plecat cu bilet luat prin agentie, 34 euro/zi cu fruhstuck inclus.7 nopti, de pe 26 decembrie pana pe 2 ianuarie.Pensiunea ok, doar mancarea a fost aceeasi in fiecare dimineata, dar mi-a mai adus de fiecare data cand am mai cerut.

In prima zi am facut Iasi-Cluj-Oradea-Debrecen-Budapesta (E71/M3).In tara, drumurile cum le stiti...Am inventat injuraturi, am combinat injuraturi...dar soseaua a ramas la fel.La vama, m-au oprit si s-au uitat in bagaje.Eram in regula si cu "tuica", si cu "iarba" :D Erau unii care stateau de 2 ore pentru un amarat de proces verbal, ca au avut un cartus de tigari mai mult...

Am cumparat vigneta chiar din vama, de la Exchange, era 5 euro/4 zile si ~11 euro/10.Mi-am luat pe 4.In Debrecen m-am invartit vreo ora ca sa ies spre Budapesta, spre M3...Toate indicatoarele aratau Budapesta pe alta ruta decat cea pe care o aveam eu. Am ajuns la Budapesta si am vrut sa innoptez acolo.La Ibis, 43 euro dubla, fara mic dejun.Mi-a placut cum arata Budapesta noaptea...Ziua mai putin :D

A doua zi am luat micul dejun care a costat 8 euro si am mai spalat masina la o spalatorie care era fix in spatele hotelului, 6 euro exteriorul.

Am plecat din Budapesta, am intrat in Austria si de la prima benzinarie am luat vigneta pentru 10 zile, ~ 10 euro.In Austria am intalnit o portiune de autostrada din placi si captusita cu asfalt, pe acolo a trebuit sa reduc viteza, se simteau rau de tot diferentele de nivel.

Spre seara am ajuns in Zell am See.La Salzburg am iesit de pe autostrada spre Bad Reichenhall, Lofer si am nimerit exact pe drumul care ducea spre Zell am See.E o portiune de max 50 km/h, cu serpentine.M-am nimerit si primul in coloana, nu stiam nici drumul si totusi nici unul nu m-a depasit.Din punctul asta de vedere sunt foarte corecti si civilizati.

Si acum despre Zell am See.Statiunea este situata pe malul unul lac, ai partii de ski care pornesc de la 2000 m (Schmittenhohe - Zell am See) si de la 3200 m (Kitzsteinhorn - Kaprun).Cea de la 3200m e cam la 10 km de mers cu masina de cea de la 2000m.

Daca mergi la ski, aici si aici gasiti informatii cam care sunt preturile...Iti trebuie un Skipass si cu el poti urca cu orice mijloc de transport pana sus (telecabina, teleski, CityXpress).Am urcat cu telecabina la 2000m si a costat 23 euro (3 euro ti-i returnau cand inapoiai cartela magnetica), unde era o priveliste minunata.Se vedeau lacul jos, partiile de ski, muntii...Soarele batea bine, erau chiar care stateau sa se bronzeze..Bine, nu va imaginati ca erau la costume de baie :D

Sus aveau amenajate o terasa, un restaurant si o pensiune.Restaurantul era cu autoservire, preturile ok.O pizza era in jur de 6-7 euro, o cana de vin fiert cam 4 euro.

In statiune nu era zapada, insa pe partiile de ski era zapada si se skia ireprosabil.Partiile erau pentru toate "varstele".Sus la 2000 erau copii de 5-6 ani care coborau lejer...

Daca vroiai sa inveti sa skiezi, ori te inscriai intr-o grupa (55 euro/zi, 135/3 zile), ori iti luai antrenor personal (210 euro/zi :D).

Am mai fost la patinoar unde intrarea era 8 euro, pret la care primeai si patinele.La piscina, intrarea era 13 euro si puteai face si hidromasaj.Toate preturile sunt pentru adulti.

Locurile de parcare...mai greu, dar se gaseau.Parcarile erau cu plata, cel mai mult puteai stationa 180 de minute pentru care plateai 2.5 euro.Pe chitanta scria ora pana la cat ai platit sa stai, deci dupa 3 ore trebuia sa te intorci sa pui o noua chitanta pe bord.Parcarea se platea doar intre orele 08-18.Mai era o parcare subterana pentru care plateai 1.40 euro/ora.Am vazut un singur Q7, era cu numere de RO :D

InterSport e magazinul unde gasesti tot ce aveai nevoie pentru a te echipa de ski.Si preturile erau pe masura, adica erau un picut cam piperate...

