Jump to content

Scaune Incalzite

tzucul
 Share

Postare recomandată

E tare ca si-a pus kit-ul ala pe masina. Nu stiu daca, in locul butoanelor OEM de incalzire scaune, merg butoane de dezaburire (ca dimensiune) ca daca da, mergea ceva adaptat in sensul asta (sigur sunt mai ieftine, se gasesc si mai potrivite acestui tip de incalzire)> Ar fi aratat ciudat, cu butoanele alea de Renault infipte in butoanele false......

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut,

ca e tare sau nu,eu unul sunt foarte multumit de ele,

Florin,eu am un plastic de sub scaun pe care l am rupt fara sa vreau si am incercat sa decupez cu un cuter sa vad ce iese pt ca si eu tot acolo m am gandit,dar e o mare tiganie ce a iesit si cred ca acelasi lucru s ar fi intamplat si in cazul plasticelor din bord daca as fi incercat sa le incorporez cum zicea vicius(daca te uiti la pozele mele de mai demult cu carenajele de logan si renault o sa vezi cum si cat se vede din butonul ala,iar eu cu siguranta nu reuseam sa dau gaurile alea in acele plastice)

PS:va spun sigur ca in locul ales de mine nu vad decat eu butoanele si cel din dreapta doar daca ii arat eu unde sunt pt ca altfel nu se vad decat de pe scaunul soferului

Link către comentariu

Buna ziua,am si eu o problema asemanatoare .

Am un pasat din 2002 care nu are incalzire in scaune,am gasit la dezmembrari scaune incalzite si le-am cumparat .Acuma problema mea este urmatoarea ,am nevoie de o schema de conectare a sistemului de incalzire a scaunului .

Andi daca poti sa-mi trimiti si mie in pm schema electrica.

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

CAuta in topicul cu manuale sigur gasesti.

Sau ia de aici. pe PM nu se pot trimite.

Schema postata nu corespunde cu firele si pini butonului meu :) atasez niste poze cu butoanele si firele care se conecteaza la ele.

Al Bundy Ym meu este marius_allymusic daca poti sa-mi trimiti o schema sau o idee ce as putea face ca sa nu ma duc la repezentanta:(

http://it.tinypic.com/view.php?pic=wus3z6&s=6

http://it.tinypic.com/view.php?pic=21mht2g&s=6

http://it.tinypic.com/view.php?pic=5n4vw3&s=6

http://it.tinypic.com/view.php?pic=24x42kn&s=6

http://it.tinypic.com/view.php?pic=25kn6df&s=6

Modificat de Ally
Link către comentariu

NU prea nteleg din poze culorile si firele. Scrie ce culori au firele si cate sunt la fiecare pin al butonului respectand numarul pinului de pe buton, nu de pe mufa.

Link către comentariu

• 1 month later...

am si eu o problema de cateva zile cu scaunul soferului la passat variant din 2003

si anume incalzirea din scaun merge tot timpul desi e oprita de la buton

imi ia foc fundul, trebuie sa pun ceva sub mine ca la drumurile lungi e jale

aveti idee care poate fi cauza?

butonul se invarte normal ca si pana acum

Link către comentariu

In mod sigur este din buton, care functioneaza ca un temporizator. Schimba butonul :)

Link către comentariu

Nu neaparat. Poate fi si termistorul din scaun care transmite eronat informatia despre temperatura.

Dar schimba intre ele cele 2 butoane si te convingi daca e butonul sau nu.

Link către comentariu

Butonul functioneaza ca temporizator. In scaun nu exista nici termistor nici senzor de temperatura si nici senzor de presiune cum spun unii pe aici ca sa incalzeasca scaunul doar cand stai pe el. Cel putin la mine asa e. Si eu am avut probleme si am reparat rezistenta iar acum este ok.

Link către comentariu

Butonul functioneaza ca REGULATOR si primeste informatia de la TERMISTORUL din scaun. Cate fire aveai in mufa de sub scaun daca spui ca ai reparat-o ?

Link către comentariu

Pavy, din scaun ies 4 fire. Ce crezi ca sunt?

- 2 rezistenta

- 2 senzorul.

Mai documenteaza-te.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Imi pare rau ca nu am facut poze dar eu nu am nici un senzor.

Link către comentariu

Cate fire ies prin mufa de sub scaun? Pe langa cele 2 de la airbag.

Link către comentariu

multumesc de raspunsuri

legat de termistor, cum poate acesta sa fie de vina cand butonul e oprit? butonul nu functioneaza pe post de intrerupator?

am inteles ca butoanele se scot usor cu o surubelnita

termistorul se schimba usor? se poate cumpara separat?

Link către comentariu

Termistorul e cel ce da regulatorului, informatia despre temperatura din scaun. In functie de ceea ce citeste termistorul, lucreaza si regulatorul. Daca el citeste eronat ("citeste" ca scaunul e prea rece), ce crezi ca va face regulatorul?

Desi in cazul tau cred ca regulatorul nu mai ajunge pe OFF. Schimba-le intre ele si vezi ce se intampla.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

am inteles ca butoanele se scot usor cu o surubelnita
Link către comentariu

Nu e chiar asa mare branza. Se poate sprijini surubelnita de butonul de sub el sau de deasupra lui si nu raman urme. Nu ies chiar asa greu butoanele.

Sincer, eu am scos multe butoane si n-am lasat urme. Depinde de indemanarea fiecaruia. Dar decat sa ma apuc sa scot radioull pentru 2 butoane si pe urma sa ma mai trezesc ca nu-mi sta bine din cauza firelor din spate... :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

La Passatu' meu nu mi se incalzeste scaunu din dreapta...:icon_thumright:

O avea vreo siguranta diferita fata de cel din stanga ?

Link către comentariu

Este siguranta comuna la ambele scaune, de 30A.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

La mine nu mergea incalzirea in spatarele din fata.

Am reusit sa repar incalzirea la ambele scaune avand tapiterie din piele, cu putin mai mult chin am inteles sistemul de prindere si am demonta tot scaunul.

Ambele aveau firul rupt si buretele era putin ars in acelasi loc, partea de jos a spatarului care se freaca tot timpu cand dai scaunul pe spate.

Le-am lipit, izolat si acum merge perfect.

Sa vedem pentru cat timp.

:(

Link către comentariu

Din pacate,sau din prostia mea,aseara m am asezat cu genunchiul pe scaun si dimineata nu mi a mai mers incalzirea in scaunul soferului,dar am dat scaunul jos si am vazut unde era buba,in locul in care m am asezat cu genunchiul s a subtiat rezistenta si cand i am dat drumul de dimineata s a ars instantaneu fiind vizibil locul exact...intr o ora sper sa o repar si revin si cu poze.

Link către comentariu

Am si eu o problema ........ sambata dimineatza mi-a luat foc scaunul de la sofer...( are o gaura cat bobul de piper in partea stnga pe ridicatura dinspre usa)eu eram in dreapta.... se poate repara rezistenta sau tre sa cumpar alta?

Link către comentariu

Ai vazut ce ne explica mai sus colegul keith77 ?

Link către comentariu

Salutare, o rezistenta noua pentru sezut costa 190 lei, asa ca nu vad rostul sa o repari pe cea veche in conditiile in care nu insisti cu reparatia( varnis, prinsa bine rezistenta acolo sa nu se desfaca, etc)

eu mi-am schimbat-o intr-o ora si nu regret nimic!

1 ora de munca si nu mai vroiam sa ma dau jos din masina, imi pare rau ca nu am rezolvat problema de anul trecut!

Bafta

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!