Jump to content

Incap cauciucuri mai mari decat cele standard?

TazVW
 Share

Postare recomandată

• 2 weeks later...

salutare.am o mare problema de stabilitate la drum,adica ; anul trecut am schimbat arcurile si amortizoarele la masina,avand pe ea initial suspensie sport,din fabrica,jante de 17,cauciucuri 225/45/17",nu mai puteam circula de loc ma exaxperase.orice gropita sau bordura cat de mica erau ale mele,in fine ! siz si facut ,dar cand am schimbat arcurile si amortizoarele ,suspensia adica,am montat pe ea cauciucurile ,cu jantele de iarna,e sis si facut c-am inalta ,cam ciudata da am mers ok,adica toata iarnaam fost multumit,cele de iarna erau obisnuite-195/65/15",dar pana acuma cand am montat rotile de vara ,acuma totul sa schimbat in rau sa zic asa nu mi am stabilitate deloc la drum zici ca o mare barca si ,si atinge putin la viraje ,rotile.iar de inaltat ,sa inaltat ff tare bag palma intre lejer intre aripa si roata,peste 5 degete,am marea intrebare ce pot sa fac ? sa am mai buna stabilitate,unii zic sa fac geometria ,dar nu trage stanga ,dreapta,altii sa mai tai din arcuri alti sa schimb cauciucurile cu jante cu tot sa pun de 16 cu 205 cu 55 ,vreau parerile si sfaturile ,dumneavoastra ,deja ma dispera ...multumesc mult..!post-36505-0-95137900-1301421768_thumb.jpost-36505-0-15971400-1301421754_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De unde stii tu cum atinge? Poate atinge cand iei viraj.

Link către comentariu

Taierea arcurilor nu te ajuta, doar scurtezi "cursa" amortizorului, adica masina nu o sa fie asa de inalta. Punctul cel mai adanc al cursei va ramane acelasi si daca se atinge cauciucul de aripa cand se compacteaza arcul tot asa o sa se intample si in continuare. Eventual Castigi foarte putin la stabilitate dar te rog sa nu uiti ca Passatul nu-i Dacie. 205/55/16 este din fabrica montat pe Passat, deci sigur merge. Dimensiunea ta pe 17" ar trebui sa mearga, verifica daca corespunde ET-ul jentilor.

P.S. Vezi pe un configurator ce ET tb sa aiba jantele pe 17".

Modificat de msanyix
Link către comentariu

• 1 year later...

Salutare, am pe masina anvelope iarna 215 / 55 / R16, as dori sa iau unele noi si sa pot monta si lanturi pe ele, imi recomandati acelasi dimensiuni tinand cont ca vreau sa pot monta si lanturi sau altceva?

Link către comentariu

NU iti recomand 215...sunt mult prea late pentru iarna,ideal ar fi cele pe 15..195 65 15.Dar daca nu ai jante pe 15,cumpara 205 55 16 si nu 215 55 16! :icon_geek:

Modificat de arhivistu
Link către comentariu

215 nu sunt nici omologate pe Passat. Problemele pe viitor pot fi multiple.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut,

De aproape un an de zile rulez cu anvelope Pirelli Scorpion STR de 205/65 R16 (printre putinele care nu sunt CARGO la aceasta dimensiune), pe jante cu ET37. Am pierdut din acceleratie si stabilitate, insa consider ca merita confortul (chiar si mental) obtinut. Acceleratia am sa o rezolv cu un chip tuning, insa la stabilitate nu am ce sa fac decat sa adopt un stil de condus corespunzator si sa "beneficiez" de inertia maselor. Evident nu exista interferente intre roti si restul masinii. Singurul punct de care mi-a fost frica, atunci cand am comandat anvelopele online, a fost bratul superior al suspensiei fata. Acum spatiul intre anvelopa si brat este atat cat sa imi trec degetele de la mana printre ele. Anvelopele sunt all season, iar cand isi vor "face viata" ma bate rau gandul sa incerc 215/65 R16. Probabil ca voi fi nevoit sa pun si ceva distantiere, dar ramane de vazut la momentul respectiv. Motivele pentru care caut maximul de talon pe care pot sa il motez pe masina cu jantele actuale, sunt: drumrile patrie noastre dragi, pline de gropi si offroad-ul constant pe drumul de la tara. Singurul lucru care ma nelinistese este o eventuala pana, deoarece roata de rezerva este 205/55 R16. Masina fiind 4motion o sa fie o "placere" sa ajung la vulcanizare in zgaltaieli si tremuraturi.

