Jump to content

Instalatie GPL

LuckyCyber
 Share

Postare recomandată

asta nu e ardere uscata.asa se poate face si pe benzina si nu se strica nimic la motor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai intereseaza-te ...amestecul sarac duce la depuneri pe scaunele supapelor...

Pe benzina nu ai cum sa faci un reglaj asa prost...sa te joci la presiunea in rampa sau sa pui injectoare mai mici ? :)

Link către comentariu

hai sa ne intelegem.amestec sarac in ce?si cine isi bate joc de masina sa experimenteze la ce zici tu cu injectoare mai mici etc.

Link către comentariu

In gaz. Adica mai mult aer si mai putin gaz.

Link către comentariu

Cine stie ceva despre instalatia de gaz BRC Blitz ??? A-ti auzit cumva despre ea? De fapt electronica Stag 100 vine separat fata de instalatia propriu zisa? Va rog daca puteti da niste detalii v-as fi recunoscator.

Modificat de Aryaro
Link către comentariu

Eu am instalatie BRC cu electronica Stag 100.

Daca citeai topicul de la inceput vedeai ce producatori se recomanda.

Link către comentariu

Bastil asta ziceam si eu ca pe benzina nu prea poti "saraci" amestecul decit in cazuri exceptionale date de defectiuni ale pieselor...

In schimb pe GPL se poate "regla" la cele pe carburatie de catre orice idiot care stie sa dea drumul la aragaz...adicatelea stie sa invirta de un "robinet"...

Spre surprinderea unora sint foarte multi indeosebi taximetristi care fac parte din categoria de mai sus...

La secventiale deja treaba se ingroasa...ai nevoie de un calculator, "cunostinte avansate" in "operarea lui"...interfata, soft...adicatelea aproape imposibil pt majoritatea...

Asa ca vin pe capul montatorilor, ca masina "a inceput sa consume cam mult"...

Nu zice ca nu a schimbat uleiul in ultimii 50.000km ci numai a completat cite "o kila la 100" , ca bujiile sint uzate pina la ceramica, ca pamintul de pe filtrul de aer e deajuns pt un ghiveci mic cu flori...ca masina lui nu a vazut benzina decit in poze...sa mai zic de filtrele de GPL neschimbate de...habar nu are decind ca cica la schimbat colegu'...si cind il dai jos cu surubelnita si ciocanul ca e blocat de impuritati, casca niste ochi cit ceapa...

Si uite asa apare "duma" ca GPL-ul strica motorul...in combinatie cu prostia omeneasca intradevar strica ...

Orice utilizator normal adicatelea cam 90% din utilizatorii "particulari" (adica fara taximetristi, masini de firma etc) , nu au nici cea mai mica problema cu motorul...

Am vazut unul cu motorul la 380.000km cu o instalatie "antica" secventiala ce nu schimbase nimic major la el ...consumabile, furtune, fise , ceva senzori, "maruntisuri"...toti km facuti pe GPL...

Venise sa schimbe filtrele si un injector la GPL...primul schimbat in toata perioada...

Link către comentariu

Fara suparare taz21 dar de citit topicul l-am citit din scoarta in scoarta si mi-am facut ceva idei dar la service-ul unde am intrebat de instalatie am avut asa o impresie cam amara si tu ai spus ca ai instalatie BRc cu electronica stag 100 iar daca asta inseamna ce este egal cu instalatia BRC blitz eu nu am avut de unde sa stiu ca Stag 100 e egal cu blitz. Din aceata cauza am cerut lamuriri la cei de pe forum care sincer m-au ajutat enorm in formarea unei idei( inclusiv tu).

Deci ca sa reiau nelamurirea mea instalatia BRC cu electronica Stag 100 este unul si acelasi lucru cu Instalatia BRC Blitz?? si de fapt electronica instalatiei vine o data cu instalatia ( adica e KIT) sau sunt lucruri pe care le comanzi separat.

Azi am vorbit cu un nene la telefon de instalatie BRC care zicea el ca e in jurul la 2500 lei dar era vorba de una secventiala pentru monopunct a zis ca e undeva la pretul de sub 2000 lei nu stia exact dar ma duc poimaine la el ca sa vorbim face to face si atunci voi sti exact pretul ( asta la cine mi s-a parut ca stie despre ce vorbeste) iar la altii era vorba de 1800 lei pret pe aceeasi instalatie BRC dar despre electronica nu stiu nimic si nici ei nu au precizat mare lucru fapt care ma face sa renunt la serviciile lor.

Link către comentariu

ok moog.deacord.dar la ce amestec te refereai(sarac in ce)sa inteleg si eu.

Link către comentariu

Aryaro- electronica vine separat. Se pare ca merge bine combinatia BRC+Stag. BRC Blitz nu stiu ce este. Banuiesc ca e un model de al lor.

Eu zic sa mergi pe aceasta combinatie pentru ca vad ca multi au si nu vad sa fie mari probleme.

Parerea mea.

Link către comentariu

Amestec sarac in combustibil...

BRC se monteaza la Buzau...super baietii...nu am auzit pe nicaieri de rau...

