Jump to content

MP3 Player, Boxe spate

SSorin
 Share

Postare recomandată

ramnetzi cu boxele din fabrica ca sunt f bune , daca o sa le schimbati nu o sa mai aveti bass pt ca boxele ALFA etc pt usi sunt facute pt volum frecventz medie si inalta , in schimb frecventa joasa nu scade sub 80hz .asta daca nu aveti pretentii prea mari de tuning in muzica . mai bine va pune-ti niste ovale pe spate si o statie mica 2x100w .

Nu vreau sa intru in polemica pe tema asta cu nimeni dar cred ca trebuie sa avem si putina responsabilitate pentru ce ``sfatuim`` pe altii sa faca.

Deci draga Radu te invit cand vrei sa auzi sunetul din masina mea in care am schimbat doar difuzoarele. Astfel vei fii poate mai retinut data viitoare cand vei da sfaturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• istef

13

• Inginerul

11

• GabiAB

8

• Nick.sb

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu cred ca vrea nimeni sa se certe...dar e bine de stiut.el zice ca cu 30 RON/buc iei boxe de serie(care sunt de apreciat).tu zici ca ai schimbat difuzoarele dar cat au costat?poate unii avem bugete reduse si orice varianta e bine de luat in calcul :(

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut,

Am citit o gramada de posturi dar nu m-am lamurit prea mult asa ca pun aici intrebarile mele punctuale. Am o Bora cu cas Beta si boxe doar pe fata si vreau sa instalez un nou player, boxele originale de joase din fata sa le pun pe spate, sa pun boxe noi de joase pe fata, sa pun tweetere pe spate. Pe aparatul care l-am luat am o mufa proprietara si un cablu adaptor cu conector ISO.

Pe conectorul ISO sunt puse:

- speaker out front (L&R)

- speaker out rear (L&R)

- mute

- acc

- battery

- gnd

- power for antenna

- power amplif control

Intrebarile ar fi asa.

1. daca am cablurile trase pana la boxele din spate sau trebuie sa le trag eu de la aparat pana la usile din spate

2. daca firele pentru tweetere sunt trase din dif de joase si daca le trebuie filtre (din cate stiu eu dif originale de joase au pe ele un condensator care face filtrarea)

3. de unde pot lua boxe si inele adaptoare ca sa le pun pe usile din fata (la un raport calitate pret bun). Ce boxe recomandati (max 2 mil perechea).

4. de unde pot lua tweetere pt usile din spate (la un raport calitate pret bun si care sa se potriveasca in lacas).

5. daca trebuie sa iau un adaptor de la ISO la VW conector sau nu (am gasit asa ceva la Vitacom) intrucat nu stiu ce conector este pe masina.

6. ce putere nominala/maxima accepta boxele originale (RMS) si ce impedanta au. Aparatul are 4 ohmi.

7. de unde pot lua filtre pt tweetere sau daca e suficient un condensator de 1uF/40V.

8. de unde pot lua adaptor pentru alimentarea amplificatorului antenei. Aparatul are fir separat pt asta.

Vreau sa le instalez poimaine ca plec in tara si sa am si eu mp3-urile :huh: asa ca trebuie sa fac aprovizionarea pana atunci.

Mersi,

Daniel

Link către comentariu

Hai sa incerc sa-ti raspund cu toate ca daca aveai rabdare si cautai, toate intrebarile tale isi gaseau raspunsurile in topicurile existente deja.

1. Aproape sigur nu ai fire pentru boxele din usile spate;

2. fire pt tweetere nu trebuie sa tragi de la aparat ci de la boxele de joase. E recomandat sa pui in filtru;

3. Inele pentru boxe am luat de aici: http://www.capodimonte.ro/ sau mai exact aici. Pretul este pentru pereche (2 bucati). Boxe ai putea sa incerci niste JBL-uri pe 2-3 cai sau Pioneer. Sunt foarte bune ambele. Conteaza si ca aparat montezi, merita sa pui boxe de aceeasi marca cu aparatul, daca ai un unit bun gen Pioneer, Sony.

4. Poti sa iei boxe cu tot cu tweetere (varianta recomandata);

5. Adaptorul de antena care iti trebuie este asta. Depinde acum si ce aparat ai, dar 99% ca asta este adaptorul ce-ti trebuie. Acest adaptor contine si separator de tensiune, doarece trebuie sa bage un 12V pe antena. Antena are amplificator built in si trebuie alimentat. S-a discutat extrem de mult pe forum referitor la aceasta problema.

