Jump to content

Seat Leon Sport-Up 1.4 TSI

Mrpain

Postare recomandată

Salut,

Dupa 1 an si un pic de condus acesta masina, am decis sa o prezint si cu bune si cu rele :D. Masina este un Seat Leon, echiparea Sport-up 1.4 TSI. Ca si optionale au mai fost adugate: ESP, pachet iarna, sistem bluetooth,senzori parcare si trapa.

Masina are acum aprox. 18.000 km. Dupa 10.000 motorul a inceput sa mearga mai bine,reprize acceleratie, consum. Poate doar ma obisnuisem cu motorul. Pe partea de suspensie, fiind echiparea sport-up este foarte rigida si se simte orice gropita, din pacate, dar exista alte avantaje..oricum in Romania este cu dus si intors :D.

La capitolul puncte bune ar fi:

- masina este extraordinara la drum intins

- consumul pentru acest motor este extraordinar de bun

- service-urile destul de raspandite

- reviziile acceptabile costuri moderate

- masina inchegata, fara greierasi

La capitolul punctele rele ar fi:

- calitatea materialelor nu este una foarte buna,dar cum ziceam este inchegata nu scartie, troncane. Mai am un focus mai nou si scartaie de noua pe la usi.

- motorul destul de pretentios la carburant, necesita carburant cu CO mai mare. cel mai bine merge cu Petrom 99

- este prea rigida pentru oras, de trecut gropi, sine de tramvai

- ultimul este personal: nu prea am timp sa o conduc.. conducand mai mult focus-ul :)

Urmeaza in viitor chip ptr mai multa putere/cuplu si modificari mici in interior, footrest, aparator praguri. Chestii finute...

sugestii .. ?

picture009cn.jpg

img0072wp.jpg

picture474u.jpg

picture403.jpg

Modificat de Mrpain
Link către comentariu

Felicitari pentru masina!

1. Eu am mers 19.000 km cu MOL 95 fara nici o problema (de atunci am chip si numai MOL EVO bag).

2. Neaparat fa un chip si vei avea o alta masina.

Link către comentariu
Felicitari pentru masina!

1. Eu am mers 19.000 km cu MOL 95 fara nici o problema (de atunci am chip si numai MOL EVO bag).

2. Neaparat fa un chip si vei avea o alta masina.

Salut Rex,

In legatura cu benzina, am folosit si MOL, dar cel mai bine se comporta cu Petrom 99. Am vazut ca i-ai facut chip la Revo, cred ca tot acolo ma orientez si eu. Poate ne vedem prin trafic sa imi arati diferenta intre chip si no chip :icon_thumright:

Link către comentariu

In primul rand te rog sa nu folosesti quote la mesajul anterior (lucru interzis de regulament :icon_thumright: ). Sper sa nu te superi ca ti-am spus.

Apoi, distanta e cam mare intre noi, si eu nu am nici un plan de a face calatorii extraurbane in viitorul apropiat, dar daca vii prin Cluj sigur ca iti arat ce si cum :D. Oricum asta mai ramane de vazut!

Sanatate!

Link către comentariu

Multumesc blordc. Masina a fos aleasa din cauza aspectului exterior. Eram nesigur intre golf si leon, dar a castigat leon-ul..

Link către comentariu
  • 2 months later...

Am schimbat footrest-ul ca nu se potriveau cu pedalele actuale. Am cumparat un kit intreg pedale + footrest, modelul care se gaseste pe Cupra.

Ca si feedback, pedalele nu aluneca, si au o aderenta mai buna decat cele stock. Pe partea de aspect schimba total podeaua...

3DFzi.jpgCkQoA.jpg

j0ED0.jpgj17yJ.jpg

Link către comentariu
  • 8 months later...

Pana acum i s-a instalat filtru K&N si am montat lupe cu xenon pentru o vizibilitatea mai buna.

In urma instalarii filtrului, motorul clar trage altfel, chiar se si aude dupa 3000 rpm un suierat. Ce am mai observat, consumul a scazut, parca cu 1 l. Mai testez partea cu' consumul. Un caz concret in Bucuresti, mers cam jumatate de zi, am ajuns cu un consum de 8.8 l/100, ceea ce nu am vazut niciodata in traficul in care am condus.

Lupele sunt foarte interesante. Lumina data de ele este foarte buna si cel mai important nu orbesc, bat exact ca unele stock. Lupele sunt bi-xenon, deci au si faza lunga pe ele, dar am pastrat si H1 pentru asta.

Pe langa lupe am mai instalat si leduri albe pentru pozitie pentru a fi in ton cu xenon-ul.

Urmatoare modificare si ultima zic eu, va fi chip-ul, dar nu m-am decis la care firma il voi face.

Poze in urmatorul post.

Si pozele...

Pozitie:

xGtdS.jpgxGvJ0.jpgxGyd9.jpg

Faza scurta:

xGDcr.jpgxGIbJ.jpgxGKGS.jpg

Faza lunga:

xGSai.jpgxGUFr.jpg

Linie lumina faza scurta:

xIau0.jpgxIksA.jpg

Faza scurta intuneric:

xILU9.jpg

Faza lunga intuneric:

xIOoi.jpg

Diverse:

xHxzJ.jpgxHCz0.jpgxHF39.jpgxHP1J.jpgxHRwS.jpg

Rog un moderator, daca se poate face ceva cu dimensiunea primelor poze.

