Jump to content

Ibiza noua 2003-2007

oana
 Share

Postare recomandată

salutare tuturor...am tot citit topic-urile dupa forumul acesta, pana , in sfarsit, am devenit si eu posesorul unei bijuterii galbene,bineinteles de seat ibiza este vorba ;) ..masina fiind luata la mana a doua(pentru ca de una noua n-am avut bani :rolleyes: ) as vrea sa va intreb ce imi recomandati sa schimb la ea...ulei..filtre ceva? masina este din 2006,are 26.000 km si nu este modelul cu facelift ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• X-Ecutor

92

• Cristian

80

• o3_cep

32

• grapi

27

Top Posters In This Topic

Posted Images

salutare tuturor...am tot citit topic-urile dupa forumul acesta, pana , in sfarsit, am devenit si eu posesorul unei bijuterii galbene,bineinteles de seat ibiza este vorba :P ..masina fiind luata la mana a doua(pentru ca de una noua n-am avut bani :P ) as vrea sa va intreb ce imi recomandati sa schimb la ea...ulei..filtre ceva? masina este din 2006,are 26.000 km si nu este modelul cu facelift :P

depinde de la cine ai luat-o , daca e de la cineva cunoscut poate sa-ti spuna cand a schimbat consumabilele si in raport de asta sa hotarasti cand s-ar impune schimbarea

daca nu ar fi bine sa-i schimbi filtrele , uleiul, verificat placute de frana , antigel si ce mai e pe acolo, eventual si rotile echilibrate daca se impune , dar cel mai bine tu stii in functie de cum se prezinta masina.

eu am cumparat ibiza din germania si desi proprietarul si carnetul service i-mi spuneau ca era facuta revizia in urma cu trei luni fata de data cumpararii am preferat sa-mi cumpar de acolo toate filtrele , uleiul, placute de frana , antigel si chiar kitul de distributie pe care le-am schimbat in tara .

altfel bun venit printre noi

Link către comentariu

intrebam...ca mi s-a aprins cheita si led-ul cu INSP pe bord...am inteles ca trebuie schimbat uleiul parca...sa vad daca are nevoie de echilibrare,ca masina am luat-o cu cauciucuri de iarna noi-noute...si ar fi pacat de ele :huh: ...ambreiajul tine prea sus si frana prea jos...asa e normal sau e caz particular? in rest toate bune si multumesc pentru primire :Driver:

Link către comentariu

eu am luat masina cu 90.000km si i-am schimbat cureaua+role distributie + filtre +ulei cu toate ca in cartea de service scria ca au fost schimbate, parerea mea este sa-i schimbi ceea ce consideri tu (mai exact mecanicul) ca trebuie schimbat

Link către comentariu

Salutare tuturor. Devin insistent dar nu am ce face. Ibiza mea da semne de suparare din ce in ce mai mari.Am mai scris pe forum dar pana acum nu am obtinut o parere cat de cat. Asadar cum spuneam Ibiza mea a inceput sa faca figuri. Am 60k dintre care 20k facuti din luna mai 2006 pana acum. Reviziile facute la 10-12k km intr-adevar nu la reprezentanta dar am incredere in mecanicul meu. De ceva vreme a inceput sa se auda un zgomot, ca o bataie, ce se resimte cel mai tare in podea in partea dreapta dar si putin in volan.Bataia se aude cand accelerez...daca masina nu e in sarcina bataia nu se mai aude. La inceput se auzea destul de incet (multi mecanici inclusiv de la reprezentanta nici o auzeau) dar acum se aude destul de tare si devine chiar deranjant. Mecanicul meu s-a uitat pe la planetara si cica nu da semne de oboseala.Intre timp am schimbast suportii la motor dar bataia a ramas.Repet se aude numai cand accelerez aproape indiferent de treapta de viteza.Am dus-o si la Porsche unde am un vecin care mi-a zis ca e posibil sa fie planetara dar nu stie sigur care capat, cel din cutie sau cel de la roata.Ar fi destul de scump sa le schimb pe amandoua asa ca...sa astept pana face mai urat.De parca nu ar fi indeajuns....cand am schimbat placutele de frana cei de la Volksparts mi-au recomandat Lucas, iar eu, neprincepandu-ma, am zis ok.Se pare ca aceste placute sunt foarte rigide iar acum sunt in situatia de a schimba si discurile de frana la numai 60k.In fine....daca aveti ceva idei ajutati-ma va rog...imi place asa tare masinutza asta....dar daca mai bate mult si nu gasesc si io pe cineva care sa imi spuna....ok...tre sa schimbi asta...incepe sa nu imi mai placa.Ma intelegeti ....ma streseaza sa o aud batand asa intr-una.Asadar multumiri.

