Jump to content

Taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România / Rovigneta

s_c
 Share

Postare recomandată

La cumpararea vignetei am observat ca angajatul benzinariei nu introduce ca date de identificare a masinii decat numarul de inmatriculare. Intreb:seria de sasiu nu se introduce, daca vand masina rovigneta isi pierde valabilitatea? Bineanteles ca am avut parte de o gratioasa ridicare din umeri.

La bonul fiscal aferent platii rovignetei se adauga insa o "dovada" care contine si VIN-ul masinii, asa ca se pare ca baza de date este "la zi".

Vorbind pe langa subiect, eu cred ca daca fiecare incercam sa ocolim taxele si impozitele nu trebuie sa ne miram ca nu sunt bani pentru diverse "lucrari"(inclusiv cele mai putin ortodoxe).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

La mine au introdus atat datele mele nume prenume, numarul masinii+seria masinii... Probabil i-a fost lene sa scrie atat!

Cu stima,

Costel.

Link către comentariu

Dupa cite stiu rovineta e pe masina. Daca vinzi masina si pastrezi numarul e naspa.

Pe rovineta e trecut nr de inmatriculare, VIN-ul, si numele posesorului.

Teoretic pastrezi 2 din 3 pe alta masina...Numarul si numele...ar trebui sa fie transferabil oarecum...

Daca stie cineva ce si cum?

Link către comentariu

Ca si in cazul CASCO si RCA in cazul vanzarii asiguratorul trebuie sa iti dea banii inapoi. In cazul Rovignetei ar trebui sa fie la fel!

Link către comentariu

Am platit-o si eu, desi nu sunt mandru s-o spun.....119,62 lei/an. Am platit-o constrans si pentru ca nu-mi place sa conduc stresat de gandul ca s-ar putea sa fie camere si sa fiu amendat ............Asta se cheama colectare de taxe cu japca, pardon cu camera :rolleyes: Rusine sa le fie !

Link către comentariu

Am inteles ca au fost montate niste camere de supraveghere care monitorizeaza rovignetele? E adevarat? De exemplu in mures mi-au zis ca a fost montata o camera la iesirea spre cluj in cristesti.

Link către comentariu

@Eto

este impropriu spus ca "monitorizeaza rovignetele". de fapt, camerele iti citesc numarul de inmatriculare al autoturismului si apoi se verifica in baza de date daca pentru acel numar s-a achizitionat rovigneta. daca da...ai scapat :). daca nu...ai pus-o de o amenda :D

de fapt, acum nici nu-ti mai dau ceva sa lipesti pe geam...doar o chitanta (care va trebui sa o porti cu tine). aceastra informatie este 100% sigura deoarece in weekend-ul asta si-a cumparat si cumnatul meu (eram cu el)...si nu i-a dat decat chitanta de la peco...nu i-a mai dat si lipicos d-ala de geam :D

Link către comentariu

Pai alea de lipit in geam erau la OHA...

Politia m-a intrebat de chitanta nu de prostia aia ,care oricum nu o aveam lipita...(acu vreo 2 luni cind m-au oprit sa ma anunte ca mergeam cu 96 pe limita de 60 :)( )

Link către comentariu

Pai chitanta mea era practic stearsa dupa vreo 3-4 luni de la achizitie din cauza calitatii proaste a cernelei de la casa de marcat.

Link către comentariu

Apropo, unde sunt camerele respective? Nu de alta dar nu vreau sa platesc rovigneta pana nu sunt fortat de imprejurari.

Link către comentariu

Salut,

Deocamdata exista doar urmatoarele:

DN2 A (Urziceni - Constanţa), DN 2 (Bucureşti-Urziceni-Suceava), DN 17 (Cluj - Suceava), DN7 (Bucureşti - Piteşti - R

Link către comentariu

corect, dar inca ceva Marius

nu te baza ca numai acele camere fixe te vor monitoriza! domnii politisti au anuntat ca si radarele noi de pe mcv-uri vor putea face asta! ca vor inregistra pe hard informatia si apoi vor verifica in baza de date, ca vor fi legate direct la baza de date...asta nu stim sigur. ideea este...ca va trebui sa ne ferim si de aceste radare...:))

sincer..si eu pana in septembrie nu mi-am cumparat rovigneta...cu toate ca circul cel putin de trei-patru ori pe saptamana pe autostrada! dar...cand am auzit ce au de gand...cu aceste noi tehnologii de monitorizare...am considerat ca nu este foarte mult 120lei...si astfel scap de griji un an intreg. dupa cum stim toti...amenzile sunt cu mult mai mari...decat pretul unei rovignete pe un an intreg!! si atunci....oare merita...sa riscam?!

pentru cineva care face drumuri numai in oras..poate nu merita sa-si ia! dar...e de ajuns sa iesi o singura data pe un drum national...si daca te-a prins...le bagi in buzunar bani cat pentru 5 rovignete!

