Jump to content

MP3 Player, Boxe spate

SSorin
 Share

Postare recomandată

Eu mi-am cumparat masina cu un radio Beta.Deci decat 4 boxe fata (2 inalte si 2 joase)...

Cablurile pt boxele din usile din spate nu existau asa ca frumusel mi-am luat o pereche de alpine-uri de 17 cm (16.5 cm de fapt) si am desfacut toate plasticele din fata (de la bord) pana la boxe (fete de usi,plasticele de la stalpi ,etc) si am pus niste fire sanatoase.Tweetere pt usile din spate nu mi-am pus inca(poate din comoditate)...

Am cumparat un mp3 Sony (care e bunicel,nu a facut figuri) si s-a potrivit f bine (exceptand mufele)...

Deoarece mai am garantie inca vreo 6 luni (la masina) nu imi iau subwoofer,dar iau cotiera (traiasca Codatzel), cutie depozitare superioara inchisa (f rare,de aceea imi vine abia aproape de Craciun :) ).Apoi stopuri Hella ,remapare (hello Senior Voinea ) ,jante si evacuare sport (makar tips schimbat).

Acum sa revenim la oile noastre.La toate masinile mai vechi de ale mele am avut subwoofer (care face toata sonorizarea din masina).Probabil ca am sa imi iau un dif de 12" sau poate chiar 15 ",in functie de buget (la portabagaj am renuntat deja :) ),iar cutia mi-o fac eu (probabil cilindru), din pfl in 2 straturi cu adeziv intre ele si cu materiale cumparate de la un mag de textile italian...

Apoi o pereche de boxe (sistem sau set joase separat de inalte cu filtru) pe placa din spate (pe care o voi intari-o cu placaj)...

Amplificatorul deocamdata nu stiu ce va fi ,dar sigur ceva pe 4 canale ....si cel mai important condensator (deocamdata nu stiu ce capacitate pt ce amplificator ),dar la cielo am avut niste evenimente neplacute la alternator din cauza statiei,iar la tico pur si simplu la stop sau la ralanti becurile farurilor parca erau dintr-o orga de lumini :D ..

Acum daca ai "statie" si subwoofer e musai sa izolezi hayonul si partile laterale ale protabagajului cu materiale speciale (sa nu zicem fonoabsorbante,dar ceva poate asemanator)....in felul acesta tot sunetul se va reflecta in habitaclu,iar portabgajul nu va "zornai" ca la alte masini si cu timpul, din cauza presiunii nu se va mai modifica luftul la portabgaj ...Materiale de genul asta fac treaba f buna si pe fetele interioare ale usilor(basuul se va amplifica,sunetu va fi mai clar, fara vibratii deranjante).Dar VW nu prea are probleme de genul asta pt ca incintele acustice din usi sunt bine calculate...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• istef

13

• Inginerul

11

• GabiAB

8

• Nick.sb

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

de unde l-ai achizitionat? din ro sau de afara

din romania, de la media galaxy si a costat vreo 5.7mil lei vechi.

Link către comentariu

Salut....

Eu am pe masina un mp3 player Alpine CDA 9847R in culorile bordului,de care sunt multumit si mi-am pus 2 boxe infinity pe spate...Pana acum cam atat dar urmeaza statie si tuburi...si o intrebare pt voi...poate :D ...aveti idee unde poat sa-mi fac incinte pt tuburi in portbagaj din plexiglas sau ma gandeam eu din lemn acoperite cu plexiglas...Stiti vreun loc??

Link către comentariu

:P deci, am retinut ca boxele din usile din spate sunt de diametru de 16-16,5 cm si o putere care incepe de la 75W si cam 2 mil lei vechi, dar nu am aflat ceva detalii despre tutere, care boxe sunt avantajoase, cu 2 cai, cu tutere separate etc. sper ca ma voi lamuri pana in weekend ca atunci am planificat mosu' :P si cu cotiere si cu mp3, ramin fara bani de rev' dar asta e!!