6. Boxele originale, Philips parca, au 4ohmi.

7. Daca cumperi boxe impreuna cu tweetere este foarte probabil sa gasesti in cutie si filtre. Daca nu incearca tot la site-ul sus-mentionat.

8. Ti-am raspuns deja.

Daca mai ai si alte nelamuriri, te ascult.

Link către comentariu

Salut,

Multumesc mult pentru informatii. In general am capatat raspuns sau confirmare la ceea ce nu eram sigur.

Ce nu am inteles este daca pe masina este conector ISO sau altceva. Unde as putea gasi pinout-ul pentru conectorul ISO?

Referitor la inele si adaptori singura problema este ca firma Capodimonte nu are optiuni de cumparare decat online. Transportul probabil ca mai dureaza 2-3 zile asa ca nu cred ca rezolv in timp util. Intre timp am mai cautat si eu in Bucuresti si am gasit inele (e adevarat ceva mai scump dar mai rapid). Ce intrebare as mai avea ar fi la ce magazin imi recomanzi sa ma uit dupa boxe. Am gasit JBL si Kenwood la 2,5 mil respectiv 2 mil perechea la un atelier de montat audio auto. Inca nu le-am luat pt ca vreau sa ma mai uit dupa Alpine pe la ce preturi sunt.

Mai ramane sa gasesc adaptorul de antena.

Aparatul pe care il pun este un Audiovox 9311 si are iesire de 13W RMS/4ohm. Din pacate ei nu produc boxe ca sa imperechez cu aparatul.

Mersi mult si o zi buna,

Daniel

PS Ce parere ai de aceste boxe Clarion

Modificat de Daniel M
Link către comentariu

Adaptor pentru antena eu am cumparat din targ de la Vitan, cum intri pe partea dreapta in sirul de magazine. Firma nu imi mai aduc aminte cum se cheama, ceva care incepe cu O si sincer au si un site. Voi face sapaturi poate mai gasesc adresa lor.

Link către comentariu

Salut,

Mersi frumos pentru indrumari. Avand in vedere timpul scurt nu am mai schimbat boxele de pe fata. Cu ocazia asta am testat si cum se aud boxele originale si am constatat ca se aud ok dar nu fac fata la volum mai mare. Asa ca va trebui sa le schimb neaparat. Acum intrebarea sa pune ce sa iau. Trebuie sa iau difuzoare normale pe fata si un sistem component pe spate. Cred ca nu deranjeaza daca pun pe fata dif coaxiale chiar daca am tweetere pe sus.

Ce boxe recomandati la puterea de 40-50w avand in vedere ca aparatul are 13W RMS in cerc sa nu ma duc ma sus de 3 mil setul. Stiu ca in materie de preturi nu exista limita

Am bantuit pe net si am gasit asa (prin Romania):

- INFINITY INTEGRATED SPEAKERS REF6012I ~2mil

- JBL CS2165 ~ 1.4 mil

Daca mai vad ceva interesant mai pun.

Mersi,

Daniel

Link către comentariu

Vreau sa fac upgrade la sistemul audio. Am o intrebare pentru cei care au mai facut.

Acele distantiere care sunt pe fata se potrivesc pentru boxele de 16-17 cm ? Se pot folosi astea sau trebuie sa iau altele si pentru fata si pentru spate ? Eu din ce am citit am dedus ca cele de pe fata sunt ok pentru viitoarele boxe si trebuie sa mai achizitionez eu 2 inele (adaptoare). Adevarat ?

Link către comentariu

Distantierele originale nu cred ca le mai poti folosi ca le distrugi cand scoti boxele stock. Sunt din tabla si sunt prinse cu nituri. Nu cred ca vei reusi sa pui un surub cu piulita.