Link către comentariu

Multumesc de informatii. Poate ar trebui sa imi iau si eu una mai ales ca vin sarbatorile si sigur o sa fac niste drumuri prin tara si strainatate. In orice caz e un ban dat aiurea pentru ca nu se vede nimic bun. M-am saturat sa dau bani, sa ii smecherasca unii si pe urma sa ma loveasca cu masinile lor de teren luate pe banii nostri. Aiurea tara.

Modificat de D@ny
Link către comentariu

stie cineva cat costa o rovigneta pentru 3 luni? pt auto ?

Link către comentariu

Cam acum 2 ani am fost in D cu masina proprie. In H am achitat taxa de autostrazi pe 7 zile si nu s-a data decat chitanta, fara "lipiciosul" din geam. In A a fost cu lipicios. La nemti - fara taxe!!!.

La intoarcere, cand ieseam dintr-o parcare imi pune ungurul STOP VIGNETA in fata. Dau sa caut chitanta prin bord, dar imediat imi face semn sa trec. In citeva secunde a verificat on-line ca am taxa platita!

Drum Bun!

Link către comentariu

Aveti idee daca exista vreo posibilitate de verificare a rovinietei online? Adica daca fraierii ti-au bagat-o in baza de date?

Eu am avut surpriza sa aflu ca nu o am...am pe cineva la ADNR :)

Eram pasibil de amenda prin posta, si dupa aia de nervi pe la ei sa demonstrez ca am platit ROV. dar sint ei fraieri...mai ales cei de la benzinarie de unde am cumparat-o...

Link către comentariu

Stati calm, o sa apara si la noi foarte probabil camere mobile pe drumurile unde nu exista din alea fixe. In HU am vazut un fel de van ceva mai mare cu vreo 2 camere video deasupra, ascuns in niste boscheti pe marginea drumului. Pe masina scria ceva despre control vignete si ceva mai incolo era un fel de filtru de politie care cred ca ii oprea pe aia ce nu platisera. Si la ei e tot electronica verificarea insa se cere doar nr. de inmatriculare al masinii fara VIN.

Pe DN 17 Cluj-Suceava am inteles ca este o camera langa Nima (zona Dej) dar inca nu am vazut-o.

Link către comentariu

Am vazut la stiri, acum cca 1 saptamana, atunci cand au dat stirea despre noul sistem centralizat etc. O filmare din timpul acelei stire arata un tip intr-un MCV cu usile spate deschise iar bena era o astfel de camera mobila. Deci este foarte probabil ca aceste camere deja sa opereze pe drumurile noastre.

Link către comentariu

De la 1 Octombrie sistemul este operational ... Citeste AICI!

Tot de la 1 Octombrie calitatea drumurilor este exceptionala!! Toate gropile au fost astupate ... de apa acumulata in urma ploilor iar pe la munte de stratul subtire de zapada!

Modificat de AdCrys
Link către comentariu

Am inteles ca au fost montate niste camere de supraveghere care monitorizeaza rovignetele? E adevarat? De exemplu in mures mi-au zis ca a fost montata o camera la iesirea spre cluj in cristesti.

din ce am citit eu pe net, si sa ma corecteze cineva daca am inteles gresit, lucrurile stau asa:

- cei ca mine care au rovinieta dinainte de 1.10.2010, nu apar in mirobolanta lor baza de date, deci daca ma "fileaza" si imi trimit acasa, eu trebuie sa stau si sa alerg, sa imi irosesc timpul si banii ca sa le fac lor dovada ca sunt corect. da, deci eu care sunt cinstit. foarte tare.

- sunt si fixe si mobile din ce scria in articolul respectiv (pe gsp.ro am citit eu). te-au prins platesti asa (indiferent ca e pe loc oprirea sau vine acasa): pretul rovinietei, plus amenda.

Link către comentariu

Cu baza de date a celor ce au achitat rovigneta inainte de 1 octombrie ce s-a intamplat? Nu are cum sa se fi pierdut. Eu am platit la Petrom si au intrat intr-o baza de date, unde au trecut datele din talon. In mod normal nu ar trebui sa se faca greseli...

Apropo - cate sute de milioane de euro o fi costat toata treaba? Si cine a luat grosul banutilor. Simt o duhoare portocalie...

Link către comentariu

Pai e ce mincam ciuperci mai sus???

Cei ca si mine care au rovinieta clasica nu electronica, au destule sanse sa nu se afle in baza de date...

Cu toate ca ar trebui sa fie...

De aia intrebam daca a vazut/gasit cineva o modalitate de verificare online ...

Ca te opreste un echipaj mobil e vax, ii dai cu bonul in cap, dar de pe camerele fixe amenda vine acasa...si dupa aia stai sa te certi cu timpitii...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!