Ca un "heads up" pentru cei ce vor sa aleaga alte sectiuni de anvelopa, recomandarea mea este sa luati in calcul, sectiuni considerate mai "standard" si nu "exotice" ca ale mele, deoarece la incidente departe de casa s-ar putea sa fie foarte dificil sau chiar imposibil, sa gasiti un cauciuc similar si sa va re-puneti in miscare.

Numai bine...

post-15851-0-38733400-1360520479_thumb.j

Link către comentariu

:tuktuk:

In locul tau luam jante oem pe 15 si scapam de grija asta. Am de iarna pe Passat 215 R15 si masina nu mai e deloc ce ar trebui sa fie.

Link către comentariu

Nu intra jantele de 15 pe 2.5TDI 132kw, are franele de 312mm. :)

Off topic daca se permite...

Si eu vreau sa pun 245/45 R18 in loc de 245/40 R18 la Audi, tot cu intentia de a mari balonul fara sa scad diametrul jantelor.

Cosmin, stiu ca bavarezul tau are acelasi diametru la roti, tu cu cat umbli prin RO, ce dimensiuni? Mersi

Link către comentariu

A, uitasem ca el are V6. Si eu la bmw am discuri de 324mm pe fata si nu intra jante mai mici.

La bavarez diametrul rotilor e cu 2,5cm mai mare decat la Passat B5.5.

De iarna am 225/55 R16 (inaltime flanc 124mm) iar de vara 245/45 R17 (inaltime flanc 110mm).

La Passat 205/60 R15 are flancul de 123mm, iar 205/55 R16 are flancul de 112mm.

Practic rotile mele pe 17inch "se simt" ca si cele pe 16inch la Passat.

PS: da, la Audi tau se pare ca sunt la fel ca la mine. :)

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Pe un Passat B5.5 cu suspensie de drumuri grele incap cu usurinta 215/65R15, daca ajuta pe cineva.

Evident, dimensiune neomologata si neomologabila... 5.3% diferenta fata de 205/60R15, 4.1% diferenta fata de 195/65R15.

Am sa testez la un moment dat cu 205/70R15 si am sa va anunt. Sigur merge :)

Link către comentariu

• 3 months later...

stimati forumisti am si eu o mica problema: pot pune pe un passat variant 1.9tdi 116cp, pe jante de 16 cauciucuri de 215/65/16? multumesc

Link către comentariu

NU.

Roata va fi cu 5cm mai mare in diametru. omori toata transmisia si motorul, iar masina va arata ca o camila.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

stiu ca odata ce maresti diametrul rotii se forteaza si servodirectia, nu cosmin?

totusi sunt curios cum ar arata, un passat cu dimensiunile astea, deja sunt 2 marimi peste...

p.s.simodan, dc doresti sa faci lucrul asta.??

Modificat de FanBarcelona
Link către comentariu

stau la tara, si imi place ca masina sa arate ca un tanc. dar daca voi ziceti ca nui bine renunt. multumesc de informatii.

Link către comentariu

Mai bine ii pui senile. Ai sanse mai mari de reusita.

Link către comentariu

liviuplenicianu

Mai bine ii pui senile. Ai sanse mai mari de reusita.