Link către comentariu

Incearca sa dai niturile jos cu o masina de gaurit si un burghiu mai mic. Dai o gaura mica si cad singure, ai sansa sa nu rupi nimic. Multa grija si nu te grabi.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

stiti cumva daca exista deja firele trase ptr boxele din spate ? Golf 4

si unde se gasec boxe si de ce watt-aj sunt?

o imagine ceva ar fi de mare folos ... montare/demontare ca banuiesc ca se da jos fata de usa / sau nu?

am dat si cu search dar am facut un new topic deoarece de acolo nu sunt chiar lamurit complet ...

http://vwforum.ro/index.php?showto...0spate&st=0

thanks a lot

Modificat de Juliano_2005
Link către comentariu

depinde ce casetofon ai, daca ai alfa sau beta mai mult ca sigur nu ai fire si nici difuzoare pe spate. daca ai gamma le ai pe amandoua.

boxe, daca vrei originale gasesti la dealerii vw dar cele originale nu sunt chiar atat de performante. poti incerca un sistem de boxe coaxiale (adica 2-3-4... in 1) sau un sistem pe componente cum este cel original.

pe piata sunt destule optiuni. ai aici doar cateva exemple: http://www.seleniu.ro/sis.php?loc=Boxe&tabel=1 sau http://www.seleniu.ro/sis.php?loc=Boxe%20sistem&tabel=1

boxele de pe spate sunt identice cu cele de pe fata. nu stiu exact ce putere au dar cred ca undeva sub 20w

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=960833 aici este procedura pt demontarea fetelor de usi din spate.

Modificat de Pedro
Link către comentariu

daca ai alfa :

-ai iesire din casetofon doar pt fata

-ca sa pui boxe si pe spate trebuie sa schimbi casetofonul

-daca schimbi casetofonul trebuie sa pui pe spate boxe, sa tragi fire si sa schimbi plasele de la boxe...(nu au gauri si nu se aude nimic)

Link către comentariu

sa schimbi plasele de la boxe...(nu au gauri si nu se aude nimic)

masina mea a venit cu un alfa dar capacele de pe portierele din spate sunt gaurite. pentru a monta boxe stiam ca trebuie doar acele inele adaptoare , tras cablu si boxele si gata.

Link către comentariu

ai mare dreptate Pedro, dar la mine capacele (am crezut si eu ca au gauri, asa se vedea la mine in lipsa de lumina) dar cand le-am dat jos nu aveau si am cumprat altele...

Link către comentariu

am dat si cu search dar am facut un new topic deoarece de acolo nu sunt chiar lamurit complet ...

Daca nu te-ai lamurit, continui discutia pe topicul deja existent, in felul acesta toate informatiile referitoare la acest subiect raman intr-un singur loc.

P.S. Am unit topicurile.

Link către comentariu

• 5 weeks later...

salut

De curand am inlocuit vechiul casetofon de pe golf, un Beta 5 cu un MP3 Player Sony CDX-S22 (http://www.sonydigital-link.com/manuals/manuals.asp?l=en&searchmodelname=CDX-S22)

Problema este ca dupa setarea/memorarea posturilor radio si detasand fata playerului mai mult de 2 minute toate setarile se pierd. Tot undeva in documentatie este specificat ca la oprirea motorului si scoaterea cheii din contact player-ul ar trebui sa beep-aie daca nu este scoasa si fata. Am aflat ca trebuie doua alimentari una permanenta si una switched care e pusa la contact (firul galben si rosu). Le am si pe acestea. Am verificat si tensiunile de pe mufa de alimentare de pe masina si pare OK.

A mai patit cineva asa ceva ? O fi player-ul cu capu'?

Multumesc pt orice idee.

post-10114-1170424562_thumb.jpg

Link către comentariu

De avut, ai tu firele cele doua...dar cine l-a instalat le-a legat cum trebuie? Adica unul la baterie si unul pe contact, respectand codurile de culoare? Nu mai stiu sigur dar parca cel galben era la baterie pe direct iar cel rosu la contact. Ideea e ca prin cel galben ia tensiune pentru a tine minte setarile. Daca au fost montate invers nu va fi alimentata memoria dupa luarea contactului si aceasta se pierde.

Modificat de Rapier
Link către comentariu

Cand mi-am montat io casetofonul pe firu de alimentare stiu sigur ca s-a mai intzepat cu 2 fire in total erau 3 fire...cand iau contactu imi retine posturile dar nu mai merge deloc mp3-ul pur si simplu se inchide...precizez ca nu mi-a taiat mufa originala ci aveam io mufa de la mp3... daca esti de prin apropiere te duc la cineva care intradevar stie meserie ... la bendix daca esti din BC ... bafta

Link către comentariu

Salut. Am avut aceeasi problema si eu. Daca esti din Buc du-te pe Drumul Sarii la AlarmService 96 parca...acolo mi l-au montat si mi-au zis ca la Golf IV trebuie inversate 2 fire. Nu stiu care!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!