Jump to content

faruri cu xenon

robert_lungu
 Share

Postare recomandată

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ham04

20

• F l o r i n

6

• mpa@tuninggarage

4

• Al Bundy

4

Salut,

arata fain....poti sa ne spui de unde le-ai luat si cam cat au costat lupele+becurile?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Toata distractia m-a adus la 900 RON. Contine lupele,kit xenon, montajul.

Lupele au si un angel eyes, pe care l-am pastrat. Arata destul de bine pe masina asta cu angel.

Link către comentariu

Salut!

Am o problema cu xenoanele,mai precis cu becul de pe partea dreapta. De cateva zile are momente cand merge si momente cand pur si simplu nu merge...stie cineva de la ce ar putea fi? (sunt xenoane aftermarket H7 6000k)

Link către comentariu

Drosere/balasturi sau contactele becului.

Eu asa am patit la un bec pt lunga(bec normal din fabrica)...l-am scos si l-am infipt mai bine in locasul lui.

Link către comentariu

Si eu am recent o problema cu becul de pe partea dreapta si anume s-a schimbat culoarea.

Cel din stanga bate la fel ca la inceput (albastru deschis, 6000k) dar cel din dreapta acum bate spre un verzui, se observa clar diferenta. Aveti idee ce poate fi? Se duce becul?

Link către comentariu

• 4 weeks later...
  • 3 months later...

O curiozitate: masina mea are din fabrica sistemul de spalare al farurilor care si functioneaza perfect....culmea este insa ca nu am faruri cu lupa...ci normale....

Link către comentariu

N-are nici o legatura una cu alta, spalatoarele de faruri se pot comanda separat de farurile cu xenon, de obicei fac parte din pachete de optionale, impreuna cu duze de parbriz incalzite, coming home, etc.

Link către comentariu

• 3 months later...

Foarte misto arata. Exact asta mi-am comandat si eu. Abia astept sa le pun. Chiar eram curios cum se vad. Felicitari!

Link către comentariu

• 2 months later...
  • 1 month later...

Inca n-au iesit :dry: . Se pare ca mereu apar alte prioritati pentru investit banii. Cel mai probabil la primavara.

Link către comentariu

• 1 month later...

Buna seara!

Pe freetrack-ul actual am avut inspiratia da a pune un pachet care a costat 1600 de euro, in care a intrat navigatie,faruri xenon cu functie cornering,spalator faruri,comenzi volan...etc si spun asta nu ca sa ma laud ci pentru a demonstra ca e mult mai ieftin si mai bine sa iei masina dotata din fabrica cu asa ceva.

Dupa un an si ceva kilometri facuti noaptea pe drumurile tari si cateva prin Bulgaria(vai ce experinta!),pot spune ca a fost cea mai isteata investitie facuta in masina!

Mai sus am vazut declaratia unui coleg de forum legat de "nu ma intereseaza" mi se pare jenant modul de gandire si nu i-as dori ca intr-o zi din cauza inconstientei lui cineva sa sufere.

Parerea mea e ca daca verificarile tehnice s-ar face cum trebuie si daca baietii de la RAR ar mai iesi pe drum ,foarte multe certificate ar fi suspendate din cauza acestor lumini.Culmea e ca legislatia exista numai ca se aplica ca in romania.Ma intreb daca s-ar duce in Germania cu luminile dereglate!

Departe de a fi lupul moralist,dar pe sosea ar fi mult mai bine si mai civilizat daca s-ar aplica un principiu clasic: Ceea ce tie nu iti place altuia nu-i face!

O seara buna si la cati mai putin licurici turbati noaptea pe drumuri!

Link către comentariu

• 1 year later...

va salut.

am o skoda octavia cu faruri halogen pe care am lovit-o in fata 

am cumparat piese de la second hand impreuna cu faruri cu xenon, le-am montat,se aprind dar nu merge reglajul (autolevelingul)

stie cineva daca si cum pot adapta sa fac farurile sa se regleze ca cele dinainte?

Link către comentariu

doar cu modificari - transformare motorase, etc, .... cele cu xenon OEM au autoleveling - calculator si senzori suplimentari.

Link către comentariu

• 1 year later...

Salutare tututor,

Ma gandesc de ceva timp sa-mi montez si eu pe Seatul Leon 1P pe care-l detin xenoane. Mai exact dupa ceva cautari pe net, am dat de lupele Morimoto care am inteles ca sunt destul de bune calitativ in comparatie cu altele. Totusi am ceva nelamuri la care caut raspunsuri aici :) Stiu ca daca montez xenon pe o masina care nu are asa ceva din fabrica risc sa ma "imprietenesc" cu politia. Si totusi ei cum pot dovedi ca eu nu am xenon din fabrica (avand totusi xenoanele montate cu lupe)? A doua intrebare, e vreo diferenta intre lupele de 2,5" si cele de 3" ? ma refer la calitatea luminii, raza, puterea de iluminare. A treia intrebare, se poate intampla ca dupa montare, lupele sa se deregleze si sa bata aiurea, prin copaci? Atata timp cat nu o sa pun instalatie de auto-leveling pt ca e mult prea costisitoare, reglajul se va face cu actualele motorase electrice de reglaj, dar nu vreau sa deranjezi nici pe ceilalti participanti la trafic si sa-i orbesc, pt ca stiu cum e. Cat despre auto-leveling, parerea mea e,ca e cam degeaba pe multe masini, inclusiv pe cele de lux. De multe ori pe drumuri denivelate, fix in ochi imi veneau xenoanele de la Audi, Merc-uri, sau alte modele cu xenon/bixenon OEM. Multumesc anticipat !

Link către comentariu

Simplu, nu ai spalatoare de faruri, nu ai autoleveling, se vede ca e instalatie artizanala, deci nu e din fabrica, e suficient sa ramai fara talon.