Link către comentariu

de unde l-ai achizitionat? din ro sau de afara

ce firma si ce dimensiuni

:) am achizitionat si eu un pioneer, de la noi, la 570 ron (prea tirziu am aflat ca in germania pretul de magazin e de 129 euro), culorile sunt super, dar nu sunt hotarit ce boxe sa iau pentru spate, tot pioneer sau sa aleg altceva, mai grav e ca boxa din fata/dreapta face zgomot la un bass mai pronuntat, si oricum cred ca voi avea o zi intrega de montat, player, cotiera, boxe?, asa mai zic si eu ca vin sarbatorile caci altfel ramin cu stresul unei zile de cumparaturi. :D aveti vreun sfat pentru cum sa duc firele pentru boxe de spate? Modificat de aadmedias
Link către comentariu

Felicitari pt achizitie! Sa-ti aduca multe bucurii!

Eu am avut pe Golf GROUND ZERO si trebuie sa-ti spun ca am fost foarte multumit. Din moment ce ai Golf IV ar trebui sa-ti pui pe doua cai. Asta inseamna ca iti cumperi un set de boxe (pereche) care vin cu tweetere cu tot. Daca iti cumperi un set de difuzoare mai serioase eu iti recomand sa le montezi pe fata iar pana iti pui si pe spate la fel... sa le pui pe cele de pe fata in usile din spate. Cu firele pe spate am si eu nevoie de montaj.. Daca a facut cineva asa ceva si are un DIY (Do It Yourself) cu poze ar fi ideal...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut.

Am un Golf 4 din 2000.Atunci cind a venit,avea din fabrica montata toata instalatia audio mai putin....aparatul :screwy:

Mi-am luat un MP3 PIONEER de care sunt fff multumit.

De fapt,sincer sa fiu,am fost foarte multumit de intreaga instalatie originala,cu mentiunea k boxele de pe spate se auzeau mai incet (cred k asa sunt din fabrik).

Eu bine,toti anii astia am ascultat muzik la greu, la un nivel de sunet destul de ridicat....rezultatul: boxele de pe fatza au inceput sa biriie....

Asadar trebuie schimbate....intrebarea mea este cu ce sa le inlocuiesc?Nu as vrea sa-mi iau nu stiu ce boxe de la DIODA sau altele de firma care insa chiar daca chipurile sunt mai tari,nu se aud cu aceeasi rezonanta....

Au am fost foarte multumit de sistemul original si as vrea ca ceea ce voi pune sa se auda cel putin la fel de bine...

Astept parerile voastre....

Merci anticipat...

Link către comentariu

:0

am citit postul respectiv...numai k exista o problema:

"Am mai multe seturi, nu sunt noi dar merg impecabil si arata la fel de impecabil"

probabil sunt luate de la vreun cimitir de dezmembrari....de aia nu ma risc sa ife "impecabile" insa dupa ce le pun ,la basi sa faca "figuri" cum fac cele originale pe care le am eu acum.....adik nu-s noi si nici garantie nu e pe ele...

Merci de intentie oricum....apropo,merg puse pe spate boxe k cele de pe fata?ptr k alea pe spate se aud incet...

Link către comentariu

Trebuie sa vezi cit scoate aparatul tau si in functie de asta cauti boxe.

Te sfatuiesc sa-ti iei boxe mai puternice (50-100 W)avind in vedere ca iti place sa asculti cu volumul mai tare... :D

Link către comentariu

Te sfatuiesc sa-ti iei boxe mai puternice (50-100 W)avind in vedere ca iti place sa asculti cu volumul mai tare... :D

Mai exact de care???

Link către comentariu

Boxele originale stii cat au real? 20W !!

Nu iti merge nimik mai tare de 30W daca nu ai statie.

Sunt mai multe standarde de masurare a W pe boxe

Link către comentariu

Mai exact de care???

Am apelat la firma " http://www.tottal.ro/car-audio.htm " si mi-am montat pe spate boxe Hertz DCX-165,(nu mai stiu daca au 50 sau 100 W),iar pe fata le-am lasat pe cele originale.

Aparatul este Pioneer DEH-4700MPB.

Daca dau volumul mai tare,difuzoarele originale incep sa "ofteze" dar Hertz-urile se comporta f.bine.

Link către comentariu

Si eu tot Pioneer DEH-4700MPB am.

Ceea ce doresc este insa sa nu modific gaurile originale din masina pentru a-mi monta alte difuzoare.pur si simplu vreau sa inlocuiesc originalele....

