Jump to content

MP3 Player, Boxe spate

SSorin
 Share

Postare recomandată

Eu am din fabrica un ALFA,dar pe spate e...liniste totala :D

Banuiesc ca nu sint boxe,dar stie cineva, macar firele sint trase daca vreau sa pun eu difuzoare ?

In loc de Alfa,pot sa pun de exemplu Gama ? Se potriveste ? (dimensiuni,fire)

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• istef

13

• Inginerul

11

• GabiAB

8

• Nick.sb

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Din pacate pe spate nu ai difuzoare deloc! Eu nu am nici cablajul tras pana la bord! la mufa care intra in casetofon(BETA) sunt doar 4 fire +- +- de la cele 2 dif iar celelalte locasuri sunt goale!

Link către comentariu

Masina mea a venit cu Beta si am avut doar difuzoare pe fata, am cumparat difuzoare originale si pt. spate si a trebuit sa fac tot montajul cu fire pana in fatza.. in rest mufele de conectare sunt aceleasi.

Link către comentariu

Apropo! cat te-au costat difuzoarele originale?

Link către comentariu

Le-am luat de la cineva care isi schimbase toata linia audio.. mi le-a dat la un pret formal.

( si btw.. LA MULTI ANI!! :D ) acum vazui iconul de happy birthday la tine

Link către comentariu

• 2 months later...

As vea sa-mi pun si eu boxe in portierele din spate. Ma poate ajuta cineva cu sfaturi? E complicat, trebuie sa merg la un electrician auto, sau o pot face singur?

Link către comentariu

@bladerunner

Ai doua variante:

1. boxe originale VW, care sunt "plug&play", singurul lucru ramas de rezolvat fiind cablurile.

2. boxe aftermarket, a coror montare presupune folosirea unor adaptoare (pentru fixare).

Link către comentariu

Ma intereseaza numai cum trag cablurile, ca boxele le-am cumparat deja. In ignoranta mea ma gandeam ca cei de VW au tras cablurile pt boxele spate, mai ales ca in mufa care intra in casetofon sunt trase 8 cabluri, 4 pentru boxele fata, iar 4 (ma gandeam eu) pentru boxele spate dar nu gasesc capetele lor ca sa le prelungesc pana in portierele din spate.

Link către comentariu

daca sunt si tweeterele eu zic ca merita.

de unde? ca vreau si eu.

Link către comentariu

• 1 year later...

cred ca toata lumea se gindeste ca de sarbatori e cel mai bine sa cumperi si un cadou la masina, din cele discutate anterior a rezultat ca aparatele mp3 player au castigat competitia cu discman-urile cu caseta adaptabila la cass'ul din masina. propunerea mea este aceea de a prezenta fiecare solutia audio pe care o foloseste, astfel incat sa fie mai usor pentru cei din provincie sa aleaga solutia (cu subw' sau nu), aparatul (neaparat in culorile bordului), ce firma de boxe merg mai bine pe spate, si nu in ultimul rand care sunt cele mai bune preturi in magazinele in/ si out/ bucuresti.

Link către comentariu

... si unitatile unde se monteaza incinte acustice la cea mai buna calitate...

Link către comentariu

eu am pe masina mp3-player Pioneer DEH-4700MPB (perfect in culorile bordului) si sunt foarte multumit de el. In rest, nu am nimic modificat la instalatia audio a masinii. Masina a venit cu un alpha, deci am boxe doar pe fatza.

Link către comentariu

Daca masina a venit cu Beta, in usile din spate nu am boxe dar fire exista oare sau trebuie sa imi trag?

Link către comentariu

Sincer nu cred ca ai fire pe spate. Trebuie sa iti tragi fire, dar nu dureaza mai mult de o ora.

Eu pe masina am un mp3-player Pioneer DEH 3630 in culorile bordului, 4 boxe JBL (2 fata, 2 spate). Aveam alpha pe masina, asa ca a trebuit sa trag fire pe spate. Problema in montarea altor boxe este procurarea unor inele pentru a distantia boxele de tabla portierii. Se pot cumpara de pe www.capodimonte.ro .

Link către comentariu

eu am luat masina cu cass si magazie cd-uri gamma + 8 difuzoare (4 tweetere si 4 boxe).

nu eram multumit de calitatea si implicit decibelii care ieseau pe difuzoare asa ca am cumparat un subwoofer JBL de 1000 W (peak) vreo 250 RMS si o statie magnat care baga vreo 220 W in subwoofer.

problema a fost ca gammaul nu are iesire separata de statie.. ceea ce mi-a dat planurile peste cap. am vandut cassul si magazia si am optat in cele din urma pt un mp3 player sony. am asteptat mult sa fac o tranzactie cu cineva de pe ebay sa imi cumpar un dvd Double DIN dar pana la urma m-am lasat pagubas.. iesea cam scump la vremea aia..

in prezent am:

cd/mp3 player sony

4 tweetere

4 difuzoare

subwoofer JBL achizitionat din nevoia de mai mult bass in masina

statie magnat care curand va alimenta si un set de 2 boxe pe 2 sau 3 cai pe spate cel putin 40 W RMS (deasupra portbagajului) ;)

toate treburile astea le-am facut NU din teribilism ci din pura pasiune pt muzica.

parerea mea e ca orice sistem audio ar trebui completat cu un subwoofer minim 150 W RMS (150w rms pt un subwoofer nu e mult)

bu bye ;)