Am gasit un magazin Billa, micut, dar foarte consistent.Aveau diferite produse la oferta, daca luai mai multe, costau mai putin decat pretul unitar.2 cutii de Pringels costau 2.5 euro, 6 Red Bull la 5 euro, sticla de Jim Beam 10 euro...

Am mancat la un restaurant unde o pizza era de la 6 la 9 euro, o friptura cam 12 euro, insa portia era foarte mare, o salata cu carne de pui/curcan 7 euro...Orarul era cam ciudat pentru noi, am intalnit mai multe locatii unde de la 2 la 5 nu serveau mancare.

In rest, ce sa va mai spun...Aaa, de revelion am fost intr-un bar unde pt 7 euro intrarea am primit un pahar de sampanie.La disco Viva era topless in fiecare seara :D:D :))

Intr-un mic centru din Zell am See au fost artificii, muzica, niste tarabe cu mancare, bautura...politie nu prea am vazut.Cred ca la bautura fac cam urat.Nu se mai pot controla...S-a intamplat sa ii arunce uneia o halba in cap (cel mai mult beau bere), fara macar sa o cunoasca...Spre dimineata centrul era plin cartoane, sticle, ambalaje de la pocnitori si artificii...Cand am trecut seara pe acolo, nu mai era nici urma de asa ceva.

In rest, nu se platea intrare, barmanitele erau serviabile si zambitoare..

Cam atat imi aduc aminte...daca va mai intereseaza si altceva, va stau la dispozitie.

Pe 1 a plouat bine de tot.Ziceau si ei ca s-au decalat anotimpurile...Pe 2 cand am plecat, a inceput sa ninga.Mult si bine.In drum spre Salzburg am prins in fata o masina ce iesise sa arunce pentru topirea zapezii...Coloana, 20 km intr-o ora...Pe autostrada ploua nitel, am prins si ceata, am aprins ceata pe spate si am uitat s-o sting, mi-au dat flashuri...

La intrarea in Ungaria am oprit sa iau vigneta, era 6 euro/4 zile.La Budapesta am intrat pe M0, apoi o portiune pe M5 si de pe M5 am iesit pe E60, spre Szolnok si apoi pana la Oradea.Am vazut doar de 2 ori indicator cu Oradea.Drumul impecabil, nu am prins deloc aglomeratie, doar niste tiruri pe contrasens.

La Bors mai era doar o singura vama.Mi-a cerut pasapoartele, certificatul (s-a uitat la ITP) si cartea verde.

Am facut un total de 3100 km, am alimentat doar cu OMV 100, pretul era pana in 1,1 euro/litru.Din Ungaria am fost sfatuit sa nu alimentez, asa ca nu am facut-o.

Concluzia mea e ca e de mers acolo pentru ski si ar fi bine sa fie o gasca mare.Daca vrei altfel de distractie, mergi la Ibiza... :D

dsc00104xg0.th.jpg dsc00143qy3.th.jpg dsc00146dp1.th.jpg

picture083js0.th.jpg picture132qv1.th.jpg picture135kd7.th.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

foarte frumos ce prezinti tu aici :)) ! cred ca a fost frumos .. imi place ca regasesc asa un topic pe forum, toate cele bune :D !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Superba zona si completa descrierea - pare sa fi fost o vacanta reusita!!!

Am trecut si eu pe drumul Feldkirch-Innsbruck-Salzburg-...-RO la intoarcerea din vacanta mea si, fara sa fi stiut de descrierile de pe vwforum, am decis sa ajung si eu cat de curand (poate la vara?) pe acolo.

Peisaje de vis, conditii cum iti doresti (nu sunt un mare mofturos, dar prefer sa primesc ceva corespunzator cu banii pe care ii dau), acces destul de Ok (drumurile din RO insa ne cam dezvolta inventivitatea asupra injuraturilor...), ce mai - o vacanta faina!

Daca mai ai ceva poze "reprezentative", n-ar fi rau sa le mai adaugi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am plecat cu 3 masini din trei locuri diferite si in momente diferite (norocul a facut ca ne-am intalnit in Ramsau :).

Eu am plecat cu 4 oameni din Bucuresti la ora 4:30 sambata 6 Ianuarie 2007, la ora 7:30 m-am intalnit cu altii in Brasov. Am ajuns la Ramsau Austria la ora 1:30 duminica 7 Ianuarie 2007. Am parcurs 1600 de km, am iesit din tara prin vama Turnu erau 3 masini, la vama Nadlac era coada de 2 ore de masini. Pe drum ne-am oprit exact inainte de granita cu Austria si am mancat la un renumit local unguresc unde preturile erau acceptabile, meniurile erau in limba romana, puteai sa platesti chiar si cu RON, noi am platit cu EURO. Mancarea foarte buna, au fost portii foarte mari si au fost aduse foarte repede.