Link către comentariu

Incep sa ma oftic pe masinutza mea.Ieri am luat un set de jante de aliaj pe 15.In talon scrie ca pot pune si 195/55/15.asa am si facut.Am luat un set de jante inclusiv cauciucuri de vara si iarna.Le-am pus pe cele de vara care intr-adevar sunt mai tocite...dar nicidecum de nemers cu ele.Si surpriza....scoate un zgomot mare la rulare.Pana acum am avut pe 14 cu anvelope 185/60/14 iar zgomotul era insesizabil....poate ma obisnuisem cu el.Cert este ca cu acestea pe 195 face zgomot nu gluma.Ok...tre sa schimb discurile de frana...dar zgomotul nu este numai la franare...este la rulare normala.Si este mare.Tocmai pentru a nu credea ca sunt nebun si maniac cu masinutza mea....am luat un prieten cu mine...care mi-a confirmat spusele.Face zgomot mult mai mare decat ar trebui.Am mai mers si cu alte masini cu cauciucuri mult mai mari....si nu faceau deloc asa.Ce sa fie???Aveti vreo idee???si ma ales ce sa fac....caci tre sa decid daca dau banii pe jante sau nu.Am fost la vulcanizare si jantele sunt bune....nu sunt lovite nu strambe....sunt ok.Ce sa fac???danke

Link către comentariu

zgomotul e probabil cauzat de suprafata mai mare de contact a gumei cu asfaltul. e normal sa faca zgomot.

Link către comentariu

A mea a venit cu 195/55/15 si intr-adevar zgomotul de rulare este destul de mare. Nu stiu daca folosind alte cauciucuri e mai mic. De altfel, nici masina nu prea pare antifonata. Cred ca intra la capitolul: marca oarecum mai sport, confort relativ redus.

Link către comentariu

Nu, intra la categoria masina mica, antifonare slaba. Daca tu te plangi de zgomot, ar trebui sa vezi cum e o ibiza cu motor diesel... tractor nu alta. La fel sunt toate din grup, si fabia si polo.

Link către comentariu

Incep sa ma oftic pe masinutza mea.Ieri am luat un set de jante de aliaj pe 15.In talon scrie ca pot pune si 195/55/15.asa am si facut.Am luat un set de jante inclusiv cauciucuri de vara si iarna.Le-am pus pe cele de vara care intr-adevar sunt mai tocite...dar nicidecum de nemers cu ele.Si surpriza....scoate un zgomot mare la rulare.Pana acum am avut pe 14 cu anvelope 185/60/14 iar zgomotul era insesizabil....poate ma obisnuisem cu el.Cert este ca cu acestea pe 195 face zgomot nu gluma.Ok...tre sa schimb discurile de frana...dar zgomotul nu este numai la franare...este la rulare normala.Si este mare.Tocmai pentru a nu credea ca sunt nebun si maniac cu masinutza mea....am luat un prieten cu mine...care mi-a confirmat spusele.Face zgomot mult mai mare decat ar trebui.Am mai mers si cu alte masini cu cauciucuri mult mai mari....si nu faceau deloc asa.Ce sa fie???Aveti vreo idee???si ma ales ce sa fac....caci tre sa decid daca dau banii pe jante sau nu.Am fost la vulcanizare si jantele sunt bune....nu sunt lovite nu strambe....sunt ok.Ce sa fac???danke

Zgomotul de rulare vine de la cauciucuri. De obicei au zgomot la rulare cauciucurile de iarna. La astea de vara nu prea am auzit sa faca asa mare zgomot.

Ce firma erau gumele?

Eu m-am schimbat de la 14 la 15" fara sa simt nici o diferenta in ceea ce priveste zgomotul de rulare. Pe 14" aveam Pirelli P6000 si pe 15 GoodYear un all season primit moca.

In legatura cu zgomotul tau din dreapta, sunt f intrigat si eu. Sfatul cel mai bun e sa iti fac eu o programare la Metrotehnica dar nu la oricine ci numai la Dan si Marius.

Baietii astia 2 au demontat si pus la loc/reparat seat ibiza din CNR de atatea ori, incat daca o aud cum tuseste iti zic imediat ce o doare ;)

Si mai rau imi pare de discurile tale de frana.....daca ai sti ce discutii s-au purtat pe forum despre placute.... Iti lua 1 h maxim sa citesti tot si sa faci o decizie pt masina ta.

Link către comentariu

Nu poti sa pui pur si simplu niste jante pe 15 doar pt. ca se potrivesc pe suruburi. Daca ET e foarte diferit de cel acceptat de fabricant, "cade" diferit pe rulmenti si o sa rezulte un mare zgomot la rulare plus ca e chiar periculos. N-ai spus ce fel de jante ai luat dar asta ar fi principala cauza daca au ET aiurea.

