Jump to content

Bloc lumini - Operatiune de schimbare


Eugen Dragan

Recommended Posts

Philips extreme vision sau Osram night breaker.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • hremus

    31

  • Al Bundy

    27

  • hbogdan

    9

  • F l o r i n

    8

Top Posters In This Topic

Popular Posts

in T10

NU le vezi in QUOTE dat de tine ?  

Posted Images

Uita-te la mufa de la faruri, si vezi daca ai 10 fire. Daca da, atunci ai instalatia de proiectoare trasa, si iti trebuie doar bloc de lumini. Daca iti lipseste un fir atunci trebuie sa faci si instalatia. Esti sigur ca in far ai proiectoarele si nu sunt doar capace?

Link to post
Share on other sites

nu sunt sigur, doar ce am achizitionat masina acum 3 zile, posibil sa fie capace deoarece sunt mate. o sa ma uit dupa fire. Multumesc de info

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Salut! Poti sa imi spui si mie te rog cum ai demontat blocul de lumini din bord? Cum l-ai scos afara... Mersi anticipat

Link to post
Share on other sites

se apasa pe comutator si rotesti spre dreapta pe pozitie si o sa iasa afara

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
GOLF IV variant

Salutare tuturor.Si eu vreau sa schimb blocul de lumini,la g4,dar,dupa ce apas comutatorul si-l rotesc spre dreapta,nu se blocheaza si nu ramane apasat ca sa pot sa trag afara blocul.Sare pur si simplu pe pozitii sau pe faza scurta si revine in pozitia normala,chiar daca insist sa apas pe el.In cazul asta,cum se procedeaza?Poate s-a mai umblat inainte pe acolo si sa se fi defectat sistemul ala de blocare-eliberare?Ce variante as avea sa-l scot? Multumesc.

Link to post
Share on other sites

SA dai plasticele de sub bord jos si sa=l ajuti sa iasa cu mana , impingandu-l din spate.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

@Amy: Cum zice si AlBundy, din moment ce se aprinde in bord iese curent din blocul de lumini. Problema este ori la becuri ori pe traseu, adica soclu in care intra becul,sau circuitul electric. In cazul in care si soclurile becurilor sunt ok, atunciproblema e pe circuit, ori la mufa din stalpul stg (forate putin probabil), sau in cel mai sigur in cazul in care masina are/a avut carlig, la priza de la remorca. (Intai se alimenteaza priza apoi stopurile).

la mine asta banuiesc ca e problema. i-am atasat carlig de remorcare cu priza aferenta. cablul intra prima data in mufa de la priza de la remorca si din ea iese alta mufa care se conecteaza la stopuri. martorul se apinde in bord pt lampa de ceata spate dar ea nu functioneaza. cum pot remedia problema fara a deconecta priza de la remorca ?

ms anticipat

Link to post
Share on other sites

In priza de la remorca ai un fir care duce curent pentru lampa si unul care iese, in priza e un microcontact care decupleaza lampoa cand bagi remorca. Acel microcontact nu mai lucreaza. trebuie puse in scurt cele 2 fire de care vorbeam.

Link to post
Share on other sites

mi`am pus proiectoare in grile si am incercat sa le leg , dar am dat gres. masina a avut proiectoare din fabrica banuiesc (are bloc de lumini cu proiectoare) dar a fost lovita si s-au schimbat farurile.tocmai deaia am facut niste poze la mufa de la faruri care are toate firele , deci banuiesc ca are si firul pt proiectoare. dar nu stiu cum sa le leg. am inteles ca nr 8 e pt proiectoarele fata si nr 9. e pt cele din spate. care ma poate ajuta si pe mine ? doar ziceti-mi ce fir sa leg cu ce fir ... ms fain .

si inca ceva...in far am gasit un modul de la valeo , cu 3 fire. e pt proiectoare ? am atasat poze si cu el ..

post-105411-0-53267400-1332335031_thumb. post-105411-0-95901200-1332335030_thumb.

post-105411-0-23141400-1332335030_thumb. post-105411-0-87811100-1332335029_thumb.

post-105411-0-35927900-1332335029_thumb. post-105411-0-67785700-1332335028_thumb.

post-105411-0-95413400-1332335027_thumb.

Link to post
Share on other sites

La cum arata, este motorasul care regleaza oglinda farului.

Link to post
Share on other sites

ok , dar cum leg cele 2 fire de la proiectoare ? :(

Link to post
Share on other sites

am gasit pe net o alta schema pt lumini post-105411-0-55024300-1332346890_thumb. si am vazut ca firul pt luminile de ceata este galben+gri (care se afla pe pozitia 2). am incercat sa leg celalalt fir de la proiectoare pe fiecare pozitie ramasa in parte si nu merge decat pe pozitia 3 si respectiv 8 .

acum intrebarea mea este : cum se leaga corect : 2 + 3 sau 2 +8 ??? ma poate lamurii si pe mine cineva ? mentionez ca indiferent cum as pune cele 2 fire , proiectoarele oricum merg. si cand pornesc faza lunga , proiectoarele se sting automat .

Link to post
Share on other sites

Tu ce vrei sa faci sa mearga? Ceata pe fata sau pe spate ?

Link to post
Share on other sites

problema rezolvata . aveam tras firul pt proiectoare in faruri. si am legat un fir de la proiector pe pozitia 2 (galben+maro) si celalalt fir pe pozitia 8 (maro) .

acum mai ramane sa vad care e problema cu ceata de pe spate deoarece martorul se aprinde in bord dar becul nu merge (becul si siguranta sunt ok).

multumesc lui hremus pt lamuriri telefonice. urmeaza sa ne intalnim sapt viitoare si pt tempomat.