Modificat de Mrpain
Link către comentariu

felicitari pentru lupe.

esti un om care isi da seama ce inseamna un xenon fara lupa.

km cat mai multi cu masina fara incidente .

Link către comentariu
  • 1 month later...

Imi poti spune intr-un pm de unde ai luat lupele si unde le-ai montat?(am zis in pm ,pt ca n-as vrea sa se considere ca facem reclama)

Iti face condens vreun far in urma operatiei?

Cred ca faci ''radiografii'' pe strada cu ce faza lunga ai acum :lol: .

Felicitari pt masina si idei

Link către comentariu

In urma instalarii filtrului, motorul clar trage altfel, chiar se si aude dupa 3000 rpm un suierat. Ce am mai observat, consumul a scazut, parca cu 1 l. Mai testez partea cu' consumul. Un caz concret in Bucuresti, mers cam jumatate de zi, am ajuns cu un consum de 8.8 l/100, ceea ce nu am vazut niciodata in traficul in care am condus.

Este stiut ca un filtru de aer sport , face o diferenta fata de masina stock , dar ca sa poti scoate consumul ala de 8,8 in plin trafic mie cam greu sa cred , poate ne poti da niste amanunte legate de traseul urmat ....mersi si felicitari pt masina , am avut si eu un Leon si mie tare dor de feelingul pe care il oferea , mai ales pe drumuri virajate

Link către comentariu

@ TIBI_84 Iti voi trimite pe PM datele de contact ale persoanei care a facut operatiunea si vinde sistemul.

Condens nu fac cand spal masina. Mai apare condensul acesta atunci cand folosesc spalatorul de faruri.

Problema cu aces condens am mai avut-o inainte la primele faruri, pe care le-am schimbat in garantie.

Nu am avut timp sa vad de unde ar putea aparea condensul ala doar atunci cand improscaie cu lichid.

@180vrs Si eu am fost foarte surprins, mai ales ca in trafic ajungeam la un consum de 9.5-10 in mod normal. Traseul din cate imi aduc aminte a fost prin Baneasa. Am plecat de la Lujerului. Stiu ca parca prinseem si un trafic nu foarte liber.

Link către comentariu

Frumoasa masina, si merita investitia in lupele bi-xenon, pe langa faptul ca arata si lumineaza mai bine, nici nu orbesti pe nimeni, cum s-ar fi intamplat daca puneai xenon pe oglinzi.

Bafta in continuare!

Link către comentariu

Mersi GOLF TDI.

Nu imi dau seama de ce nu am ales din fabrica. Credeam ca o optiune nu foarte utila. Chiar mi se pareau aiurea cei cu xenon, din cauza ca orbeau.

Voi reveni cu poze in comparatie cu xenon-ul stock pentru a face o comparatie.

Link către comentariu

De exceptie masina :icon_thumright:. Farurile au iesit f bine, daca nu as fi stiut ca sunt retrofit as fi zis ca asa au iesit din fabrica.

Masina ta mai e in garantie? Intreb pt ca sunt interesat si eu de montajul unor astfel de lupe, dar e posibil sa interfereze cu garantia :(

Link către comentariu

Masina nu mai este in garantie. Privind garantia, absolut este afectata.

Farul este dezlipit/taiat si se baga lupele. Pe langa asta se monteaza balastrii, controlorii.

Oricum garantia este utila, mai ales ca cele mai frecvente probleme de garantie sunt de natura electrica, apoi de cele mecanice.

Link către comentariu

felicitari " colegu` " :D spectacol farurile tale... :icon_thumright:

*** kit-ul pt pedale l-ai luat de la SEAT sau de pe net si cu cat?!

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Kit-ul este luat de la porsche. Pedalele se regasesc pe Cupra, GTI. Costul lor a ajuns, daca imi aduc bine aminte, la 500-600 RON.

Montajul este mai dificil pentru pedala de acceleratie, care se demonteaza si se monteaza cea noua. Dificultatea consta in spatiul relativ stramt in care trebuie sa mesteresti.

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Va urma un soft. Cred ca voi merge pe cei de la TCM.

Cine ma ajuta si pe mine cu un feedback life pentru motorul acesta in urma chip-ului?

Modificat de Mrpain
Link către comentariu
  • 1 year later...

Mrpain: nu ai mai scris de mult pe forum. Ai resoftat masina? :icon_cheesygrin:

Modificat de alecsutzyu
Link către comentariu
  • 7 months later...

Scuze de un raspuns asa tarziu. Din pacate, masina nu am folosit-o mai deloc si nu am mai facut nicio modificare la ea.

Oricum, daca cineva are o informatie, astept un feedback.

Link către comentariu

Frumoase modificari si de bun gust aduse masinii, bravo :) mult noroc la ea in continuare.

Link către comentariu

Eu am mers pe TCM- Turbo. Merge bine, cu presiunea pe la 2bari. Am adaugat si un filtru K&N. Sunt multumit de consum, cat despre putere- e suficienta, sunt momente cand in treapta a2-a trage cu un sut de putere de parca ar fi diesel.

Link către comentariu

Tocmai ce am crapat un far :( Acum va trebui sa ma ocup de montare- demontare lupa.

Daca are vineva de vanzare faruri cu geam clar pentru 1P inainte de facelift, astept un mesaj.

Mersi tytel. Masina a ramas cat se poate de stock. Am mai schimbat grila fata fiindca cea veche, se tot zgaria "S"-ul.

BiCos mersi pentru informatii. Filtru K&N am si eu si din ce am vazut masina raspunde mai bine la aceleratii.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!