Jump to content

MP3 Player, Boxe spate

SSorin
 Share

Postare recomandată

Salut

Am rezolvat problema pana la urma cu multimetrul,

am masurat tensiunea pe mufa cu si fara contactul pus si mi s-a confirmat banuiala. Erau 2 pini inversati adica pinul 7 (Rosu) cu pinul 4 (Galben). Modelul de player cumparat de mine

necesita alimentare continua pe pinul 4 si comutata pe 7. Asa cum era si firesc cel mai usor a fost sa modific mufa playerului si acum totul este OK.

Multumesc pentru implicare

O seara faina pt toti. :blink:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...
  • Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• istef

13

• Inginerul

11

• GabiAB

8

• Nick.sb

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

eu m-am apucat de curand sa schimb difuzoare fata si cas , de asemenea am pus si boxe spate.

am observat ca s-a explicat ca nu sunt difuzoare pe spate dar trebuie retinut ca sitele nu sunt pline si se pot decupa foarte usor in mom in care doriti sa puneti difuzoare noi.

de asemenea in usile din spate desi nu aveam difuzoare , aveam twetere din fabrica la fel ca cele care erau pe usile din fata.

am inlocuit toata nebunia cu sisteme de la alpine.

dif + twetere + filtru 4 pe fiecare usa si sunt foarte multumit de fidelitate nu si de decibeli.

zicea cineva sa lasam dif din fabrica ca alea sunt ok.:no way!!!diferenta intre philips si alpine plus un mp 3 pioneer este imensa.

azi am pus la tornado in vitan si un subwoofer de la mutant (pentru decibeli si bass mai mult).

in total o investite de 500 euro...merita! :Driver:

Modificat de PleauPleau
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare,

Golfuletul meu IV este in 2 usi si as vrea sa ii montez 2 boxe pe spate in lacasul unde ar fi putut exista din fabrica. Stie cineva cum se poate face acest lucru? Mai sunt necesare distantierele?

Multumesc

Link către comentariu

• 5 weeks later...

O sa raspund singur la aceasta intrebare (in cazul in care mai sunt curiosi):

Sunt necesare distantiere si pe spate. Eu am montat boxele insa fara distantiere (nu sunt neaparat necesare ptr ca nu exista geam cu macara) dar nu mi-a placut deloc cum se auzea (lipsa totala de bass). Le-am demontat si le-am pus pe plafonul din spate la portbagaj. Se aude super !!!

SONY MP3 CDX-GT610U, boxe si tweetere originale VW fata, boxe SONY XS-F1725 spate.

:rolleyes:

Link către comentariu

Deci daca cineva imi poate explica pe indelete cum sa montez boxele pe spate ar fi nemaipomenit. Am 10 m de cablu, 2 boxe originale golf IV, 8 papuci si indemanare multa. Nu vreau sa stric nimic, asa ca as dori niste sfaturi. Pana in fatza am cam inteles cum ajung cu firele, dar pe unde le bag sa ajung cu ele in spate la casetofon n-am inteles. Vreau sa le leg tot la Beta, asa ca am cumparat si o mufa iso cu 4 iesiri.

Link către comentariu

salutare

eu am inlocuit plafonul din spate cu o placa de rumegus presat,imbracata in mocheta neagra in care am bagat 2 boxe Kenwood de 45W.nu va puteti imagina cum suna.zici ca am in spate un tub de bass.se aude foarte bine.toate boxele sunt legate la un mp3 player Panasonic 4x45W.in fata am boxele originale VW

pt inginerul: din cate stiu eu casetofonul Beta are doar 2 iesiri pt boxe.nu cred ca o sa se auda prea bine 4 boxe legate pe 2 iesiri.mai bine baga un mp3 player cu 4 iesiri.o sa se auda beton.daca vrei sa ajungi in spate baga cablurile pe sub plasticul de la praguri.tragi in sus de ele si se desfac.sunt prinse in cleme.asa e la mine.am un golf cu 2 usi.cred ca e la fel si la tine

bafta :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Vreau sa pastrez Beta, pentru ca noaptea cand aprind farurile luminile de la bord sunt senzatie. Nu vreau sa stric aspectul sub nici o forma. Astept totusi detalii despre montarea boxelor pe spate.

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

Uite aici mai multe detalii:

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=15609

Ca fapt divers, daca neaparat vrei sa pastrezi casetofonul actual, poti lega in paralel si difuzoarele de pe spate, cu cele de pe fata. Doar sa nu-l tii iin blana, ca vei arde finalii.

Link către comentariu

In paralel adica cu mufa ISO cu 4 iesiri nu ? Sau crezi ca ar fi mai bine sa ma leg la firele de la boxele de pe fatza ?

Link către comentariu

N-are importanta de unde, de la mufa, de pe fire, doar sa fii legat pe iesirile de pe fata, unde iti convine tie cel mai tare. N-o sa fie cvadrofonie, n-o sa simti mare diferenta intre un Gamma cu 4 iesiri, si al tau.