Link to post
Share on other sites
  • 9 months later...

Salut, am o problema cu comutatorul de lumini in sensul ca nu se aprind luminile din bord decat daca comut de vreo 6-7 ori on/off si dupa ce se aprind nu le pot controla din dimmer, adica atunci cand incerc sa diminuez intensitatea nu se intampla nimic. Luminile exterioare functioneaza normal. Am observat ca atunci cand apas pe el ca si cum ar urma operatiunea de scoatere din locasul lui, luminile din bord se aprind, iar cand isi reia pozitia normala se sting la loc. Am demontat comutatorul, curatat toate contactele insa fara succes, acesta comportandu-se la fel. Codul lui este : 1C0941531A. Sa fie de la el sau de la potentiometru ?

Puteti sa ma ajutati cu o schema a acestuia impreuna cu potentiometrul ca sa vad traseele aferente luminilor din bord ?

Link to post
Share on other sites
  • 7 months later...
meMyselfAndI

Salutare baieti, ma confrunt si eu cu o problema electrica si anume am observat ca daca comut pe pozitie, se aprind becurile mici de pozitie si martorul verde in bord, iar daca mai invart odata de blocul de lumini, la fel, becurile de pozitie doar si martorul verde, deci nici o diferenta, pe scurt faza scurta nu functioneaza. Am verificat sigurantele(20 si 21 15 Amperi), vizual nu par arse, am si testat in locul lor pe cele de pe faza lunga, nu merge nimic, deci sigurantele nu-s problema. Becurile nu le-am testat, insa nu trebuia ca pe faza scurta sa nu fie aprinse pozitiile? Prea de tot sa fie arse ambele dintr-o data. 

In schimb am observat ca uneori cand am mai pus vag-com pe masina, cam licarea blocul de lumini, ca si cum acolo ar fi un contact imperfect.

Zis si facut, desfac blocul de lumini. L-am bucatit cat am putut, insa nu am reusit sa-l desfac tot, dar datorita unor poze de pe acest subiect, cred ca maine ma pun iar pe treaba. Am curatat cat am putut, am montat la loc butonul in blocul de lumini, insa acum vad ca daca motorul e pornit sau contactul pus, chiar si cu luminle stinse, imi ramane mereu cuplata pozitia ceata spate, adica precum combinatia fazascurta+tras inspre mine.

Ce naiba nu am montat acolo bine ? L-am desfacut de 3-4 ori si tot nu reusesc sa-l pun corect incat sa nu ramana ceata pornita.

Ce idei de verificare imi mai puteti da in legaura cu faza scurta?

As putea sa verific cumva daca nu e problema din switch doar scurtcircuitand pe mufa ceva pini ? Din cate am vazut intr-o documentatie pinul 56a ar raspunde de faza scurta iar 56b de lunga, insa pe mufa am vazut doar 56 simplu si 56*, nu vreau sa fac vreo nebunie sa ard ceva :D

Mersi anticipat.

Edited by JuiCe
Link to post
Share on other sites

DAr faza lunga merge?

56 e terminalul pentru scurta ce duce la maneta de schimbare faze.

Link to post
Share on other sites
meMyselfAndI

DAr faza lunga merge?

56 e terminalul pentru scurta ce duce la maneta de schimbare faze.

Invart pozitia 1 de switch lumini  = pozitie, invart pozitia 2, ar trebui sa mearga faza scurta insa nu merge. Daca actionez faza lunga din maneta semnalizare(impins inspre bord), merge. La mine am vazut ca sunt 3 becuri diferite, nu stiu cum e la golf, adica nu e un bec cu 2 filamente sau chestii de genul asta. Bec mic separat pentru pozitie, bec separat pt faza lunga exact deasupra pozitiei, si in dreapta lor e becul pentru faza scurta. Deci nu as putea sa verific cumva fara blocul de lumini daca merge faza scurta ?

Link to post
Share on other sites

pe faza scurta/lunga - pozitia trebuie sa fie aprinsa.

 

verifica cablajul de la far la blocul de lumini. Poti face punte-n conectorul blocului de lumini, sa verifici daca iti aprinde faza scurta.

Link to post
Share on other sites
meMyselfAndI

Deci asta mi-e clara acum, ca pozitia merge simultan cu faza scurta/lunga. Pe ce pini ar trebui sa fac puncte ? Precizez ca din senin a mai incetat sa mearga faza scurta, fara sa umblu la cabluri chestii trestii. Azi am dat jos blocul de lumini si am curatat lamelele pe-acolo, aveau ceva mazga neagra fix la contact, acum urmeaza sa il montez la loc si sa vedem ce iese :)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri

 Ne cerem scuze că intervenim dar credem că folosiți un plugin de ad-block. 

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere ce sunt afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block. Ne-ar ajuta foarte mult sustinerea acestei comunitati. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante. Multumim! :)

PS: daca aveti probleme cu situl chiar si dupa ce a fost dezactivat adblocker incercati sa intrati din alt browser si discutati cu noi pe topicul Updete forum din aria acesta https://vwforum.ro/forum/20-anunturi-administrative-observatii-si-sugestii/
Exista si alte extensii (gen VPN) sau antivirus ce filtreaza traficul si pot bloca cookies. Verificati si pe acestea daca le aveti setate corect pentru vwforum.ro . Multumim

 

 

Accept