Link către comentariu

Si eu am luat masina tot cu Gamma cu 8 boxe.. am lasat-o asa ceva timp dupa care am operat urmatoarele schimbari:

Headunit mp3 player pioneer p80mp.. arata bine si are si 4*60w

Subwoofer Jbl 1600w (400w rms)

Amplif Jbl 400w rms

4 seturi component system cu Xover Jbl 150W rms fiecare

Amplificator Jbl 4*125W rms

Condensator 3F

Cablaj Directed Audio

Sunt foarte multumit, in schimb, dupa cateva luni de zile am ajuns la niste concluzii care sper sa fie utile celor care urmeaza a faca achizitii de sarbatori. Puterea in masina mea se apropie de 900W (nush exact cati dB)... sincer, daca nu sunteti realmente pasionati de muzica .. cu cred ca un sistem ca asta e prea mult. Al doilea lucru, la un sistem atat de puternic e pacat sa nu faci cu Dynamat toata masina. Al treilea lucru... dupa cateva luni de zile incepe sa se resimta masina, cam in toate sistemele de prindere si cel mai nasol in capitonajul portierelor si geamuri.

Cel mai util sfat pe care l-am primit si eu a fost sa iau in considerare boxe puternice, neaparat component system (deci in nici un caz pe mai multe cai) care sa depaseasca, macar cu putin puterea (reala) a subwooferului... asa se ajunge la un sistem echilibrat care se aude bine.. si nu la niste zgomote difuze acompaniate de un bass mult prea puternic. Noroc la cumparaturi.

Link către comentariu

Sincer nu cred ca ai fire pe spate. Trebuie sa iti tragi fire, dar nu dureaza mai mult de o ora.

Eu pe masina am un mp3-player Pioneer DEH 3630 in culorile bordului, 4 boxe JBL (2 fata, 2 spate). Aveam alpha pe masina, asa ca a trebuit sa trag fire pe spate. Problema in montarea altor boxe este procurarea unor inele pentru a distantia boxele de tabla portierii. Se pot cumpara de pe www.capodimonte.ro .

Eu am un mp3 player dar cum masina avea un alpha nu am boxe decat pe fata. Sti cumva vreu-n link in care este detailata partea de tras de fire pt boxele din spate..sau daca nu e prea mult ne poti explica si noua celor mai neexperimentati in domeniul asta cum se face...

Mersi mult.

Link către comentariu

Hai ca explic aici cu toate ca e cam offtopic.

:) Firele se trag prin spatele unit-ului prin spatele torpedoului (sau prin spatele pedalelor) si se ajunge in dreptul portierei fatza. Acolo cablul se inpinge cu o surubelnita sub plasticul care acopera marginea mochetei de pe podea. Cablul ajunge in dreptul pilonului dintre portiere (fata si spate). Se scoate plasticul de pe acel stalp (se forteaza putin si iese). Cablul se baga pe acolo (grija sa nu se incurce in centura) si de acolo in burduful de cauciuc care duce la usa spate.

Link către comentariu

istef.. WRONG cum sa impingi cablu asa brutal .. my god..

se scot plasticele alea de pe praguri si de pe stalpul masinii si se baga pe sub mocheta.. :)

Modificat de codatel
Link către comentariu

oare se potriveste mufa Euro de la Beta la un mp3 player Blaupunkt sau trebuie modificate mufele (ordinea firelor ce intra in mufa)?

Link către comentariu

Hai ca explic aici cu toate ca e cam offtopic.

:) Firele se trag prin spatele unit-ului prin spatele torpedoului (sau prin spatele pedalelor) si se ajunge in dreptul portierei fatza. Acolo cablul se inpinge cu o surubelnita sub plasticul care acopera marginea mochetei de pe podea. Cablul ajunge in dreptul pilonului dintre portiere (fata si spate). Se scoate plasticul de pe acel stalp (se forteaza putin si iese). Cablul se baga pe acolo (grija sa nu se incurce in centura) si de acolo in burduful de cauciuc care duce la usa spate.

Multam fain... asa ca in weekend la treaba...

Stiu ca am fost off topic dar am vrut sa profit de ocazie..scuze!!!

Link către comentariu

istef.. WRONG cum sa impingi cablu asa brutal .. my god..

se scot plasticele alea de pe praguri si de pe stalpul masinii si se baga pe sub mocheta.. :D

In pragul orizontal, sub plastic, nu se impinge deloc brutal. O sa vezi ca un cablu dublu destul de gros (pt boxe intra foarte usor, fara sa fortezi nimic. Evident, daca ai chef poti sa scoti si plasticul, caci nu e greu de scos. Pentru stalpul vertical dintre cele doua usi trebuie scos plasticul.

oare se potriveste mufa Euro de la Beta la un mp3 player Blaupunkt sau trebuie modificate mufele (ordinea firelor ce intra in mufa)?

Daca vrei sa pui boxe si pe spate trebuie sa mai pui 4 conectori in mufa pentru boxele de pe spate.

Link către comentariu

eu am pe masina mp3-player Pioneer DEH-4700MPB (perfect in culorile bordului) si sunt foarte multumit de el. In rest, nu am nimic modificat la instalatia audio a masinii. Masina a venit cu un alpha, deci am boxe doar pe fatza.

de unde l-ai achizitionat? din ro sau de afara

... si unitatile unde se monteaza incinte acustice la cea mai buna calitate...

ce firma si ce dimensiuni

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!