Link către comentariu

Atunci e bine. Asa o sa fac. O sa incerc sa ma leg direct la casetofon. Crezi sau credeti ca ar fi mai bine sa pun si twitere pe spate ?

Link către comentariu

Eu asa am legat, la Beta am 4 boxe + 6 tweetere...din spate am tras fire pana la casetofon si le-am legat de firele de la boxele din fata, direct in mufa respectand +/- , in paralel. Pe spate am Sony xplod de 17 cm cu tweetere si am mai legat inca 2 tweetere in paralel la boxele din spate, pe care le-am montat in locasul lor, langa manerul de deschidere usa.

Link către comentariu

ma poate lamuri si pe mine ceva? daca am mp3 Pioneer, cel mai bine ar fi sa montez pe spate tot difuri+tweeter Pioneer? cass-ul originale era Beta

Link către comentariu

Am gasit acest model de clarion:

http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_M...rion/DB568RUSB/

are cineva pe golf 4?

in ideea daca e plug and play si nu cumva are nevoie de amplif de antena?

mie mi se pare reusit chiar daca nu are butoane cu lumina rosie.

o sa-l vad saptamana viitoare in functie

Link către comentariu

ia un pioneer. nu mai trebuie decat o mufa adaptoare pt antena,. max 100 mii si merge super frumos.

calitativ e aceeasi treaba sub diferite forme

Link către comentariu

pioneer nu are usb

greu de ales intre design original si sunet de calitate

intre timp am "aflat" de pe forum de XCarLink si acum stau pe ganduri :blink:

Link către comentariu

pai xcarlink te ajuta doar sa asculti mp3-uri pe sistemul audio original, fara sa-i imbunatateasca performantele. un mp3 nou te ajuta sa faci acelasi lucru dar la o calitate ceva mai ridicata. depinde ce preferi.

sunt modele de la sony cu usb in aceeasi categorie de pret, tot la fel cu tot ce trebuie inclus in pachet, in schimb se zvoneste ca ar fi sub pioneer/clarion/blaupunkt etc. eu zic ca un ascultator normal nu sesizeaza diferenta

Modificat de Pedro
Link către comentariu

Adevarul e ca mie mi se pare climatronicul urat

el strica tot

din cauza lui sunt sute de posturi despre HU potrivite la golf 4

Link către comentariu

Treaba e ca inca nu le-am montat ca n-am avut timp si ca intre timp am stat eu si m-am gandit ca ar fi bine sa pun si twitere pe spate. M-am dus am cautat dar toate seturile de twitere au o carcasa. Cand intrebi vanzatorul/vanzatoarea despre twitere care se monteaza in usile din spate la vw ridica din umeri si-mi arata ca se scoate carcasa. Am observat ca unele sunt mai mari altele mai mici, dar n-am observat inscrise dimensiuni pe ele.

Intrebarea mea este urmatoarea: Ce fel de twitere se potrivesc cu siguranta in locasul destinat lor din usile din spate si de unde le cumpar? Multumesc anticipat.

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

Nu cred ca o sa gasesti tweetere exact la dimensiune, poate la dezmembrari...au cam 4 cm in diametru sau chiar 5. Eu am luat niste tweetere pt masina, nu sunt de marca, dar cica rezista fara condensatori pana la 1000 W... m-au costat 6 ron, iar ca diametru au cam 3-3,5 cm si le-am lipit cu silicon de jur imprejur. Cand mi-am montat alarma la un atelier specializat in alarme si sisteme audio am vazut ca si ei tot asa procedau... siliconul e de baza :)

Singura solutie e sa demontezi fata de usa si sa masori, sau poate te ajuta cineva care are o usa demontata...incearca un PM pe la vanzari, la cei care dezmembreaza golfuri, sa iti dea dimensiunea exacta...

Modificat de Nick.sb
Link către comentariu

Ar fi o idee si cu siliconul cum zici tu. Dar parca n-as face tiganie pe-acolo. Cine stie poate se ard si trebuie date jos. O sa intreb pe cei cu anunturi. Mersi de pont. Totusi daca cineva care si-a montat stie ce dimensiune trebuie montata il rog sa ma lumineze si pe mine.

Link către comentariu

Se pare ca sunt ceva mai mici de 1inch (cca1-2mm) pe spate; diferit de cele de pe fata.

majoritatea tw din comertz sunt de un inch.

poate te ajuta:

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3184731

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2212795

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1522388

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1269684

si poate faci niste poze cand faci operatiunea.

Link către comentariu

Fir-ar incii sa la fie. Am gasit ceva, mai caut, s-ar putea sa am gata montate, precum spunea cineva de pe forum. Cred ca pana la urma tot masuratoarea e cea mai buna metoda. Inca mai astept pareri/idei....

Link către comentariu

N-o sa gasesti exact acea dimensiune, decat originale, care sant mari si proaste, chiar si la dezmembrari. Toate sant mai mici. Poti aplica diferite metode sa le prinzi la loc, n-are importanta. Nu vede nimeni ce-i acolo. Nu asta e important, ci cum se aude. Si eu le-am prins cum am putut pe Passat, si nu mi-am facut probleme de genul asta. :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!