Duminica (prima zi) am fost la ski in zona Schwendau, zapada pe toate partiile, umeda si grea, afara destul de cald incat sa topeasca zapada. Este de remarcat o partie neagra numita Harakiri (foarte suggestiv) inclinatie 78% (asa scris in pliant) care pot spune ca am vazut cum determina pe unii sa cada, nu stiu de ce ?

Luni (a doua zi) am plecat sa schiem pe ghetar al 35km de Ramsau la HinterTux. Aici am petrecut la skii si ziua de marti, miercuri, joi, vineri. Am schiat pe un ghetar de la altitudinea de 2100m pana la 3250m. Zapada foarte buna si partiile impecabile, bineinteles ca la terminarea programului partiile aratau ca si cele de mogul. A doua zi toate aratau ca si noi, drepte ca in palma. Erau si zone unde era gheata dar per total partiile au fost super.

Miercuri din cauza conditiilor meteo neprielnice (vant 30km/h si ninsoare) am scurtat ziua de schii si am plecat in plimbare cu masina. Prima data ne-am dus pana in Ginzling. Am trecut printr-un tunel (o singura banda de mers) cam de 4 km care m-a impresionat. La intoarcere am vrut sa mergem tot prin tunnel dar nu am rezistat, trebuia sa asteptam 14 minute la stop (asa ca nu va plangeti ca stati mult la stop). Am trecut mai apoi prin Mayrhofen, oras frumos dar cam aiurea aranjat are doar sensuri unice si este cam greu sa te plimbi prin oras cu masina. La intoarcerea spre casa ne-am oprit si prin Zell am Ziller.

Vineri din cauza conditiilor meteo (ninsoare si vant de 80km/h) am fost sa schiem in alta parte la Kaltenbach si Zillertall Arena. Nici azi nu am schiat prea mult asa ca ne-am dus la cumparaturi in Germania, mai bine zis la Reischenhart. Am fost la magazinele Aldi unde preturile sunt « nesimtit » de mici, nu-i de mirare de ce e asa de bine in Germania. Am fost foarte suprins sa vad cu ce viteza se circula in Germani, la drumul de venire noi aveam in ajur de 130-140km/h si nemtii treceau pe langa noi de parca am fi stat pe loc.

Programul zilnic era scularea la 7 la ora 8 eram deja pe partie la ora 16 ne intorceam acasa ca sa ne refacem pentru ziua urmatoare. Desi la dus si la intors erau cozi imense de 4-5 km nu am vazut pe nimeni sa depaseasca coloana sau sa clacsoneze. Oricum cele mai hoate masini aveau fie numar de RO, fie de RUS ma refer la masini de teren. Chiar daca vremea a fost calda si in vale era lipsa zapada, cu toate acestea am facut febra musculara la picioare.

Un skipass pe 6 zile a costat 174 euro (2 euro garantie).

Motorina cam in jur de 140 euro.

Cazarea a fost 126 euro.

Vigneta Austria ~10 euro pentru 10 zile, Ungaria ~8 pentru patru zile la dus si 6 euro la intors.

Am plecat inarmati din Romania cu carduri MasterCard, dar supriza in supermarket si prin magazinele mai mari se prefera Maestro.

La intoarcere am plecat Sambata 13 Ianuarie 2007 la ora 6:30 si am ajuns in Bucuresti la ora 1:30. Ne-am oprit la magazinul de outlet Parndorf (exit 43 pe A1).

Poze la http://picasaweb.google.com/barbu.bogdan/HintertuxAustria

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sal, o sa vin cu o intrebare, eu vreau sa plec in Austria cu vreo doi prieteni ( daca avem bafta de zapada o sa si schiem)

iata intrebarea: Ce acte se mai cer la iesirea din tara? Mai cere careva pasaport? Este prima oara cand ies din tara si va fi ceva gen aventura ( nu cred ca voi pleca fara un GPS DUPA MINE) sau se poate si fara? oops au fost mai multe intrebari sunt novice

Cateva detalii si indrumari daca se poate v-as fi recunoscator.