Link către comentariu

nu depinde in nici o masura faptul ca ai schimbat dimensiunea jantelor...cel putin daca ne luam dupa specificatiile tehnice ale masinii...unde in fisa ei scrie ca se pot pune jante de pana la 16",fara ca asta sa ii afectese performantele si caracteristicile...eu am deocamdata pe 14" cauciucuri de iarna,care intr-adevar produc un zgomot enervant in timpul rularii...fata de cele de vara

Link către comentariu

Am rezolvat-o cu zgomotul de la cauciucuri....Cand am luat jantele le-am luat cu un set de cauciucuri de iarna noi si unul de vara mai uzate.Am descoperit ca anvelopele erau uzate inegal.Ibiza mea avand directia facuta si deci nu are probleme cu tocire inegala nu eram obisnuit deloc cu zgomote de acest fel.Asadar am cumparat 4 anvelope Dunlop Sport 2000 E, am roluit jantele (s-a dovedit ca erau destul de lovite....dar cica s-a reusit cu brio indreptarea lor), am echilibrat si surpriza....e TOTUL OK.Merge bine se aude bine....Intr-adevar zgomotul e mai mare (ma asteptam la asta) dar nu cel pe care il auzeam prima oara.Danke danke danke.Sunt fericit si incantat de "noile" mele jante pe 15.Mai ramane problema cu zgomotul adik bataia ce se aude pe accelerare....danke E-xecutor te anunt cand sa imi faci, daca poti, programare....sper sa fie bine :offtopic:

Modificat de ciobi
Link către comentariu

No problem man, pune niste poze cu jantele sa le admiram si noi :offtopic:

Deceunik avea si el dreptate cu Et-ul, eu nu mi-am imaginat ca ai fi pus un et diferit. Din fabrica ibiza vine cu et 6,5 dar merge si 7.

Daca aveai si et diferit la fel facea zgomot mare la rulare.

Link către comentariu

Pai in talon am 185/60/14 si 195/55/15....iar jantele astea le-am luat tot de la o Ibiza...Acum vad ca sunt ok...Multam baieti iar pozele cat de curand caci nu mai am cd de instalare de la bluetooh..:somnmare:

Modificat de ciobi
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am si eu o intrebare. Ca tot se gindea un coleg de al meu la o Ibiza ca ii convine la bani. Insa vrea un motor de 1.4 85 cp (?) .

Faza e ca pe spate are frine pe tambure. Se poate pune ESP pe masina ? Ca la finalul alegerilor nu aparea acolo in lista de optionale.

Link către comentariu

Se poate pune sigur ESP. Exista in optionale la ei. In cazul asta cred ca o sa vina cu frana pe discuri, daca se comanda pachetul ESP.

Link către comentariu

La ibiza fever, care e nivel special de echipare, adica reference cu ceva optionale, se poate pune ESP. Este in configurator, si costa 732,17 euro cip. In legatura cu franele cu discuri pe spate... nu prea imi vine sa cred ca daca pui ca optional ESP o sa primesti si discuri de frana pe spate.

Link către comentariu

Daca iti vei comanda ESP, sigur nu va veni cu discuri de frana spate.Doar la motorizari de peste 100 cp.Asa este si la fabia/polo :lol:

Link către comentariu

Voiam sa stiu daca ESP se pupa cu frine pe tambur. Cam asta era ideea. Insa varianta cu ASR-ABS- TSC (?) nu ar fi mai convenabila ? Mai ales ca puterea e sub 100 CP si persoana care ar vrea nu prea e genu naravas la volan. Si se pare ca Ibiza are preturi mai bune decit Fabia chiar :icon_cheesygrin:

Suma era de maxim 13500 DDP maxim si la banii astia se incadra o Ibiza chiar frumos si cu ce voia el, in mare.

Link către comentariu

In 13500 euro ddp se poate lua o ibiza destul de bine dotata, cu 1,4 85 cp. Eu as mai pune, daca as lua din nou ibiza, airbaguri laterale si cortina, oglinzi electrice, incalzite si pliabile electric, si cred ca ar mai fi cateva...

Link către comentariu

Am o mica problema: m-a pus naiba sa ma "joc" un pic cu banchetele din spate ca sa vad cum arata si cam cat spatiu se castiga asa :). Ei bine toate bune si frumoase pana aici, le-am montat inapoi cam asa cum le-am desfacut, cel putin asa credeam... Distractia deabia acuma a inceput: a inceput sa troncane bancheta din spate dreapta(aia dubla pe care se sta ), m-am uitat din nou la ea si am incercat sa o fixez din nou dar ea nu!! si gata!!! scartaie in continuare la cea mai mica denivelare :) .Vreau sa va intreb dc exista un sistem de fixare a banchetei pe care eu nu l-am descoperit?

Link către comentariu

Bancheta spate are niste picioruse mobile, care trebuie fixate in niste inele fixe de pe caroserie. Nu stiu cum sa iti explic mai bine. :)

O sa incerc maine dupamasa sa fac niste poze si sa postez aici.

Link către comentariu

salut. Scuze de intarziere. Abia azi am reusit sa fac o poza. Uite la ce ma refeream eu, mai exact.

Verifica sa fie la fel prinse si la tine acele picioruse.

img0142mtw3.th.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!