Link către comentariu

Daca e sa judecam dupa istetimea majoritatii politistilor, cred ca multi dintre ei nu stiu cum arata o instalatie de autoleveling. Spalatoarele se pot monta in bara, sau mai bine zis niste spalatoare disimulate. Asta cu legalitatea e o alta discutie. Pe mine nu ma intereseaza neaparat sa fiu legal ci sa nu fiu o frustrare pt ceilalti participanti la trafic, sa nu-i orbesc cu luminile mele. Trebuie sa  recunoastem ca un xenon aftermarket instalat cum trebuie sporeste vizibilitate si implicit scade si rata unor evenimente neplacute pe timp de noapte, comparativ cu halogenele chioare cu care vin majoritatea masinilor. Urmeaza sa aflu si care e diferenta dintre proiectoarele mai mici de 2,5" si cele de 3", daca este vreo una. :)

Link către comentariu

numai ca, dupa ce iti retin talonul.... nu ei o sa verifice ce instalatie ai pe masina.....

Link către comentariu

Corect, RAR-ul e ultimul ce are cuvantul, el iti va da talonul inapoi sau nu.

Teoretic nu ai voie sa pui instalatie ce nu e certificata de organele in vigoare. In Germania se uita aia pana si pe farurile originale sa fie siguri ca ai semnele ce certifica ca sunt faruri pt europa smdp. Nici macat nu te lasa sa-ti schimbi becurile de la numere cu leduri sau alte chestii asta desigur, fara vreo certificare ce costa sute de euro.

Dar, la noi, teoretic daca ai lupe nu prea se leaga nimeni deocamdata de tine. Eu am vazut la itp-ul periodic masini cu far cu lupa atfermarket si nu le zicea nimeni nimic. Teoretic, daca farul e reglat bine nu au ce sa deranjeze.

Dar na, daca ajungi la verificare la sange, daca schema cere ca farul cu xenon sa aiba instalatie de autoleveling si de spalare a farurilor, nu ai ce face.

Incet incet se desteapta daca pot spune asa si inspectorii nostrii si e din ce in ce mai greu cu modificari neautorizate.

Insa repet, in trafic, cu un far cu lupa cu xenon reglat bine, nu te va opri nimeni sa te ia la rost pt ca nu are de ce. Doar sa dai peste un control de trafic ce se plictiseste si vrea sa verifice si turisme nu doar autotrenuri.

Modificat de Muraru Dan
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pana la urma pt a evita eventualele probleme si costurile aferente, am luat niste becuri halogen mai bune, Philips Xtreme Vision pe H7 si Osram Silverstar pe H1. Pt niste becuri halogen lumineaza bine, mai bine decat cele stock, dar departe de ideea de Xenon OEM. Pe Xenon, investitia se ducea pe la 1500 de lei (1000 de lei farurile Dectane, apoi becurile + HID-urile) o suma cam mare si nu renteaza pt o masina ce e pe final de cariera - 120 000 km.

Link către comentariu

• 6 months later...

Vreau sa cumpar o instalatie xenon aftermarket pe care o s-o folosesc pe faza lunga doar pt aspect. Deocamdata nu o s-o montez pe faza scurta, las becurile cu halogen acolo pana o sa-mi pot permite niste lupe. Nu ma pot decide intre doua instalatii daca isi merita banii cea mai scumpa, adica asta: http://xenoncenter.ro/index.php?route=product/product&path=88_61_86&product_id=117in loc de asta: http://xenoncenter.ro/index.php?route=product/product&path=88_61_85&product_id=93

Inteleg ca cea mai scumpa ar fi compatibila cu masinile noi care nu pot fi pacalite asa usor la nivel de calculator si te irita dupa aia cu eroarea de bec ars. Dar eu am un Seat Leon 1p din 2006 si ma intreb daca cea mai ieftina nu s-ar achita de sarcina onorabil, mai ales ca o sa stea pe faza lunga si folosita ocazional ca nu obisnuiesc sa merg cu toate luminile aprinse cum se mai observa pe la noi. Multumesc !

Link către comentariu

nu e vb numai de pacalirea instalatiei.... ci in functie de calitatea lor, iti pot deteriora componente de pe masina - sa iti strice centrala electrica, motor stergatoare sau senzor lumina -daca ai.... deci, asta e cel mai mare risc.

Link către comentariu

Aud treaba asta tot mai des, mai stiu pe cineva cu un A4 model de prin 2002 care cu instalatie Can-bus, avea toti martorii aprinsi in bord. Schimbase doua instalatii, amandoua can-bus si la fel, a pus becurile halogen, nici o problema. Complicata treaba si cu risc. Ideea e ca eu daca o iau si am probleme o s-o dau la cineva care are o masina mai putin pretentioasa. Cred ca o sa optez pt cea mai scumpa, se lauda ca are protectie la interferente.

Mai am o optiune, LED-uri Cree, cam recente pe la noi si nu prea am vazut utilizatori, pe afara parerile sunt impartite: http://www.rd-xenon.ro/kit-led-cree/204-kit-led-cree-36w-canbus-high-power.html

Modificat de ham04
Link către comentariu

• 4 months later...

Am pe masina montate acum Osram Night Braker Unlimited - H7. Vad bine cu ele cand afara e uscat, dar pe ploaie, sau cum a fost aseara, viscol combinat cu ploaie si bezna totala, parca nu aveam faruri la masina ci doar lumanari...asa de tare m-am enervat ca iar mi-a venit virusul sa-mi montez un kit xenon pe masina. O sa ma ocup eu cap-coada de proiect doar ca vreau recomandari de kituri xenon canbus de calitate, ceva ce s-a mai pus pe Leonuri si isi fac treaba cu brio.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!