Noi ne gandeam sa trecem prin Viena si apoi spre Salzburg sau spre regiunea Tirol (o sa incercam sa facem ceva rezervari) sau aveti alte recomandari ideea principala ar fi sa schiem..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate si fara GPS. E mai comod cu, dar se poate si fara. Eu am fost in vara pana in Iatlia, taversand Austria pe doua rute. Listeaza-ti eventual de pe ViaMichelin traseul si cand te mai opresti pe drum, il mai consulti. Sau memorezi localitatile mai importante si te ghidezi dupa indicatoare, care sunt mult mai bune decat in Ro, cu exceptia Ungariei unde sunt cam prost amplasate si trebuie sa fi mai atent.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am plecat inarmati din Romania cu carduri MasterCard, dar supriza in supermarket si prin magazinele mai mari se prefera Maestro.

Vezi ca Maestro ala e card austriac, de bancomat. Nu iti va merge un Maestro de Romania si nici din alta tara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@somebody Noi am folosit la plata la magazin si carduri Maestro emise de BCR si BRD, carduri in lei si au fost acceptate.

Sal, o sa vin cu o intrebare, eu vreau sa plec in Austria cu vreo doi prieteni ( daca avem bafta de zapada o sa si schiem)

iata intrebarea: Ce acte se mai cer la iesirea din tara? Mai cere careva pasaport? Este prima oara cand ies din tara si va fi ceva gen aventura ( nu cred ca voi pleca fara un GPS DUPA MINE) sau se poate si fara? oops au fost mai multe intrebari sunt novice

Cateva detalii si indrumari daca se poate v-as fi recunoscator.

Noi ne gandeam sa trecem prin Viena si apoi spre Salzburg sau spre regiunea Tirol (o sa incercam sa facem ceva rezervari) sau aveti alte recomandari ideea principala ar fi sa schiem..

La iesirea din tara trebuie sa ai pentru masina carte verde, ceva de la leasing ca ai voie sa scoti masina din tara si restul de acte ale masinii. Nu uita de caucicuri de iarna, lanturi si vesta reflectorizanta (pt. Austria), pentru pasagerii masinii, asigurare medicala si buletin.

Poti sa mergi si fara GPS trebuie doar sa stii care este urmatoarea localitate (una mai mare) care urmeaza sa o traversezi (foloseste www.viamichelin.com) si sa te uiti atent pe indicatoare, nu prea ai cum sa te pierzi.

Pentru schii iti recomand sa mergi sa schiezi in zone unde sunt ghetari (Zell Am See, Zell Am Ziller), aici sigur o sa fie zapada si conditii bune de schii.

Drum bun fara incidente.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cazarea a fost 126 euro.

poti sa dai mai multe detalii despre cazare, conditii, ca vad ca a costat mai mult skipass-ul decat cazarea ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Noi am stat la Appartment Brizerheus Ramsau 43 6283 Ramsau i Zillertal Tel&fax 05282/55177, handy 0664/1218386 si am vorbit cu doamna Nathalic Kroll. De obicei cu cazarea se procedeaza in felul urmator, suni iti faci programare si ii dai o adresa de e-mail/fax unde primesti contul de banca unde trebuie sa depui un avanas (de obicei cazarea pentru prima zi) apoi restul platesti la momentul in care ajungi sau a doua zi. Mare grija ca atunci cand vrei o cabana sa intrebi si de loc de parcare pentru masina. Sunt unele pensiuni care ofera si mic dejun. Ei de obicei iti ofera un pret pe cazare la care se adauga 50-70E(pentru toata lumea) pentru curatenia finala.

Mare grija ca sunt si la ei oameni care incearca sa te fraiereasca, noi initial (adica din romania) ne-am uitat pe net si am gasit o pensiune foarte interesanta si foarte ieftina 11E/noapte cu mic dejun inclus, am platit avans numai ca la fata locului nu au stat lucrurile asa cum a prezentat gazda la telefon, poza de pe net era poza casei de alaturi, noi stateam in pensiune cu gazda (adica peste usa), baia era despartita de camera printr-o perdea si ce a pus capac la toate: la parter crestea vaci = miros foarte urat. Noi am renuntat la avans si am cautat altceva, vezi adresa de mai sus.

Este mai rentabil daca mergeti mai multi ca atunci inchiriati o cabana intreaga sau un apartament. Noi am inchiriat un apartament si fost foarte curat, apa calda la orice ora, caldura. S-a purtat cu noi foarte frumos.

Inca ceva si inchei, la pensiuni peste tot in Austria nu se intra cu incaltarile in casa, asa ca ia o pereche de papuci de casa la tine, oricum o sa gasesti si la pensiune din partea casei.

Modificat de bbv1976
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

misto treaba , si eu vreau sa merg undeva prin aprilie tot in austria dar nu stiu exact numele statiunii insa cu vremea asta :banghead: :banghead: s-ar putea sa mi-i se strice planurile astept sa vad, oricum folositor topicul tau, cel putin pt mine :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!