Link către comentariu

am un golf 3 motor de 1800 55 de kw pot sa ii pun instalatie de gpl de dacie carburatie?

Link către comentariu

Cineva zicea aici că a pus pe 1.6

Modificat de omu_negru84
Link către comentariu

daca golful tau este pe carburatie ...

Link către comentariu

golful este din 1993 este monopunct cred a pus cineva instalatie de gpl pe carburatie pe gplf 3 motor de 1800 monopunct?

Link către comentariu

eu am monopunct si am instalatie "de dacie"(asa spunem noi in temeni populari dar difera de cea de dacie) montata in service ,omologata

spun de dacie pt ca practic fata de aia de dacie are un emulator la sonda lambda si un actuator acolo langa surubul ala de se facea reglajul la dacie pe furtunul de da in carburator si mai are butonul digital,nu e ca alea vechi care dai tu de ele G/P

asta sare singur la turatie

deci daca iti faci rost de de aia de dacie nu o sa iti mearga bine pt ca tu trebuie sa ai si un emulator de sonda sa stie cat gaz sa ii dea

apropo

asta are si un fir legat la clapeta de acceleratie

ideea e ca aia de dacie nu o sa se comporte masina cum trebuie si o sa iti scoata peri albi

pune instalatie monopunct euro2 cu emulator de sonda

de fapt daca montezi in service autorizat stiu aia ce sa iti monteze

cum a fost si in cazul meu

Modificat de dragosica
Link către comentariu

am vorbit cu un meserias si a spus ca poate sa imi modifice instalati gpl carburatie pentru golf monopunct pentru 350 de lei cu tot cu montat

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare. Ma poate ajuta cineva si pe mine ? As vrea sa imi pun o instalatie de gaz pe masina , golf3 din 1994 . M-ar interesa sa achizitionez kitul in rate , pentru nu am toti banii deodata.

Ma poate ajuta cineva va rog?

Link către comentariu

Suna-ma si vedem ce se poate face.

Link către comentariu

• 1 month later...

Buna tuturor,nu am mai intrat de mult pe forum si m-am gandit sa mai dau unele detalii referitoare la GPL.

In ianuarie anul acesta mi-am pus instalatie GPL segventiala pe un G3 AEX de 1.4 60 de cai din 1997.

Ei ce sa va spun,dupa mai multe reglaje la consum ,am ajuns la un consum de 8/100 pe gaz,pe benzina am 7.2/100.

Instalatia a fost scumpa 2500 roni,dar a meritat,fac naveta la serviciu in toata ziua 50km si se simte grozav la buzunar.

Deci daca folositi masina zi de zi e pacat sa nu investesti itr-o asemenea instalatie GPL.

Eu sunt foarte multumit,se mai zicea ca pierde din putere,aiurea,tot asa trage ca si pe benzina.

Daca cineva doreste mai multe informatii va stau la dispozitie.

O zi buna tuturor.

Link către comentariu

Am deja 15k facuti din noiembrie, din care mai putin de 1k pe benzina. Dupa 2-3 reglaje, am ajuns la solutia cea mai buna: cuplu mai mare decat pe benzina la turatii sub 3000... Masina efectiv merge mai bine si consuma mai putin decat daca o reglez cu amestec mai sarac.

In afara scot cam 7 (@80-90km/h) sau 9 (@120-130km/h).... In oras intre 10 si 12, depinde de trafic... Eu zic ca e lux, fata de benzina....salvez cam 30-40% din cost. Imi iese consum mixt ca si cum as merge cu 5.2 fata de 7.5-8 cat aveam initial...

gpl=3.02 RON/litru

benzina=5.45 RON/litru

Modificat de GTI_85
Link către comentariu

Super afacere cu gpl,e greu cu pretul de achizitie ca banii ii scoate.

Link către comentariu

Eu am instalatie GPL de un an si un pic , pe masina din semnatura , a costat 1250 RON si mi-am scos investitia in primele 6 luni , fac naveta zilnic cel putin 50 de km , drum mixt . Sambata trecuta am plecat la Barlad , aprox 500 km dus intors , am iesit la consum 5,5% pe Gaz , mers legal 50 in localitate , 90 - 100 in afara . Atentie mare celor ce vor sa isi monteze GPL , inainte de a monta service-ul ar trebui sa va faca un test de noxe ca sa vada daca masina e in parametri , ca daca nu ies noxele inainte de a o monta nu ies nici dupa si nu o puteto omologa ...(decat cu spagi si cu pile) . Puneti ulei recomandat si schimbati la timp , mergeti din cand in cand si pe benzina si nu lasati rezervorul gol de benzina , chiar daca mergeti pe gaz . Gaz bagati decat dintr-un sigur loc , nu amestecati gaz dintr-o pompa cu gaz din alta pompa (alta benzinarie) pe cat de mult posibil evitati acest lucru . Recomand gpl de la Rompetrol si mai nou de la Agip .

Link către comentariu

@aled_abd - asta cu consumul de 5.5 pe GPL nu o cred. Chiar si la vitezele indicate de tine sub 6.5-7% nu are cum sa-ti consume. In rest sunt de acord cu tot ce ai scris.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!