Sorry daca sunt off-topic. Initial am izbucnit in ras...dar dupa aia mi-am dat seama ca e trist intr-adevar. Am citit vreo 3 pagini aici si m-am ingrozit de ce sun in stare sa faca oamenii. Daca janta e facuta pentru o anumita dimensiune optima si masina are niste specificatii clare ....de ce ne place noua romanilor sa facem exces de zel? Citeam mai sus ca si-au pus niste roti imense si a pierdut stabilitatea :-) Culmea ca tot el intreba care e problema.

Eu le propun celor care vor sa incerce senzatii tari sa schimbe motorul...sa puna unul de pe un Humvee, ori sa taie caroseria, sa o faca decapotabila...nu stiu idei din astea. Eu sunt plin de nervi ca daca o incalti cu niste chestii necorespunzatoare am putea spune ca esti cam pericol in trafic. Altfel sta masina pe viraje, altfel franeaza....dar lasa ca stiu ei romanii. Auzi...jante de 17" pe Passat ...225...asa a venit din fabrica. L-as intreba pe colegul care a scris asta daca a cumparat el masina cand a iesit din fabrica, ori asta i-a zis un nene cu maieu din Vitan cand i-a vandut masina. 

Link către comentariu

cand scrii pe net jante passat, intr-avedar gasesti niste imagini cu unele masini modificate, praguri spoilere, bandouri, vopsele, draci raci maci, si acolo mai vezi jante de 18-19, care mai de care mai late, pe spate stau rotile inclinate ca la modelele alea de seria 3 vechi...banuiesc ca fiecare se inspira de la ceva si doreste ca masina lui , fie ea passat sau lastun, sa arate intr-un anume fel...

nu e rau sa intrebi sa ceri un sfat, zic eu ca e rau cand cineva iti arata dezavantajele si u inca nu ai deschis ochii, si faci tot ca tn, iar apoi revii pe forum si zici ca ai ignorat ce ti-au zis colegii si ai patit nush ce dracu...

app...vrei mai inalta masina..punei inaltatoare...schimba amortizoarele..vrei anvelope mai late, sa ai stabilitate..pune distantiere..ia-ti anvelope care sa dea senzatia ca sunt mai late...bridgestone am gasit pt un golf 4..205/55/16..dau senzatia ca sunt mai late jos decat in locul unde se prind pe janta...

sunt si variante sa nu iti strici masina..

Link către comentariu

Passat-ul W8 a iesit cu 225 pe 17 din fabrica.   

Un lucru mai trebuie sa intelegi. Diametrul rotii de passat B5.5 este 632-634mm. Atata vreme cat diametrul rotii ramane la fel de mare si nu se depaseste 7.5" latimea jantelor, poti pune jante cat vrei de mari, ca masina va avea aproximativ acelasi comportament la accelererare si franare, nu este nici un pericol...

Link către comentariu

Se simte o pierdere de putere si la cresterea latimii anvelopelor. Creste suprafata aderenta cu efecte negative asupra acceleratiei si implicit a consumului. Dar nu la fel de mult ca si la cresterea diametrului rotii.

Insa motorul mai puternic anuleaza acest efect (150cp+).

Link către comentariu

• 3 months later...

Are ceva daca folosesc un cauciuc de marimea 225/55/16 cu 3 bucati marimea 205/5/16? Afecteaza cu ceva la mersul masinii?

Link către comentariu

Buna,

Un site care sigur va ajuta  http://www.entraxes.fr/vehicule/Volkswagen/

Have a good time

Link către comentariu

Da. Iti da ESP-ul peste cap.

Cum il afecteaza? Adica ce anume il afecteaza? Latimea cauciucului? Cum isi da el seama ca virgula  cauciucul e mai lat?

Poate ca la inaltimea cauciucului 225/65/55 conteaza , probabil nu va avea acelasi nr de rotatii roata ca si restul cu inaltimea de 55. 

Dar la latime nu prea ar trebui sa fie bai....ori eu vb aiurea. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!