Unde pot gasi noi si mai ales la ce pret difuzoare ca cele de pe fata?

Mentionez ca sunt din constanta,poate cineva imi poate da si sfaturi de unde sa iau...

Link către comentariu

Parerea mea este sa iei tot boxe Pioneer, eventual cu 3 cai. Sunt foarte bune si pe de alta parte poti evita unele incompatibilitati. Stiu ca poate parea ciudat dar am vazut cazuri in care niste boxe X-plod Sony nu au functionat bine pe un unit Alpine. Se auzea frumos dar nu cum ar fi trebuit. Solutia a fost sa se cumpere alte boxe.

Deci, recomand boxe Pioneer, pe 3 cai, 165mm diametru, si la putere vezi ce se potriveste la unit.

Sa nu uiti sa achizitionezi inele pentru montarea noilor boxe. O sa iti trebuiasca.

Detalii despre inele gasesti aici: http://vwforum.ro/index.php?s=&sho...ndpost&p=150779

Link către comentariu

Eu asta am pus pe masina si pot sa spun ca se aude impecabil ;)

http://www.hertzaudiovideo.com/default_en.htm

Apoi selectezi DCX 165 sau uite si aici : http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/pdf_dcx165.pdf

Modificat de Viorel
Link către comentariu

@ kye04

si eu sunt tot constantean, ma bucur sa mai vad unul aici.

pt boxe, poti incerca la Trocadero, intre Diverta si Cappricio, e un magazinas numai de scule audio. eu de acolo mi-am luat DEH-ul si am fost multumit de servirea lor.

Vreau si eu pt spate boxe si tweeter-e, si-mi recomandasera tot Pioneer, tot pe 165 mm, cu inele, etc.

Ti le si monteaza ei, au un service pe laga Fabaria, tot la Trocadero.

era sa uit: pe toata povestea cu 2 boxe(nu mai stiu modelul)+2 tweeter-e+accesorii+montaj , ei spuneau aprox 6 milioane. Mie mi se pare cam multisor. Ceva pareri? Este mult?

Modificat de postman
Link către comentariu

Mi se pare f mare pretul tinand cont ca boxele de calitate Pioneer sunt undeva pe la vreo 200-250 ron, inele 20 ron si celelalte accesorii au pret neglijabil. Sa coste montajul 300 ron? Sa fim seriosi, este enorm!

Link către comentariu

dam...posibil sa nu fi fost eu f atent.

nu au preturi asa aberante...DEH4700MPB l-am luat cu 5.700.000, ca nu mai aveam rabdare sa caut prin oras ca nu gaseam nicaieri MPB.

Link către comentariu

• 1 month later...

ceva de genul asta am gasit in vitan la tornado (nu le-am vazut doar mi-au spus ca au) tot pachetul+montaj in jur de 3 mil. probabil ca o sa ajung zilele astea pe acolo si o sa aflu mai multe(firma, putere...)

Link către comentariu

As evita pioneer, alpine, jbl, kenwood, infinity(cele ieftine) etc la capitolul boxe. Optiuni la preturi corecte ar fi DLS si Hertz

Link către comentariu

DLS sau Mac Audio, suna excelent pe masini germane, in special Golf.

Eu am pe Golf-ul meu DLS MS6 in toate usile, amplificator DLS CA 41si subwoofer Bazooka. Nu-ti pot descrie cum suna :o Headunit-ul este un Alpine 9853.

Confirm, Alpine Pioneer si alte nume sunt slabi la capitolul difuzoare.

Link către comentariu

Eu as opta tot pentru Hertz daca as vrea ceva sa sune cat de cat si la un pret accesibil dar asta depinde de pretentiile tale!

Link către comentariu

• 6 months later...

Salut.Am un golf 4 caruia datorita faptului k ascult mereu muzica tare i-am cam distrus boxele pe fata.

Vreau sa le schimb.Insa nu as vrea ceva de 2 lei,ci ceva care macar sa pastreze daca nu sa imbunatateask chiar sound-ul existent.As dori sa stiu de asemenea daca boxele pe fata sunt identice cu cele pe spate,intrucit cele de pe spate se aud mai incet...

Si...cel mai important... unde gasesc ceva specializat care sa se ocupe de toate acestea in CONSTANTA ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!